20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • tomonor
    Nem tudom hogy ezt már küldtem-e valaha ide...Na mind1, a nosztalgia a lényeg.

X-Tension intro - ez volt tulajdonképpen a második X, és a grafikája. Ám az azonos X-BtF motorja miatt csak egy kiegészítő lett Bala Gi plottal. 2000.
  • tomonor
    Intel Core2Extreme overclocked to 4GHz O_O

Az szép lehet
  • Vitez77
    És én még azt hittem hogy ez erős.
  • tomonor
    Éjjen, köszi!
  • Legend
    OFF/ Ez majd bírni fogja rendesen. Kár, hogy nekem nem lesz ilyen. /ON
  • Legend
    Storyline-ban, normal startnál biztosan - quickstartban is kéne.
  • tomonor
    Egy gyors kérdés: az XTM tartalmazza a Bala Gi missziókat + az Avarice szektor aukciót abban az esetben, ha storyline-ba, quickstart-ba kezdem a játékot?
  • Vitez77
    "Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy milyen gépeken játszották ezt a játékot 2005-ben, amikor megjelent."
    Idézet: "Remélem a következő X részhez már mellékelni fogják a szükséges atomreaktort is" XD
    Hát nem tudom, de sztem 2005ben még a NASA sem tudott volna vele megbirkózni (most meg az XTM fingatná az ISS-t XD).
  • tomonor
    Néhány cép kép a thexuniverse-ből... Ezekre csak egy szó van: quality.
  • Legend
    Azt hittem első ránézésre, hogy a Teladi Osprey MKIII testéből kiálló tüskék mind turretek, kár, hogy csak dísz.

Viszont az én kedvencemnek, a Centaur MKIII-nak az orra alatt tényleg van egy turret, csak éppen nem szerepel a nyilvántartásban, csak a modellt díszíti - sajnos.
  • Legend
    Otas Reapert én is vettem az Otas Shipyardnál (amit Scorp térképén találtam relatíve könnyen) és simán kidokkoltam, tettem vele egy kört, majd parkolópályára állítottam a szektoromban. Az enyém nincs fullosan felszerelve, de mindenképpen visszatérek rá.

Tomonor: A Plugin Manager Szerint nem sok scriptet telepítettem:
    XTM (természetesen)
    LV-s Cheats (sajnos/szerencsére)
    Logitech G15 LCD Stats (ez a billentyűzetemhez kell)
    Ashleys factories&extended complex hubs XTM 2.5 (nincs aktiválva)

Tehát nem sokminden.
  • [NST]Cifu
    Én most az OTAS Reaper-el szívok. Mikor megtaláltam az OTAS shipyardot, majdnem kiugrottam a bőrömből, annyira vártam már a Reapert. Hiba volt. Felszereltem minden jóval, de nem is ültem még bele. Mikor tele lett pakolva BHEPT-kkel és APPC-vel, szereztem bele Military 125MW-os pajzsot, beleültem... Undock... és Dang, Dang, Dang, The Argon Federation... Dang, Shield Critical, Dang, Dang... The End.

Mint kitapasztaltam, szinte csak úgy lehet normálisan kidokkolni, ha egyből nyomom az "S"-t is...

Ezek után vettem egy Teladi Osprey MK.III.-at. ^^
  • tomonor
    Milyen scripteket futtatsz az XTM-el?

Amugy nekem pont ilyen javulást csinál az egyik mod, csak nem az XTM, hanem a New Horizons.
  • Legend
    Összemértem a Vanilla X3mat és az XTM-et legújabb tesztemben. Új játékot kezdtem mindkettőben és lemértem az FPS-eket a kezdőszektorban, Argon Prime-ben.
    Vanilla: 65-70 átlag FPS
    XTM: 90-95 átlag FPS
    Teljesen egyforma beállításokkal.
  • Legend
    Az XTM-es Shipyardot csak kipróbáltam, mondjuk egy érzékeny tesztet hajtottam végre: "vettem" egy Leviathan-t és egy Valhalla-t, igazából arra voltam kíváncsi, hogy nem robbannak-e fel kidokkoláskor. Nos nem robbantak fel, de néhány korábbi esetből okulva van egy "tuti" kidokkolási módszerem. Az a szitu, hogy ha egy EQ dokkban vagy Shipyardban több M2-esed van, és egyszerre dokkoltatod ki őket (follow me) szép tűzijátékot tudnak okozni. Nemcsak a legnagyobb halak sajátossága ez pl olympos, Valhalla, Leviathan. Nagy hajókat mindig "move to pozition"nal dokkoltatok ki. A Sytól húzódó vízszintes vonal mentén jelölöm ki a pontot, miután sikeresen kidokkoltak, módosíthatom az irányukat.

