20430
-
tomonor #12469 OfC! -
Természetesen, részemről nincs akadálya.
Nekem is lesz majd egy kérésem, szöszmötölök egy komplex hajótáblázattal, kb 85%-ig kész,és kb 10MB-os lesz ha végre sikerül befejeznem,feltennéd majd az oldaladra? -
Ace McCloud #12467 Sziasztok!
Egy idő után, ha túlságosan hagyjátok megerősödni a xenonokat, akkor telerakják aknákkal a térséget. Jómagam rendszeresen kitakarítom azt az 5 szektort, és a fegyvereiket összeszedve fél milliárdokat keresek. Mielőtt újrakezdtem volna a játékot ez volt nekem is, de nem tudom, hogy lehet megoldani a problémát. Jobbára vagy 3 szektornál csinálta, hogy belépés után elfüstöltem, s velem együtt az összes xenon hajó. Próbáltam drónt, saját hajót, meg mindenfélét beküldeni oda, hogy legalább a térképen elérhető legyen, még szkafanderben is átmentem, de mindhiába. Nem hiszem, hogy még egyszer átjuttok rajta...
-
Igen, ezzel én is találkoztam már. Én fel szoktam venni a Xenon CPU küldiket, olyan 8-10 milla fölötti fizetés esetén. Persze, ha egy szektorral beljebb van a cél, akkor lehet 18-20 milla is.
Azon a kapun én is gondolkodtam már, hogy lehetne "megnyitni", de még nem próbáltam ki. -
Hát ha a P-hez kellett 145, akkor bajban leszek, mert a gyárakban olyan 20 db körülire emlékszem. De azért majd megnézem. -
r4pt0r #12464 A vanilla nem jelenti feltétlen a jót. A Quake3at sem használták mod nélkül nem tudom mi a neve, de még versenyeken is azt használták. :D -
tomonor #12463 Ezt a fórumot átnevezhetnénk XTM fórumnal... -_- Hova tűntek a régi szép idők, amikor mindenki Vanillával játszott... -
Legend #12462 Itt van egy csokorravaló scriptgyűjtemény:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=117616
Saját felelősségre. Én csak akkor kezdtem scriptelni, miután végigcsináltam az alapsztorit, és a Bala-gi küldit. Egyébként nem ajánlom, már csak a következményekmiatt sem:
"Disclaimer: Once installed you will go to hell and burn for being nothing but a dirty little cheater, You will be shunned by your friends and develop cankerous sores throughout your body.
A strange man will also turn up at your house every month to fire drawing pins at your head through a large elephant gun.
Warning: Any user found to be bragging about their accomplishments under the guise of not cheating on the main forums will recieve a horses head through the post, Don't ask what happens if you do it again!"
-
vecsi71 #12461 Rjoco:Én most probáltam ki a hcf-et és elég jó.Igaz,hogy csak egy xenon p-t foglaltam el,de ez volt az első hajó foglalásom hcf-el.145 marines kelett hozzá. -
Iceman8211 #12460 Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy az Oduusseia küldetést BBS en lehet megtalálni? vagy melyik shipyerdon lehet megvenni? A repu meg van hozzá. -
Legend #12459 Említettem korábban (#12344), hogy néhány hajóm nem engedelmeskedik a navigációs utasításoknak, egyiket a helyszínen lelőttem, a másik kettőt a sorsára hagytam - egészen mostanáig. Ma újra bepróbálkoztam náluk, és ismét rendesen reagálnak.
Még valami. Van egy Xenon szektor, ahová nem lehet behajtani. Próbáltam gyors hajóval, erős hajóval, rengeteg hajóval, sehogy sem megy. Ez a Xenon Core 05. Ma adtam fel a reményt, miután elfüstölt eg fullosan felszerelt csítelt Inkubusom. Ezt a hajót csak erre a célra csíteltem, mert iszonyatos pajzsai vannak. Felégettem vele előtte a Xenon Grid 2-t,é a Xenon Core 18-at, meg sen karcolódott a lakkozása, de aztán ennyi volt. Csett. Annyit sikerült elérnem, hogy egyszer beküldtem 60fightert, és elég lassan fogytak el ahhoz, hogy két kaput feltérképezzenek a hajóm térképére...Mentettem a játékot, és utánuk mentem, feltételezve, hogy ha alá volt aknázva a terület, kipucolták nekem, de ugyanúgy elszálltam, amint beléptem. Általános jelenség, hogy belépsz, majd csak asaját szétrobbanó hajódat látod, és néhány szintén felrobbanó Xenon hajót (ezért gondoltam aknákra).
