20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • tomonor
    Pontosan én sem tudom, az mit jelent "korlátozott opciójú X koncepció"-csak ugy beírtam, csak azt, hogy le van kötve a kezem az oldal készítésében, mer ezt interneten lehet szerkeszteni, nem otthon.... De teljes gőzerővel dolgozom rajta, csak ma vmiért mindig leba****ik a szerver, és gátol a munkába...
    Egyéb: meztelen nős képeket rakjak rá?
  • Amaro
    Kisviku már engedélyezte, az én véleményemet pedig lásd #10556, mégegyszer nem írom le. Hajrá, fejleszd az oldalt.
    "korlátozott opciójú X koncepció" - ez mit jelent?
  • tomonor
    Csak hogy tisztázzunk valamit, mielőtt bárki megkérdezi( a haveromon kívül): én nem versengek AMAROval!, nem azért készítem oldalam, hogy én legyek a világelső,stb, stb, hanem csak hobbiból, meg mert mindig is szerettem volna egyet csinálni, meg azér, mer én ÓRÍÁS X fan vagyok(mint ti - ne tagadd!), tehát remélem mindenki értett engem... Amugy meg én nem hagyományos házilag szerkeszthető oldalt csinálok, hanem egy mindenkilapján megadott korlátozott opciójú X koncepciót, meg mia tököm, már tisztára belekavarodtam, na mind1. A lényeget asszem fogjátok, remélem...
  • tomonor
    Nem hiszem, h a bonuspackot amugy is le tudná tölteni az én felhasználómban, csak mer én adtam a linket, sztem mer nem azonos az IP...
    Amugy weboldalamon készítem most a News részleget, amibe minden valószínűséggel benne lesz kisviku xtm leírásából egy részlet+letöltés...Ugye acc rá engedélyt???amugy már letöltöttem, tehát nem kő küldéni nékem...
  • Amaro
    Nem kell. A link odaküldi az emberkéket, ami nekik is jó, az Ego-nak is jó, de te kínlódsz vele - tehát ingyenreklám. Ingyenreklámhoz pedig nem kell engedély, a netetikett kölcsönös cserét ír elő ilyenkor - az Ego viszont aligha fogja kitenni a linkedet, tehát köszönettel tartozik neked, az engedély automatikus. Kivételt jelentenek ez alól a védett linkek - ezek azt jelentik, hogy Te, mint "tomonor" regisztrálva vagy, tehát "tomonor" login után beléphet pl. a bónuszpakkot letölteni: azonban sem a bónuszpakk közvetlen linkjét, sem magát a letölthető fájlt nem szerepeltetheted az oldaladon.
  • tomonor
    ŐŐŐ, izéke, kicsit pontosítanék: ahol a fajokat irtad (tudomásom szerint) a sohneneknél elírtad, a sohnenek nem az "ŐSÖK", hanem egy előttük lévő mechanikus faj, tulajdonképpen hírvivőik az ősöknek: figyelemmel tartják az X galaxist, hogy minden rendben van-e...Ők üzentek(vagy nem, nem játszottam még az X TENSIONNAL), tehát ők üzentek az argonoknak, hogy ne írtsák ki a xenonokat... Az ősök a kapukat csinálták...

További: nagyon jól sikerált az írásod, látom van benne minden, de a screenshotok hiányoznak nekem a hajóleírásokból...de tudom sokat szenvedtél, részvétem. EGy kérdés, amit hozzáértőktől(pl AMARO-tól) kérdeznék: ha linkeket akarok beilleszteni a weblapomra, akkor kell permissziót kérni az egosoft-tól, és ha igen, akkor hogy?
  • Amaro
    Mindazoknak, akiknek se pénze, se energiája Office 2007-re, de meg akarnak szabadulni ettől a problémától, itt egy link:
    Office Konverter
    Ez szépen módosítja a 2003-as Office-t, hogy 2007-es fájlok megnyitásakor ne kiabáljon, hanem fordítsa a saját formátumára. Természetesen a 2007-es speckó formázások, stílusok és kiegek elvesznek, de a fájl nagyjából az eredeti formában marad, olvashatóan.
  • r4pt0r
    docx 2007es word formátuma, de ott van a másik is ami neked kell.
  • mindero
    Hát ez gáz :D

Nem tom megnyitni ezt az XTM kézikönyvet. Milyen kiterjesztés az a DOCX?
    Nekem word 2004 van, ti mivel tudtátok megnyitni?
    (Bocsi a láma kérdésért.)

