20430
-
antigua #14469 Én is kezdő vagyok, és tudom, hogy milyen jól esik az
embernek amikor segítenek és nem nagyarcból kioktatják
vagy átlépnek a kérdésén ! Egyébként nagyon jó kis csapat
ez igaz olykor vannak parázs vitáink egymással de ettől inkább
csak színesebb a fórum ! ( alap szabálya köv. tolerancia )
-
szopimalac93 #14468 Antigua!
A türelmed határtalan, ezért hálás vagyok és leborulok előtted
Ha majd én is olyan ász leszek mint Te és igen tisztelt kollegáid, akkor a kezdők felé én is ilyen türelemmel fogok lenni!

Á nem, de igen!
Köszi mégegyszer!
De ha még bajom lesz azért kérdezek!
-
antigua #14467 Az összes script csak akkor és csak is akkor
tehát akkor és kizárólag akkor fog müködni,ha
a pilóta neve:Thereshallbewings -
szopimalac93 #14466 Tehát csak akkor megy a script ha átnevezem a pilótát.
Ebből jön az a kérdés, ha visszanevezem akkor megint nem fog menni a script.
Mert én egy különös felfogású droid vagyok és szeretek a saját megszokott nevemen játszani.
-
antigua #14465 HOL ?
-
Ne is törödj vele, mindenki olvassa mindkét topicot
-
antigua #14463 szopimalaCka !
A script felrakása egyszerű :
Felrakod az xplugin managert, majd a manageren keresztül instalálod
a scriptet(spk).A scriptek engedélyzése pedig :pilóta menű itt átnevezed
a pilótát a következőre : Thereshallbewings.
KÉSZ !
-
Van ugyan erre egy külön topic....de kit érdekel XD Enjoy! -
antigua #14461 szopimalac93 :
Minden úgy van ahogy írtam, most ellenőriztem !
A parancsot pedig a köv helyen találod :
station/comman consol/itt lesz egy lista klikk az 1.pontra,majd
egy újobb lista és itt találod a Relocate Station parancsot !!!!!
Nálam a Mammuth el is ment a bányához a parancs után de nem akarta
berakni a bányát pedig az eredeti angol leírása a scriptnek nem
ír más parancsról én mindent a leírás szerint csináltam mégse jött
össze !!!!
-
antigua #14460 Biztos hogy a stationnál lesz a parancs,várj mindjárt megnézzem
pontosan !!!!!!!!!!!!!! -
szopimalac93 #14459 antigua és a többiek akik válaszoltak a kérdésemre!
Köszönöm a válaszokat, csak az a baj hogy nem látom hogy bármilyen plusz parancs megjelent volna bárhol.
A mammoth ott van az állomástól 3 km-re de neki sincs semmi új parancs a kapitánynál.
Lehet hogy a scriptet raktam be rosszul, vagy még a játékban engedélyeztetni kell valamit? Bocs ha értetlennek tűnök, de most még a google sem volt a jóbarátom, mivel nem találtam leírást a script helyes felrakásáról.
-
Hát nemtom, nekem egy 9600am volt anno, majd le lett cserélve egy 1950Prp-ra, és soha semmi gondom nem volt vele, minden játék ment és megy rajta simán (bár egyre inkább mediumon, de az is csak a procim miatt).
Nvidiám egyszer volt, X2-ből képregényt csinált :P
Szal én maradok a bevált módszernél
-
antigua #14457 HI !
Nekem egyszer volt csak agy ATI-m de az tuti biztos, hogy többet
nem kerül bele a gépembe !!!!!Miért is??? Mert én játszani szeretek és
nem 28000 drivert kipróbálni, hogy melyik driver megy melyik játékkal !!!
Én abban a kéthétben iszonyat sokat szívtam az ATI-val( ill.a drivereivel)
nekem erre nincs időm, hogy össze párosítgassam a drivereket a játékokkal.
Ennyi ! A kártyái jók az ATI.nak de nem sokat ér egy jó kártya,driver
gondokkal !
-
antigua #14456 szopimalac93:
Eladni a bányát a station comples sheller-el tudod .Igaz nálam
a script hibásan müködött ( értesített ugyan hogy a bánya el lett adva és hogy a pénzt átutalták a számlámra, de valójában az összeg nem nőt a számlámon !!!! )A station complex relocator scripttel pedig áthelyezni tudod a bányát ( ez se működött nálam ahogy azt már le írtam egy
korábbi írásomban #14324 )szerintem ezek a scriptek nem mennek a 2.5patch-el !
Station Complex Relocator:
Állomás vagy komplexum áthelyezése. A script egy új parancsot tesz az állomás menüjébe: Relocate Station. Kiválasztásával bejön az univerzum térkép, itt ki kell választani az áthelyezendő gyárat. Ezután újra beadja a térképet, ekkor a TL hajót kell kiválasztani ( saját vagy bérelt is lehet ) A TL megközelíti 3km-re a gyárat/komplexet, és bepakolja, ha van bedokkolt hajó, vagy nincs elég pénz, (a gyár/komplex értékének 1/5-e, mert ennyiért csinálja), netán lövik az állomást - akkor leáll és értesít a gondokról. Ha minden rendben, akkor kiadhatod a TL-nek a célt, ahol kipakolja a complexet... A script a futás végén minden eladható cuccot átlagáron értékesít, és a bankszámládra teszi.
