20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • tomonor
    nem. A vanilla az egy külön plot mód.
    Az XTM-nek script alapú sztoriai vannak, tehát megkeresel egy hajót és felhívod vagy ő híc fel téged, illetve BBS-en vannak sztorik, illetve ha mondjuk bedokkolsz egy állomásra (OTAS HQ, DYSON SHPERE)
  • r4pt0r
    XTMben van egy pár story.
  • antigua
    " az XTM sztori nódban is megy " azaz van külön sztorija vagy úgy érted, hogy a vanilia sztorijára épül? ( azt már kivégeztem )
  • halas34
    Köszönöm szépen, ez segített. :)
  • SaGa
    Az a problémád, hogy t-online-os dns-t használsz, az meg nem oldja fel a thexuniverse.com nevet.

Állíts be másodlagos (vagy harmadik) DNS szervernek valamilyen free public dns-t és jó lesz...

Ezekből válogathatsz:

Service provider: ScrubIt
    Public dns server address:

* 67.138.54.100
    * 207.225.209.66

Service provider:dnsadvantage
    Dnsadvantage free dns server list:

* 156.154.70.1
    * 156.154.71.1

Service provider:OpenDNS
    OpenDNS free dns server list:

* 208.67.222.222
    * 208.67.220.220

Service provider: vnsc-pri.sys.gtei.net
    Public Name server IP address:

* 4.2.2.1
    * 4.2.2.2
    * 4.2.2.3
    * 4.2.2.4
    * 4.2.2.5
    * 4.2.2.6

• antigua
    Tomonor köszi ! ( a kis eszecskémmel közben én is rájöttem. )

halas34: igen azon a címen !
  • tomonor
    Vajon az Argon novát melyik magyar találja majd fel?
  • halas34
    És ezen a címen? Akkor nálam lehet valami probléma.
  • tomonor
    full kell neked ha eddig nem volt XTM-ed. A patch a mod felpatchelésére kell.
  • antigua
    Itt van valami patch is hozza XTM 0.7.5 ez is kell hozzá, vagy elég a full
    XTM 0.7.5 mod ?
  • antigua
    Nekem sikerült, minden gond nélkül felmenni a honlapra !
  • halas34
    Csak az lenne a kérdésem, hogy te fel tudsz menni a honlapjukra? Mivel én nem tudok fellépni. www.thexuniverse.com Szóval nálam van probléma, vagy ők fejlesztik a szerverüket? Vagy nem is ez a jó cím?
  • Valen
    XTM 0.7.5-s verziót keresd meg X-universe-n fent van.

Azt nem tudom, hogy mentett állásra rendesen betölti-e magát, reménykedj :D

XTM az story módban is megy, de vannak story mentes kezdési lehetőségek is.
  • antigua
    Hi !

Szeretném kipróbálni az XTM-et,melyik verziót ajáljátok ?
    Az XTM-et ugye csak a vanilia sztori után lehet ( érdemes ) felrakni ?
    Illetve az XTM-nek nincs sztori vonala ?

Ui: Na mit szoltok, igaz, hogy sokszor negatív kritikával illetem az x3-at, de valahogy a világa annyira megfogott, hogy a vanilia után kedvem támadt az XTM-re is. A hiányosságai ellenére, bizonnyal mondom nem rossz ám ez a progi.
  • RJoco
    Köszönöm a válaszokat, amint lehet kipróbálom!
  • tomonor
    fog kijönni...
  • Valen
    én remélem, hogy a TC-hez jön ki egy XTM :D
  • NONPLUSZULTRA
    Félreértés ne essék, most is a TC-ből léptem ki... természetesen sokat fogom még nyomni - de terveimmel ellentétben nem fogom kihajítani a Reuniont XTM-estől, mert tuti nekiállok még 1x.

Kurzor arra jó, hogy tetszőlegesen azonnal bármit kijelölj a látóteredben.

Rengeteg újdonság van, de ezeket be lehetett volna tenni a klasszikus módba is...Az új kezelőfelület durván akkora lépés, mint az XP és a Vista között - van akinek bejőn, van ekinek kevésbé. Nekem túlságosan kínaipiacos színes és gagyi a szolíd elődjéhez képest.

Nagyon örülnék egy XTM+új holmik modnak Reunionhoz (szerintem lesznek fanatikerek, akik meg is csinálják).
  • Valen
    Igen lehet a TC-t úgy is nézni, ahogy elöttem irták, de lehet másként is.

Gyakorlatilag egy X3 Reunion + XTM mod + egy-két extra script + szépen kidolgozott Terran rendszerek.

Ezen felül Freelanceres irányítás, átláthatóbb menürendszer. Igen, nincs BBS, de nekem annyira nem is hiányzik.

Új játékként kiadni kicsit túlzás volt, de végülis őket is meg lehet érteni, dolgoztak rajta eleget.
  • SaGa Jr
    Ez is egy vélemény, bár részemről nem értek egyet vele. :)

Szerintem bőven van annyi, ha nem még több előnye mint a korábbinak (a nehezményezett útmutatás ugyi kikapcsolható, nem kell hogy segítsen neked, plusz anno nem értettem hogy miért hallgatják el azon alapvető infókat, hogy merre is kell mennem ha egy adott helyre megyek ahová küldtek).
    A felfedezés élménye is megmaradt, több a szektor, több veszélyforrással is lehet találkozni. Nagyon sok az újdonság, már az alap, módosítatlan X3-hoz képest. XTM után már nem olyan sok az újdonság, de most elméletileg alap játékokat kéne összehasonlítani, nem agyon modolt változatokat.
    A kurzor problémát meg nem értem. Én az alap X3-ban nem is használtam a kurzort (egeret). Billentyűk + joystick bőven elég volt. Most meg már akár full egérvezérlés is van.

