20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • [NST]Cifu
    Követni követem, de amíg csak videókat látok, addig különösebben nem érint meg... Láttam már nagyszerű képeket FS2 és X-Wing:Alliance alá is, de valóban működő MOD-ot (nem csak lecserélt modelleket) még nem (leszámítva az I've Found Her-t, ami viszont nem MOD).

RJoco nézd meg a videókat, forognak az Omega osztályú hajók lakómoduljai.
  • tomonor
    Nemtudom elhinni hogy az X3 reallity engine-t látom néhány képnél. Nem lehet, hogy photoshoppal feljavított verziók?
  • RJoco
    Vajon a Földi csatahajók forgórészei forogni is fognak a játékban?
    Vagy egyből Árny hibrideket kapunk?
    Bár asszem azoké is forgott...

Különösebben nem követem nyomon, de ha kész lesz, kipróbálom.
  • mindero
    Ez a babylon 5 mod nagyon jól halad, van már egy halom ígéretes videójuk.
    Nem tom valaki követi-e őket rajtam kívül.
  • Ace McCloud
    De! Jól vágod!
    A gond, hogy Ocracoke's Stormban nem történt semmi, ezért mentem vissza az útvonalon. Így akadtam a TL flottára, és a többit már leírtam...
  • tomonor
    De, az egy új, tompított robbanás lesz szerintem. :)))) Ám a Nova jobban lenyűgöz, olyan gyorsnak néz ki. :)
  • Vitez77
    Tomonor: ezen a képen, amit az X3TC fórumba linkeltél be, baloldalt, csak nem új robbanáseffektet látok? Sok mindent feljavít akkor majd az Ego
  • RJoco
    Ehhez kell majd nekem egy kis segítség!
  • RJoco
    Aham!
    Ezt nem tudtam, az angol tudásom nem jó.
  • tomonor
    http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=102101 bocsi a gyors linkért de sietek. A lényeg hogy hozzá tudsz adni kapukat a játékhoz akármi nélkül. a fájlt át kell nevezni .rar végződésre hogy mukoggyon.
  • tomonor
    *ők paranid primeba mennek, saya meg te mész orcakoes ba
  • RJoco
    Nem inkább Home of Light-ból Ore Belt-be, itt egy kis csata, majd ugranak Ocracoke's Storm-ba?
    Aztán csak a szektor nevét adják meg és repülj oda valahogy.
  • Ace McCloud
    :O)
    Nálam volt egyszer egy olyan bug, hogy az Ore belt ből kellett kísérni egy argon TL flottát, és a paranid prime nál elakadtak. Egy Mammouthot tudtam átszenvedni Empires edge be. A furi az egészben az volt, hogy a történet folyamán ore belt ből elugranak ocracoke storm -ba (remélem jól emléxem), és ott jön a drónnal felkutatásos rész. Amikor busterrel csináltam, nem volt ilyen gond...
  • RJoco
    Én az állomáson bújtam el, de nem azért, mert nem tudtam volna lövöldözni, hanem azért, mert itt a játék másik pontja, ahol, ha valamit nem csinálsz jól, nem megy tovább a játék.
    Volt hogy 1 órát vártam, Kha'ak-ok már sehol, állomás meg cseszik ugrani, folyamatos duma Saya-tol, meg a többiektől.
    Mentés visszatöltése, azt megvolt 15 perc alatt.
    Azóta az állomáson vártam mindig. Csak az arra tévedő Kha'ak hajókat lőttem le, aztán visszaálltam az állomásra.
  • RJoco
    Tekintve, hogy a végén megsemmisül a hajó, nem is lenne jó, ha sajáttal mennék.
    Amúgy tényleg nem egyszerű azzal a hajóval.
  • tomonor
    az direkt úgy volt megoldva, hogy csak abba a hajóba ülhess. Ám legalább egy fight command software mkII-t rakhattak volna bele a célzáshoz, mer aki diavetítéssel játszik, annak elég körülményes az utolsó küldi. >.< Annyit tudtam csinálni, hogy elbújtam az argon one-ba, és végigvártam míg a flotta kiírtja khaakok nagy részét. >_>
  • Valen
    aszteroidás rész: én egy M3-s ST Delta Flyerrel csináltam (házi tiuningos), de ment bármilyen M5, M4 és M3 hajóval... a gond az ATI kártyával lesz, nem szereti a X3 :(

A többi küldetés elsőre ment. Igaz a scriptelések nem mindig mentek időben :D

Iránytásra egy Microsoft Sidewinder Force Feedback 2 -t használok, azzal nagyon élvezetes a dogfight.

