20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • RJoco
    Biztos, hogy nem lehet Claimolni P-t? És ha kiugrik a pilóta? Egyszer sikerült kiugrasztanom, csak véletlenül le is lőttem.
    Van egy MKIII-as gép az egyik Xenon szektorban. Nincs benne pilóta és mégsem tudom elfoglalni. Ezt is csak HCF-fel lehet?
  • tomonor
    Csak azért nem szeretem az XTM-et, mer nem fut a gépemen. Amugy ha erősebb konfigom lenne, biztos, hogy azzal nyomnám. :P
  • Legend
    Egyébként tudom, hogy írtózol az XTM-től, a stábban feltűnően sok XTM-es fejlesztő van... Ez nálam plusszpontot jelent, azt hiszem rákeresek a modra.
  • tomonor
    A new horizons mod egy kereskedős mod, rak bele egy új fajt is. A karlengetősök Xenonok voltak. És ez még csak az 1.8-as verzió, ám most készítik a 2.0-t amire azt mondják még több hajó meg nyalánkság lesz. és tényleg egy nagyon jó videó. ^^
  • Bonczi
    Nagyon jól sikerült videó :)
  • Legend
    Én [IMG]http://img183.imageshack.us/img183/713/shelteroi2.th.jpg[/IMG][/URL]]ilyen közel mentem hozzá, mégsem jött elő a claim opció. Utánanézve azért nem, mert Claimolni csak fighter-méretű hajókat lehet (M3, M4, M5 - Ts-t még nem próbáltam).

A HCF egy szép hajó. Vele kapcsolatban hagyom kibontakozni azokat, akik már használták foglalásra (HCF-el meg pont fightereket nem lehet foglalni...)
  • Legend

Szép hajók. A karlengetősek milyen fajból vannak? Egyáltalán mi a mod alapkoncepciója?
  • tomonor
    X3 New Horizons mod új videója. Hosszú, (10 perc) de nagyon odabasz. ^^

KLIKK IDE!
  • KoRoN
    A Xenon Grid 2-ben levő P Raidert szeretném magamévá tenni, de nem kapom a Claim menüpontot, hiába megyek bármilyen közel. Mi kell ennek az elfoglalásához? Apropó, mi a hcf, amit említettetek, ami a foglaláshoz kell?
  • Legend
    Igen, legjobb tesztelni. Bármit. PL Valhallát, mert nem vásárolható, nehezen foglalható. Vagy Sohnen-t. Sohnen-t azért nem lehet Cappelni, mert a fejlesztők szerint a játékos kezében túl nagy hatalom összpontosulna - milyen igazuk van (A legisebb nagyhajó az M6-os Mantis minden M3-ast egy lövéssel elintéz, egyetlen kivétel a Falcon, neki két lövés kell... és még ott vannak a nagyok)
  • tomonor
    Ki nem?
    Bár nem sok ismerősöm van, aki ezzel a játékkal játszik... Ahhoz inkáb ott a cs. xD

X-Online-ban biztos felkeresném a francia ismerősömet, és alapítanánk néhány szép kis gyárat. ;)
  • RJoco
    Én is szívesen szétlőném 1-2 nagyszájú ismerősömet
  • RJoco
    Ezt a gyáras játékos felosztott szektoros részt nem egészen értem.
    Mindegy, hogy egy szektor mekkora, mert jó messze el lehet menni a középponttól, vagyis helyhiány nem lenne. Még aszteroida is lenne bőven, mert most találtam egy scriptet, amivel lehet csinálni olyan yieldüt, amennyi pénzed van. Ha meg sok gyár van egy szektorban, akkor te gyorsabban tudsz fejlődni, mert tudsz kereskedni. Ha háborúzni akarsz, ahhoz meg sok pénz kell, hogy nagy hajóid legyenek. Vagy arra vársz, hogy találj egy hasonlót, mint te, aki kis hajóval megy az ellennek és akkor mindjárt lelőheted. Vagy ő téged.

Legend-nek igaza van, fölösleges erről beszélni, mert a mi tudásunk kevés, hogy megcsináljuk a programot, az Ego meg úgysem fogja. Én is csak azért írok, mert nincs jobb dolgom...
  • tomonor
    LV-s cheatet én csak akko használok, he tesztelek egy modot. Amugy elrontja az egész játék értelmét.
  • Legend
    Témafeldobás: az a jó ebben a játékban, hogy rengeteg módon lehet játszani, mindenki mást lát benne: trade, think, fight, build, stb.
    Én a Fight oldaláról közelítek, a multiplayer emiatt érdekel, nem kereskedni szeretnék más játékosokkal, hanem egy-két nagyszájú ismerősömet szétlőni. Mindíg a harcra gyúrok, ezért nem szöszmötölök kereskedéssel, a hadianyagot legyártom magamnak.

