20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • fulcrum falcon
    De én azt nem értem hogy csak akkor fagy ki ha a new game-ből akarok indítani játékot, ha a simulatorból indítom akkor meg megy. Amúgy tudsz adni linket ahonnan meglehet venni. Meg ha lehet magyar oldal legyen.
  • RJoco
    Nekem az XFP-vel gond nélkül ment, mivel az XFP fájljait bemásoltam a gyökér könyvtárba.
    Az XTM-nél voltak gondjaim, mivel a Costum hajók is modnak számít. De meg lehet oldani, mert a modokat lehet egyesíteni. Így elvileg bármelyikkel lehet használni.
    Az XFP-n és XTM-n kívűl más moddal nem játszottam.
  • Vitez77
    Mellékesen megválaszoltad a kérdésed....
  • antigua
    Srácok !
    Lehetőség van-e az x3-ban,parancsot adni arra, hogy egy bizonyos
    árucikket a kereskedő hajóm automatikusan felkutasson, megvegyen
    ( összegyűjtsön ) majd az általam meghatározott hajóra elszállítsa ?
    Vagy arra, hogy más kereskedőt felfogadni ( BBS ) fuvarozásra ?
    Sehogy se vagyok kibékülve avval hogy nekem keljen mint egy gazdag
    gyártulajdonosnak babrálnom a csatahajóm felszerelésével#14777
    A való világban az ilyen melókat lepasszolhatják a tulajok, igaz ?
    Ha már ( annyira )valósághű a játék remélem valahogy meglehet oldani ezeket.
  • fulcrum falcon
    Nincsen semilyen mod (eddig azt se tudtam hogy van hozzá) meg sztem a telepítésnél se lehet gond mert szombaton raktam fel és a simulator menüpont működött. Így mellékesen megjegyzem hogy tört verzió.
  • tomonor
    ám lehet hogy egy mod kavart be.
  • tomonor
    öööö. Exe hiba? Próbáld a reinstall-t.
  • fulcrum falcon
    Ha a New Game-ben rámegyek akármelyik kezdésre kidob exe hibával. Mi lehet a gond?
  • tomonor
    jaja
  • BuriP
    Az a fórum még létezik?
  • tomonor
    hehó, találtam egy eltévedt lelket xD
    klikk ide: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1065423005
  • fulcrum falcon
    Valszeg azért van ez mert egy öreg ATI9600-os kártyával tolom.
  • antigua
    Bocs nem akarok vitatkozni veled, tisztelet meg minden..,de
    nagyon nem értek egyet veled ebben. Ha van egy PPC comlexumom vagy
    gyáram akkor ne keljen már külön Mercuryval szállítgatnom a PPC.t a szomszédos szektorban dokkoló M2-höz !!! Én sem tartanám helyesnek ha
    minden kis vacak helyre belehetne dokkolni egy batár M2-vel,de azért
    a fegyvergyárakba ( főleg ha az a sajátom )igen is lehessen.
    Nálam ez hiba, mag az is, hogy nem lehet eladni a gyáramat, meg az is...
    Na nem folytatom inkább játszok.
  • antigua

Köszi a választ!
    A scriptre emlékeztem én is meg arra, hogy sok volt a problémája
    valakinek vele, pont ezért akartam tartózkodni a scriptől,és
    kérdeztem rá, hogy van-e más megoldás.
  • antigua
    A Saratoga az űrháború című filmből való a földi erők anyahajója volt.
    Egyébként a paraméterei szerintem nem igazán jók, de a ship editorral
    kb. a Titán szintjére állítottam be. Én azért használom Titán helyett
    mert baromi jól néz ki.
  • SaGa
    Vigyázat! Az Ashleys Factory egyéb modokkal nem megy együtt, csak az XTM-mel, mert ez utóbbi nem "modként" települ. Egy időben csak egy "modot" tudsz használni, így az XFP, Rogueys, NH nem futtatható együtt az AF-val...
  • RJoco
    Korábban már elég sokat beszéltünk róla: Ashleys Factories & Extended Complex Hubs.
    Neked az utóbbi a lényeg, mint ami nekem is.
    Én anno ezért szívtam vagy egy hetet, hogy mennyen ez, meg a Costum hajók együtt az XTM-mel és még módosítani is tudjam a Costum hajókat, ha szükséges. Merthogy elötte nagyon megszívtam.
  • RJoco
    A BalaGi külinél lehet először megvenni és arra jó, amit a neve is mutat. Vontatni lehet vele. Gyárakat, hajókat.
  • SaGa
    Ha már proci: manapsg érdemesebb a 8xxx szériát venni. 45 nm-esek, így jóval kisebb a fogyasztásuk, ebből eredően a hőtermelésük is. Ráadásul a mai videokártyák rendesen esznek, így a 45 nm-es proci már-már kötelező...