Ps: Nekem is a terran conflictban van minden reménységem
  • RJoco
    Na ja, remélem a Terran Conflict-nak jobb lesz a motorja.
  • tomonor
    Vedd maxra, tök mind1, már teszteltem, max 1,5-2 FPS-t javit még az is ha teljesen minimumra veszed. Hogy miért? Mert a játék processzorfüggő. Érdekes hogy Crysis ide meg oda, mégis, az X3-ban még mindig nehéz elérni a folyamatos 35 FPS-t magyarországon XDDDD
  • RJoco
    Az enyém nem ilyen csili-vili, mint a tietek. Minden minimumon van.
    Jobb is lesz eladni a gépet. Késöbb még mindig vehetek egy nagyobbat, ha a ps3-at kiélveztem.
  • dimre
    A memória is belejátszott, megéltem egy pár kékhalált.
  • [NST]Cifu
    Én 32 bites Vistát használok, sose volt még fagyás (2.5 és XTM 7.3a).
  • dimre
    Használod az XTM-es shipyardot ?
    Reklámozni kellene, mindent egy helyen, s még csit szaga sincs. Vastagabb pénztárcával kell menni shopingolni.
    Beszereztem egy pár kincset.
    A sohnen hajókat butitva árulják, sohnen pajzsot és fegyvert nem lehet rászerelni.

A gépigényhez, a régi vasamon is hibátlanul ment a játék(XTM) medium beállitásnál, pedig cirka 5 éve vettem.
    A mostaninál voltak gondjaim, és hasonlóan én is a játék miatt cseréltem. A konfigom E6750 2,66 intel proci, MSI8600 GTS 256MB video,Asus P5K alaplap,2X1GB DDR2 kingston kit ram (eredetileg 4GB volt, de emiatt voltak gondjaim a géppel.)
    Kipróbáltam sok varációt a játékhoz, a vistát nem szereti se 32-t se a 64-t, sokszor "összeomlott" a játék alatt.Jelenleg egy "tuningolt" XP-t használok és gond nélkül megy.
  • tomonor
    Én is frissíteni fogom már a képtáramat. o.o
  • RJoco
    2005-ben nem volt XTM.
    A többi mod meg tudtommal gond nélkül elfut egy olyan konfigon, mint az enyém.
    2005-ben 200 E Huf-ot ért a gépem monitor nélkül. És körül ekkor jöttek a 8800-as kártyák is 170 ropiért...
  • Legend
    Mint már korábban említettem, én az X3 miatt cseréltem le a régi gépemet, most egy 3000-res Intel Core 2 Duo procim van Nvidia 8800 Gts 640mb-os videókártyával, és okosan 4 Gb Ddr2 Ram-mal (amiből a Widóz XP csak 3-mat lát) egy Striker II Formula alaplapon.
    Szerintem nem off, hogy milyen konfigon mennyire megy a játék, mert XTm-es szemszögből szerintem minden gépet meg lehet fingatni - Erősebb géphez már nagyobb monitort vesz az ember, erősebb videókártya több beállítási lehetőséget kínál, tehát ugyanott vagyok, mert a 16x élsímításnál néha lemegy a gépem 10 fps alá forgalmasabb csatákban - tehát nem érdemes elszállni gépileg, ha csak a játék fontos, nem a látvány (nekem mindkettő).

Nemrég LV-s cheats segítségével kreáltam 30 barátságos M2-est és 30 Ellenséges M2-est, gondoltam mozizok egy kicsit - váltogatom majd a kameraállásokat, képeket készítek és élvezem a mega-csatát. ezzel a 60 hajóval annyira belassult a gépem, hogy csak a Windows Feladatkezelővel tudtam kikapcsolni a játékot.

Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy milyen gépeken játszották ezt a játékot 2005-ben, amikor megjelent.

Képek viszonyításként: X3 Screens

Csak párat raktam még fel, a többit majd később, de nem mulasztom el, mert megirigyeltem Dimre fotóalbumát
  • RJoco
    Hát igen, a procid egy kicsit gyenge. De ezt már olcsón lehetne cserélni és akkor nem lenne gondod az XTM-mel. Nálam a videokari a gyenge. A procimmal sztem nincs gond.
  • tomonor
    Na persze XTM-el ezek az FPS értékek nem csökkenek csak egy picit, ugyanis a videókarim viszonylag jó, de a proci miatt 4 másodpercenként 1 másodperces belaggolások vannak.
  • tomonor
    Figy, a konfigom xD
    CPU AMD Athlon XP 1900+
    GPU NVIDIA GeFORCE 7600GS
    MEM 768 MB DDR
    xDDDDD szörnyen megy rajta az X3, az XTM meg néha szabályszerüen kifagy a windowsba proccessing hibával. Nagyon ratyi a procim :S.

Alapba (saccolva) 22-17 FPS-el megy a játék, ha már 3 novával harcolok ez az érték lecsökken 10 FPS-re. A végső csata annyira diavetítés (és sajna nem is lehet skippelni) hogy szabályszerüen elgutóbb elmentem fél órára bevásárolni, és mire hazaértem, akkor lett kb vége a csatának xD.

Sajna új konfigra nincs pénzem, upgradelni meg nincs értelme. :s
  • RJoco
    Régebben gondoltam rá, most egy PS3-ra pályázok. X3 sajnos nincs rajta, bár mióta elköltöztünk, nem is nagyon játszottam vele.
  • RJoco
    A simával semmi gondom, az XTM csata alatt 7 FPS, ami még játszható és élvezhető. Persze ilyenkor körbe vagyok véve ellennel és a Galactica minden ágyúja tüzel.
    Úgykülönben meg szektortól függően 18 FPS-től nagyából.
  • Vitez77
    Processzort meg a memóriát nézve szerintem ment neki elég simán - nekem is majdnem ugyanilyen a konfigom, s semmi sem akad. A videókártyát passzolom, mert én ATI párti vagyok (2Gb RAM 3GHZ ATI RadeonX1950Pro 512Mb). Sztem egész reális ár.
    Újat akarsz venni?
  • tomonor
    lehet hogy ez off, meg montad hogy privibe, de az X3 hágy FPS-el ment rajta max grafikán, átlagba? >.<
  • RJoco
    OFF
    Eladom gépemet:
    Nagyobb kép
    Elérhetőség
    Kérdéseket privibe vagy valamelyik elérhetőségemen, ne zavarjuk az itteni életet!
    ON AIR
  • [NST]Cifu
    Ohhh.... Akkor már vágom.
  • tomonor
    Itt tévedsz, ugyanis a civil hajók (civilian ship) egyáltalán nem befolyásolták a játékmenetet tudtommal. Egyedül azért kerültek a játékba, hogy kijavítsák az X2 legnagyobb problémáját: életlen rendszerek. Ám néhol (argon primeban pl) az egosoft kicsit eltúlozta őket.

Ha te a civil kereskedőkre gondoltál, az más. Ha megfigyeled a civil hajókat közelebről, mindig ugyanabban a rendszerben maradnak, illetve csak egyik állomásról a másikra szállnak, telespammolva az egészet. >.<
  • [NST]Cifu
    Kereskedelemben nem voltak rosszak. Egyedül nem tarthatom el öt plusz egy faj gazdaságát...
  • tomonor
    Orr nélküli khaak hajók nem lehetnek továbbfejlesztett változatok >.<
  • tomonor
    Miért, mit akarsz szegény civilekkel? >.< Amugy való igaz hogy lassítják a játékot egyes gépeken (én gépemen pl)
  • [NST]Cifu
    Na ez már igen! Szép és gyors. ^^

Csak az aggaszt, hogy úgy kezdődik, hogy less civilian ship.......
  • [NST]Cifu
    Én is játszottam az X2-vel, de mi van, ha ez a Khaak Fighter Mk.2?
  • tomonor
    XTM combat 2 mod - youtube