Viszont z utolsó küldi sorozatot, mikor a Paranidoktól kell elvenni a hajót, hiába hívtam magamhoz a régi hajóm (ST Delta Flyer), nem tudtam átülni bele :(

az a paranid talicska meg elég suicide hajó :)
  • tomonor
    Mindegy, várjuk a terran conflictot hátha jobb lesz. :DDDDD
    (remélem megszabadulunk az X2-s szeméttől majd... pl konténer)
  • [NST]Cifu
    Bármelyik M4, M5 hajó jó, sőt, az M3 is megteszi, bár elég nehézkes.

Sajnos azt kell mondjam, hogy az alap küldetés ezen részét elszúrták. A korábbi küldetéseknél nem volt apelláta, beleültettek egy bizonyos hajóba, és kész, azzal mentél. Itt viszont olyan hajóval mész oda, amivel akarsz. Aki M6-al, az úgy jár, mint én először (rögtön The End). ^^

Azért akkora vész nincs, én az M6-oson lévő M5-össel mentem oda, az M6 meg az aszteroidától 15km-re várt. Mikor megjöttek a Khaak-ok, odaparancsoltam az M6-ost, én meg teljes sebességgel elindultam felé. A Khaak-ok köpni-nyelni nem tudtak.
  • tomonor
    ...A másik eshetőség a halál kikerülésére a Khaak harcokban, hogy bekapcsolod a SETA-t, és így nem bírja a processzor kiszámítani a lövéseket. :))))
  • RJoco
    Mi?
    Semmit!
    Nem hiszem, hogy a costum hajó gond lenne. Nekem a pája beláthatóságával voltak gondjaim. Ott is csak egy bizonyos résznél, de akkor mindig. Lassan haladva nem volt problémám. Végigcsináltam már a sztori vonalat Mamba-val, a 2. küldetéstől.
    Ezzel a küldivel az a baj, hogy van amikor a játék nem enged tovább. Előfordúl, hogy többször vissza kell tölteni az állást és megpróbálni ismét. Nekem legelőszörre sem jött össze, mikor még ismerkedtem a játékkal. Csak körözött a hajó a bolygó mellett azt annyi. De volt olyan, hogy a BalaGi küldit hagytam félbe (el kellett vontatnom a Hyperion-t), mert nem volt elég erős hajóm a befejezéshez, a sztorit meg az 1. küldi után hagytam félbe. Nem is tudtam folytatni.
    A többi küldinél nem akadt meg soha a játék.
    Amúgy én is egérrel irányítok már a kezdetek óta. Nagy hajóknál segítek be billentyűzettel, mert amíg az egeret visszarakom a pad túloldalára, addig abbamarad a fordulás.
    Visszatérve az aszteroidáshoz, legutobb a Buster-ral mentem, de a csatában sem volt gondom. Nem álltam félre.
  • tomonor
    De rossz pilóták vagytok. xD Mivel a sztorivonalat nem XTM-re tervezték, így csutom hajókkal, vagy mambával elég nehéz lehet végigvinni. Ám most elárulok egy titkot: Busterrel kell próbálni (az első hajóddal amivel indulsz a sztori elején) és nem szabad túl közel menni apádhoz, különben bug következik be, és szétrobbantják a hajódat a khaakok. Tehát olyan 130 m/s-el kell menni, néha felgyorsítani maxra. (néha). Miután ezt a küldit megcsináltad, rögtön mentsd el a játékot, ugyanis egy khaak harc következik, és a buster elég gyengus a harchoz, úgyhogy míg ki nem lőnek párat, addig körözz az aszteroida körül. +még nem tudom ti mivel irányítjátok a játékot, de én a 18 FPS-emmel +egérrel simán végig tudom vinni a küldit. (Most nem felvágni próbálok, hanem elmagyarázni mit csinálhattok rosszul) >.<
  • RJoco
    Én megcsináltam már MambaRaider-rel is. A lényeg, hogy kicsi (M4) hajó legyen.
    A nehezen átvihető rész meg azért a 2. küldi, mert itt nagyon könnyen elakad a játék, tök mindegy, hogy te mennyire vagy ügyes, míg a másik kettőnél csak a bal***ságon múlik.
    Az aszteroidás küldinek én is jópárszor nekifutottam. De amikor legutobb csináltam a sztorit, akkor kicsit csaltam. Egyből csináltam egy hátraarcot, így a Kha'ak-ok elém kerültek. Onnan kezdve meg sétarepülés.
  • Legend
    Az aszteroidás a legbugosabb, nagyon nehezen teljesíthető. Egyszer pl. átrepültem a barlang falán, és kívülről láttam az egész járatot. mikor vissza akartam menni, Bang!!
    Azt hiszem alapszabálynak vehetjük, hogy a küldik ragaszkodnak az eredetileg kiosztott hajóhoz, a jó kis Busteredhez. A Barlangfutamnál mindenképp.
  • Legend
    Végre vettem még egy Reapert az Otas Shipyardnál. Felszereltem ott a helyszínen egy teherhejóból, átültem majd kidokkoltam, és most sem történt semmi különös. Szerintem próbáld újra. Remek hajó. Kiegészítettem egy Elite-el, remekül összeillenek. A Yakik már a Reaperemmel riogatják a gyerekeiket, ha nem eszik meg a vacsorát... "Beware the Shadowscythe!!"
  • tomonor
    O_O nem tudom miről beszélsz, nekem ott is simán elment (a sima az nekem 18 fps) xD
  • Valen
    a 2. aszteroidásnál, mikor követed a másik hajót akkor nekem low gfx-n is beszaggat. (pedig máshol 1920x1200-ban 2xAA-val full gfn 60-70 fps)

