20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • NONPLUSZULTRA
    Az a kapu a Sohnen szektorba vezet, ahol a Dyson-gömb van. Érdekes módon bármit csinálsz a sohnenekkel, abban a szektorban mindig barátságosak maradnak. Lehet még nem csináltad meg a Sohnen küldit (lásd: #15366), és azért nem tudsz átmenni a kapun.
    Hál' istennek nem találkoztam sohnenekkel a vontatás során, a többi meg gyerekjáték volt. Persze Sohnenekkel nem lett volna az...
    A yacht környékén az összes hajó elfoglalható, én ezeket használtam ágyútölteléknek a visszaúton (volt, aki később ment vissza értük, és okosabb célokra használta őket...)
  • antigua
    Ja a 3.1.8-as GSM használd az biztos, hogy rendben van !
  • antigua
    Van olyan hajó az adott szektorban ahol a leader van, mely megfelel az általad a setup groupban beáll. ? Pl. a setup groupban meghatároztad hogy m3 hajók szerepeljenek a groupban és nincs m3 az adott szektorban, hanem másik szektorokban vannak .( remélem érthetően fogalmaztam, mert már 10órája nyomom a Med...val2 és ellégé szét vagyok esve )
    Ha mindent jól csinálsz akkor a többi hajónál is megjelenik a group név és, alap szinten a leadert védik (protect leader).
  • MartinIsti
    Nektek volt olyan gondotok a Group Management Systemmel, hogy hiába állítom be a Setup Group-nál a paramétereket, csak a vezérhajó kerül bele a csoportba. Legalábbis a nevek alapján.
    A többinél is megjelenik a command slotban hogy GMS, de nem csinálnak semmit velem együtt :(
    Antigua hozzászólását is olvastam erről, de vagy bugos a szkriptem, vagy valamit nagyon eltolok :)
  • bentorrents
    sziasztok,

a balagi küldivel kapcsolatban pár kérdés, ha esetleg már megválaszoltátok korábban bocs, kerestem, de nem találtam: 1. vontatás közben ugye nem lehet ugrani, hanem a yachtot keresztül kell vontatni azon a néhány szektron? 2. az még rendben lenne, hogy a kalózokat és a xenonokat kipucolom onnan, de ezek a shonenekre rámegy a gatyám is mire az összeset kipucolom (finoman is szólva erősek) ők éppen miért támadnak rám? 3. abban a unknown szektorban ahol az akrámilyen nevű yacht van, van egy nyugati kapu, amin hiába megyek keresztül nem visz át a másik szektorba. ötlet?
  • tomonor
    aha értem
  • antigua
    Ja és K.End-ben a legsűrűbb ore szteroida is csak 7-es !!!
    Ugye nem kell pont neked elmagyaráznom, hogy ez mit jelent.
    ( tudom van aszeroida kreátor script is, de én ezt egy kicsit
    komolytalanak tartom, így maradok annál az univerzumnál amit a tervezők megálmodtak )
  • antigua
    Stratégiai okokból adódóan !
    Ore kellet K.End-be, Ecell hozni kellet Q.Spaceból és így csak egy-egy szektort kellet a hajóknak megtenniük !Ha K. End-be rakom a bányát akkor 2szektor távból kellet volna hozni az ecellát, és az sokáig tartott volna egyrészt, másrészt viszont a station manager "tökéletes" kereskedő rutinjainak köszönhetően a hajamat téptem volna, ha 2szektort tesz meg a hajóm üresjáratban.
  • tomonor
    akkor mér nem kingdom's end-be raktad a bányát? o.o
  • antigua
    Ne aggódj fogy a másodlagos rescource is !
    Én Rolks Driftbe raktam le egy Ore bányát mert Kingdom Ends-ben nagy volt rá a kereslet . ( az ore ott is csak másodlagos volt mégis vitték mint a cukrot, nem győztem az ore bányámba hordani az Ecellát hogy folyamatos legyen az ore bányászása )
  • MartinIsti
    Egy alapvető, de általam még mindig homályos dolog:
    A secondary resource-nak mi értelme van azon kívül, hogy azokat is lehet szállítani egy gyárba, és meg is veszik? Illetve milyen gyorsan ürülnek ezek? Mert az tiszta, hogy pl. 100 mp egy gyár ciklusa, ennyi idő alatt legyárt x terméket és felhasznál y-t a prim erőforrásokból. Na de a sec-ből? Én planktongyárat akarok telepíteni Kingdom's End-be, mert a környéken nagyon nagy a kereslet rá (értsd: sok-sok free space van a gyárakban arrafelé sec resource-ként, arányában is sokkal több, mint amennyi készleten). De nehogy úgy legyen, hogy egyszer telerakom őket, aztán nem kell többször.
  • MartinIsti
    Asszem a Cargo Shielding arra jó, hogy ha a helyi rendőrség szkenneli a hajódat és van nálad illegális cucc (pl. Space Fuel), akkor nem veszik észre.
  • antigua
    Cargo shielding ezt meg hol találtad ? Én ilyen cuccot még nem láttam sehol ! Egyébként a szó jelentéséből adódóan valami féle teher vedelem lehet.
  • antigua
    Mindig annál a fajnak a hajógyárában amit te beálliítottál a ship creatornál . ( add to shipyard )
  • Phoenix lord
    meg veszek majd cargo shieldinget csak fingom sincs mire jó...
  • Phoenix lord
    és a creált hajókat hol veszed meg?
    mert mikor a scipteket felraktam
    akkor hajókat is tettem fel
    pl:x-303 prometeus
    f-302-es....
  • antigua
    Én a custom hajokat a ship creatoral alakitottam át a saját izlésemnek megfelelően. A ship creator-al minden, ismétlem minden tulajdonságát betudod állítani a hajódnak, ha jó emlékszem az x plugin managerel eggyüt töltöttem le az Ego oldaláról.
  • Phoenix lord
    2.Szükségeltetik a Cycrows Installer. Ez letölthető a http://www.xpluginmanager.co.uk oldalról.
  • Phoenix lord
    custom hajókra
    mert van valami hajóépítés hogy osztálybeállítás meg ship id
    meg ijesmi
  • tomonor
    ?_? MIVAN?!? 3D programozásra gondolsz vagy custom hajók letöltésére?
  • tomonor
    megveszed, veszel bele töltényt, és rögtön a hull-t bontja le a hajóknak.
  • Phoenix lord
    és tud valaki leírást hogy saját hajót hogy lehet csinálni?
  • Phoenix lord
    még 1 kérdés
    a mass Driver mire jó mert x2-ben
    elég ratyi volt...
  • NONPLUSZULTRA
    Az egy fontos találkozás lesz, ügyelj arra, hogy az XTM-ed a legfrissebb verzió legyen, ha megtalálod azt a hajót akkor a későbbiekben számítani fog.
  • RJoco
    2. script installerrel
  • RJoco
    A problémád azért fordúlhatott elő, mert valsz a szektorban tartózkodtál.
    Ha nem vagy a szektorban, akkor sokkal gyorsabban dokkolnak és mennek át a kapun a hajók. Olyankor nem kell távolságokat számolni a méretek miatt, mert mindegyik egy pici pont.
    Próbáld meg úgy vezérelni hajóidat, hogy te egy szomszédos szektorban vagy.
  • tomonor
    igazi, csak figyelj oda hogy ő méterbe adja meg az adatokat, a térkép pedig km-eket jelez. szal ne menj túl távol. :)
  • Phoenix lord
    egyépként azért kérdeztem mert vettem infot egy teladitól
    hogy malestormban van egy elhagyott hajó
    (persze nem tudom hogy igaz vagy csak pénzkidobás)i
  • Phoenix lord
    köszönöm. :)
  • NONPLUSZULTRA
    1: triplex scannerrel, és egy gyors hajóval. Ugyanez érvényes a többi szektorra is.
    2: ??
    3: nem kell script, csak a move to position parancs, a hajó navigation menüjében.
    A numerikus nyilakkal módosítod a koordinátákat, a térképet INS-el tudod elforgatni.
  • Phoenix lord
    hi szeretnék 1-2 dolgot kérdezni:
    1:hogy lehet leggyorsabban feltérképezni a malestorm rendszert?
    2:a leszedett scipteket hogy kell betenni a többi scipt könyvtárába?
    mert a többi scipt más formátumu mint a letöltött lehet hogy konvertálni kell?
    3:honnan lehet leszedni azt a sciptet ahol meglehet a hajónak adni olyan parancsot hogy a beírt koordninátára menjen?

