20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • RJoco
    Milyen küldi? Xenon CPU kilövése?
    Nálam nem volt ilyen gond ebben a szektorban. Meg a Grid 1-ben sem.
  • Cobra21
    ÜDV!
    Van 1 godon.Nem tudom tejesíteni a küldetést,hogy menjek el xenon grid2-b,mert ha átlépek a kapun,egyből felrobbanok.Ha nem csinálom meg,akkor betesz Scale Plate Green-be egy xenon hajót,ami igazán ott sincs.Ez valamilyen bug lehet.Mivel lehetne orvosolni ezeket?
  • tomonor
    Bizony, a sok politika... :P
  • klb
    Elvileg nem, gyakorlatilag megtörténhet. Nálam is tűntek már fel terran hajók ebben a szektorban, de azok az ellent vadászták inkább le, nem az argonokat.
    Juteszembe tegnap épp a sztorival foglalkoztam, asszem a Yaki kristály megszerzéséhez kell szkennelni egy állomást az egyik pirate szektoraban. Ez még nem is lett volna gond, de egy Shonen M6-os épp ezt az időpontot nézte ki arra, hogy szétszedje az állomást. Elég parás volt, hogy ki végez gyorsabban.:)))
  • rogan99
    Az rendben van hogy 2 terran felfedező hadihajó módszeresen kiírt minden argon hajót, gyárat Elena's Fortune-banM
  • Legend
    Az említetteken kívül a Phq-nak hatalmas előnye a nagy dokkolókapacitása, ennyi nagy hajó egyszerre más állomásokon nem fér el. A feltölthetetlen raktárról nem is beszélve. Hihetetlen mennyiségű felszerelést és nyersanyagot lehet tárolni benne, ide hordják a Super Freightereim az X-univerzum javait és a hajóimmal csak bedokkolok, és innen szerelem fel őket.
    Nomeg remekül lehet szórakozni a hajófestő műhelyben is...

Én Avarice-ben (most már Legend's Home) horgonyoztam le, ezt a szektort egy BBS aukción vettem - jó drága volt. Nyugot kis hely, nincs átmenő forgalom, kalózkodás minimális. Ha vendégeket akarok, csak megnyitom az Ollerus-kpukat a PHQ-körül, és már jönnek is. Így én is bárhová átléphetek egy kis profitért.PHQ Placing
  • tomonor
    Nividiumból milyen jó kis radioaktív fegyvert lehetne barkácsolni...
  • tomonor
    vagy az én oldalamról... JA VÁRJ CSAK! Az még titok. XD
  • RJoco
    Hát igen, ha tudnád, hányszor futottam neki, meg hányszor csináltam végig a sztorit. Na meg hányszor mondtam azt, hogy most már nem csinálom meg MEGINT! De aztán mégis.
  • Hatjen
    köszi
  • Walzer
    köszi:)

majd rákeresek.
    még nme aktuális. xtm-től csak azért tartottam mert tul sok az ellen és nekem nehéz volt ott az indulás. + a játék is nha beszaggatott. ami az alapban csak ritkán...
    meg jobb egy biztos háttérrel indulni mint semmivel.
  • RJoco
    Egosoft oldaláról tudod letölteni. Pontosabb címet sajna most nem tudok mondani.
  • vecsi71
    A HQ-ban hajókat tudsz gyártani miután megvan annak a tervrajza.Ezt úgy tudod elérni,hogy szétszeded ott a hajót.De mielőtt szétszednéd pakolj ki belőlle mindent mert el fog veszni.Ugyanis az itt gyártott hajók csak alapok,és neked kell felszerelned őket.Nagyobb hajókat baromi lassan gyárt.Lerakni bárhova rakhatod,de nem árt ha jól védett helyen van.Ezért éfdemes valami központi szektort választani valamelyik fajnál.
  • Hatjen
    Sziasztok!
    A bala gi küldivel nyerhető hq complex mire jó és hova érdemes lerakni?
  • Walzer
    általad említett x3-x3 xtm konvertert hol lehet letőtteni???
  • r4pt0r
    Amit viszont észrevettem hogy pár óra játék után, nem árt klépni a gamebol mert egyszerűen nagyin belasul. Ilynekor egy restart segít.
  • Legend
    Direkt a sűrűjében próbálgatom. Arra voltam kíváncsi, mennyit mutat, ha kínozom...
    Igaz, normál játékmenet szerint nagyon ritkán kerülünk "nagy" csatába, de nekem ezek tetszenek. Ha meg fel szeretném venni Fraps-al, még jobban belassul az amúgy is belassult játék. Pedig szép éles felvételeket akarok.
  • rogan99
    Nekem ezzel a konfiggal: 2gb ram, core2 6400, 8800gts 320mb
    Ezekkel a beállításokkal: 1280x1024 minden max 4xAA, 8x anizo
    35 fps alá még nem nagyon ment.
    De csak pár órája kezdtem újra a játékot ezért még nagy csatában nem voltam.
  • Legend
    Kipróbáltam, amikor kijövök 6-ról indul, 5km-re aSY-tól már 30, és mikor már lementem a térképről, a nagy semmi közepén 65.
    Heretic's Endben, ahol még mindíg mókáznak a Terránok a Khaakokkal, a sürüjében 6-7, a szélén 12.
    KÍváncsi vagyok, milyen gép kell a zavartalan játékmenethez, és mennyibe kerülne - az utolsó reményem a Jézuska...

