20430
-
B.U.É.K. -
Véletlenszerűen rakja be minden új játéknál. -
Morpeus #11467 Boldog új évet mindenkinek! Amit kisviku kihagyott: részegen a kalózokkal kekeckedni nem éppen szerencsés. Még a végén egy lesz egy kis lézershow! -
X3 #11466 hali mindenkinek
érdekelne hogy a military academy kinek melyik rendszerben jelenik meg.
-
Őszintén szólva nem tudom. Csak amikor a Hyperionhoz kellett volna 381 db, alig tudtam összeszedni. Aztán vettem egy gyárat, de kiderült csak 4-et gyárt (ha jól emlékszem) és azt is sokáig. -
Neked is Boldog Békés Új Esztendőt Kisviku! -
kisviku #11463 Üdvözletem küldöm és egyben boldog újévet kívánok minden kedves X rajongónak!
Érezzétek jól magatokat, tessék sok-sok pezsgőt ma ledönteni a kiszáradt torkokon! Próbáljatok meg nem részegen bedokkolni és kómás állapotban hajót vezetni
Békés,Boldog Újévet kívánok!
-
lalinov #11462 mik a legritkábbak merrt ezekhez a chip , fegyó izékhez nem értek de lehet microchipet gyártok vagy a complexbe még bezserzek 1 olyat is a többi melléja és a microchipet hol veszik? -
Persze, de EC mindenhez kell. Az induláshoz is célszerű feltölteni EC-vel. És a wheatfarmot nehogy megvedd. Nem kell neki csak kapsz mégegy végterméket (DelixianWheat). Ezzel a felállással a Silicon lesz a végtermék és azt elég jó áron el lehet adni. Persze a köztes terméket is el lehet adni. A paramétereknél tudod beállítani, hogy akarsz-e kereskedni velük vagy akár ki is zárhatod a nem saját hajókat.
Összességében az EC marad alapanyag, amit el tudsz adni illetve a fajok is tudnak belőle vásárolni (elméletileg). Azt hogy a hajók viszik-e eladni, nem tudom. Ezt neked kell kideríteni. De, ha az EC-t elviszik, ugyanúgy az összes többi köztes anyagot is elvihetik.
Kondolkodj végtermékben inkább: fegyver, pajzs, hajógyártáshoz szükséges anyagok: Microchip(drága és kevés van belőle), teladianium, computer component, stb.; szatellitek, rakéták(esetleg). -
lalinov #11460 ja és már 35 misi van -
lalinov #11459 rakétát mégse építek viszont most arra gondoltam hogy csinálok EC kimplexet úgy hogy vezsec crystal fab+ XL SPP+ cahona bakery+ wheatfarm+cattleranch és ha minden igaz összvissz silicon kell neki mert reményeim szerint ect gyárt ugye és az ecből levon valamennyit ami a működéséshez kell de msot hirtelen eszembejutott hogy ugye nem úgy nézi hogy az ec alapanyag és azt nem lehet eladni???? mert ha iylen köztes anyag állomás azt nem lehet eladni sőt még csak nem is mutatja vagy micsoda na szoval meg lehet azt csinálni hogy ECt termel a komplex??? -
Én az alacsony eladási ár miatt nem ilyent építenék. Nameg a rakéta sem egy nagy durranás. Inkább akkor csinálj Warp(wasp?) missile komplexet. Többért tudod adni, meg jó hasznát veszed a hajókon.
Ha önfenntartó komplexet akarsz csinálni, akkor ahhoz nagyon sok pénz kell. A 28 misi jó indulásnak, azt meg tudod oldani, hogy csak EC-t kelljen vásárolni. Aztán bővítesz, ahogy a szükség hozza.
Van egy program, amivel lehet komplexet tervezni és azt is leírja, mennyibe fog kerülni, hány összekötő elem kell hozzá. Tesztelheted is, hogy milyen hosszú élettartamú lesz, ha önfenntartót csinálsz.
Én terveztem, de nem aszerint csináltam, mert nem volt kapásból 160 misim. És nem is kell minden gyár. De kiindulásnak nem rossz. -
saba30 #11457 mostani fordítási statisztika:
Ö: 13399
F: 2057 (15,35%)
A letöltött fájl 5862 sor végén az egyik "</t>" kézzel törlendő egy text editorral, mert egyébként kilépést okoz. (javítva lesz.)
Kicsit be lehet segíteni:
x3 magyarítás
Boldog új évet mindenkinek
-
lalinov #11456 szerintetek jó üzlet ha csinálok 1 olyan complexet hogy mosquito missilet termel meg még talán valamit és a mosquito gyárhoz rakok nostrop oil, flower farmot és akkor csak ore meg energia cella kell hozzá +/- 1, 2 dolog amúgy ezt a mosquitot csak átlagáron azaz 168 ért tudom eladni ugye szal a haszon 1 picivel csökken és másik gyárnak a komplexhez valami szintén fegyvert gondoltam csak még nem tudom mit -
lalinov #11455 húú kössz a választ tegnap már unalmamban elindítottam + 2 UTt hogy csak vegyek már valamit de ma akkor lehet complexe gyártok remélem valami 28 misi kifutja mert sokkal több nem naon lesz -
Nekem sem volt először magyar.