Mostanában ismerkedek egy cheat-csomaggal: LV-s cheats a neve, és majdnem bármit meg lehet csinálni, ill. el lehet érni a játékban, ezért teljesen élvethezetlenné teszi azt. Éppen ezért a Terran Conflict-ot tisztán fogom játszani, de addig is:

A következő "nagy dobásom", hogy egy jó nagy üres szektorban előteremtek (LV-s Cheats) a semmiből több különböző ellenséges flottát és egymásnak eresztem őket, mentek, majd beszállok a saját flottámmal, én közben csk röpködök a lelőhetetlen Starbursttal és remek fotókat készítek, vagy fraps-videókat...

Kár, hogy egyelőre nem érek rá, a minkahelyemen nem hallottak a négynapos hétvégéről.
  • tomonor
    Csak azt gondold el előbb, hogy az elején mennyire kevés valós játékos lenne, meg nem lesz mindenkinek rögtön gyára. A nagyobb szektorok, illetve felosztot szektorok azért lennének jók, hogy a gyáras játékosok jól elférjenek.

AMugy nem akartam felhozni, de ezzel a bolygóraszállással is csinálhatnának valamit. Mondjuk ott minden stockból több lenne, de az ára valahol a nike-és az-addidas között keringene a dolgoknak. (nem most nem aktív bolygóraszállásról beszélek, csak a bolygó trade ablakáról)
  • tomonor
    Nem tökmind1, ha nem erről beszélünk, akkor meg csak az XTM megy. Kell egy kis változatosság...
  • Legend
    Már bánom, hogy feldobtam a labdát. Srácok, túl sok a "ha".
    Új topicot kellene nyitni: "Milyen lehetne az X-online?"

Ezek csak álmodozások. Én tényeket akarok! Most! Azonnal!

• RJoco
    Ez jó, ez tetszik!
  • RJoco
    NEM! EZ VALAMI BORZADÁLY LENNE, AMIT LEíRTÁL!

Most, hogy említetted, hogy a SETA kilőve, baromi lassú lenne a játék, vagy kisebb rendszerek kellenének, de nem felosztani egy nagyot! Az attól még ugyanakkora marad és több idő megy el a töltögetésre. Viszont a hajókra a turbó nem rossz ötlet, majdnem olyan lenne, mint a SETA és még előnyökkel is járna.
    A gyárak is, meg a Jumpdrive is drága legyen! Milyen hülyeség ez? Ne akard megteremteni a való világot, azt senki nem szereti! Ebben a játékban pont az a jó, hogy elérhetsz bármit és nem kell mindig gürizned a megélhetésért.
    Ez a "csatlakoznod kell egy guild-hez" szintén marhaságnak tartom. Már mért kellene. Semmit sem kell! Ha akarsz csatlakozol, ha akarsz kilépsz és kipróbálsz valami mást. Csak egy csoporthoz keljen csatlakozni az elején, hogy ki ne lőjenek mindjárt, aztán abból is ki tudd vásárolni magad.
    És persze gépi hajók ne legyenek. A szektorok fajjelzései meg a csoportok neve legyen, ne pedig, hogy Teladi vagy Argon.
  • Amaro
    Egyedül a SETA az, amit online esetén a dolog természetéből fakadóan nem lehetne megvalósítani. Az új játékosok védett szektorokba érkeznének, ahol nem lenne PnP, ellenben komoly csatahajók ügyelnének a rendre. A szkriptelést simán meg lehet oldani, a szerver szkriptjei és modjai az irányadók, mindenki olyan szerverre jelentkezik be játszani, ami megfelel az igényeinek, vagy hajlandó ahhoz igazodni - és ha nem talál ilyet, hát csináljon egyet. Anno a Freelancer is ezzel ütött nagyot, a hálózati részt is lehetett/lehet moddolni, ezer szerver közül lehetett választani, kinek-kinek stílusa szerint. Nem véletlen, hogy ma is ma is fut sok szerveren, pedig elég öreg játéknak számít.
  • tomonor
    Én úgy képzelném el azt a játékot, hogy a kapuk nem egy rendszerhez vannak kapcsolva, hanem egy-egy bolygóhoz, kisebb régióhoz. Így például Argon Prime rendszerből 3 szektor lenne: Sonra-4, Sonra-4 Moon, Sonra-4 Moon 2.(3 bolygó van argon prime-ban) Na meg persze, így több szektor is bepaszírozódna egymás közé, pl Ore belt keletről nyugatra 4-5 szektoron át tartana tele aszteroidákkal. Meg természetesen egypár új rendszer is megjelenne, több bolygóval És persze ezek óriás szektorok lennének, SETA kifújva, mer más játékosok miatt úgyse tudnád felgyorsítani az időt, helyette lenne több fokozatu turbó, nitró, mifene... :P

Az állomások több pénzbe kerülnének, csakis nagyon gazdagok engedhetnék meg maguknak...ugyanúgy a jumpedrive is csak tehetősebbek játéka lehetne. Így lenne meg az egyensúly, hogy ne legyen "gyártúltengés". na meg az adó... :D

Fajodat a játék elején ki lehetne választani, kezdőhajódat is, ám mind ugyanolyan ballanszolt lenne. (pl M5 max tuning meg minden, vagy M4 medium minden, vagy M3 minden low, vagy TS minden low, ám sebesség max tuningon, stb) Aztán csatlakoznod kell egy guild-hez. Pl taxis, kereskedő, iparmágnás, bérgyilkos, rendőr stb stb stb...

