20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • gaben9000
    Köszönöm :D
    Am még valami....:
    A "Complex Construction Kit" vezetékein át lehet menni hajóval??
  • RJoco
    24
  • gaben9000
    Üdv... lenne egy kérdésem: A sztori vége felé kapok egy bányát.... Meg tudná balaki mondani hogy ez hány "Yield"-es aszteroidára latt téve......???
    előre is köszönöm...
  • Amaro
    Cycrow menedzslő programját érdemes telepítened, majd ezzel installálni a szkripteket. Van olyan opciója is, ami - ha lehet - frissíti a telepített szkripteket, így a legújabb verzió lesz fent. Sok futásához szükséges, hogy az X3-ban engedélyezd, ez úgy történik, hogy átnevezed a pilótádat (magadat) a következő névre:
    Thereshallbewings
    Figyelj a két l betűre, néha csak egyet ír be. Akkor jó, ha beírás után a neved a régi marad, és látszólag nem történt semmi. Ezzel aktiváltad a szkripteditort, tudsz benne állítgatni is az opcióknál, ha akarsz.
  • TIBI
    Azt még elmondantok, hogy kell telepíteni ezeket a scripteket / hogy kell használni őket? Mind1 milyen verziójú egy script vagy csak azzal működik mint amilyen a játék verzióm is?

Bocs a sok kérdésért és köszönöm a segítséget
  • Legend
    Könnyebb használni Scrop térképét (és szebb, jobb, elegánsabb bárminél)
    http://www.suu-design.com/projects.html
  • TIBI
    köszönöm
  • tomonor
    nem, az csak scripőtel megy ahogy leirtam.<_>
  • tomonor
    Attól függ, hogy indultál. Ha a quickstart (könnyű mód)-ba kezdted akkor van a hajódba egy triplex scanner. Az lát a legmesszebb. A gyárakat becélzod a hajó orrával (t-bill), majd az kijelöli, és felolvasssa az állomás nevét. Ha vadonat új a szektor (mer most értettem meg a kérdésed:D ), akkor csak a felfedezés módja maradt hátra. Legalább egy duplex, vagy triplex scannered legyen (amit az equipment dock-okba tudsz megvenni), és usgyi. Hmmm. Van még egy esély terület felfedezésre...sőt kettő is! Ám bonyolultabb. Ha tudod hogy kell scripteket felrakni akkor keresd meg az egosoft honlapján a...ne is keresd. Itt a link.
    Ezt rakd be, és lesznek BBS-en olyan üzik, hogy pénzért megadják a rendszerbe lévő összes állomás koordinátát. A másik hogy felrakod a bonus package-t és abba van egy olyan nevezetü ware, hogy explorer software...de még nem próbáltam ki a software, szal...
  • TIBI
    köszi^^
  • RJoco
    Persze, van.
    Bedokkolsz a Trading Station-ba és ha mázlid van, akkor a BBS-ek között megtalálod az üzit, hogy eladják a szektor összes állomásának koordinátáit. Van ilyen üzi kapukra is.
    Amúgy meg érdemes Triplex scannerrel felszerelni a hajót és azzal körberepülni a szektort.
  • TIBI
    Hali

Még kezdő vagyok és nem tudom van-e arra valami megoldás, hogyha egy új szektorba érkezek akkor az össze ott lévő gyárat, állomást stb-t egyből ismerjem... Valami szkenner vagy hasonló van erre? Előre is kössz, ez sok időt spórolna nekem.
  • Legend
    No ismét Leviathan: az XTM fórumán megvitatták a guruk a problémát, új volt nekik is, valószínűleg az tett be, hogy több mint fél éve álltam neki a küldinek, csak akkor még gyengus voltam, csak mostanra növesztettem egy elég erős flottát ahhoz, hogy ismét belevágjak - csakhogy azóta volt több update, és újabb scriptecet is raktam a játékba - tehát úgy néz ki megszívtam.

Viszont, hogy kárpótoljanak, felhívták a figyelmemet egy remek(?) cheatcsokorra: LV cheats. Telepítettem, és kipróbáltam szinte szégyellem magam, mert a sok opció közül a "clone ship"-et próbáltam ki egy Sohnen M6-on (ott garázdálkodott, és a legutóbbi updét óta a Sohnenek nem Cappelhetők), és elindultam felégetni az X-univerzumot.
    Nem ajánlom senkinek, még jó, hogy vissza tudtam menni egy korábbi békés szévhez...
  • mindero
    Szerintem nem is baj h elvetették, gondolj bele mennyi időt kellene az internet előtt tölteni h valami értelmes flottád legyen. Bár a gondolat, h hús-vér emberek írányítanák a hajók ágyúit csábító. :)
    Az EVE online meg eléggé betöltötte a sci-fi mmo terét, nem hinném hogy lenne esélye egy x3 mmo-nak.

