20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Borg18754
    meg akkor már pontosítok ha bekapcsolod akkor azonnal spawnolja a kapukat a terran déli szektor déli részéhez meg heretucs end északi részéhez és összekapcsilja őket.....
  • Borg18754
    akkor heretics end.....
    jó már régen játszottam a reuval :D
  • maniac78
    "1. "Add terrans to Non-plot game
    ez azt jelenti hogy a nem plot akív kezdéseknél is jelen van a terranok rendszere a játékban azaz csatlakozik a terran alsó rendszer déli kapuja asteroid belt északi kapujához...."

Hmm ............. érdekes. Ilyen rendszerrel Reunionban nem találkoztam még. A TC opic nem itt van.
  • Borg18754
    "Other companies"

ez meg olyan mint a terran conflictban a terracorb jonferco stb mindegyik kap 1 eq dockot asszem...
  • Borg18754
    1. "Add terrans to Non-plot game
    ez azt jelenti hogy a nem plot akív kezdéseknél is jelen van a terranok rendszere a játékban azaz csatlakozik a terran alsó rendszer déli kapuja asteroid belt északi kapujához....

2. "set shipyards to fixed position"
    néhány hajógyár pozicióját a játék új játék kezdésekor véletlenszerű kordinátákra teszi a fix bekapcsolása pedig azt jelenti hogyha bekapcsolod akkor akkor mindig 1 előre meghatározott kordinátán találod ezeket a gyárakat nem pedig minden játék kezdéskor más pozicióban....

3. "Enemy missons"
    ezt nemtudom...

4. A terranok csak a non-plot játékban jelennek meg vagy egy "normál" játék alatt is?
    a terranok megvannak mind a plot aktív játékban is és a non plot kezdéseknél is csak asszem aktiválni kell őket az egyik beállítási fülön de ezt bármikor megteheted...

5. A második tippem szerint azt jelenti, hogy pl. a kalóz bázisok nem ugrálnak a szektorban, hanem ott maradnak, ahova először spawnoltak, de javítsatok ki, ha tévedek...

:D mint ahogy a beállítás is írja shipyards azaz csak néhány hajógyárat érint ez a beállítás, kalózbázisokat nem de persze van pirate shipyard is de a sima bázisokat nem érinti...

• rusher4587
    Ja, az "Other companies" lemaradt.
  • rusher4587
    Megtudnátok mondani, hogy az XTM telepítése után a Gameplay fül alatt elérhető beállítások mit takarnak? Gondolok itt az "Add terrans to Non-plot game", "set shipyards to fixed position" és az "Enemy missons" opciókra. A terranok csak a non-plot játékban jelennek meg vagy egy "normál" játék alatt is? A második tippem szerint azt jelenti, hogy pl. a kalóz bázisok nem ugrálnak a szektorban, hanem ott maradnak, ahova először spawnoltak, de javítsatok ki, ha tévedek...
    Köszi a segítséget! :)
  • antigua
    http://cycrow.thexuniverse.us/

( a BSG-t viszont nem innen,mert gond volt vele, ha jól emlékszem nem érzékelte az oldalsó ágyúsorokat. ) Sajnos hogy honnan szedtem le végül a BSG-t az át szerkesztéshez már nem emlékszem.
  • rusher4587
    19615-re:
    Ezeket honnan töltöd le?
  • rusher4587
    A telepítési útmutatónál azt írja, hogy az XTM nem jelenik meg választható modként és minden más modot tüntessek el.
    Írtátok, hogy telepítés után a modoknál válasszam ki a plugin managert, de nem lehet, hogy ezzel van a gondja? (mind1, hogy kiválasztom-e vagy sem, akkor is jön a hibaüzenet, itt a plugin manager meglétére gondolok, mert talán modnak érzékeli és ezért rinyál)
  • rusher4587
    Igen, már nem tudom, hogy egosoft-ról, vagy xuniverse-ről szedtem le, de a teljes 7.0.5-ös.
  • antigua
    " Az lenne a szép, ha lenne annyira intelligens a program, hogy szkafanderbe vagy az egyik hajódba rak, ha problémát talál a mentésben. (szép álom :D) "