Kisvikunak meg elismerés és köszönet.
  • Ace McCloud
    Hi !
    Csinálgatom ezt a goneres küldit, és odáig jutottam hogy egy kísérleti, eltűnt hajójuk nyomára kell bukkannom. Megtaláltam egy unknown szektorban, ahogy a goner mondta, és lenyomtam az ottani shoneneket. A második hullám volt érdekes, gondolom Shonen M1, ill M2 lehetett, mindenesetre a nagyobbik Shonen Bassilisk néven szerepelt a kijelzőn. Nem semmi hajók voltak. Mindenkinek érdemes megnézni azthiszem... A leviathannal tudtam lenyomni őket, és érdekes módon az M0 mat meg sem tudták karcolni, pedíg lőttek mint a veszedelem. Nemsokára talán közzé tudom tenni ennek a leírását is, de most elakadtam. Nem tudom mit kell tenni azután hogy a szektorban egyedül maradt a Goner Aran (mobil hajógyár)
    Ahha... A Hyperion és a többi M7-es méretei azért elég eltérőre sikeredtek.

Whale-t egy Boron shipyardon leghet kapni, vagyis én csak ezen a helyen találtam. A a környéken szokott is kóricálni 1-2 db belőle. A szektor: Rolk's Caves. Nem rossz csónak, venni ugyan nem vettem még belőle, de ki fogom próbálni. A boron hajókhoz képest elég fura alakja van. Érdemes megnézi!

L
  • kisviku
    A Hyperion is M7-es, de az még a hivatalos X3-ból való,azaz a Bala Gi's-os okosságból.
    A Whale-ről olvastam, de Shipyardon nem találtam sehol.
    Haggggyyyyon szuper lett a kézikönyv, köszönet érte! A folytatása mikor készül el a hiányzó hajókról?

A leírást olvasván merült fel bennem egy kérdés: Ha a Boron Hammerhead M7-es, akkor milyen hajóosztály a Hyperion, illetve a Boron Whale?MM6?

L
  • kisviku
    "de azért megnyugtató, hogy a PPC-n és a Terran Electromagnetic Plasma Cannon-on kívül... "
    ...hangzik az idézet a Terran Valhalla-ról.

Pontosan tudom, hogy erősebb a Terran fegyver, melyet meg is jegyeztem a leírásban a fegyverek szekcióban.
    Csupán nem voltam biztos, hogy a EMPC-t bárki is be tudná szerezni magának csít nélkül.
  • tomonor
    EMPC?
  • r4pt0r
    Azért néztem a leírásban a Valhala mellet miért PPCt írtál amikor sokkal erősebb a terranok fegyvere. :D
  • tomonor
    Nos, mivel én az egész XTMet annó csítel próbáltam, igy belekerült utamba sohnen scyla... Ha túlmentek Proxima Centauriból egy Unknown Sector-ba, akkor a rendszer közepén lesz egy... Játék elején a kaló rendszerekben(Farnham's Legend-be, környékén) köröz, de ez a BBS-ekbe is fel van tüntetve. Az új fegyvereket valóban csak HUDon keresztül lehet activálni, ám azzal az SBC (sohnen beam cannon)-nel még a halálcsillagot is el lehetne pusztitani (szegény lázadók) egy csapásra. Amugy nem vok biztos benne, de a sohnen m6 os sztem a Sohnen Sehnin...ha jól emléxem...ha nem akkor 1000 bots. AZ is ilyen beam cannont tud mountolni, csak kisebb a pajzs és tűzereje. Egyéb érdekesség: az XTMesek gondoltak a bugfixre is és pl kijavították Farnham's Legendbe azt, hogy a bolygó belelógott a holdba(nem is, fordítva), illetve Kao's Mistake be nagy harc dúl a khaakokkal és splitekkel... A hold rendszerbe találni egy csomó hulladékot, illetve aki viszi a gameplotot, az észreveszi, hogy az összetört kapuk roncsát kicseréltek összezúzot talonroncsra...ez utóbbi akkor tünt fel nekem, mikor kilőttem a nividium mine álcázóberendezését...HIBA...mind1 ennyit meg lehet engedni:D
  • kisviku
    Na, akkor jöjjön a Sohnen Scylla.

Most repültem be vele a Grand Exchange-től északra fekvő Xenon szektorba és szemem szám elállt.

