20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Legend
    Hali. Én túlzásba estem, egészen pontosan emiatt a játék miatt. Az X3 egy remek benchmark, ezért decemberben , mikor új gépet vettem, bebiztosítottam magam. Nem a trendeket akartam követni, egy-két-három évig nem akarok (szeretnék) gépet, perifériát, és beviteli eszközöket cserélni. Mivel egyszeri beruházásnak indult, inkább a jobb összetevők mellett döntöttem.
    Alaplap: Asus P5K (eléggé alap)
    Proci: Intel Core 2 Duo 3.00 GHz (vigyázat, bivaly videókártyát ki kell pörgetnie)
    GPU: Asus EN8800GTS 640MB (csak, hogy tutira fusson az X3)
    Memória: 4 GB, ebből a 32bites XP 3-at lát, a negyedik csak van (ruszki mentalitás)
    Monitor 19"-os Lcd, (1280x1024 felbontás játék alatt)
    Logitech G15 Gaming Keyboard (sötétben szeretek játszani)
    Logitech Extreme 3D Pro Joystick (a kedvenc beviteli eszközöm)
    Logitech MX Revolution egér (pénzkidobás volt)

Összegzés : a játékot tekintve bejöttek a számításaim, hétköznapi PChasználat tekintetében nem sokkal jobb, mint a régi szerényebb AMD Athlon 3000+ -os. 140MB 6600-as, 1 GB memóriás gépemnél....

Az X3-ban MINDEN grafikai beállítást maxra nyomatok, mert engem a látvány fogott meg, nem annyira a kereskedés, ezért népesebb helyeken belassul, néhol elég kellemetlenül. Ez azt jelenti, hogy kár erőltetni a gépfejlesztést, a régi gépemen nem ment annyira szarabbul a játék, amennyivel többe került az új gépem.

FPS-t tudok mérni, de sosem foglalkoztam vele, nem tudom, mi számít jónak.
  • RJoco
    Én nem estem túlzásba, ez van. Sajna a pöcö világában akkora a választék, hogy nem mindegy milyen lapod van chipkészlettel, melyik gyártótól a videokártya stb. stb. stb.
    Már az is szembe jutott, hogy nem is a videokarival a gond, hanem a lap, meg a proci. Tekintve, hogy nem használja ki teljes mértékben a kártyát.
  • tomonor
    Nem is igen támogatja a quad-ot. Ámde ahogy modntam, annyi bőven elég amit leírtam. (személyes tapasztalat)
  • r4pt0r
    Ez hülyeség. Nekem van egy 7800gt és 1280*1024ben megy 2xAAval az XTM. Azért nem kell tulzásba sem esni. Persze ha valaki olyan csatákat akar amiben van 1000 hajó ahoz még egy Quad sli sem elég. :D
  • RJoco
    Sajna a Xenon rendszerek nem tartalmaznak elegendő hajót, hogy igazán élvezetes és belassulós legyen.
    Legalábbis nálam. De azért újratermelődnek némileg, meg újjáépítik az állomásaikat. A Grid 2-ben már másodszorra lövöm szét az állomásokat.

Amúgy haverom gépében van 8800GT és ő mondta, hogy ezt az Antialiasing-ot már nem igazán bírta. És a többi cucc, ami benne van, a kártyához mért teljesítményértékeknek megfelel. Elég erős gépe van.
  • tomonor
    Antialiasing.

De ezen tuti hogy minimum 35 FPS-en fog futni egy medium méretü csatánál, mer egy haveromnak ilyen gépe van és azon próbáltam :P

Persze egy xenon rendszer kipucolásához nem lészen ölég... :P
  • RJoco
    Ez még így is kicsi.
    Legalább 8800GT kártya kell, és jobb, ha nagyobb a proci is.
    Az Antianalising-et (vagy hogy írják) még így sem biztos, hogy fullon lehet futtatni.
  • tomonor
    Ahoz hogy minden simán fusson maxon, minimum kell:
    3GHz+CPU (azt nem tudom hogy két magost támogat-e a játék)
    1,5 GB RAM
    8600GT vagy 7900GTW Videókari
    És persze ehez vmi jó kis tápegység, ami tuti hogy ellátja az egészet árammal. Minium 450 Watt.
    És persze alaplap. Azt se hagyd ki. :)