• RJoco
    Hát ja...
    Nekem 1280-as felbontáson min. graf beállításon 7-8 FPS. Sajnos nem sokat számítanak a beállítások.
    Esetleg nézd meg, mikor kidokkolsz egy nagy hajóval(M1, M2) a Terran ShipYard-ból(EQ dock) hány FPS-sel megy. Nálam 1-2 és ahogy jövök ki - gyorsul a játék.
  • RJoco
    XTM alatt nem mennek az alapjáték mentett állásai. Van X3-X3 konverter, valaki használta is, én inkább újrakezdtem. Sok macerát láttam benne.

A credit szerzéshez meg ajánlom oldalam X Univerzum
    Én úgy csináltam meg a BalaGi-t, ahogy meg tudtam csinálni a küldijeit. A credit nem igazán okozott gondot. Bár én M1-es hajóval futottam neki, mert XTM alatt elég gázosak a kalózszektorok és környékeik.
  • RJoco
    ha benne ülsz tényleg nem tudod eladni
  • rogan99
    A normal kezdés és a quickstart között ugye csak a kezdő hajók és a pénz a különbség más nem?

Annó eladtam a bustert és vettem egy teherhajót majd azzal kezdtem a pénz harácsolást de most valamiért nem tudom eladni a busteremet.(lehet azért mert benne ülök?)
    Megpróbáltam szerezni egy másik hajót de
    kezdem unni h 2 órája szenvedek azzal h elfogjak egyet de senki nem ugrik ki.
  • Walzer
    jelenleg egy harrier-el nyomom:D 3 alfa particle cannon meg 4 mj pajzs:D és 375 sebesség:)
    esti feladat egy yaki nova amortizációja.

amugy milyen fokozattól jönnek ezek a bbs-es küldetések?
    jelenleg master chief vagyok(vagy forditva:D).
  • BuriP
    Helyesbítek 2x, 3x 125mj pajzs van a K-n és a J-n.
    Az első misziónál valószinű csak egy K lesz vadászokkal, a beugráló J-k inkább csak a második missziótól jönnek. Biztos ami biztos vegyél pár mentési lehetőséget Goner-ektől. Xenon szektor közelében találhatsz leginkább ilyen küldetéseket a BBS-ekben Trading Dock-ok, EQ-k, Shipyard-ok fedélzetén. A csata mindenképpen egy Xenon-nal szomszédos szektorban lesz.
  • Legend
    Fps-téma. Az alant ecsetelt számítógépkonfigurációval elég sz@r eredményeim lettek:
    Xenon Grid 2-t kipucoltam, és blokád alatt tartom az északi kaput. A kapu túloldalán Xenon Core 18-ban jelentős a Xenon koncentráció, próbálnak egyre többen átjönni. Közéjük ugrottam egy Olympos-sal, és a következőket mértem:
    1280x1024 + minden grafikai opció bekapcsolva és maxra állítva: min. 6-7FPS
    1024x768 + minden grafikai opció kikapcsoéva illetve low-ra állítva: min. 9-10 FPS
  • Walzer
    KÖszi a tippet.
    monnyuk még nincs komoly hajóm. de szerzek egy novát azt megtuningolom:)

amugy még egy kérdés...

én most az alap játékkal játszom. 2.5-ös verzio.
    ha erre felnyomom majd az XTM-et fognak menni a kimentések?

mert amaro oldalán azt olvastam vkitől hogy az XTM kinyirta a save-jeit.
    felettébb szomorú lennék.
    illetve ha a fenti kérdésre a válasz nem (vagyis nme megy xtm-el az alap kimentés) akkor van vmi megodás hogy menjen???