szal azért az a rész kicsit gázos :D
  • tomonor
    nekem mindkettő simán ment o.o
  • Valen
    azért ott van még a 2 aszteroidás rész meg az állomáson való keresgélős rész is, ahol meg lehet akadni.

btw, sztem kezd előről nyugodtan, 30 perc alatt eljutsz odáig.

van hogy néha a scriptek nem úgy működnek ahogy kellenének
  • RJoco
    Nézd meg, mikor eltalálod a hajókat, kapásból le kell esniük a shieldnek.
    Amúgy én is sokat vacakoltam vele.
    Esetleg, ha belekezdtél valami más küldibe, akkor is előfordúlhat, hogy nem fog tovább engedni. Én is jártam már így.
    Van olyan része, ahol direkt közel kell engedni őket, az sem baj, ha elmegy melletted egy, attól még tovább engedhet. Túl sokat nem szabad elengedni.
    Én úgy vettem észre, az egész sztori vonalnak ez a legkényesebb része. Mert, ha valami nem stimmel, akkor itt tuti, hogy nem fog továbbengedni.

Van egy olyan lehetőség is, tekintve, hogy csak a 2. küldinél vagy, hogy újrakezded. Idáig kb. fél-egy óra alatt el lehet érni.
  • kobra223
    minden full low van.
  • tomonor
    MONDOM HOGY VEDD LEJJEBB A GRAFIKÁD, a low rate miatt csinálja, mint amikor a counter strike-ba magas a pinged, és low a rate, és nem adja be a fejeseket. Na. xD Vagyíl jobb gépet, vagy addig vedd lejjeb a grafikát.
  • kobra223
    kösz persze értem de amikor közelebb jöttek szinte nem is sebezte őket nem értem mód nélkül, meg az xtm- régebbi verzóju szriptnél nem volt ilyen gond
  • tomonor
    Én egyszer flightt leader módba kezdtem, és egy kisebb sohnen flotta volt Ourt's Cloud-ba (kezdőrendszerbe)
  • Legend
    Nem a repunál van felsorolva a Terran/Yaki,hanem az artificial life settings-nél (lásd lejjebb). Ezt a számot módosítani is lehet, nekem akkor jött össze, mikor a script editorral kísérleteztem, csak elfelejtettem a menetét. Terran reput baromira nehéz legálisan felvinni, mivel a játék végigtolása után is totális érdektelenséggel fogadnak. Ha átjutsz Heretic's Enden, már nem lőnek le, de nem is törődnek veled. Nyalizni sem igen lehet náluk, már dokat jártam arra, de csak egyszer találkoztam kalózokkal.
  • [NST]Cifu
    A probléma annyi, hogy nincs is a terran faj felsorolva a repunál, noha az alap X3 és a Bala Gi küldetéseket is befejeztem már.
  • vecsi71
    Lenne kérdésem a pilóták fejlődéséről.Kiadtam a hq-nak hogy képezzen ki harci pilótákat de kb 80 millát elcseszett rájuk és mind kimurdelt.És még fejlődni sem fejlődtek.Elkezdtem földi szektorokban járöröztetni az ujjonnan toborzottakat és ott egy sem pusztult meg.Kérdésem a következő lenne.Ha valaki tudja irja már le nekem,hogy milyen harci rangok vannak és milyen hajót vihet az aktuális rangal a pilóta?Előre is köszönöm.
  • RJoco
    Hát ez érdekes, mert a sztori után 80.000-ről megy a repud. Ha nem támadtál Terran-t, akkor nem szabadna változnia.
    Mindenképp ellenőrizd: 13551
  • Legend
    Az aktuális Terran / Yaki repudat le tudod ellenőrizni itt: options-gameplay-artificial life settings-show race notoriety.

Amikor számomra volt égető a Terran / Yaki repu, akkor bezzeg megtaláltam a módját, hogy feldobjam a plafonra, azóta elfelejtettem hogy történt és nyomát sem találom a receptnek. Persze nem a hivatalos ranglétrát jártam be, és azóta a Yaki repum zuhanórepülésbe kezdett.

Köszz a BFG-mod infót, eddig ez a laegígéretesebb projekt, amit a témában láttam.
  • dimre
    Szerintem vagyunk még egy páran akik noha nem jelentkeznek be azé még olvassák vitéz fordítását (köszönet érte ).