20430
-
LÁL. Feltettem Reunion benchmarkját a laptopomram és átlag 34FPS-el ment XD.
1. scene min 28, max 47.
2. scene min 12, max 42
3. scene min 24, max 49
4, scene min 24, max 77
Nem hittem volna, hogy egyáltalán elindul XD -
ja. -
antigua #15547 Tra-lala, tra- lala. Elég nagy a pangás. -
MartinIsti #15546 Viszont ez nem önmagában nem sarkall arra, hogy adatbázis-modelleket tervezgessek a szabadidőmben, amikor nem tudok X3 elé ülni :)
Ráadásul a CROSS APPLY SQL utasítást sem tanultam volna meg vele :-P
De azért maholnap kipróbálom ezt a ProductFindert :o) -
SaGa #15545 Vagy a New Horizons modban (Reunion), vagy a Terran Conflictban, de találkoztam olyan ajánlatokkal, hogy mással foglalkozna az illető, így eladja a gyárát/komplexét, soktíz milláért... -
antigua #15544 A tökéletes megoldás a Product Finder !
egyszerű, kényelmes, megbízható -
MartinIsti #15543 Igazad van félig-meddig. Ahhoz, hogy a nagy kereskedelmi réseket megtaláljam, valóban mindig a friss infó kell. Ez mondjuk 10 percet vesz igénybe, akkor kigyűjtök 3-4 jó lehetőséget, aztán újra kell(ene) elvégezni.
Viszont ahhoz, hogy felmérjem, hová milyen gyárat érdemes tenni, viszonylag jól alkalmazható, mert habár gyáranként eléggé ingadozó a készlet/szükséglet mértéke, azért ha 5-6 szektort nézel egyszerre, ott statisztikai szempontból csak hosszabb távon változnak a piaci viszonyok. Legalábbis én így tapasztaltam.
Az vajon miért nem került bele (vagy csak én nem találkoztam ilyennel?), hogy meg lehessen venni már aktív gyárakat? -
SaGa #15542 Lehet, hogy csak a TC verzió dolgozik EC-vel. Az 5 db EC-t vesz el minden beszedett konténerért, ami - lássuk be - teljesen jogos ár a kényelemért. -
SaGa #15541 Ez az exceles dolog jó, piciny gond vele, hogy a Scorp map azt az adatot tartalmazza, ami a játékon belül kiadott Find parancs időpontja. Fél óra múlva teljesen használhatatlan, kereskedelmi szempontból. -
EC levételt nem tapasztaltam, de csata közben egy M2-vel vagy M1-gyel menve elég jó dolog, mert csak 3 km közel kell menni és nem kell a pajzsot leereszteni.
A 3 km a kisképen jelzett távolságot jelöli, nem ahol a hajón vagy éppen. Ez szerintem a hajó közepe lehet. -
MartinIsti #15539 Ezt mondjuk még nem próbáltam, de nekem Scorp térképe nagyon bejött, pláne hogy a hozzá szükséges script által kinyomott logfájl-t behúztam Excelbe, kicsit formáztam rajta néhány makróval, majd átnyomtam SQL Serverbe. Akkor egy jó darabig egy spéci SELECT-et használtam a legjobb kereskedelmi lehetőségek kikombinálására (nem volt ritka a 300e Cr-es út sem), illetve ezt az adatbázist használom arra is, hogy hová érdemes gyárat tenni, mármint adott szektorban (illetve annak x sugarú körzetében) mennyi egy adott termék iránti kereslet-kínálat.