elöre is kössz?!
  • NONPLUSZULTRA
    Sajnos a játék nincs optimalizálva ekkora hajóhadra. Előbb-utóbb megunod, hogy elfüstölnek a nagy hajóid, és mégis egyenként, különös odafigyeléssel fogod be- és kidokkoltatni őket.

Flottát én úgy szereltem fel ,hogy egy anyahajóval elmentem jumpdrive-ért, az összes vadászra vettem minden jóval együtt, majd a flottám jelentősebb hajóit transporter device és freight exchange felváltott használatával szereltem fel. Jobb, ha egy teherhejót megpakolsz pajzsokkal + fegyverekkel, és manuálisan egyenként szereled fel a hajóidat tansporterrel, rengeteg időt megspórolsz, nem kell a hajóidat az EQ dokkokba navigálnod egyenként, több különböző szektorban, hanem te viszed oda az equipmentet.
  • tomonor
    gratt
  • Atreus
    Baaaz! Vettem 4 Titant, Elküldtem őket HomeLightba Terracorp-hoz Jumpdrive-ért. Már a kapunál összeakadtak pedig nem is egyszerre értek oda. 2kampeca. Nembaj mondom állás visszatölt. Bár megint sokat keveregtek ott de most "szépen" átmentek. Dokkolnának TerraC.-ba (sorban kiadtam mindegyiknek a parancsot) de megint összeakadtak. Rájöttem hogy nem is fér be annyi hajó de akkor nemértem miért fogadja el a parancsot. Ha 2 rombolót csak dokkoláskor veszítek akkor mi lesz ha elindítom a Xenon elleni inváziót? Ha ott se figyelnek csak egymást törik össze! Egyesével nem küldhetem be őket..!
  • tomonor
    básszki rossz topic >.<
  • tomonor

Népszerű témák
    1. Modellautók
    2. Call of Duty World at War
    3. Ismerd fel a képről az autót
    4. Fallout 3
    5. Radeon HD Series
    6. Euro Truck Simulator
    7. X3 - Terran Conflict
    9. A nagy szavazó topik
    10. Test Drive Unlimited

:D gyerünk emberek!
  • klb
    Köszönöm!
  • Berv
    hi, küldtem.
  • klb
    Letöltené nekem valaki az XTM oildaláról az alábbi anyagot?

http://www.thexuniverse.com/forum/attachment.php?attachmentid=855&d=1225735993

Direkt regisztráltam emiatt, de nem akar sikerülni.:(
  • tomonor
    na várjunk, most már nekem bejön az oldal o-O