• BuriP
    Ha van egy jó vadászgéped Pl.: nova, LX, stb. keress a BBS-ek közt xenon-írtós küldiket. 10-35 millát összeszedhetsz egy órás harc alatt. Persze nem árt ha te lövöd ki a nagyobb hajókat (K,J), darabjukra 5-6 millát ad. Nem nehéz célpontok, megfigyeltem hogy igen gyenge pajzsuk van ilyenkor kb125mj. Én LX-el szoktam menni egy teljes sorozat a 8 HEPT-ből rá, 3-4 hornet (a szétlőtt L-ek rengetegszer hagynak maguk után) amíg a fegyverek töltődnek, plusz egy két lövés és kész. A lényeg hogy maradj hozzájuk KÖZEL!, így nem tudják használni az ágyúikat. Ráadásul a K GPPC-t szokott hátrahagyni maga után akár 8-10-et is, ami nem rossz pénz. A xenon hajók általában az állomásokra és a többi hajóra mennek veled csak akkor törődnek ha már tüzet nyitsz rájuk, néha olyan mint az agyaggalamb-lövészet. Ráadásul segítséget is kapsz pár vadászt és M6-ost, plusz egy saját névvel rendelkező hadihajót, ez lehet m6-os de akár M2-es is. Nálam legtöbbször egy Boron Ray jön valami "Alloe" nevü. Legutóbb 203 kilőtt hajóért két J és egy K, 5-6 M, a többi L, 34 milliót adott.
  • tomonor
    Nekem az a script két argon one-t csinált.
  • tomonor
    Nekem egy hétbe tellett, de én csak MK3-as tradereket használtam (vagy 50-et), na meg volt a storybeli ore mince-om, meg egy solar power plantom argon prime-ban. B)
  • Ace McCloud
    Helló skacok!
    Felraktam a játékra ezt a Terracorps Fleet Package ot, de nem tudok riportot kérni a pilótákról, és nem tudom hol nézzem meg a különleges, vagy átlagos képességeiket. Lefordítottam a readme jét, de olyan menü meg sem jelenik a játékban (a c.pilot gépében) amit ez ír. A riport lekérésének parancsát egyszerűen nem látom. Valaki tud erről bővebbet mondani??
    Aki játszott ezzel, hol találta meg ezeket a dolgokat??
  • Walzer
    Tapasztalt kollégák!

olvastam a bala gi küldetést. 30 milla cr a Hq alapanyag:S:S
    ez Neketek mennyi idő volt összeszedni??? ez brutális összeg.
    vagy ez az éjszakára otthagyom a gépet 1000% seta-val?:D:D:D
  • Walzer
    Energia cellát a solar power plant nevű intézményben találsz.
    Argon Primehoz közel: The wall szektor pl.
  • NorDel
    Sziasztok!

Most kezdtem el a játékot, sok dolgot még nem igazán értek, de egy dolog nagyon idegesít: Hol lehet energy cellt venni??? egyszerűen nem találok, pedig kellene a küldetéshez!
    Előre is köszönöm a segítséget.
  • tomonor
    Amugy minimum inkább 12 FPS lehet az elfogadott, a 7 FPS az már diavetítés inkább. (a stori legvégén, a végső résznél, amikor már csak beszélek, akkor nekem 0 FPS-em volt végig, és 10 másodpercenként váltott egy kockát. Akkor az -10 FPS?
  • tomonor
    Jah, xD volt az XTM-es időm, amikor azt használtam. Ugrani akartam SETA-val a Pirate Alley rendszerekből, és nem ugrott xD
  • RJoco
    Ez így nagyjából igaz is. Alap esetben egy 35-40 körül jó, ha megy, nálam az számít jónak, hogy mikor beugrok egy ellenséges szektorba pl: Xenon 101, akkor nem esik le az FPS 2-3-ra. Az már szaggatás és élvezhetetlen.
    Nálam a 7 FPS az elfogadott, akkor még folyamatos és irányítható.
    Viszont legalább 17 FPS kell ahhoz, hogy a billentyűparancsokat megfelelő sebességgel végrehajtsa. Akinek van G15 vagy G11-ese, az tudja. A makró billeket nem igazán tudom 15 FPS alatt használni.
    Forgalmasabb szektorokban 20-25 FPS.
    De úgy is lehet mérni, hogy kiadod a Jump-ot és SETA x10-et nyomsz. Mire kimondja a 10-t, ugrasz. Ha nem, akkor gyenge a gép vagy terhelt a rendszer.
  • tomonor
    Ha 25 FPS-t nyújt, akkor az már folyamatosnak számít, aka az emberi szem 25 képkockát másodpercenként már folyamatosnak lát. De az nem elég ha 25-öt nyújt max, mer ez az érték ingadozó, tehát ha azt mondod, hogy 25 FPS-t nyújt akkor 17-25re kell gondolni. Minimum 35-40 kell nyújtania hogy jó legyen.
  • Walzer
    mennyi hajót tud kezelni a station manager???

merthogy vettem egy silicon bányát. hozzárendeltem hajót.

1 dolgozik ahogy kell:D
    1 immel ámmal.
    1 meg az égadta világon semmit se csinál.
    pedig Ore beltben tele van solar p.p. és mindeggyi krogyásig van E.C.-lel.
    a bányám félig van rakva. és nme mennek rá. pedig jóval a megadott ár alatt van piaci ár. (15-re állítva és 12-ért lehet venni)

meg tudja mondani vki hogy ez mirt van???
  • Legend
    Sohnen hajókat csak scriptelni lehet (tudomásom szerint), esetleg fighter class-t talán lehet cappelni.
    Én klónozni szoktam (LV-s Cheats, link lentebb), de ahhoz előbb össze kell futnom eggyel a játékban, és csak borzasztó soká kezdtek nekem itt-ott feltünedezni... Oda kell menni, lekopizni, és túlélni.

Valhallát is csak így szerezhettem...

Tipp: egy Sohnen Basislisk garázdálkodik a Proxima Centauritól keletre eső Unknown Sectorban.