-
tomonor #14455 ...És itt zavar be egy dolog: nincs pénzed új gépet venni. >.< -
Ha jól emlékszem, akkor kelle először egy nagy hajó, mondjuk Mammoth, aminek a parancsai közt ott lesz, ha minden igaz a Retrieve parancs. Vagy valami hasonló, nemtom, rég volt. A lényeg, hogy nem a bánya kapja a parancsot, hanem a hajó.
Viszont a bányád legyen üres, mert a benne lévő cuccok elvesznek. Meg hajó sem dokkolhat rajta. -
No micsoda technológia harc alakult ki. A gépemben most nVidia van, volt ATI is, lesz is még. El kell ismerni, az ATI kártyái szebb képet produkálnak - az nV viszont jobban optimalizált driverekkel rendelkezik. Az ATI controlcenter egy vicc, bár AMD fennhatóság alatt valamit javult a helyzet. Az MS erőlteti az új directx-eket, a gyártók ímmel-ámmal foglalkoznak vele, a marketingesek meg ezerrel dübörögnek. Tuti kártya szerintem nincs, eleve nem is lehet a tervezési és gyártási különbségek miatt tökéletes összehasonlítást végezni. Az, hogy egy gép az adott játék alatt hogy teljesít, meghatározza a játszó emberke hangulatát, nehéz úgy belefelejtkezni egy játékba, hogy időnként kimerevedik a kép. Ilyenkor aztán lehet szidni a videókártyát, pedig lehet, hogy a legkevésbé az felel az akadásért. X3 esetén nem valószínű...
Példa:Új helyre érkezel, vagy új hajó ugrik a rendszerbe, stb. Az adott modell(ek) a textúrákkal, hátterekkel felemelkednek a wincsiről, átszáguldanak a kábelen, az alaplap megfelelő csatornáin, memóriában kikövetelik a nekik szükséges helyet - idáig csak a processzor vezérelt, a GPU most nézi, mit várnak tőle e téren, idáig azzal volt elfoglalva, ami eddig is a képernyőn volt - de azzal sem egyedül, mindent teljesen önállóan feldolgozó és számoló kártya még nincs, tehát igénybe vette a procit, a memóriát, adatátviteli csatornákat. Most akkor mi van nagyobb terhelésnek kitéve, a VGA, vagy az alaplap/proci/memória tömb? Ezen a ponton kezdhetünk beszélni az optimalizálásról, ami az X3 nem áll a helyzet magaslatán, de ezt inkább hagyjuk.
A fenti eszmefuttatás persze minimál esetben érvényes, itt nem számoltunk az effektekkel, árnyékolással, egyéb GPU feladatokkal, de ez szándékos, hiszen addig senki nem tud mit csinálni, amíg nincs mivel (vagy kivel, khmm). Lényeg a lényeg, játékhoz egy összehangolt konfig kell, az X3-nak ráadásul az erős kategóriából, és ebből a szempontból mindegy, hogy milyen szív dobog a VGAban, vagy a prociban, tudjanak együtt dolgozni veszteség nélkül, és nem lesz akadás. -
SaGa #14452 Az eladáshoz szerintem másik script kell. Van valami Sell Factory, de nem jtu eszembe a pontos neve. Este meg tudom nézni, ha kell... -
SaGa #14451 Csak az X3 mioatt nem kell SLI. Nem annyira a videot terheli, inkább proci és ram kell hozzá.
A rivatunerrel mindig látom, hogy mennyi a GPU hőmérséklete, és az FPS. Az X3-ban soha nem ment 61 fok fölé, míg az Oblivion simán feltolja 70-re (ott pörög 95%-on a ventilátora). A videot a mostanában kipróbált, grafika intenzív játékok (Stalker, Mas Effekt, Halo2, X3, Witcher) közül az obli hajtja a legjobban, az X3 meg valahol a sor végén van, akkor is, ha full részletességgel és effektekkel megy. A scriptek és a rengeteg hajó, a gazdasági szimuláció az, ami terheli a gépet, de ez inkább számítási igény, meg memória mennyiség növelő... -
Ahogy mondod!
X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3X3 -
Ace McCloud #14449 Egyetértek!!!!!!!!!! -
tomonor #14448 Nekem is volt ATI-m és nagyon nem jött be >.< -
A barikádok mögött csak annyit tennék hozzá, szerintem és kártya "tudása" megfelelő hardwerrekel simán birni (és szeretni) fogja a TC-t. 

-
Bonczi #14446 ATI powa ;) -
Áhhh, sötétség vesz körül XD
Egyszer majd mindannyian megvilágosodtok;) -
antigua #14444 Bekapcsolódnék én is !