Ja, és nekem sem kell kilépnem a térkép használatához, mert alt+tab is elég (pedig nem mai a gépem), fut vele rendesen. Argon Prime-nál meg Seizewellnél ugyan néha sokat szöszöl, de legkorábban úgyis csak jövő nyáron cserélek gépet. -
antigua #15538 Nem akarok bele okoskodni,jók a különböző termék térképek is, de a product finder script segitségével megtudod nézni a játékban, hogy mi hol található. ( így nem kell ki be lépned a progiból ha kiváncsi vagy valamire )
Csak a felderítet szektorokból add információt ! -
Nekem az volt a kedvenc hajóm. Próbáld felszerelni Mass Driverekkel ,úgy elég ütős. (bár közel kell menni a célponthoz) -
SaGa #15536 Akkor passz. Egy idő után egyébként eltünnek, felrobbannak a szétszórt cuccok. Meg volt, amit az orrom előtt kapott fel egy másik hajó. Olyan is volt régebben, hogy egy ilyen akcióban össze is ütköztem egy hajóval, igaz akkor én kézzel próbáltam összeszedni a cuccot. Szerencsémre ő volt a kisebb... -
MartinIsti #15535 Vasárnap este megvettem az első M6-omat (Centaur MkIII Vanguard), bár kipróbálni csak egy félórára tudtam (az asszony már nyaggatott, hogy ne játszak este sokáig ;-)) de annyira beleéltem magam, hogy X3-mal álmodtam (M6, M1, M2 hajókkal is :o)) -
MartinIsti #15534 Viszont érdekes módon a következő konténer Collect wares által belefért. Meg amúgy sem szoktam tele lenni. Az EC mindig fogy :) -
SaGa #15533 Akkor robban fel a cucc, ha már nem fér be. -
MartinIsti #15532 Nálam előfordult, hogy simán nem sikerült felszedni valamit, mert felrobbant. Hiába mentem felé 1-gyel és nyitottam ki a rakteret, bumm lett a vége. És nem egyszer. Azóta maradok a Collect wares-nél. -
SaGa #15531 A Collect Wares SETA-zva önszívatás. Rosszul számolja ki a sebesség miatt az irányvektorokat és 5-6 felesleges kört is megtesz a cuccok körül a hajó, mire felszedi. Normál tempóban sokkal gyorsabb... -
MartinIsti #15530 Szerintem összeségében a Collect Wares in sector a legegyszerűbb, pláne ha egy Starburst-nek adod ki a parancsot :) Szinte még SETA-t se kell nyomni :-P -
SaGa #15529 A Collect Wares is működik, de van egy Transporter Device Upgrade mod, amivel egy gombnyomással összekapja a környéken elszórt cuccot (tán 2 km-en belül), de cserébe levesz pár EC-t... -
vecsi71 #15528 Secret cuccok vanak a játékban dögivel de eléggé kiesnek a központól,és nehéz rájuk akadni.Traktor bimmel úgy tudom,hogy csak vontatni lehet.Általában csaták után a collect wares parancsot szoktam kiadni a hajónak és akkor összeszedegeti az elhagyott dolgokat. -
MartinIsti #15527 Ami szinte elengedhetetlen a játékhoz, az Scorp, ennek a segítségével nagyon sokminden könnyebbé válik. Az egész X3 univerzumban meg tudod nézni, mi hol mennyiért kapható. (Ha telepíted, olvasd el hozzá a readme-t is, az leírja a használatát.) Talán kissé csalás-szagú is a dolog, de ha reálisan gondolkodunk, egy ennyire előrehaladott technikai szinten szerintem simán belefér, hogy egy kereskedőnek akár ennyire széles körű információja legyen a gazdaságról. (Esetleg levonna x ezer creditet, amikor használjuk, nem? ;-))
MK3-at amúgy a Teladi Space EQ dockok árusítanak emlékeim szerint. Ez van pl. Seizewell-ben, ami talán a legközelebb van a kiinduló szektorhoz. Nekem annyira nem jött be, pedig a kereskedős vonalat képviselem (bár mostanában kezdek átszokni...)
Hajók összehasonlításához pedig Model Viewer-t ajánlom. Ez azért is jó, mert látod is a hajókat, ha akarod, illetve lehet csak a statisztikákat beolvasni egyszerre több hajóhoz.
A húsvéti tojásokhoz ajánlom ezt a térképet, csak ráviszed a szektorra az egérmutatót, és már mutatja is, mi van ott és hol. -
vecsi71 #15526 MK3-as szoftvert találsz Sweizelben vagy home of light szektorban is van. -
Amúgy vannak secret cuccok a játékban? Roncsok, elhagyott hajók ilyesmi itt-ott, mint a Freelancer-ben. Esetleg tractor beam, hogy ne kelljen állandóan egyesével begyűjteni a csaták után a cuccokat... Vagy ti ezt hogy szoktátok, kiadjátok parancsba a hajó konzolában, hogy collect ware-s, vagy mi?