Ne röhögtessél már, az x3-ról mindent ellehet mondani csak azt nem hogy intelligens, átgondolt program ! Szerinted miért van annyi script hozzá ?
    Kár hogy nincs letöltés számlálás az ego oldalán , kíváncsi volnék ugyan hányan töltenek le scripteket a játékukhoz. Nem mondom hogy scriptek nélkül nem játszható, de elég odaszántnak,rajongónak kell lennie annak aki á'lá nature használja. ( na mit fogok én itt kapni ezekért a szentség törőmondatokért ? )
  • antigua
    Kuka, bizony. :P
    Én nem tapasztaltam ezt az üzenetet, még soha.
    XTM 7.05 full-t használod ?
  • rusher4587
    De ha a mentés egy custom hajóban történik és újratelepítem az XTM-et a hajó nélkül, akkor ez a mentés is kuka lesz, nem? :)

Az lenne a szép, ha lenne annyira intelligens a program, hogy szkafanderbe vagy az egyik hajódba rak, ha problémát talál a mentésben. (szép álom :D)

XTM telepítése után találkoztatok már ezzel az "You have tried to use XTM, but mod files are missing..." blablabla üzenettel? Volt, aki ennek ellenére elkezdte a játékot, végig nyomta a sztorit és tapasztalt valami problémát?
  • antigua
    Engedjétek meg hogy néhány gondolat erejéig kifejtsem az álláspontom a custom hajók használatáról !
    Szerintem a custom hajóknak pont az a lényege, hogy csak is neked van olyan egyedül a galaxisban, senki másnak ! A custom hajók nem az ördögtől valók, persze nem vitatom hogy vannak akik szuper mindent elpusztító hajóként gondolnak rájuk és használják azokat.
    A custom hajókhoz kell egy megfelelő érettség mert ha ez nincs akkor tényleg hamar megunható lesz általuk a játék, mivel a tulajdonságaik sokszor jobbak az x3 hajóknál. Én soha nem abban gondolkodtam a custom hajók kapcsán hogy legyen egy mindent szétlövő szuper hajóm, hanem hogy legyen egy külsőre (formailag) más, ami csak is nekem van. Az első dolgom ezért az volt hogy minden általam használt custom hajónak a paramétereit átírtam, szem előtt tartva az eredeti hajók tulajdonságait. Ezért nálam pl. a Saratoga, BSG, vagy a kendevnc Viper MK2 semmivel se jobb,erősebb mint egy Titan, Odin, Buster vanguard.
  • rusher4587
    De a hajó készítő írhatott (tudtommal legtöbbször írnak is), ezek a scriptek meg hogy nem működnek XTM alatt?

Kipróbálta már valaki az egyik star trek hajót, pl. a galaxyt? Milyen fegyvereket használ, hogy jelennek meg rajta? Kb. ez az egyetlen, amit felraknék, meg talán a Go'auld Hatak:P
  • maniac78
    Hát gondolom a custom hajók a játék kiadása után készültek, így scriptet az EGO nem írhatott hozzá. Plussz honnan tudná bárki is, hogy Misike a szomszédból milyen hajót pakol be a játékba.

De annak sem örülnél gondolom ha egy BSG-vel felszerelt Xenon flotta várna rád. Esetleg a kalózok aprítanának ezzel.
  • rusher4587
    Jól értettem, hogy XTM-ben a custom hajókkal nem fog senki röpködni rajtam kívül? És ugyan miért nem? Ha jól gondolom, az alap játékban is egy, a hajóhoz megírt script a kulcsa annak, hogy civil forgalomban legyen és találkozhassunk vele itt-ott. Miért nem működik ez az XTM-ben?
  • maniac78
    Akkor nem is kéne kereskedni, ha újratermelődnének, nemdebár.
    Egyébiránt mindennek ott kell lennie, vagy nem jó koordinátákat néztél, vagy nem jó helyre mentél.
  • rusher4587
    Ó, imádlak! :D
    Remélem, ezt még "nem vette fel más". Sok hajóval meg áruval jártam így, hogy nincs ott, ahol leírják, és nem tudom, hogy miért...
    Amúgy srácok, ezek az űrben elhagyott áruk/hajók újratermelődnek? Vagy felveszed egyszer oszt' csá?
  • maniac78
    Software Signature Scrambler

rusher4587
    halkan megsúgom neked van egy, -52.6,49.8,17.1 Family Njy
  • antigua
    Egyébként meg mi az a SSS ?
  • rusher4587
    Nem vagyok oda a kalózkodásért, egyszerűen csak kell az SSS :D