RJoco:
    Ha teheted mindenképpen próbáld ki és majd meglátod bejön vagy sem.
  • NONPLUSZULTRA
    Tc topicból idézem saját hsz-emet, ha nem mész oda:

"Hát srácok, ezt a játékot elqrták, nem kicsit, nagyon. Annyira topa lett, hogy már az amerikai felhasználók is vígan elboldogulnak vele...

Gusztustalan, hogy nincs esélyed sem felfedezéseket tenni, nem a nagy ismeretlenbe mész, hanem csak végig a sárga téglás utat kell követned, mint anno Dorothy. A BBS redndszer volt a Reunion sava-borsa abból láttad, hogy ez egy élő lélegző fejlődő világ. Kifejezetteen izgalmas volt küldetéseket keresni, miközben híreket lehetett olvasni. Most a képembe világítanak már messziről a gagyi dedós küldetésikonok - ami rendkívül bosszant, az hogy ha felveszel egy küldit, még feltérképezetlen területen is kijelöli azokat a kapukat, amiket fel sem derítettél még (Midnight Star-ban megkeresni a keleti kaput régen, az kihívás volt).
    Áru felszedése kényelmesen, veszélyérzet nélkül, felhúzott pajzsokkal??? Rengeteget halásztam Great Trench-ben, egy Khaak Támadás kellős közepén, és nem éreztem jól magam - reunionban nem lehetett volna megcsinálni pajzsok nélkül, de úgy az igazi, és a logikus.
    Az új irányítással meg lehet békélni, de a Sidebar zavar. Ha Shift+N-nel eltűntetem, életbe lép a klasszikus vezérlés, de KURZOR NÉLKÜL.
    A Látvány csak az egyik erőssége volt a Reunionnak, a TC-nek csak az egyetlen.
    Asszem, végigcsinálom a plotokat, és újrarakom a Reuniont az XTM-el.
    Sajnálom, hogy ennyi várakozás után egy ilyen lebutított dedós gamét kaptam, nem erre számítottam "

Én már azt katasztrófaként éltem meg, hogy nincs BBS...
  • RJoco
    Miért milyen a TC?
    Amúgy én is gondolkodtam már az újrakezdésen, mert egyenlőre elfogytak a célok. Bár ez nem mostanában lesz az biztos.

U.i.: Persze TC-ről olvashatok abban a topicban is, de oda nem megyek, amíg nem lesz meg a játék, nameg amíg nincs min játszani.
  • NONPLUSZULTRA
    Hát kezdd újra. Hidd el, izgalmasabb lesz, mint a TC.
  • tomonor
    :/ passz
  • RJoco
    Hát ezt a legegyszerűbben úgy tudod meg, ha kiírtod és beraksz néhány Satellitet. Azt figyeled, hogy megjelennek e.
    Ha másra nem is jó, de legalább csatáztál egyet.
  • RJoco
    Van egy nagyon nagy gondom!
    Felraktam a 0.7.5-ös patch-et, viszont mentett állás betöltése után hibát ír ki. A katonagyárak megvannak, de eltünt az OTAS HQ, csak a pajzsgyára van meg.
    Leszedtem a 0.7.3-asat script editorral és ismét felraktam az 5-öset, de így sem jó. A 4-es nem is volt meg.
    Ilyenkor mi van?

Szedjem le a teljeset és rakjam azt fel?
    Viszont akkor el fog indulni a mentett állás?
  • raider27
    Végigvittem az X3-at és a Bala Gi is kész! Meg akarom tisztítani a Xenon 342 szektort hogy elfoglaljam. Lehetséges? Vagy a semmiből folyamatosan jön nekik az utánpótlás? Csak mert ha nem lehet őket kiirtani akkor neki sem állok..!
  • NONPLUSZULTRA
    M6-ossal próbáltad már??
  • Freddy TNT
    ÉS az OTAS HCF ? Abba se lehet dokkolni. Ja, és kössz a válaszokat !
  • tomonor
    azért mert a griffon csak a Fighter Drone mkII-nek tartja fel azt a helyet, amiket legyárt.
  • Freddy TNT
    A griffon hiába 25 férőhelyes, a legkissebb hajó sem fér el benne grrr... Nem tudok semmivel sem bedokkolni
  • tomonor
    Kiadták az XTM 0.7.5-ös verzióját. Néhány javítás van benne, nem tartalmaz új dolgokat.
    Javítás lista
    Letöltés oldal
  • Freddy TNT
    A franc. Pedig milyen jól mutatna a kikötőben...
  • tomonor
    UFO csak ai vagyis játékos nem vezetheti, nem vezethető hajó (olyasmi mint a spacefly, csak NPC)
  • tomonor
    mér tennék ilyet? >_<
  • Freddy TNT
    Hali !

Az UFO elfoglalásához mennyi marine kell ? :)
  • NONPLUSZULTRA
    Azt hittem, azt nehezményezed, hogy ez a topic még él.
  • tomonor

ha erre gondoltál csak közlöm veled hogy azt azoknak küldtem akik lemaradtak volna róla, semmi okod hogy belémköss.
  • tomonor
    miven? o.o'
  • Legend
    Két láma kérdés:
    1: hol lehet fegyvereket eladni, mert eddig mindig csak vettem?
    2: és eza fontosabb:

Milyen esetben lesz a statjaidnál a játék "modified" ???
    Annyit csaltam a Reunionban, hogy nem tudom, mikortól módosult a
    játékom besorolása......

Tomonor: ne küldözgess utolsó figyelmeztetéseket, ha nem szeretnéd, hogy a TC topicot Reunionos hozzászólásokkal szemeteljük/jék tele.