Másik kérdés a kereskedelem. Eddig egy helyen találtam MK3-as trading szoftvert, de nem emléxem már hol. Ezt nem tudja vki?
Köszi -
SaGa #15524 30 m a claim távolság gyalogosan. Azaz 29-nél már biztosan bejön az opció. Kivéve az M6 vagy nagyobb hajókat. Azokat nem lehet claimolni.
A system override védelmére jó a software signature scrambler is, szintén kalóz bázisokon szerezhető be. Ez nem a teljes rakományt rejti, csak a szoftvereket egy "azonosító átírással". Vagy meg kell vennei a System Override Software 2-t (ez egy Cycrow script). eszement drága (2,5 milla), de nem illegális és több (2?)kilométerről működik. Ilyennel sikerült claimolni elhagyott M6-ost is, full felszereléssel. -
áhh, asszem megtaláltam, amit kerestem! (: -
Köszi srácok a választ! Az 'i' betű maradt ki a buliból!
Mellesleg létezik valami jó összehasonlító táblázat a különféle hajókhoz, teszem azt érdemes Split Caiman TS-t venni a Mercury helyett? Mert árban elég nagy a difi, de tudásban is? -
A system override softverrel csak 50mre kell megközelíteni, és nem kell kiszállni azonban illegális, és törvénytisztelő szektorokban lelőnek, ha nem dobod ki elég hamar. Venned kell Cargo bay shielding-et is hozzá, akkor a rendfenntartók nem tudják szkennelni a rakteredet, és tetszőleges illegális cuccokkal megtömheted. -
MartinIsti #15520 Ha a pilóta kiugrott, akkor már tökmindegy, mit csinál. Az a lényeg, hogy közel kell menned az üres hajóhoz, de szó szerint közel! Mondjuk parkolj le 50-re, szállj ki a saját hajódból (SHIFT-E), és menj még közelebb, nyomd meg az i-t, és kb. 20-nál megjelenik az alsó menüsoron egy CLAIM gomb (balról a második). Erre rányomsz, és már tiéd is a hajó!
Van egy System Override Software is, amit a kalóz bázisokon lehet venni kb. 600e Cr-ért, ha ezt használod, akkor nem kell kiszállni, de ugyanúgy nagyon meg kell közelíteni az üres zsákmányt. -
Nem muszáj kinyírni őket, vissza már nem szállnak. A lényeg, hogy baromira meg kell közelítened a célpont hajót szkafanderben, kb 15m-re. Jelöld ki majd nyomj egy i-t,majd egy claim-ot, és voilá! -
Hoi
Olyan problémám van, hogy lelövök két Pirate hajót úgy, hogy a csókák kiszállnak belőle. A hajók (Vanguard és Buster) ott maradnak kb. fél élettel pilóta nélkül. Kiszállok a hajómból, de nem tudom őket elfoglalni, ez miért van?
A korábbi pilótájukat lelőttem már! :D -
antigua #15517 Nos, ha ennyire belemerültünk a különböző gyár manager scriptekbe, a kérdésem a következő lenne: Találkozott valaki olyan lehetőséggel, hogy meghatározhatja hány % készletnél kezdje az eladást és a beszerzést ?
A station manager egyik hibája szerintem az, hogy egy beállított (20% készlet a termékből, 80% készlet a nyersanyagokból) szintnél kezdik a hajók az eladást, vételt. Nálam előfordult elég gyakran, hogy a terméket nem lehetett eladni mert a környező árak alacsonyabbak voltak, de a nyersanyag 80%alá eset és ezért a nyersanyaggal folyamatosan feltöltötte a gyárat. Én a 80%-os minimum feltöltési szintet nem tartom ideálisnak, valahol 50%-nál húznám meg a határt. Illetve kevésnek érzem a 20%-os product szintet is, jobb lenne egy nagyobb mennyiséget egyszerre eladni jó árért, nem apránként . -
MartinIsti #15516 Ha nem régen kezdted újra, akkor vágj bele mégegyszer. Nálam a kalózok elég aktívak, múltkor pl. Antigone Memorialban kezdtek el randalírozni, 2-3 űrállomást le is gyalultak.
A Hyperion környéke meg tele van velük. Össze-vissza repkednek arrafelé, már több kereskedőhajómat kiirották (nem csak ott).