Azt én is vágom, hogy saját EQ-ba be tudnám rakni, csak épp ez az, hogy egy minta darabot sem találok :(
  • antigua
    Teljesen igazad van saját EQ !
    Kalózként kb. 2hónap múlva meg is lesz neki, de hát szenvedjen meg érte !
  • maniac78
    Erre nem kell script, csak egy saját EQ és egyetlen darab a kívánt szoftverből.
  • antigua
    " tudtok olyan scriptet mondani, amivel adott árut belevarázsolhatok a hajómba vagy megjelenik konténer formájában az űrben vagy mittomén? SSS meg még 1-2 szoftvert egyik rohadt kalózbázison sem találok. "

Hát én csak az LV cheat -et tudom erre megoldásként. command consol, majd ott a general menü, ezután válaszd ki az add ware. Bejön egy lista a cuccokról, majd jelöld ki melyik hajóra akarod rakni.

MÁS: Látom neked egy kicsit a rossz fiús szerep jön be . (kalóz)
    Nos nekem is, de a kalózokkal nagyon nehéz boldogulni ebben az X3 világban. Van egy Mercenaries Guide script amellyel zsoldosként tudsz harcolni, és ráadásul nem befolyásolja negatívan a repudat a fajoknál. Pl. harcolsz a Paranoidok oldalán egy csatában az argonok ellen és ennek ellenére nem romlik le a repud at argonoknál ! :)
    Én argon oldalon kezdtem az XTM-et is, és ezt a scriptet használom rosszalkodásra !
    Szerintem eszméletlen jó !. ( Volt olyan küldetés ahol össze kellett ugrasztanom két fajt az által hogy elraktam lábalóul az egyik faj nagy főnökét . )
  • rusher4587
    Köszi, nem kevertél meg, vissza olvastam ahhoz a részhez, amikor te kérdeztél először ezekről és már akkor is vágtam, mi a gond. Nem szeretnék custom hajókat, vagy ha a későbbiekben igen, akkor is csak nagyon keveset, így a sorrendet megjegyezni nem lesz probléma.
    Alap X3-al most szakítottam egy időre, XTM jön. Végül is fut a játék, de nem merem elkezdeni a küldetéseket, nehogy később újra keljen kezdenem, mert valami bugos a telepítésben. Amikor legelőször felnyomtam az XTM-et (és semmi mást nem csináltam, csak azt az egy darab rar fájlt kibontottam, semmi plugin manager meg script meg ilyenek), akkor nem jött a lent leírt hibaüzenet, azóta viszont jön.
    Ezt akarom kiküszöbölni valahogy, addig meg ráér a custom hajó téma!:D
    Nem használok cockpit modot, nekem nem jön be, így ez a téma is kilőve. Cmod2-őt felrakom majd, végül is az tartalmaz új HUD-ot, ha jól értettem, de akkor azt majd a tanácsodnak megfelelően legutoljára.

Más: tudtok olyan scriptet mondani, amivel adott árut belevarázsolhatok a hajómba vagy megjelenik konténer formájában az űrben vagy mittomén? SSS meg még 1-2 szoftvert egyik rohadt kalózbázison sem találok.

Köszönöm! :)
  • rusher4587
    Bármit csinálok, a játék elején kapok egy olyan levelet, hogy "you have tried to use XTM, but the mod files have not been detected...you must enable X-tended mod in the mod options of the game"...
    Dehát a mod választó menüben nincs is X-tended mod, csak a Plugin manager jelenik meg választható modként (a telepítő útmutató kerek-perec leírta, hogy nem lesz benne), de hiába választom ki azt, nem szűnik meg a probléma.
    Na asszem, kezdem elölről, de már csak holnap, mára elfogyott a türelmem:)
  • antigua
    rusher 4587 !