Nvidia éss intel, csak is !!!! -
szopimalac93 #14443 Hali. Apum Gondolt 1et el szeretné adni a gyárát. Letöltött 1 scriptet amivel elvileg el lehetne adni de nemjött össze. Ez csak amolyan van és belehet tenni féle script vagy működőképes? Kéremszépen aki találkozott vele az irjon be pár szó. Előre is köszi. Malacka
-
tomonor #14442 Nvidia rulz -
ATI Powaaa!!
:) -
off: próbáld ki a rivális "új" ászát.
Egy hete űzemel nálam, kellemesen csalódtam benne, eddig az ellentábor termékeit használtam én is. Nem a legbivalyabb kártya, de ár/érték-ben a legjobb, a nagytestvére viszont ver minden eddigi résztvevőt.
Teszteltem 1440X900 felbontásban, 1000 db Nova és 100 db Colossus társaságában. -
szopimalac93 #14439 Én meg pénzzé szeretném tenni!
-
Legend #14438 Én az enyémet felrobbantottam. (self destruct) -
Legend #14437 Kösz az infót. Nem láttam még SLI konfigot működés közben (normál haveri környezetben). Az X3 amúgyis inkább processzortekergető játék. Amikor a régi gépembe (egymagos 2,4-es procival) beraktam egy 8800-as 640MBos videókártyát az előző nonémhez képest semmit sem javult az X3, csak miután átraktam egy kétmagos 3000-es (most 3500ra felpörgetve) procival ellátott alaplapra tapasztaltam lényeges javulást. Én minden játékot max grafikával játszok, mert a látvány, ami odaköt a gép elé, nem a logikai feladványok
.
Kezdtem félni, hogy a nagyobb monitor jobban leterheli a gépet, de köszi lecsekkolom a tiéd alapján a kínálatot. -
szopimalac93 #14436 Bocs hogy láma kérdéssel zavarlak benneteket, de szeretném eladni az ore bányámat. Tudom hogy alapból ez nem megy, ezért letöltöttem az x-script installert meg a station complex relocator scriptet. Telepítettem az installert azt elindítva betettem a játékba a scriptet, de a játékban nem jelenik meg a bánya parancsai közt az a parancs hogy el tudjam adni. Mit ronthattam el? (sima x3-mal nyomom) -
Úgy látszik ma ilyen napom van, ész nélkül kattogok a mehet gombra. Szóval a folytatás: SLI és CROSS ügyben nem vagyok hozzáértő, nekem sose volt, felesleges hőtermelésnek tartom. Forgalmaztunk ilyen konfigokat, csak megszállottak kérték ;) SLI és X3 egyszer volt együtt, tavaly karácsony környékén feltettem egy kész konfigra, se gyorsabb, se szebb nem volt, mint az enyém, úgyhogy ezzel le is tudtam a témát.
X3 fórumban a gépkonfig alapvető tényező, a fórum elválaszthatatlan része, félek, hogy a TC esetében újra így lesz. -
"Eladó egy Cabal karakter 81-es szintű A. Expert skillekkel.
Jelige: X3:TC$
Ugyanitt 63-as szintű 9dragons White Tiger kapható, 3 BP-vel"

Én megpróbálok iskola mellett dolgozni s fejleszteni a gépet. Bár a sima X3-at 2 évig nyomtam közép grafon, sztem kibírom most a TC-t is középen, főleg, hogy alig lesz időm játszani vele
-
Pontos típus: DELL 2407WFP-HC, nem mai gyerek már, az utódját Ultrasharp 2408WFP-nek hívják: íme egy link hozzá -
Legend #14432 Eleinte az összes mankóm a Gamestar cikk volt, legnagyobb haszna a teljes térképnek volt annakidején. Haláli izgalmas volt, csak a sztori után butítottam el a játékomat.
A TC egy darabig tuti ugyanolyan izgalmas lesz. -
Legend #14431 Whoa! Fasza. Mi a monitorod típusa konkrétan? Ja és szerinted érdemes SLI-ben gondolkodni? Az alaplapom benne lenne, de fölöslegesen nem akarok elszállni.
Apropó: szerintem az X3 esetében a Gépkonfig nem off dolog, azért szemetelek ide. -
A másik felére meg majd elfelejtettem reflektálni: én azt remélem, hogy a mankók létrejötte eltart egy darabig, hiszen jobb úgy az elején felfedezni, hogy nincs segítséged. Sokkal nagyobb játékélmény, ha belefutsz váratlanul egy újdonságba, mintha tudod, hogy mindjárt odaérsz a megfelelő pozícióba. Nagy kézikönyvírónk, kisviku ha jól emlékszem az elején még fórumozni se szokott, nehogy valamit előre megtudjon. Lehet, hogy a TC kapcsán be kellene vezetni a spoiler jelzést?
Amúgy antigua-nak igaza van, az ember mindehol X3-at lát egy idő után: mikor nagyon rá voltam kattanva, a fél fal térképpel, színes rajzszögekkel és hajóleírásokkal volt tele, az asztalon meg több táblázat volt az argon kereskedelemről, mint valós munka. A kollégáim is sokáig röhögtek beszállítóink új besorolási szisztémáján, mikor végre megmutattam nekik, honnan is jött a teladi, split, yaki kategória ;)