Lehet azért van ez a sorompó, hogy csak akkor tudd elérni a Xenon Grid 2-t, ha felvetted hozzá a Xenon CPU küldit? Érdekelne, hogy próbálkoztatok-e már arrafelé átjutni. -
tomonor #12458 Nem inkább tisztán? -
Nagyapi #12457 Köszi, azt hiszem követem a példádat. Ez a sok script csak belekavar. Ráérek cifrázni, egyenlőre elkezdem én is "piszkosul". :) -
Legend #12456 A két gyári térkapuval együtt enged összesen hatot (rosszul emlékeztem).
A hetedik megnyitásánál jön egy üzenet Unknown-tól: "Error: Cannot deploy Warpgate in Legend's Home - too many gates in that sector already".
Amint egy forgalmasabb helyre nyitok kaput, azonnal megtalálják a helyiek, és csak úgy tódulnak át hozzám, és a szomszédaimhoz kereskedni - ellenséges szektorokban még nem próbálkoztam. -
Legend #12455 Bocs, félreértelmeytem a beírásodat:
"Szánjon meg valaki, és írja be, hogy miket kell letöltenem, (és honnan ) ahhoz, hogy jól fusson."
A játék ezekszerint így is "jól fut" nálad.
A scriptek világába bele lehet veszni, de nem muszály, ha elégedett vagy a játékkal. Tiszta játékhoz nem kell semmi (én piszkosul nyomom).
Nincs konrét javítócsomag, a scriptek arra vannak, hogy némely nyûgöktõl megszabadulhass, vagyis csalhass a játékban.
Kezdd el jó sokáig visszaolvasni ezt a fórumot, rengeteg példával találkozol.
Néhány link:
http://www.freeweb.hu/x3reunion/
http://xvilag.mlap.hu/
http://www.thexuniverse.com/modules.php?s=&name=XTM_Main
http://www.egosoft.com/games/x3/info_en.php
http://www.answers.com/topic/x-reunion?nr=1&lsc=true&cat=technology
stb. Jó vadészatot. -
Nagyapi #12454 A javított gépem már elég jónak számít. Athlon X2-es 4200+, 2 Giga rammal. A kártya csak GT7600-as de a játék jól fut. Felpatcheltem a 2.5-ös verzióra, idáig ok.
De ez a sok kütyü, amit letöltöttetek hozzá ( scriptek, meg mi a csöcs ) az nem tiszta. Honnan lehet azokat lehúzni? Nincs valami fanoldal ehhez? -
Legend #12453 Sajnos külön gép kell hozzá. Nem letölteni kell hozzá az extrákat, hanem a hardvert kell feljavítani. Ez a játék, sajnos csak döcög egy olyan gépen, ami 'jónak' számít, akkoris, ha leviszed a minimumra a grafikai beállításokat.
Három dolog lényeges: processzor, ram, videókártya. A többi csak sallang. Billentyûzet, egér lényegtelen hogy milyen, joystick nem árt, ha van hozzá, monitor részben lényeges.
Ezt a játékot remekül lehet benchmarknak használni, ez alapján cseréltem le decemberben a régi, nem túl rossz gépemet, egyszerûen azzal a céllal, hogy gond nélkül fusson az X3. Elõször raktam a régi gépbe egy igen erõs videókártyát, kiderült, hogy egy egymagos proci nem tudja kihajtani, kellett egy erõs kétmagos hozzá, ami alaplacserét igényelt, szóval kellemetlen volt, de az X3 annál kellemesebb... -
Nagyapi #12452 Valamelyik türelmes, és megértő játékos jóindulatú segítségét kérném.
Amikor kijött az X3, a gépem nem bírta. Most újra raktam, és próbáltam visszaolvasni, de amiről írtok, az már annyira magasszintű, hogy nem értem.
Szánjon meg valaki, és írja be, hogy miket kell letöltenem, (és honnan ) ahhoz, hogy jól fusson.
Itt már billentyűk átmatricázásáról is olvasok, úgye nem kell egy külön gép az X3 ujdonságaihoz? -
r4pt0r #12451 Valaki nem tudja mi a húsvéti "secret" az egosot oldalán. Valaki írta ott hogy egy screen de link nem volt. Én meg sajna még nem találtam meg. :D -
Én még csak januárban kezdtem - pontosabban újra kezdtem, de így van: a rengeteg plusz kárpótól az apróbb hibák miatt. A gyári hajókat amúgy sem nagyon használom. Egyedül, ami elég erős az a Hyperion.
Most még kipróbálom a HCF-et, meg a hajófoglalást, remélem az megy.