KB 120 000-ből kijön :P
  • RJoco
    Hát egy kicsit gyenge, az enyémbe 3000+ os proci van, de csak 6600GT kártya. A ram 1 GB-tól jó.
    Ajánlom, tegyél fel egy zsír új XP-t, tíltsd le a háló kártyát, így rengeteg lassító körülménytől megszabadulsz, csak drivert pakolj rá (alaplap, videokártya), nameg a játékot. Nálam annyit hozott, hogy 7 FPS alá nem szokott menni és így azért elég élvezhető a csata is.
  • RJoco
    Van egy cheat script, amivel "bármit" meg tudsz tenni. azt kell felrakni, a többit nem tudom, nem használom.
  • tomonor
    Ez az első X első történelem határozó pillanata, aka ez a jelenet határozta meg az X alapját. (X-BtF) Amugy át van paródizálva... :D
  • Iceman8211
    De mondjuk az sem baj ha más válaszolja meg mert fontos lenne.
    Köszi.
  • Iceman8211
    Hali.
    Lenne hozzád egy kérdéséem Legend, ha nem baj a shonen hajót hogy tudtál klónozni, meg egyáltalán hogy lehet sohnen hajókat szerezni?
    Köszi előre is.
    Ja már megadta a sohnen hajó a sohnen bázis helyét.
  • Walzer
    Amugy technikai jellegű kérdésem lenn:

XTm-hez milyen gép kell. mert a 2,6 p4 1,25G ram meg 7300gt az eléggé vérszegény volt.

alap még jol megy bár néhol marhára beszaggat.

• Walzer
    nagyon szar. mi benne az érdekes?

(kezdő x3 játékos vélemény:):))
  • tomonor
    Egy elég érdekes gagyi videót találtam. Ez az "első pillanat"-nak az...öööö, remixelt változata. Kicsit elgondolkodtató...

Videó, klikk ide!
  • Legend
    De könnyű. beállsz a szektortérkép kellős közepére, és elindulsz nyílegyenesen, egy vonalban északra vagy délre, vagy Insert-tel elforgatod az ekliptika síkjába, így vélaszthatod a fel - le irányt. Ez mindössze négy opció, ha a javaslatokra hallgatsz, talán megúszod kettövel.
    Ha nyílegyenesen haladsz és közben figyelsz, megleled.
  • klb
    Köszi, igaz így se lesz könnyű.
    Egyébként épp tegnap jártam ilyen messze a középponttól, az Interworlds-ben lévő Nova, és a Kingdom End-ben lévő Express 140+ km-re vannak a központtól.
  • tomonor
    Amugy is annyiba kerül...
  • kokos
    Nem volt drága!Használtan vettem egy sráctól 2000ft-ért!Mondta: neki nem kell mert nem tud vele játszani!Lehet nem kellett volna szétvágni mert a csalást nem próbáltam...na mindegy!Legalább nem vagyok ideg!
  • Legend
    Jól megmutattad az Egosoftnak!
    A merevlemezt azért csak nem bánottad...

Végre egy negatív kritika! Azért ilyen is kell néha.
    Ez a játék megmozgatja az embert....így-úgy.
  • Legend
    Csak, hogy nehezebb legyen, íme az eredeti szöveg:
    spoiler:
    Engine Tunings are 100-150 above or below the centre of ecliptic (normally above in my experience)
    Rudder Tunings are 100-150 either North or South of the centre of the ecliptic (normally north in my experience)

Tehát 100-150 kimcsi. Fincsi.Magadtól sosem járnál arra.
  • Legend
    Én ezért csalok.
  • kokos
    Ja!!!És szétvágtam olloval dobozostúl, lemezestűl,térképestől meg matricaszarostúl egyűtt!
  • kokos
    Nos!Ezzel a játékal..játszon maga a készitő!!!Bár szerintem az se tud vele!Anyámat is betehette volna a játékba.....és ha nem mosogatna el az ürbázison akkor apámnak kéne!Ésakkor apám nem tudna harcolni a faj ellen,meg megjavitani azt a buzi fénykaput.Full szánalom az egész játék...buster,shiftergater-fregatter ürgépszar!!!Nagyon gáz!Minek kellet ezt ennyire szétbuzizni!Hiába a jó grafika...ááááh!!!
  • Walzer
    megvan. bár busterrel is bebugzott. de sebaj. ha a nagy fekete semmiben érem utol faterhavert akkor is műxik.:):)

köszönöm a segítséget
  • Walzer
    köszi akkor megpróbálom busterrel.
    a starburst-tal ment a barlangos történet, de azzal mindig fennakadtam. harrierrel jött ez a bug elő.

amugy nagyon beszaggatott a játék a barlangban:(:( nme értettem miért.

p4 2,6 1,25G ram és egy 7300 GT:S:S
    (nem a legujabb cucc de azé nme ezt várom tőle...:S)
  • tomonor
    Én simán végigtoltam :D Fontos hogy busterrel vidd végig a sztorimódot, mer más esetben bugok előfordulnak. >.<
  • Legend
    Így én is sokszor jártam, úgy oldódott meg nálam, hogy az alap kezdő Busterrel kellett nekiállnom (az éppen aktuális helyett), azzal végigment az üldözés...
    Mások is mondták, próbáld ki. Említették azt is néhányan, hogy kirepülnek a barlang falán túlra, ez velem is előfordult, azt hiszem ennek a küldinek futottam neki legtöbbször, és csakis véletlenül sikerülhetett... Kösd föl a gatyád.
  • tomonor
    Ezt fejtsd ki bővebben...
  • Walzer
    hogy a nyavajába kell megcsinálni az alap játék küldetésében azt amikor aszteroidában kell loholmi a fater után????