Amit itt írtam a custom hajókrol "Gondold át miket akarsz használni, mert ahgy már korábban is írtam ha felraktad a hajókat és mentettél, majd le vagy felraksz megint újabb hajót,majd beakarod tölteni a korábbi custom hajós mentésedet, hoppá lesz és fekete képernyő !"
    Csak sima vanilianal okoz gondot, (de ott tuti hogy igen), számtalanszor megtapasztaltam !!! XTM alatt nem !!!!
    Ennak az az oka hogy XTM-nél nem jelenek meg a custom hajók a shipyard okban vagyis nem keverednek fel a bejegyzések sem a listában. Ahogy arra korábban is utaltam : " Amikor felraksz,vagy le szedsz egy hajót megváltozik a plugin manager cat.dat tartalma és itt tárolhatja a hajó bejegyzéseket is a shipyardhoz. Minden fel le szedéskor nézd csak meg hogy az adott shipyard listájában máshol lesznek a custom hajók bejegyzései. "
    XTM-nél a custom hajokat csak is az LV cheat-et tudod berakni magadnak ( create ship) és ekkor a hajó az űrben fog megjelenni és nem a hajógyárban !!!
    Lényeg a lényeg XTM-nél nem kell annyira vigyázni a custom hajokra, miután van custom hajós mentésed, rakhatsz be hozzá a későbbiek során is , nem lesz gond !!! Remélem nem kevertelek meg, és minden világos ?!
    Kicsit óvatos voltam ebben a kérdésben, de ez azért van mert a sima X3-ben tényleg rengeteget szívtam a custom hajók miatt, mire rájöttem hogy mi a gond.
  • antigua
    #19331 "Ha használsz valami cockpit vagy HUD módosítást, akkor azt az XTM után kell felrakni, de minden egyebet előtte !!! "
    idézet : SaGa X3 mestertől ! ;)
    Én mióta ezt a telepítési tanácsot követem minden ok-é !!!
    A scripteket tetszés szerint cserélgetheted a későbbiekben is, nem okoznak problémát. Ellenben a customhajók igen !
    A custom hajókat pedig csak is a legvégén rakd fel. Gondold át miket akarsz használni, mert ahgy már korábban is írtam ha felraktad a hajókat és mentettél, majd le vagy felraksz megint újabb hajót,majd beakarod tölteni a korábbi custom hajós mentésedet, hoppá lesz és fekete képernyő !
  • rusher4587
    Basszus, egy perccel korábban kellett volna olvasnom, már feltelepítettem az XTM-et (semmi más nem volt fent, csak a 2.5 meg a bonus package 3.1.07). Plugin manager és a modhoz tartozó scriptek telepítése utólagosan megoldható, vagy kezdjem elölről az egészet?
    Azért ebben a sorrendben csináltam amúgy, mert egosfoton az XTM telepítését így írja le: 1_Alap játék+patch; 2_Bonus pack; 3_XTM kibontása a játékmappába; 4_Plugin Manager; 5_Scriptek...

(http://www.thexuniverse.com/threads/2720-.7-INSTALL-How-to-install-XTM-.7a-.RAR-or-.7Zip)
  • rusher4587
    És az utólag telepíteni kívánt scriptek? Pl. S.O.S. MK II és társai, azok mehetnek később? A kérdés érvényes a custom hajókra is...
    Köszönöm:)!
  • antigua
    - A Combat mod2 . Bár mod a neve de ez is egy script (.spk) Tehát scriptként kell kezelni, felrakni is a Plugin managerel kell .
    Megváltoztatták a fegyverek némely tulajdonságát, illetve kinézetét. Látványosabbak benne a fegyverek lövedékéi és a hangjuk is jobb.
    ( végre lecserélték benne a PPC bogyókat, sokkal jobban néznek ki ebben a modban, ) Létezik XTM és vanila-hoz is. Van hozzá egy Military HUD script is, a kettőt együtt érdemes használni, de nem muszáj !
    Link : http://www.thexuniverse.com/threads/11418-MOD-Combat-Mod-2

- A 2.5patch után felrakod a PManagert és mehetnek a scriptek, majd XTM és csak ezután a Cmod2XTM script, és a cockpit ( ha használsz )
  • rusher4587
    Te sem a válasszal és hálás vagyok érte! :D