Eleinte én hordtam az EC-t és vittem a Silicont.
Aztán csak rábíztam a Station Managerre.
Igaz, szerintem nem mindig megy rendesen. Van amikor csak állnak a hajók a dokkban és nem csinálnak semmit, míg a gyárban nincs alapanyag. Pedig pénz is lenne vásárolni, meg gyár is, ami megfelelő áron adja.
Ilyenkor segít szerintem a harc. Már olvastam korábban is, hogy a harctól jobban gyártanak.
Nem olyan bonyolult, biztos hogy rájössz. Próbálgatni kell... -
gaben9000 #11453 Oh.... :) Ez így első ránézésre picik kínainak tűnik :)..... De szerintem így már boldogulni fogok vele :)
Köszönöm szépen..... :) -
Sajnos hiába van MK3-as szoftver, nem fog jobban kereskedni. Tapasztalatból tudom.
A gyár paramétereiben lehet megadni a Jump távolságot, amit a szektor körül lévő szektorok jelentenek. Alapból asszem kilenc vagyis 9 szektor messze megy el áruért/val, a gyár szoktorától. Ugrani nem ugrik.
A Station Manager Script kell hozzá. Bonus packokban benne van, meg asszem az XTM-ben is.
A gyár parancsainál keress olyant, hogy Station Manager. Mielött ezt elindítod, adj a gyárnak 20.000 Cr-t. Ennyibe kerül egy gyárnál a szoftver első indítása. Utána már nem von le pénzt.
Hajót úgy tudsz hozzárendelni, hogy szintén a parancs konzolon kiválasztod a Ship Add/Remove parancsot. Ezt nem biztos hogy így írják, de sztem megtalálod. Ahhoz hogy hozzáadj egy hajót, sehova sem szabad bedokkolva lennie. Az mindegy hogy hol van épp az Univerzumban, úgyis egyből elindúl a gyár felé és a gyár lesz a HomeBase neki.
De mindezt megtalálod jobban leírva Amaro oldalán.
Még egy apróság. Szintén a paramétereknél tudod megadni az árat, amennyiért vesz és ad. A jobb oldali oszlopban találod, hány szektort kell mennie a hajónak érte, ahhoz hogy annyiért adja vagy vegye, amit beállítottál neki. És még egy: ahhoz, hogy a hajó kereskedjen, kell a gyárnak adni a 20.000 Cr mellé még pénzt, mert különben nem lesz miből vásárolni.
Tapasztalat: ha harcolsz, akkor sokkal több pénzt termel, jobban fogynak az áruk máshol is és kell a nyersanyag. Én általában 50.000 Cr-t hagyok mindig a gyárnak. 1db Siliconnak vagy Orenak. Ebből elég jól elvan. Az EC nem drága, a Siliconon meg sokat keresek. -
gaben9000 #11451 Köszönöm.... Hallottam valami olyasmit is, hogy "a gyárhoz hozzá kell rendelni kereskedőket"....... Ezt hol tehetem meg?? (de gondolom érdemes hozzá olyan keresketőt társítani ami már "Universe trader"-el rendelkezik...) -
A villogás azért van, mert nem termel. Nincs nyersanyag. Akkor is villog (kéken), ha a komplex egyik végtermék gyárának nincs nyersanyaga, de attól a többi még termelhet.
Töltsd fel a gyárat nyersanyaggal és akkor elkezd gyártani és abbahagyja a villogást. -
Sajnos nem. Le kell cserélni vagy taktikát változtatni. A sztorihoz jó, utána meg tudsz erősebbet venni. Mondjuk egy csatahajót. -
gaben9000 #11448 Hali... Ha kitelepítek egy gyárat vagy akár egy konplexet akkor az ha megnézem a térképet akkor jobb oldalon látom.......... A kitelepített gyár VILLOG... én kb addig jutottam el, hogy valószínű még nincs aktiválva.... Ezellen mit tudok tenni.... Megnéztem a gyár menüjét de nem nagyon értettem.....
Ötlet.... Megoldás...??
Előre is köszönöm -
Morpeus #11447 Thx a helpet. Sajnos nem találtam meg az ingyen hajókat, de feltettem amit mondtál. Lenne egy olyan gondom, hogy gyorsan lemerülnek a busterem fegyverei. Igaz, sokat sebez, de nem bírja sokáig. Lehet ez ellen tenni valamit? -
Szívesen, Neked is Kellemes Ünnepeket :) -
gaben9000 #11445 Köszönöm szépen a gyors és pontos választ :) Örök hála :) Kellemes Ünnepeket... :) -
A numerikus billentyűzettel tudod mozgatni a gyárat. Így akár pontos pozícióra is tudod állítani. Az insert gombbal tudsz Y tengelyre váltani. A gyárakat 5km-es távolságba kell lerakni kb. Én általában 6-ra szoktam. Nem szabad túl messze, mert akkor nem köti össze.