Aztán a klánok itt-ott uralnak egy-egy szektort, kalóz klánok lepaktálnak a teladikkal ezért-azért, yakik mindenkit lekaszabaszállnak, khaakokat írtanak a jól képzett, jó XP-vel rendelkező khaakhunterek...

HÁT NEM LENNE GYÖNYÖRŰ?!? :')
  • r4pt0r
    Ha lenne X-online biztos hogy nem tudnád szerkeszteni, teljesen mind1 milyen motoron van. És valszeg a scipteket sem tudnád. Ha meg egy kezdő játszik akkor olyan helyen lenne a kezdő pont ami belős védett terület ahol csak az adott frakcio van, pl argon.
  • tomonor
    Ezért mondom, hogy X3-on halott 5let...
  • RJoco
    Hát nem tudom, mikor egy új belépne a játékba, hamar lelőnék, úgy meg nem lehet fejlődni. Persze, ha lennének szekták, akkor lenne ki megvédje, de hát nem tudom. Nameg ott vannak azok a sok scriptek, amiket bele lehet rakni. Vagy azok nem lennének? És a Costum hajók? azok nélkül nem lenne jó, viszont velük sem biztos. Egy Galactica-val senki nem tudna kezdeni semmit. Már 146 GJ-nyi pajzzsal is sebezhetetlennek számít. Persze, ha másnak is lenne, akkor raknék még rá pár plusz pajzsot. Vagy mindezek szerkezthetetlenek lennének? Akkor lehet hogy tényleg maradna az alap hajókészlet.
    Vagyis a játékosnak nem lenne annyi szabadsága, mint most.
  • tomonor
    Én inkább kereskedésbe szállnék be. Értsd, nem tudom, hogy Eve online -ba lehet-e, de az eredeti X-online-ba azt tervezték, hogy egy ember saját gyárat, és hajókat birtokolhat. A gyárat pedig olyan formába építi, amilyenbe akarja. Na meg az X-online az X2 The Threat grafikai motorjához hasonlót használt volna, ami nekem jobban bejött, mint az X3.
  • Legend
    Yesyesyes.
    Az NPC-k uncsik lesznek egy idő után - de egy valódi ellenfél...elkenné a számat :)
  • Amaro
    Én is álmodozok néha egy hálózati játékról, de nem MMO-ról, csak sima lanpartyról, mint pl. a Freelancer esetében lehetett. A cég egyik szerverén sokáig fent volt, és néha még mostanában is játszunk páran. Micsoda hangulata lenne, ha egy XI-küldetésbe négy-nyolc játékos flottája
    szállna be, és micsoda perpatvar lenne utána az elhagyott cuccokért
  • Legend
    A Bail signallal bárkit ki lehet ugrasztani egy már meglehetősen sz@rrálőtt hajóból, még Sohnen-t is.

Bail Signal Extension

• Legend
    Igazad van, csak álmodozok - az X3-at tényleg nem lehet rendesen megcsinálni - pont a legnagyobb erősségén esne csorba: a grafikán.
    Az X3 egyébként még egy kétéves laptopon is elfut, csak annyira ki kell kapcsolni minden grafikai beállítást, hogy élvezhetetlen a játék.
  • tomonor
    Úgy értettem, hogy X3-ból nem kéne csinálni MMO-t. Mondjuk érdekesen nézne ki, de tele lenne hibákkal. Arról nem is beszélve, hogy hogy laggolna olyan grafikával.

Az X onlány eredetileg az X2-n alapult volna...
  • Lysandus
    Jó, de én azt még nem raktam fel. Előtte megcsinálta valaki? És hogyan?
  • Legend
    A legutóbbi akárhányas patch tiltja a Sohnen hajók foglalását.
    Nem lehet.
  • Lysandus
    A sohnen hajókhoz mennyi marine kell? Egyáltalán foglalt már el vki sohnen hajót? És hogyan?
  • Legend
    Az EVE egy teljesen más világ, nekem se jön be, az X3 grafikáját meg sem közelíti. Kb. két órát nyomultam benne, tehát az esélyt megadtam.

idézet tőled: "Neeem, isten ments! Az kéne még hogy havidíjas MMO-t csinálnak belőle :O "

Nem tudtok ajánlani esetleg egy X3- hoz hasonló minőségű játékot, amiben van Multiplayer opció???
  • tomonor
    Mint mondtam valaha, CSAKIS az X-re előfizetnék. De amugy az Eve Online se jön be... :/
  • Legend
    Most már bejön neked a havidíjas MMO?
    Hehe.
  • tomonor
    Van egy francia csaj ismerősöm, aki X3-azik. :)
  • tomonor
    Gyá de jó lenne B) X online. Mi lennénk az első magyar klán ^^
  • Amaro
    Majd mikor összekapcsolódva tizenhatan építjük birodalmunkat az X4-ben, akkor több is kell (egy-egy minden piszkos kis szövetségeknek ).
    Addig azonban nem sok értelmét látom.