Megj: a 8200-as ugyan 2.66-os elvileg, gyakorlatilag kb egyformára húzható a 8400-assal. Mármint annak is a húzott verziójával.
    Én alapon használom, még nem éreztem igényt a tunningra. Igaz így csak a videokártya ventilátorának hangját hallom, mikor az felpörög 90% fölé...
    X3-nál XTM-mel sem pörög ennyire. Inkább a gyors RAM-ra érdemes költeni, mert abból kell jó sok...
  • Legend
    Szerintem ez egy ésszerű megkötés, nem pedig hiba.
    A játékokban szabályok vannak, ezt tudomásul kell venni. (a szabályok pedig azért vannak, hogy áthágják őket, pl gonosz scriptekkel)
    Próbálj pl. elképzelni egy Mammoth-ot, amint bedokkol egy SPP-ba. Valószínűleg inkább csak elütné - ezért csak a hajógyárakba tud bedokkolni (ami jól jön a javításokhoz), vagy EQ dokkba. Ennyi elég kell, hogy legyen.

Apropó milyen hajó a Saratoga?
  • antigua
    Pontosan tudom, hogy ez az alap helyzet, de pont ezért no comment
    mert illet volna erre gondolni az alapjátékban is, és nem megint
    scriptel kipofozni. ( de már megszoktam )
  • Legend
    Van valami supersize complex hub script, aminek segítségével nagy hajókat is dokkoltathatsz a komplexeidbe, pörgess vissza egy kicsit, nemrég emlegették itt a fórumon.
    Elégé bakot lőttél , ez alap. Nem szívatás.
  • antigua
    Na ez szuper ! Nagy nehezen összehoztam a 1gj, PPC complexumokat
    pontosan azért hogy ne keljen utazgatni a galaxisban a cuccokért,
    hanem saját szükségleteimet kielégítsem, erre nem lehet
    bedokkolni az M2-el a gyárba. Nagyon klassz mondhatom, tartogat még ilyen
    szívatásokat a játék ?, vagy ezzel most már tényleg vége az átgondolatlanságoknak.
    Fiúk- fiúk…no comment !
  • Legend
    Az "ellenséges" fajok: a Xenon, a Khaak és a kalózok (sima pirate és Yaki). Ezek mindenkire lőnek kérdés nélkül. A "barátságos" fajok a Paranid (részben), Argon, Boron, Split és Teladik, ezek névleges békességben élnek, a hidegháború dúl közöttük, de nyíltan nem támadnak egymásra (ezért kapsz reput egyik fajtól, ha az "ellenségét" lövöd).
    Nyílt csetepatét csak te provokálhatsz, ezért vagy feltüntetve a játékban te is külön fajként.
    A Sohnen-eket meg sem említem.
    A sztorinak az a lényege, hogy lépésről lépésre kell megoldanod. Elsősorban a játékban elhangzó utasításokra figyelj, ha nem boldogulsz csak akkor fordulj külső segítségért. Ha előre elolvasod az egészet belekeveredsz. Annyira nem bonyolult, hogy ne tudd megoldani magadtól.
    A #14751-ben leírt tipp jó, tényleg nagyon hasznos az a bizonyos versenyhajó - az enyém azóta is megvan, 1160-nal repeszt.

A legutóbbi küldetésedet visszakeresheted a postaládádban az üzeneteid közt.
  • Freddy TNT
    Tractor beam.....vonósugár jól értem ? Hol lehet venni és mire jó ?
  • Freddy TNT
    Na ez az ami zavar engem. Valami olyasmire gondolok, hogy rámrontanak mondjuk a Paranid-ek és védd magad. Aztán adnék visszafelé nekik meg minden. Vagy két faj verné egymás és valamelyik oldalra lehetne állni. De ezek szerint nekem kell odacsapnom nekik hogy balhé legyen ? Mondjuk a belsőbb szektorokba így sem engednek :D

Mellesleg a küldetéssel kapcsolatos kérdésemben tudna valaki segíteni ? Egyáltalán hol nézem meg a legutóbbi küldetésemet ? Már mint hogy mit kéne csinálni elvileg :D

• Legend
    Ez gáz.
  • Legend
    A Saratoga ugye valami extra hajó - vanillában és XTM-ben nincs ilyen.
    "Normál" M2-esekkel simán be lehet dokkolni, EQ-ba és SY-ba. Feltűnt, hogy "gyárak"-ba szeretnél dokkolni egy M2-essel. Ez nem fog menni, max M6-osok tudnak Normál állomásokba dokkolni, afölötti osztályok csak EQ-ba és SY-ba, sorry.

Freddy: hogyne fejlődnének a dolgok: majd a saját bazi nagy csatahajóid csoportban fognak cirkálni. A többi faj viszonylag békésen megül a saját hatáeain belül.
  • Freddy TNT
    Vannak lövedékek, célkereszt és automata célzóka. Hangjuk is van a lövedékeknek.
  • fulcrum falcon
    Kösz! Amúgy nálatok látszanak a "lövedékek" ha löttök? Mert nálam nem látszik semmi de még célkereszt sincs bár nemtom hogy kéne-e lennie.
  • Freddy TNT
    Tényleg a dolgok fejlődnek egyébként ? Mert nem vettem volna észre, hogy bazi nagy csatahajók cirkálnának csoportosan. vagy ilyen nincs ? A fajok harcolnak és újjáépítenek ? Sajnos nálam eddig nem sok "élet" van ebből a szempontból
  • Freddy TNT
    Pedig kézenfekvő :D
  • antigua
    Hogy lehet egy M2 hajóval a gyárakba dokkolni ?
    Van egy Saratogám és felszeretném rá rakni az 1G pajzsokat, de
    nem engedi a gyárba dokkolást. Remélem nem az a megoldás, hogy Mercuryba
    bepakolni majd a Mercuryval megközelíteni az M2-t és átrakni.
  • Freddy TNT
    Na bedokkoltam 30db computer komponensel Bala Gi akárhova. (igen, nem a power planbe :) ) És semmi. Dumálok az információs csajjal meg van ott egy ilyen ködlámpa-fejű.

