20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • dimre
    Próbálj kereskedni velük, lassú de biztos (nem azzal a hajóval amiben ülsz), a későbbiekben gyárat lerakni a szektorukban. Ha már tudsz dokkolni náluk, néha felajánlanak kissebb küldiket.
    Az Argon repud magas akkor náluk is jó vagy.
    A földnél kb 20-25 km távolságot kell tartani a space docktól a monumentális mérete miatt, ha közelebb vagy command rejected a válasz bármilyen manőverre.
  • [NST]Cifu
    A Terran-okkal nem lehet reput növelni sehogy? Megvettem a Terran hajók azonosító adatait az Argon BBS-en, de kb. ennyi. Ha bemegyek Heretics End-be, akkor közlik, hogy sorry, de le fognak lőni, ha nem húzok a fenébe. Ha átslisszolok a Földre, akkor ugyan senki sem támad be, de nem is tudok semmit csinálni, még a Goner Templomba bedockolni se...
  • tomonor
    Ha nem elég erős a vas (a géped), azt csinálja. Én is alig tudtam végigvinni. Azt ajánlom addig vedd le a grafikát.
  • [NST]Cifu
    Neked kell kilőni a kalózokat. Nézd meg a bal oldalon lévő fegyverfelsorolást, alatta bal szélen egy kockában van a célzórendszer állapota. Az üres kockánál nem kapsz semmi segítséget, a lövedékek pályája alapján neked kell belőni szemre, hogy mennyit kell előre tartani. A második módja a sima kereszt, ekkor egy plusz célkeresztet kapsz, ami azt mutatja, hova kell céloznod ahhoz, hogy eltaláld. A harmadik mód jele egy kereszt és egy X (45°-ban elfordított kereszt) együtt, ekkor az ágyú magától korrigál egy keveset, így elég csak hozzávetőleg a cél fele lőni. Az üzemmódok között a "K" billentyűvel váltogathatsz.

Én is XTM-el játszottam végig az alap küldetéseket, tehát biztos nem bugos (legalábbis nálam).
  • kobra223
    valaki segítsen már második küldiben mindig kilövik a szállítót hátul ülök a toronyban valami vadász elhárítóval ellátva jön a négy kalóz közel jönnek a olyan 1000 méterre és onnan már nem bírja kilőni a vadászokat valami bug? xtm moddal játszok
  • tomonor
    úgy néz ki.
  • kobra223
    sziasztok had kérdezzem már meg hogy végleg be fellegzet az x3-nak a fordítása?
  • Ace McCloud
    Minnél több infót kapok, annál jobban tudom összehozni. Esetleg elképzelést is lehet írni, hogy mi legyen a szerepe a történetben. Mivel x2 ideje előtti korszak, ezért ne akarjon Juliennel harcolni. Főleg, hogy egy kis ember történetéről szól, valószínűleg az x2, x3 történései csak futólag, vagy mint hírként szerepelnek majd.
  • Ace McCloud
    Aki szeretne bekerülni a történetbe, az dobjon már egy levelet a [email protected] ra a karakter nevével, jellemzésével, és egy rövid élettörténettel, illetve amit nem lusta ezekből megírni.
    pl xy, zületett argon prime, suli után rögtön katonának ment, szülei iparosok, x testvére van, erőssége a felderítés, nincs humorérzéke, de jó a műszaki dolgokban, merev a katonai szabályokat illetően, arcát forradás díszíti a halántékától az álkapocs csontig, mély szerelmi kapcsolatokat szerti, egy másik csapatban van a jelenlegi nője, a szőkéket szereti, de abból is a teltkarcsú, széles keblű, kevés beszédű típust, stb
    Csak hogy tudjam, hogy hogy építsem fel a karaktert. Ami hiányos, azt szükség szerint kipótolom, ami fölösleg, azt elhagyom, de igyexem azért a leírtakhoz igazítani.
  • tomonor
    jó-jó, azt nem tudtam.
  • Ace McCloud
    :O)
  • RJoco
    Persze, csak ne valami értelmetlen halált haljak.
    Mondjuk jobban szeretném túlélni. :)
  • Ace McCloud
    Magam is szoktam olvasgatni a történetet. Ugyan nem csapok ennyire a lecsóba, de remélem azért tetszeni fog.
    Elég sokat alakítgatom, így egy doksiba írom meg, hogy később ki tudjam igazítani.
  • Ace McCloud
    Nicknevek, és tulajdonság alapján pl:
    Most fogok ott tartani, hogy a főhőst megmenti egy járőrcsapat, és összehaverkodik majd a tagokkal. Lesz itt szerelem, a szerelem elvesztése, haverok halála, stb.
    Arra gondoltam, hogy pár baka karakterének megalkotásánál hátha valaki szeretne belépni a történetbe.....
  • RJoco
    Mi az hogy néha?
    Azért, mert nem lépek be, meg nem szólok hozzá, még szoktam nézni.
    Mindig alig várom már a folytatást.
    Kár, hogy csak ilyen keveset ír Vitez...
  • tomonor
    Hát figyelj, eddig az én oldalamon Vitéz írta a Nemesist, ám úgy igazán csak én nézem meg RJoco néha. :(
    Amúgy klikk ide vitéz történetéért
    Ha az én oldalamon szeretnéd megírni, akkor lépj a fórumba-kreatív univerzum- és ott nyiss egy topicot magadnak a műved címével. Szeretettel várjuk az új műveket!
  • RJoco
    Mire gondolsz, "benne lenni"?
  • RJoco
    Kicsit játszottam X, meg X2-vel, úgyhogy most megint előszedtem az X3-at.
    Vettem egy Terran Aegir-t és hát meg kell mondjam az EMP-k nem jók kis hajók ellen. Jobbak a BHEPT-ek. Viszont most összefutottam egy Yaki M1-essel, kíváncsi leszek ki nyer.