Annyira kur*ára erős a fegyver, hogy egy Xenon K kábé 10 másodperc, egy Xenon J 5 másodperc, a kisebbek, meg egy lövésre azonnal elpusztulnak.
    Egy Xenon Station kábé 20 másodperc alatt elpusztul.

A pajzsunk az ÖSSZES HAJÓNÁL SOKKAL ERŐSEBB.Kaptam annyi GPPC lövedéket, hogy még egy MO is elpusztult volna, itt meg sem érződik.A töltése meg zseniális. Ez a hajó gyakorlatilag sérthetetlen és elpusztíthatatlan.
    Persze nem is csoda, mert a 10 db Heavy Sohnen Shield-re a radar 100000000-t, azaz százmilliót ír ki, AMI 100 GJ-OS PAJZSOT JELENT!

Na, megyek a kalózokhoz látogatóba, aztán a Khaakokat is kiírtom.
    Szorri gyerekek, de minderre csak most jöttem rá, bocs hogy a leírásban nem szerepelt.
  • kisviku
    Okés, megvan, hogy működik a Sohnen Beam Cannon.

De még mielőtt elmondanám, megjegyzem, hogy tényleg erős, hatótávolság kábé 6 km.Erről a távolságról már tüzet nyit a hajó.

Valahol olvastam, hogy azért nem működik egy pár új fegyver (mint pl. a Heavy Missile Gun is), mert az X3 programja nem nagyon engedi, ezért a következőket kell tenni:

Ha valahogy hozzájut az ember (én itt is csíteltem most), akkor a HUD-on keresztül kell aktiválni.Menjünk az egyik turret-re (F1 gomb) és az egér segítségével menjünk a fegyver helyét mutató szürke téglalapra, ami a bal alsó sarokban van.Ekkor megjelenk a telepíthető fegyverek ábrája.Itt kell kiválasztani és akkor már fog működni.

Akkor lehet, hogy a többi is fog menni ezek után.
    Ugye a bajom az volt, hogy sem a hajóinfóban, sem sehol nem jelölték, mi kompatibilis a hajóval.Ezért nem találtam az Antimatter Missile-nak kompatibilis hajót sem és valszeg emiatt a kretén fegyverinstallálás miatt sem működött nekem a Poseidon és az Agamemnon rakétafegyverzete.
  • kisviku
    Mindig tanul valamit az ember.Hihi
  • saba30
    17.Oct.07 X³ Reunion - Bonuspackage 3.1.07
  • saba30
    Ejnye
    "A másik meg, hogy próbáltam táblázatot, de egy A4-es oldalra álló helyzetben nem fér el, fekvőben pedig az egész doksi fekvő lett volna, az meg hogy néz ki..."
    , hogy a szakasztörést nem tetszik ismerni.
    :)
  • kisviku
    Huhh, most látom, hogy megjelent az Orange Box és vele a Team Fortress 2...asszem a holnapi naptól búcsút intek egy időre...
  • kisviku
    Én mindenkinek mindent megengedek, nem kopirájtos dolog.
    Elvégre hobbiból csinálok minden ilyen dolgot, mint mindenki itt.Teljesen szabad a felhasználása.

Ki tudja, lehet,hogy lesz még folyt.köv. is...
  • kisviku
    Most már én is láttam működni a Xenon Grid 2-ben.
    Egy Unknown Corvette volt kijelezve a radaron, amit megnéztem és Sohnen hajó volt.
    A Xenonokat írtotta, de nekem is ellenséges volt, annak ellenére, hogy az Unknown fajt Friendly-re állítottam, így rombolóim kilőtték a fas*ba...
  • kisviku
    Köszönöm az elismeréseket.Tudom, hogy kellett volna a Terranokról írnom, sőt még táblázatokat is akartam beszúrni, de már lelki erőm nem volt rá.
    A másik meg, hogy próbáltam táblázatot, de egy A4-es oldalra álló helyzetben nem fér el, fekvőben pedig az egész doksi fekvő lett volna, az meg hogy néz ki...