Sajna a térkapukhoz még nem volt szerencsém, csak hallottam róluk. Majd, ha lesz elég pénzem, akkor kipróbálom. Az 5 térkapu összesent jelent? Tehát a gyári térkapuk is benne vannak?
G11: Nekem csak az í billt. kellett beállítanom, a többi megtalálható ugyanott, ahol a magyaron. Nagyjából. -
Legend #12449 Én nem panaszkodok az XTM-re, néhány apró bugért bõven kárpótol az a rengeteg extra, amit az alapjátékhoz hozzáad. Már majdnem másfél éve nyomom, de még mindig tud meglepetéseket okozni, többségében kellemeseket. De azért kell a segítség:
Help!!! Ha valaki tud, mentsen meg: szeretném feloldani valahogy a térkapu-limitet. Az volt az álmom, hogy a saját szektoromból 8-10 Ollerussal kapukat nyitok a fontosabb szektorokba, de sajna 5nél több térkaput nem enged a játék szektoronként. Kétségbeejtõ :)
Még egy kis G15-özés: kicsit nehezen gépelek vele, de szerintem hamar meg lehet szokni. A magyarosításról annyit, hogy el kell távolítanom a festéket a billentyûk tetejérõl, mad felmatricázni az egészet, fekete alapon átlátszó betûkkel (lehetõleg valami gótikus készlettel), de mivel haver csinálja a matricaszettet haveri alapon, ahogy lenni szokott majd, ha ráér, kénytelen vagyok addig alternatív megoldásként a G-gombokra programozni a kis és nagy ékezetes betûket - így is mûködik... -
X3 #12448 melyik üzire gondolsz?
-
Szívás ez az XTM, de a rendszerek, meg küldik miatt mégiscsak jobb, mint az XFP. -
Factory Complex Calculator
Ha rákeresel a lap alján található keresővel, akkor kidobja SaGa üzijét, ahonnan ez a link is van. -
tomonor #12445 Azóta az üzenet óta háromszor is eltűnt... xD -
X3 #12444 szia
Röviden; az otas castrum-ot hogy tudom megvehetövé tenni?
és a FactoryComplexCalculator-hoz van e linked?
-
Legend #12443 Úgy tűnik, van, akinek símán összejön a Leviathan, és vagyunk páran, akik csak szopunk vele.
Nálam nem szökdösik az ellenfél, nemcsak a Levinél, máshol sem.
Ha "elszöknek" nem tudod teljesíteni a küldit: "a non killed xenon or khaak could be an issue come to think of it and they do get way out there. you have to kill them all." - XTM forum.
Az EGÉSZ szektorban ki kell irtani a Xenon-Khaak-okat, érdemes néhány hajót szétszórni a szektor egész területén, hogy lefedjáék radarjaikkal a területet, és annihilálják az esetleges szökevényeket, vagy nagyon gyorsan magadkell kiírtanod mindet, MIELŐTT elszöknének.
Nem örülök, ha más is szív ezzel a küldivel, pedig kárörvendő típus vagyok. Csak annyi kellemes csalódás van ebben a játékban, nem hiányzik egy ENNYIRE kellemetlen.
-
Kaelis #12442 Csak az egyik mercury-m sérült egy kicsit de azt kalózok üldözték
szoktam kalózokra vadászni de nem argon területen
megpróbálok argon terültetre kiküldeni pár kereskedöt hátha -
Leviathan-os küldi:
Normális az, mikor 3 Kha'ak hajó lelép?
Utánuk mentem, az egyiket elintéztem, a másikat el kezdtem lőni, mikor jön az üzi, hogy mi a fenét képzelek, azonnal húzzak vissza a Leviathan-hoz. Fordulok meg, kapom a kövi üzit, Mission Failed vegyem fel újból Argon Prime-ban.
Mentett állás vissza, még csak az egyik szökevényt fogtam el, vissza a Levihez, várok, de semmi nem történik. Ellen nem jön, igaz a Titan-t elintézték, de van néhány Cerberus, meg jónéhány Nova.
Vegyem fel megint a küldit vagy ez is egy bug lesz, mint a Scarab-os küldi?
Mondjuk a Galactica nem sokkal kisebb, mint a Levi, a Pegasus, meg akkor, hogy kész hodály lenne az M0-ásokhoz képest. Simán beleférne 3 Galactica. Lehet, hogy módosítom M0-ra, felnyomom az árát 200-300 milla körülire és összegyűjtök egyre... -
Lehet, hogy valamelyik hajód ütközött valami gyárnak, hajónak. Vagy lelőttél egy Astronautát. Merthogy attól is esik. Bármi lehet. Nézz körül, hajóid milyen állapotban vannak. -
Kaelis #12439 Hello
Megpróbáltam ujra összehozni egy gyárkomplexumot(most egy elég kicsit)plusz kiküldtem pár transportert sector tradere(pár pilóta már fejlödött annyira hogy univers trader legyen:)
mindenhol nö a repum kivéve argonéknál(most nem olyan látványos mint elözö alkalommal lassu de biztos)egy ideig jó volt igaz nem is nött egyszerrecsak esett 3%ot azóta meg még1et
ez miért van? -
Szép hajó mind a kettő.