A hírdetőkről meg csak annyit, hogy gondolom minden kapu elé rakna egyet.
    Úgyhogy amikor átrepülünk rajta, egyből szem elött van és láthatjuk a híreket, reklámokat. Nem lenne rossz, ha valami filmet is adnának rajta és néhány hajó lenne körülötte, akik nézik
    Kalóz szektorokban mehetne az erotikus kalóz adó
  • Ace McCloud
    Elkezdtem írni egy x3 univerzumban játszódó történetet.
    Meg szeretném kérdezni, hogy ki akar benne lenni??
  • RJoco
    Van jónéhányunknak X3-mal foglalkozó oldala.
    Pl.:
    Amaro
    tomonor
    RJoco (én)
    Vitéz77

Alul az aláírásokban megtalálod a linket.
    Sok hasznos dolog van mindenhol.
  • RJoco
    Ezzel a műsorral speciel még nem.
    Merre található?
    Játszanak mást is?
    Kívánságműsor is van?
  • Ace McCloud
    Azért én kiváncsi leszek az infinityre, ha végre elkészül..

http://www.infinity.cwi.hu/
  • [NST]Cifu
    Erre. De csak textúrázatlan 3D modellek vannak még...
  • Legend
    OFF/
    "Azért készülget BFG MOD pl. a Sin of a Solar Empire-höz" Igeeen??
    Nem vagyok nagy PC gamer, csak X3-mal és 40K-val foglalkozom, de ráhajtok erre is.
    Váltottam néhány levelet Mechmasterrel:
    "I'm glad you like my models. Non of my models have ever appeared in any game or mod, someone did try to use some of my tanks in a Battlefield 1942 mod a couple of years ago but the level of detail was simply too high and my BFG models are even more so.

Game models (often termed 'realtime') tend to be low polygon and use clever texturing tricks like bumpmaps and normal maps to add minor surface detail but on my models almost everything is modeled. I guess this is what stands them apart, detail wise, from many of the other BFG models that have appeared on the net, the downside is that the models run to over one and a half million polygons each. Even the best game engine, running on the fastest computer would struggle to handle that much data efficiently in real time.

I would love to see my work appear in a game like X3 but unless some keen game modeler wants to convert the ships it isn't likely to happen. I believe the usual procedure is to render normal maps using the high detail model and then fit them to a low polygon model that the game can handle, but its not something I have any experience of myself."

Volt egy gyenge próbálkozása is egy animációra is, de nem túl jó.
    /ON
  • Legend
    Ezt a hirdetőtáblát már biztosan láttátok...
  • [NST]Cifu
    Kíváncsi lennék egy poligonszámra, szvsz a renderen lévő Cobra nem lehet sokkal bonyolultabb, mint egynémely shipyard vagy M0 az XTM-ből.

Itt egy kissé összetettebb a probléma szvsz. Ahogy fejlődik a játékok grafikája, a MOD-okkal szembeni elvárás is egyre magasabb. Viszont nagyon nehéz egy MOD fejlesztése akkor, ha egy-egy 3D modell megalkotása textúrázva már akár több száz munkaórát is felemészthet.

Mintapélda: hajdan a Quake-hez, majd Quake 2-hőz, és a végül a Half-Life-hoz embertelen mennyiségű MOD készült. Nem tudom ki mennyire foglalkozott vele anno, de én emlékszem arra, hogy a HL MOD-oknál csak a released MOD-ok felsorolása 100 felett járt 2000 környékén, mindben custom modellek, fegyverek, stb. Csakhogy az akkori modellek poligonszáma mai szemmel már megmosolyogtató, és a textúrák mérete, kidolgozottsága is szerény.