Azonban a kereskedőktöl például útközbnen útbaigazítást kérhetek Olmanckestiats Treaty szektorba. Tehát úgy gondolom nem egy küldetéstől beszélünk. Mivel Nem Bala gi-t felől kérdezősködhetek.
  • Freddy TNT
    Igen kössz a segítséget tényleg örülök neki, csakhogy ezen a küldetésen túlvagyok már. A korábbi hozzászólásomban van egy link. Ott kicsit feljebb van ez a küldetés amit nekem írtál. Én azt csináltam meg amit beszúrtam ide nektek, csakhogy nem a gonar temple-be kell dokkolnom az üzenet szerint, hanem ebbe a Treaty szektorba. A Gonar temple-ben semmi nem történik.

Szóval ötlet ?
  • antigua
    Hi !
    Yaki sztori :
    Tomonornak igaza van !
    Menj a Olamancketslats Treaty bolygórendszerbe. Kis beszélgetés Miriával, és közli hogy szükség lenne pár számítógépkomponensre. A Red Light szektorban találsz gyárat ahol 10000 cr értékben mindjárt tudsz is vásárolni pár komponenst, amit el kellene vinned a Farnham’s Legendtől keletre található Bala Gi’s Joy szektorba a Quantum Tube Fabba.
    Találkozol Jesannal, kapsz tőle egy árbócost, és a feladatot hogy szkenneld a Distruptor Missile Factoryt Délre az Olamancketslats Treaty szektorban.
    Repülj a gyár közelébe, és szkeneld, erre jön egy-két rosz fiú így trükközni kell egy kicsit a szkenelés során.
    Szkenelés után irány az északi kapun keresztül a már ismert Quantum Tube Fab. Itt egy kicsi trükk dobd ki a Triplex scannerét, majd miután a csónakomba kerülsz szedd össze. Az események után keresd fel Ban Dannát az Argon One fedélzetén (Argon Prime).
  • dimre
    Az kétmagos, ha beleszólhatok a 6750-s, vagy 8500-st ajánlanám a legjobb dualos procik. Az áruk pár ezerrel húzosabb, de megéri a teljestíményük miatt. Az egyik 2,66Ghz a másik 3,16Ghz-s és lehet rendesen nyúzni mindkettöt.
    proci lista
  • tomonor
    gondold át, nem én tévedek. Ez egy másik misszió.
  • Freddy TNT
    Kössz,de szerintem rosszra gondolsz. Íme a leírás a következő oldalról : http://www.freeweb.hu/x3reunion/content.php?article.21

" 8. Valahol ezidőtájt kisebb xenon inváziót kellett megállítani a Nopileos’ Memorial szektorban, ahol egy igen kellemes, szinte mindenki mindenki ellen küzdelem alakult ki. A piratok is közreműködtek a xenon invázió lefolytásában, miközben heveny csata alakult ki köztük és az Argon, és egyéb más hajók közöt. Nyilván énsem maradtam ki a buliból, és miután elsöpörtük a xenon kiáramlást, bősszen nekiálltam megfegyelmezni a kalózkodó rosszfiúkat. Néhány hajóra mint xenon n, m, L sikerült is szert tennem, de ami fontosabb megtaláltam a déli kaput, ami egyenessen abba a xenon szektorba vezet ahol majd a kristályt kell felkutatni. A busterrel tett reménytelen kisérletek arra ösztökéltek hogy más módot kerítsek szóban forgo tárgy összeszedésére, így két szektorral odébb a verseny (Freedom’s Reach) színhelyén a kapu és a trading dokk síkjára merőlegessen felfelé haladva (a kaputól) találtam egy elhagyott kis versenyhajót. Eltulajdonítottam, beszálltam, és kerestem egy felszerelés dokkot, majd ügyessen feltuningoltam. Ahogy végeztem a pofozgatással sikerült kisajtolni belőlle 1140 egységnyi sebességet. Ezzel már prímán be lehet gyűjteni bármit annélkül hogy utolérnének. Sokaknak hagyományos módon is megoldható volt a dolog, én inkább lazábbra vettem a műveletet. Bárhogyis döntesz, a hajóddal nagyjából középre kell manőverezni a szektorban, majd megjelennek az elhagyott csomagok, és az egyikben ráakadsz a fekete kristályra. Gyorsan szedd fel, és irány a Goner templom. "
  • tomonor
    nem tesz semmit :D