nekem alapban az anim után keresztbe áll a hajóm és kimegy a nagy fekete űrbe. magyarán bugzik mint állat. nme tok tenni ellene semmit.
    mi a fészkes fenének kell ez a szar ebbe a játékba.

van vmi mód hogy hogy lehet megcsinálni ezt a részt???
  • klb
    Megírnád az említett spoilert? Ha valóban csak 200m-ről veszi észre, akkor nincs értelme még az explorer softtal sem keresgélni, mert ilyen kis felbontás mellett sosem végez.
  • RJoco
    Mázlid volt, most fejeztem be a játékot és megyek is aludni.
    Jó szórakozást!
  • rogan99
    kössz a gyors választ
  • RJoco
    Nemtom mi történt az X3-mammal, (biztos féltékeny lett a GTASA-ra) de az egyik J eldobott 12 db GPPC-t. Ezzel a Galactica elülső ágyúsora csak GPPC és még maradt is.
    És a Grid 2-ben a CPU-s küldiket 12-18 milláért adta, a Grid 1-ben meg 26-ért dobott be egyet. Remélem nem változik késöbb sem a hozzáállása. Ez így tetszik

Viszont nem gyártanak a gyárak Marines-t, meg Cyporg-ot sem. így nemotm hogy fogok J-t foglalni, amihez pedig jó sok kell. De a HCF egy elég jó kis hajó-
  • RJoco
    Az XTM egyik lényeges része, hogy a Földi rendszereket nagyon jól kidolgozták, ezért érdemes megcsinálni. Kb. 8 óra alatt végig lehet csinálni a sztorit.

XTM install:
    (sokadszorra)
    1. Játék telepítés
    2. Játék patch telepítés - legfrissebb: 2.5
    3. XTM bemásolása a főkönyvtárba (a 300 MB-os fájlt kell kirakni, ha van már olyan .cat és .dat nevű, akkor a következőt kell neki adni pl nálam a 10.cat és 10.dat (93MB)Ö
    4. Script installerrel a script fájl felrakása - legfrissebb: 7.3 (nem kell a 7.1 vagy 7.2-t felrakni elötteÖ
    5. Jöhet a játék

Tanácsolom, ellenőrizd nem-e bugos nagyon: a Marines az Argon Military Academy-n 20kCr és nem 50 milla. De ugyanígy igaz az Otas HQ-ban is.

Sztorivonalba nem zavar bele.
  • rogan99
    Lenne egy másik kérdésem is: Új játéknál bezavar az xtm a sztorivonalba vagy nem? Régen nem vittem végig a sztorit goindoltam most pótolom.
    Végig kell egyáltalán vinni hogy minden ki legyen váltva az xtm-ben?

• rogan99
    Hali!

Gondoltam újra előveszem az x3-mat de ezúttal az xtm-mel együtt.
    A kérdésem hogy az xtm patch előtt fel kell rakni az eredeti scipt packaget majd a patchet? Most így csináltam de azt írta hogy már volt frisebb verzió instalállva és marad a verziószám 7.1 az installerben.
    Elrontottam valamit?
  • Legend
    Nem félek a Khaak-októl, csak frusztrál, hogy nem lehet kifüstölni őket.

Kinéztem egy csendes helyet, Proxima Centauritól balra. Eredetileg egy sohnen Basilisk lakta, de leklónoztam, és a klónjával nyírtam ki. Sárkány ellen sárkányfű... egyébként ezekkel a dögökkel szemben tehetetlen vagyok, ezért nem is szégyenkezem a történtek miatt. Most a Basiliskom vigyázza a kaput.

Az Ollerus által generált kaput AZONNAL használatba veszi minden náció, csak úgy özönlenek át a hajók új profit reményében. Én a nagyobb szektorokra nyitottam rá, hogy könnyen felszereljem a hajóimat, de rengetegen jöttek kereskedni is. Ellenséges szektorra nem nyitottam kaput, de kalózok pl jöttek már át. Nem próbáltam az Ollerus-t állítgatni, de a kapu taljesen független lesz tőle, és normál kapuként üzemel.
  • RJoco
    Szerintem az aszteroidás megoldás jó lenne, bár azzal minden egyéb hajót is összetörnél, hacsak nem valami nagyon kieső szektorba rakod. A beugráló Kha'ak-okkal szemben tényleg nem lehet mit csinálni, bármely szektorban felbukkanhatnak. Megfelelő védelmet kell felállítani. Vagy van olyan script is, amivel hajógyárat lehet venni, illetve alapból lehet EQ-t is venni. Oda be tudod dokkoltatni őket.
    Esetleg még Argon Prime félreeső szegletében gyűjtögetheted őket, ott nem láttam még Cluster-t. Meg Last Frontier-ben sem láttam még.

Az Ollerus-on nem tudnak átmenni más fajok? Vagy állítható?