Khaak scout-ot már vagy 150-et likvidáltam, Xenon állomások is vannak, és majdnem a Starburst-ömet is elkapták. Mondjuk ők nem annyira nyomulósak, de azért vannak. Küldetésekben is előfordulnak. -
MartinIsti #15515 Köszi az összehasonlítást. Nálam a jumpdrive használat alapkövetelmény a szállítóhajóknál :)
Commodity Logistics-szel még nem békültem meg, illetve nem teljesen értem, hogy miként váltható ki vele pl. a Sell at best price. -
klb #15514 A 7.5-ös XTM verzió örömére újrakezdtem a játékot, de nem az igazi.
Ellenséget alig találok. A kalóz szektorok szinte totálisan üresek, a Hyperiont elvontattam úgy, hogy egy kalózzal nem találkoztam útközben. M3-nál nagyobb kalóz hajót még nem láttam. Khaak cluster-ből van elszórva pár darab, de nagy hajót eddig csak egy helyen láttam. Xenonokkal eddig csak Getsu Fune szektorban találkoztam.
Xenon inváziós küldetést még nem láttam, sőt Xenon bázisost sem. Egyedül az állj bosszút valamelyik kalóz bázison küldetések vannak, de azok nem fizetnek sokat, és a Hyperion nem is elég hozzá.
Más is találkozott ezzel a problémával, vagy csak nekem jutott ki ez a tápos verzió? -
klb #15513 Tapasztalataim szerint a Station Manager script igényli a műholdakat, a Station Trader script nem.
Kipróbáltam mindhárom scriptet, és a véleményem a következő:
Station manager: jó lenne, ha tudna ugrani.
Commodity Logistics: a pilóta fejlődése, és a fizetés realitást kölcsönöz, de imád valamiért beragadni. Halálom, amikor csak áll a hajó az állomáson, és nekem kell manuálisan irányítani.
Station Trader: számomra ez a legegyszerűbb, és leghasználhatóbb. Kissé cheat szagú, se fejlődés, se fizetés, de az első pillanattól szinte tökéletesen teszi a dolgát.
Azért egy apróságot észrevettem, az ugrási távolságnál számít a hajó rakterének mérete. Valószínű a raktér méretének egy fix százalékos része az energiacella tárolására való. Emiatt a Terran szektorokba pl. a sima Mercury magától nem ugrik, mert nincs rajta annyi EC, hogy vissza is tudjon jönni. Sok gondolkodás után elindul szektorról szektorra, na ekkor lépek közbe. Ellenben a Caiman Hauler már simán ugrál ugyanarról az állomásról. -
SaGa #15512 Működik, hisz az állomások viszonylag lassan ürülnek le, töltődnek fel. Akkor van pech, ha van neki egy nagy hajója és épp előtted ér haza egy halom alapanyaggal... -
antigua #15511
SaGa :
A műholdak, hajók szükségességét a szektorokban tudtam, de a buy/shell-ről nem tudtam, hogy az is kell a hajókra.( a station manager leírásában se szerepelt ).Köszi a tippet, lehet, hogy tényleg e-miatt voltak néha az üres járatok, de akkor hogy működhetett a SM kb 80%-ban megfelelően a best B/S nélkül ? Minden esetre kipróbálom most a Best B/S is. -
SaGa #15510 A station manager akkor követi a változásokat, ha van a hajón best sell/buy lokátor és a szektorokban műholdak, vagy hajók...
A BOnus pack résez a station manager és/vagy a Commodity Logisitcs software.
A Station manager esetében hozzárendelhetsz a gyáradhoz egy-több hajót, mindegyiknek megmondod, mit fuvarozhat (az egyik alapanyagot,a másik készterméket, stb...), milyen távról.
A Commodity Logistics software segítségével hajóknak adhatsz "menetrendet". A pilótákat fizetni kell (órabérben), de ahogy fejlődnek, egyre bonyolultabb feladatokat tudnak ellátni. Alacsony szinten csak a saját állomásaidat tudják ellátni alapanyaggal, vagy eladni a késztermékeidet (internal commodity), később már egész bonyolult útvonalakat adhatsz meg: itt vegyél föl ennyit ott adj el belőle annyit, de vegyél fel helyette abból amannyit, majd menj tovább, ott add el ezt, stb... (external commoditY...)