Remélem 3 dolgon javítanak a TC-ben:
    1. komplexek
    2. flották
    3. hajó ágyúk (kilőhetők legyenek, és mindegyik külön beálítható legyen, vagy akár csoportokra is lehessen bontani)
  • Legend
    R.I.P. X3 MMO... Már égen feladtam a multiplayer opció reményét,eléggé utánajártam, volt egy befuccsolt X-Box próbálkozásuk is. Egyébként a hivatalos oldalon emlegették szintén, mint reménytelen álmot az új játékkal kapcsolatban a beírkálók...
  • tomonor
    Tudjátok, hogy tervezték, az MMO X-online-t,de kudarcba fulladt...Az ilyet nehéz összehozni.
  • RJoco
    Elkészült a leírás a sztorihoz kezdőknek, valamint néhány tipp, hogy keressünk gyorsan sokat: Ide kattintva megnézhetitek

Ez a multiplayer nem is egy rossz ötlet, de csak neten. Elég nehéz lenne megfelelő ellenfelet találni a közelben, nameg egy nem is elég. Sok kellene és akkor lehetne, mondjuk egy magyar csapat, akik lenyomják a belgákat DDD
  • Legend
    Már jópár könyv megjelent németül, a mérföldkő az, hogy most jött ki az első angolul.

XTM: a modderek sok játék esetében jobbak, mint a "profi készítők", mert ők nem órabérért csinálják, hanem színtiszta fanatizmusból - respect.

Az új játékban pedig nem új hajókat kellett volna berakni,hanem a multiplayer opciót...
  • tomonor
    Szerintem, az M7, vagy M6 kaszt részekre lesz bontva, mint pl missile figatte. vagy shielding frigatte...amit láttunk az egy argon missile frigatt. Tehát, mint az XTM M8-as hajói. Aki játszott már HOMEWROLD 2-vel, az tudja miről beszélek...
  • RJoco
    Nekem igazán az a jelenet tetszett, mikor egy rahedli rakétát kilőtt az egyik hajó. Kicsit hasonlít, mikor a StarGate-ből egy Ős hajó - pl.: Orion - elkezdi küldeni a Drone-okat a Kaptárakra.
  • mindero
    Hülyék lettek volna újra kezdeni, ha az xtm-esek megcsinálták helyettük a munka egy részét. Bár remélem a történetet nem az xtm-ből veszik, mert az elég lapos. Mindenesetre szeritem elég egyedülálló hogy moddereket bevesznek egy teljes játék fejlesztésébe, a "profik" mellé.
    Ebből is látszik hogy nagy jövője van a moddolásnak.
  • tomonor
    Ha jól látam, vmi modified titán lesz, vagy lehet hogy új M7-es? Esetleg lesznek új osztályon belüli osztályok, mint mondjuk M7-rocketer, vagy vmi...hmmm.
    Az viszont nem tetszik, hogy nagyon az XTM-re halyaz -.- Bár igaz, hogy az XTM-esekkel eggyütt csinálják.
  • mindero
    Igen, a kis hajók erősen el vannak túlozva (mondjuk ez az alap x3-ra is igaz), de a csatahajók BAROMI jól néznek ki.
  • tomonor
    Nem értek hozzy, de a farnham's legend, már elég régóta kijött sztem. Akinek eredetibe van az X2, ott az előszó benne van...De mondom nem értek hozzá (azér végigolvastam, fanhoz hívően :D )
  • Legend
    Érdekes a film, bár kissé csalódást okoznak az új hajók, olyan, mintha csak a régieket nyújtották/görbítgették volna meg egy Cartoonist-szerű programmal, főleg az elején látszik a túlméretezett Discoverer-nél...Persze azért tűkön ülök... Ahhoz képest, hogy az elején a Terran Conflictról azt gondoltuk, hogy csak egy csokor új küldi lesz, ez a film eléggé rácáfolt(és új találgatásokra ösztönöz).

Én is az Egosoft hírleveléből értesültem, csak végig is olvastam, úgy tűnik, végre kiadják angolul is az X-könyveket, itt is az első, a Farnham's Legend, meg is rendeltem, magyarul tutira nem fog kijönni (A német pedig egy fos nyelv).