Ahogy a grafika egyre összetettebb lett az egyre újabb játékokban, a MOD-ok száma drasztikusan elkezdett zsugorodni. Ma ott tartunk, hogy egy Crysis-hez vagy UT3-hoz lassan egy év után sem jött még ki említésre méltó szintű MOD. Márpedig nem az idő a probléma, hiszen akkor meg lehet nézni hogy mennyi MOD jött ki a Half-Life 2-höz, ami lassan 4 éves játék. Ha jól számoltam a múltkor, kb. tucatnyi Full Conversion (teljes pálya, karakter és fegyvermodell csere) jött ki HL2-höz.

A BFG esetén sem a hajómodellek összetettsége a probléma, hanem inkább az olyan modderek hiánya, akik bevállalják ezt a munkát lelkesedésből. Ez már nem az a kategória, mint anno, amikor pár munkanap alatt el lehetett készíteni egy 3D lowpoly modellt, textúrázva, animálva.

Azért készülget BFG MOD pl. a Sin of a Solar Empire-höz. De tény, hogy egy X3-as MOD-nak jobban örülnék. :S
  • tomonor
    izé. Mondjuk elég sok helyet foglalnak. Úgyértem, nem tudom hova lehetne rakni egy ilyet argon primeban.
    Ám akkor most én mondok valamit: annak idején amikor próbálgattam a script editort, sikerült spawnolnom ilyen táblákat a map editorban. Legalább 8 féle alakú van. Ez, ami a goner rendszerbe van Heretics End mellet (elfelejtettem a nevét >.< ) ez csak az egyik a 8 közül. Van olyan éldául, ami 8 táblából áll és úgy szép nagyképernyősen vetít. :D
  • Vitez77
    Az X3-ban csak a Bala Gi "kiegészítővel" jöttek be. Tervezték, hogy az alap, Bala Gi-s X3-ban is lesznek, bent is vannak a fájlok a játék könyvtárában, de időhiány miatt nem tudták megcsinálni.
  • Robez84
    Nagyon Köszönöm
  • tomonor
    érdekes játékok. o_O
  • Legend
    Kétlem, hogy ilyen hajókat viszontlátnék egy akármilyen pc-s játékban, X3 környezetben biztosan nem. A 40K ereje az utolsó részletekig kidolgozott ikonikus képi világában rejlik, ezt csak nagyon lebutítva lehetne visszaadni, kb így.

Bttlefleet Gothic Rulez
  • tomonor
    Hogy hogy "alapból megint"? Mi történt velük? o_O
  • tomonor
    Nem figyeltem. Remélem már több értelmük lesz.
  • Vitez77
    Észrevette vki a háttérben úszó hirdetőtáblát (jobbra, lent)? Ezek szerint mostmár alapból lesznek megint :D
  • [NST]Cifu
    Ki tudja, talán a Warhammer 40k MMORPG-nek lesz Battlefleet Ghotic kiegészítője. ^^
  • Legend
  • Legend
    Ne izgulj, mindenki bal..sz az elején. Kell hozzá angoltudás, egy jó térkép, és sok-sok Credit.
    A KÉZIKÖNYV
    A TÉRKÉP
    A PÉNZAUTOMATA
    EGYÉB NYALÁNKSÁGOK

PS: Ne Csítelj. Az Nem Jó.
  • Vitez77
    Kitalálom: Nonplusszultra? XD
  • Legend
    Na neee... mik ezek? Űrkastélyok??? Reméltem, megtartják az oldschool sci-fi feelinget, eddig azért tetszik a játék mert realisztikusnak tűnik. Eddig nem voltak űrmumusok mint a legtöbb olcsó TV-sorozaban, és az űrállomások nem úgy néztek ki, mint egy űroperett díszletei. Remélem, nem fognak meseszálakat beleszőni, kifejezetten megijedtem, amikor megláttam az új képeket.

Megjegyzem, van egy Sci-fi világ, a WARHAMMER 40000, amelynek önjelölt szakértője vagyok, és fanatikus gyűjtője. No abban vannak űrkastélyok, a nagyobb hajók úgy néznek ki, mint valami gótikus katedrálisok de azt azért szeretem. Az X-ben nem akarok ilyeneket látni.
  • Robez84
    Hali mindenkinek!
    Én még elég bal..sz vagyok ehez a játékhoz, bár már sokat próbálkoztam vele de valahogy nem igazán értem és nem tudok vele mit kezdeni.
    Amúgy baromira bejönne ha érteném... Szóval nem tudna nekem valaki végigjátszás vagy magyar leírást mellékelni???( (Gondolom magyarítás nincs) Nagyon megköszönném.
    üdv:
    Robez