Amaronak üzenem, hogy szorri a MS Word 2007-ért, de reméltem, hogy kompatibilis.Szorri, de már csak az van fent a gépemen.Engem is eléggé idegesít, mert annyi új szarság van benne, hogy már alig látom át,de ez van.De köszönet, hogy kiraktad.
  • tomonor
    bocsánat, elírtam, azt akartam irni h naon szerettem azt a sohnen hajót, ami ezt a fegyvert kezeli...asszem egy M1es, meg 1 M6os...
  • tomonor
    Azér picit javíthatnának rajta, mer egy icipicit bugos(nem mindig pontos), de kétségkívül ez a leghalálosabb fegyver a játékban.... Annak idején, mikor én is XTMeztem, nagyon szerettem ezt a hajót...
  • Ace McCloud
    Hi !
    Olvasom a kézikönyvet, ami így elsőre nagyon faxa.
    Azonban annyit hozzáfűznék, hogy ugyan nem tudom a játékban melyik hajó képes használni a Shonen Beam Cannont, de külön berakott hajóval én használom.
    A legerősebb, legdurvább, és legenergiaigényesebb fegyver amivel a játékban találkoztam. Gyárak, űrállomások, csatahajók, carrierek, és a fighternél nagyobb hajók leghalálosabb ellenszere. Lövése mint a kyoné, nem használ időt, kicsit pontatlan, de ha betalál, akkor vége van a célpontnak. A találati fellület rendkívül érdekes, mintha parányi szingularitást okozna a céltárgy felszinén ami kitágul, majd visszahúzódik, és a lövés maga úgy néz ki, mintha dugóhúzó spirálja csavarodna az áldozat testébe. Kegyetlen fegyver, kegyetlen készítőkre utal.
  • RJoco
    Jó, nekem tetcik.
    Köszönöm!
  • RJoco
    Nagyon durva a Battlestar Galactica. Egyik szektorban találtam 3 Clustert. A legközelebbi felé vettem az irányt, aztán sikerült a SETA-t leállítani úgy 2km távba tőle. A Kha'ak akkor esett szét. Az ágyúk valamiért nem tüzeltek, nekem meg már sem fékre, sem irányváltoztatásra nem volt időm. Szerencsére a 3GJ pajzs alig sérült mikor beléjük ütköztem és az összes felrobbant körülöttem . Gondoltam ezt megjátszom a másik kettővel is. Sajnos nem voltak sehol . Biztos megijedtek és elugrottak
  • r4pt0r
    Tévedtem a Pirate Galleonál nincs hiba.
  • r4pt0r
    Nah elolvastam gratulálok remek munka. Azért van 1-2 dolog ami segíthet remélem:
    - egy hiba a Pirate Galleon (M1) leírásában: 1x a Gamma helyet Beta van írva
    - szerintem így müködnek de ez nem 100%:
    Paranid Agamemnon - Heavy Missile Gun - antimatter rakéta
    - a Millitary shield tényleg gyorsabban tölt ezt még az XTM forumon olvastam valahol, egy Terran V. egy ilyennel nem semmi
    - sajnálom hogy nem írtál pl a Terran M7, vagy Terran TL (amire rá tud dokkolni 2 M2,M1es nagyon szép), vagy pl. a Sohnen hajókról, bár írtad hogy még a playernek nem megy a fegyver ezért érthető

Összegezve ismét egy remek írás.
  • Amaro
    Amikor úgy érzed, gatyába ráztad az oldaladat, kérd szerzőink hozzájárulását az egész tartalom átpakolásához. Nem baj az, ha két helyen is elérhető minden, sőt! Cél, hogy akinek kell valami, nálad vagy nálam biztos megtalálja.
  • Amaro
    Felkerült. Utólagos engedelmeddel visszaforgattam a 2007 verzióról, mivel még nincs igazán elterjedve, az ingyenes olvasót meg nem tudják telepíteni azok, akik messze kerülik a MS oldalakat. Cikk talán holnapra lesz belőle, addig mindenki töltse le, érdemes
  • kisviku
    Szerintem még korai az X4-ről eszmét cserélni.De ha gondolod, nézz körül itt az sg-n, nincs-e már (biztos nincs), aztán döntsed el.
    Na jóccakát!
  • tomonor
    ÖTLET: nyissak meg egy fórumot itt, ami az X4hez gyűjt ötleteket, vagy nyissak a saját weblapomon, vagy valaki nyit/nyitott helyettem (már), vagy halott ötlet az egész?
  • tomonor
    Amugy nekem már bejön Amaro X3 oldala....
  • tomonor
    Most mondhatnám azt hogy jöhet az enyémre, de sajna még mindig bétában van az oldalam, de a hét végére biztos elkészül...vagy nem
  • Amaro
    Sajnos a FW proxy és SQL szervere sem áll a helyzet magaslatán jelenleg, de amint elérem az oldalt, fel fog kerülni.