Leviathan küldihez még ötletek??? (#12224)
  • Legend
    Minek? Itt nem jó?
  • RJoco
    Mire gondolsz?
    Hiszen még csak egy videót láttunk. Majd, ha jön a játék, az jó lesz.
    Bár szerintem ennek a témának kellene átnevezni a címét: X3: Reunion & Terran Conflict
  • tomonor
    Új témát nyitottam: X3 - Terran Conflict! Lehet osztani a gondolatokat! ^^
  • tomonor
    Nem tudom kivárni hogy letöltse!!!! :D HA NEM SZÓLSZ! ^^
    Lehet hogy inkább várok erre a játékra, és erre csinálok majd egy oldalt...
  • BuriP
    A videó nagyon állat!!! (és nagyon rövid) Főleg azaz Argon torpedóromboló-szerűség tetszik, de a vadászok is jól néznek ki!
    Próbáld ki egy fregatton (elsőnek ajánlom a Hammmerhead-et)... olcsóbb, alacsonyabb repu kell hozzá. Ha ott is szórakozik veled, akkor az gáz.
  • Iceman8211
    Köszi.
    Azóta megint megpróbáltam, de most egy Titánnal és ott is az volt, ugy hogy szerintem is valami bug lehet a dologban, csak biztosra akartam menni, de ezt a rendes vásárlást is kipróbálom majd és meglátom.
    Azért köszi mégegyszer.
  • mindero
    Uh ez jó lesz :D
    Bár nem sok derült ke belőle, de lesznek új hajók, meg javított graf.
  • Amaro
    X3: Terran Conflict - az első videó
    Jah, mégvalami: egy Osprey-t is vettem BBS-en, ott nem volt ilyen hiba, az van a turretekben, amit beállítottam. A Krait-nál az volt az idegesítő, hogy ha spec. parancsoknál kiadtam neki, hogy szedje össze a szektorban szétszórt fegyvereket-rakétákat, akkor azok felszedése után természetesen az volt a tornyokban, amit az űrből összeszedett...
    Ez nálam is előfordult, sőt fenn is áll. BBS-en vettem egy Raptort, és ugyanúgy jártam, mint te. Még jó, hogy volt a vásárlás előtt kimentett állásom... Azóta vettem "normál" módon is egy Raptort, azzal semmi ilyen gond nincs. Egy meglévő hajón most is van ilyen hiba: a Krait turreteibe csak 1-1 fegyvert enged tenni (2-2 fér)... és éppen azt, amihez kedve van... Ha AIRE van a raktérben, akkor ezt teszi be... ha AFAA, akkor azt... Ha többfajta, akkor általában az erősebbet teszi föl. Script nincs fenn erre nálam. Én valami bug-ra gyanakszom inkább.
  • RJoco
    Erről eszembe jut, hogy mikor fejeztem be a sztorit, találtam egy Xenon állomást néhány hajóval Heretics End-ben. Azt hittem, hogy majd Paranid rendszerekben meglessz a hozzá való küldi, ám a sztori végével Terran rendszer lett ugye. Meg is találtam a küldit, 3-szor is. Viszont nem tudtam megcsinálni. Az állomást szétlőttem, viszont a hajók harcba keveredtek a Terranokkal. Így amikor odapofátlankodtam, egyrészt néha ellenségesek lettek, mert lövöldöztem, másrészt nem tudtam leszedni a Hul-jukat. Persze a Terranok sem tudták őket kinyíírni, bár néha-néha eltünt egy, mintha mégis sikarült volna. A borzasztó az, hogy annyira fisszaesett a sebessége a játéknak, hogy én sem tudtam rendesen megsorozni őket.
    Naszóval, ha felvetted a küldit többször, akkor lehet, hogy annyiszor kell őket leszedni. És akkor talán összejön.
    A több küldi is lehet hogy összeakad. Ilyen esetből is van tapasztalatom.
  • RJoco
    Nincs fenn neked valami script, ami aotómatikusan pakolgatja a fegyvereket? Mintha hallottam volna már ilyenről.
    BBS-en hogy veszel hajót?
    Egyszer én is "vettem", annyi volt, mint a gyárban, csak egy másik szektorban nekem kellett megyszereznem néhány kalóztól.
    Szerintem akkor éri meg, ha nincs elég magas rangod, hogy megvedd, viszont pénzed van.
  • Iceman8211
    Hali
    Van egy kérdésem.
    Ha BBS-en veszek egy hajót pl. Colosust, akkor miért van az hogy pakolom ráfele a fegyvereket ahogy én akarom, a hajó egy másik szektorban van, de ha bele ülök a hajóba a hajó magától összevissza pakolja a fegyvereket, és nem engedi, hogy variáljak rajta, mert ugyanoda visszaugrik a fegyver, tény nem volt minden platformon fegyver.
    Kérdés:
    Valami kell hozzá venni, hogy ne csinálja ezt?
    Pakoljam fel az összes fgyvert rá és ugy már nem fogja csinálni.
    Vagy passz.
  • Legend
    1: Kinyírtam mindenkit, még a Levitől is kaptam erősítést, amint elhullott az utolsó Khaak, megjött az üzi a kapitánytól, hogy nagy voltam, maenjek A.P.-ba.
    2: Argon Prime-be belépve senki sem törődik velem, általános érdektelenség fogad, X-tended Comm-al is csak szórakoztató üziket kapok.
    3: Az igaz, hogy több mint fél éve neveztem be a Levi Küldire, de csak akkor akartam megcsinálni, ha biztosra mehetek, ha már megvan a Flottám.
    Több Spoiler-küldetést is csinálok egyszerre, külömböző stádiumban vannak, lehet, hogy összeakadnak?
    4: még avégén Cappelnem kell, ha akarok egyet?
    5:(Már régebb megvettem az OWP-ket, körülhinteni a Levit, de úgy döntöttem, nem használom fel őket, nehogy "túl könnyű" legyen.)