Mi az a Cmod2XTM? :|

A plugin managert mikor rakjam fel?
  • antigua
    5. Nálam script nem okozott még kifagyást a mentéseben. Viszont ha raksz fel custom hajókat a Plugin managerel akkor ha legközelebb is nem ugyan abban a sorrendben rakod fel egy későbbi játék során a hajókat ahogy azt korábban is tetted, biztos hogy kifagynak az addigi custom hajós mentéseid ! Amikor felraksz,vagy le szedsz egy hajót megváltozik a plugin manager cat.dat tartalma és itt tárolhatja a hajó bejegyzéseket a shipyardhoz. Minden fel le szedéskor nézd csak meg hogy az adott shipyard listájában máshol lesz a custom hajó bejegyzése. Fel-le , fel le és akár többször is szerepelni fog a hajó !Én rengeteget szívtam még a sima reunionban mire rájöttem hogy ha custom hajót használok mindig ugyan abban a sorrendben kell beraknom őket, illetve ne birizgáljam őket.
  • antigua
    Hát nem spóroltál a kérdésekkel !
    1.Lehet hogy meglep, de az XTM 7.03 és az XTM 7.05 sőt még a z XTM 7.02 között is van különbség (pl. néhány szektor elhelyezkedése... )
    2. az XTM 7.05 = XTM 7.04-el ( nálam is 7.04-et ír ki, a kis rafinált )
    3 ha az XTM 7.05 full exe-t raktad fel akkor minden fent van nem kell hozzá semmi patch meg ilyenek.
    4.A helyes felrakási mod : X3+patch+scriptek+XTM+Cmod2XTM+cockpit+( Modok egyesitése ha van cockpit mod is fent )+ custom hajók ( ha használsz ) !!!!!!!!! ( FONTOS ! )
    Inditás : Mod seleectnél - Plugin Manager !
    ( Én voltam aki írta hogy nem voltak meg az XTM hajói ennek az volt az oka hogy simán rátelepítettem az XTM-et a vanila-ra abban meg persze használtam custom hajókat és ezek elfoglalták a shipyard hajóbejedzéseiben a helyet az XTM-es hajóktól. Legalább is nálam ez volt a helyzet ! ) Tehát kezdj egy teljesen új játékot és tartsd be a telepítési tanácsot, nálam bevált !!!
  • rusher4587
    Lemaradt az a kérdés, hogy van-e esetleg olyan baklövés(elcseszett küldetés/feladat), amit elkövethetek és így nem juthatok hozzá az összes hajótípushoz? Mintha valami ilyesmit olvastam volna valamelyik fórumon...
    Kha'aK-okkal, Xenonokkal, kalózokkal hogyan lehet javítani a viszonyt?
    Köszönöm! :)
  • rusher4587
    Azt szeretném kérdezni, hogy az XTM mod teljes értékű használatához elég csak a csomagot kibontanom az X3 mappájába, vagy használnom kell még a Plugin managert és telepíteni kell az Xtendedmodscripts+patch 7.0.3 anyagot is? A thexuniverse oldalon lévő "hogyan telepítsük az X-tendedet" leírásban azt írja, hogy telepítsem.
    Letöltöttem a 7.0.5-ös modot, de a főmenüben 7.0.4 van kiírva, aggódnom kéne emiatt?
    Scriptek későbbi hozzáadása vagy eltávolítása okozhat inkompatibilitást a mentésekkel, vagy azt csak a Xtended mod befolyásolja?
    Illetve nem értem még ezt, hogy ennek az xtendedmodscripts+patch-nek 7.0.3-as a verziója, de nekem elvileg a 7.0.5-ös mod van telepítve... vagy a két verziószámnak semmi köze egymáshoz? Elvileg mindegyikből az elérhető legújabbat töltöttem le.
    Köszi a segítséget!
  • RJoco
    Nem jól csinálod.
    10 km-re meg kell közelítened az aszteroidát, aztán megnyomni az 'i' betűt. Ha van Mineral Scanner-ed, akkor kapásból kiírja, hogy milyen aszteroida, mekkora yield-del.
    Majd ha esetleg gyárat akarsz telepíteni, akkor nagyon jól jön a Starburst Mineral Scanner-rel, mert pikk-pakk végigtapogat egy egész szektornyi aszteroidát, addig te meg vadászhatsz kalózokra
  • rusher4587
    Semmi ilyesmit nem kellett. Bedokkolódtam valahova, és egy idő múlva maguktól szkennelődtek az aszteroidák, a parancsoknál, ahol a szkennelést lehet megadni, kiírta az adataikat. Érdekes megoldás, szerintem elég hülye, így nem tudja az ember, hogy mi a franc van, jól csinálom-e...