Azért megcsinálom mind a kettőt, meg a többit is. Csak még gyenge a fegyverzetem hozzá. -
tomonor #12437 ezeket+linket vagy bannered majd betehetem a most még titkos oldalamra? -
Iceman8211 #12436 Hali kérdésem lenne Sohnen hajót lehet valahol venni?
Vagy nem?
-
X3 képek -
X3 képek -
Az Olympos szerintem jobb csónak, igaz nehezebb a küldi. Egy rakáson van vagy harminc kalóz akit le kell amortizálni, és nem harrierekkel repdesnek.Válogatott elithajókkal kell megküzdeni, pl Olympos, Posseidon, Reaver, Nemesis MkIII,stb. A jutalom ami kb 220 millióért a tied lehet megéri. Nagyon szép hajó, fürgébb a levinél, változatosabb fegyverzet szerelhető rá, és fantasztikusan jól elhelyezett a lövegek helye. A karcsú hajótestnek köszönhetően frontális támadásnál az oldalsó lövegek is rálátnak a célra(én kicsit lefelé szoktam dönteni a hajó orrát), igy hatalmas a pusztitóereje. Elöl 8 slot, oldalanként 14! slot, alul felül 12 slot, hátul 10 slot. A pajzsgenerátora lehetne erösebb, de Paranid hajóknál ez már megszokott dolog.
-
SaGa: Volt, hogy folyamatosan lőtávolon belül voltam és akkor is szedték. Az egyiknek valami erős fegyvere lehet, vagy PPC vagy EMPC. Én is úgy szedtem le, hogy lődtem egy kicsit, majd amikor minden gömb talált, akkor megint lőttem egy kicsit... A végén gond nélkül kijött a Scarab, aztán gondoltam egyet és lelőttem a Galleont, tekintve, hogy még tüzelt rám.
Késöbb lehet, hogy majd mégegyszer megpróbálom, de előbb bejárom az összes szektort, hogy ne akkor kelljen kutatgatni.
Legend: Nemsoká én is megnézem azt a Leviathan-os küldit. Csak még kell 1-2 GPPC, meg BFAA a hajóra. Ha az sem jön össze akkor megint jól kifogtam a bugos XTM-et. Pedig minden jónak tűnt elsőre.
De még mindig marad az Univerzum leigázásának élménye
-
Legend #12431 Nohát, nohát.Kissé viccesnek hat, ha visszaolvassátok a bejegyzéseimet. Először odavagyokattól, hogy van X3-as lcd-applet a G15-ös billentyűzthez (#12381), majd sokszor egymás után kérdem kétségbeesve, hogy mi az a Combat Computer. Gyorsan mielőtt valaki beéget, elismerem, hogy nem olvastam eléggé figyelmesen a fent említett applet olvassel szövegét (button 2):
There are multiple pages of stats available, you use the 4 control buttons on the LCD to change them.
Each button can have multiple pages, so pushing the button multiple times will cycle between the pages.
Button 1:
This is the main stats button, will display 2 pages of stats, include the ships you have, number of stations, game time and credits.
In the top left corner, you will find a display of the amount of salvage insurance you currently have
Button 2:
This is the Combat menu, there are currently 2 pages of display.
The first page is your ships stats, and will display your ship and its hull, shields and weapon energy.
The second page is your targets stats, and displays the speed as well as its Hull and shield strength.
There will also be the number of missiles and enemies in sector displayed if you have the "Combat Computer" installed on your current ship.
The combat computer is an upgrade you can buy from argon and split equipment docks.
Button 3:
This is the race notority and ranks page, will display the current rankings with each race and your combat and trade ranks.
Button 4:
This is the custom stats page, this is used to allow other scripts to display stats to the LCD. Press the button to flick between the pages.
Amaro röhög a markába, neki is ilyen van, és nem szólt. -
Legend #12430 Én is lelőttem az Otas hajókat (is), nem befolyásolja a végkifejletet, és valóban az időzítés a fontos, nekem sikerült élve otthagynom a Galleon-t, és hazakísérni a Scarab-ot. Ilyen nehéz küldetéssel nem találkoztam ebben a játékban. Hatalmas túlerővel szemben finomkodni...