A csövekkel meg nem nagyon tudsz mit kezdeni, hacsak nem tudod, hogy hova fog csatlakozni. FCC-vel még lehet módosítani bármikor. A csöveken hajóval át tudsz menni, ha ez a gond. Az esztétikára én nem nagyon szoktam adni, nem éri meg a vesződést. Ha egyszer leraktad, érdemes úgy hagyni, mert a dokkolóknál jelentkezhetnek gondok. Pl.: Beledokkol a HUB burkolatába és ez kioldásnál gond lehet. -
gaben9000 #11443 Hali... Amikor lerakok egy gyárat (hogy aztán később konplexé épatsem)akkor lerakás közben lehet valahogy odébbpakjolni a gyárat... Itt én valami "finomhangolás"-szerűségre gondolok.... Tehát pl: amikor elkezdem kirakni a gyárat akkor mutatja hogy az hol fog lenni a térképen.... én ott nem tudom valahogy a nekem megfelelő helyre odarakni??? ((Mert ha "mellé" akarok rakni egy másik gyárat, meg közzéjük a "kit"-et ami konplexé köti össze akkor az igencsak girbe-görme izé lesz... :()) -
Hát szerintem érdemes egy CIG-eket gyártó komplexet összerakni. Ezt a fajta fegyvert egyedül a CIG gyárban láttam, EQ dokkok nem árulják, viszont beveszik. Ezért érdemes olyan szektorba rakni, ami közel van egy EQ dokkhoz.
Még ajánlom a PPC gyárakat - főként a GPPC-t, mert ez kelleni szokott a hajókra. A nagyokra.
Valamint a 10GJ-os pajzsgyárat is ajánlom, mert ezek is kellenek a nagy hajókra.
Ezenkívűl mindkettőt el lehet adni jó pénzért EQ dokkban. Csak akkor olyan mellé rakd a komplexet, ahol nem árulják. Ott bármennyit bevesznek belőle.
Én ilyenekben gondolkodom. Fegyver, pajzs. -
Ez meg van, de nem tudtam működésre bírni XTM alatt. Nem tudom, hogy kell berakni, mert külön modként kezeli és csak akkor fogadja el jónak, ha kiválasztom a Launcherben. Viszont akkor nem tudtam berakni hajókat a játékba. -
van egy xtm kompatibilis script, csak most meg nem találom a fórumon, Ashleys factories & extended complex hubs xtm V 2.5 15/11/2007 ez lenne. -
lalinov #11439 hali nem tudnátok ajánlani 1 complexet hogy milyet rakjak össze és hova mert már van 16 gyáram és kifogytam az ötletekből -
Tomonor lapján találsz linket a HRT scripthez.
Boron EQ dokkokban dudod megvenni a Technology-t. Kb. 100.000 Cr
Állomások BBS üzeneteiben találsz Hull Repair Kit-et. Ezt véletlenszerűen adja a játék. A mennyiséget is és ahhoz igazítja az árat. 4-10 db szokott kb 40-60.000 Cr-be kerülni. Ha ezeket berakod egy hajódba és bedokkoltatod egy shipyardra, akkor jó sok pénzért el tudod adni. 1 db Kit 94.000 Cr-et ér + a hajóra is számol valamit. 10 db Kit egy hajón, az cirka 1.000.000 Cr.
Általában 60-80 körül szokott adni nekem 300-400.000 Cr értékben.
A felét is megveheted féláraon. Ez akkor jó, ha nincs elég helyed a raktérben.
Amúgy a BalaGi küldinél még nagyon hasznos. Olcsón javíthatod a Yacht körüli hajókat, utána meg csak fel kell őket fegyverezni.
De XTM-ben nem érdemes nagy hajó kísérete nélkül nekiállni vontatni. Én Maelstromig is nehez jutottam, ott meg ripityára lőttek. -
Morpeus #11437 Kifejtenéd kicsit bővebben a Hull Repair Technology-t? Mi ez pontosan? Hol tudom beszerezni? Hogy tudok belőle pénzt csinálni? -
Én láttam, hogy van körberakva a hajó. Lentről és W irányból szépen megközelíthető. Az XFP-ben gond nélkül elfoglaltam. Az XTM-ben sajna nem volt elég gyors a Mamba, hogy kimeneküljek. Beugrani sem lett volna értelme JumpDrive-os hajóval, mert a kapunál kalóz őrjárat van. -
Ez attól függ mennyire van sérülve. 90%-os hullig nem csökken a sebessége. Az alatt igen.
Ajánlom figyelmedbe a Hull Repair Technology-t. A hajójavításon kívűl szép jövedelemforrás is lehet. -
Hogy írod be?
A numerikus billentyűzeten a nyilakkal tudod a megfelelő helyre mozgatni. Jobb allul látod a koordinátákat. -
bgabor #11433 Mert a nyilakkal ki kell jelölni a pontos koordinátákat, illletve insert-el váltani a nézetet. -
lalinov #11432 ti milyen complexet ajánlanátok nekem mert nincs ötletem mit kéne venni -
2-3 szazezerbe -
Morpeus #11430 Egy mercury mennyibe kerülhet? Mert az sérült meg. Van most kb 180 ezer cr-em.