20430
-
Lehet.
Mondjuk nem bánnám, ha a felfedezések növekedésével nem csökkenne az FPS.
Ahányszor újrakezdtem, elég tapasztalatom lett benne, hogy amíg pár rendszert jártál be, addig ok, de mikor megvan a 80-90%, akkor már elég problémás néhány szituáció.
Mondjuk egyszerű a magyarázat, realtime, reallife.
Amit felfedeztél, ott már számol a gép, hogy mi merre megy. Amit még nem fedeztél fel, ott beugráskor véletlenszerűen adja és onnan kezdve már azt is számolja.
Az XTM óta a vanillával nem tudok játszani, mert egyszerűen kihalt. Meg igazán más mod sem adja vissza.
Én még abban bízom, hogy a Rebirith motorja képes lesz az online-ra.
Oké, hogy EVE, na de hol az FPS, hol a szimuláció? Ez hiányzik a legjobban. -
TokraFan #19988 A nagy állomások engem alapvetően nem zavarnak, inkább az zavar, hogy nem illenek oda a sok kicsi közé. Szedett-vedett így az egész. Az is gond, hogy az X motorja tkp. a X-BTF óta ugyanaz. Ez jelentősen behatárolta az újdonságok készítését.
Most van -illetve nincs- ez a Rebirth, ahol teljesen újra írták a kódot, csak az a gond vele, hogy talán az idők végezetéig fog készülni.
Azért bízom benne, hogy talán karácsonyra megjön (bár 2011-ben is ezt vártuk). Talán azzal jobban kibékülsz majd. :-) -
Akartam írni, a küldi rendszer tényleg nem rossz a TC-ben. :) -
Nekem csak egy sima Logitech ForceFeedback Joy-om van. Elég jól elvoltam/vagyok vele. Repülőzni annyira nem szoktam, inkább az autóhoz használtam, eszméletlen jól lehet vele driftelni. Kormányra tényleg nem volt helyem és macera lett volna állandóan pakolgatni, így az nincs.
A TC-ben a küldi rendszer tényleg nem jó, bár én hiányolom a plot-ot. Jobban mondva a fő sztori vonalat. Mert plot-ból több is van ugye. Mivel az angol tudásom annyira nem fejlett, így ez problémát okoz(hat).
Ami még nem tetszik annyira, a bazi nagy állomások.
És Reunion XTM után már egy kicsit uncsik ugyanazok a rendszerek, bár most, hogy már egy jó ideje nem X-eztem, lehet izgis lenne. -
TokraFan #19985 Én az X mellett elsősorban repülőgépszimulátorokkal játszom, emiatt nagyon profi joy-al rendelkezem (külön gázkar, külön joy és pedál). Annyira megszoktam már, hogy bármilyen repülő "tárgyat" képetelen vagyok egérrel vagy billenyűzettel irányítani. Főleg a külön gázkar nagyon hatékony, mert így a másodperc töredéke alatt, precízen fel tudom venni az ellenség elfogásához szükséges sebességet. Húzósabb manővereknél pedig szinnte elengedhetetlen (hirtelen 180fokos fordulónál pl. sokkal kisebb ívben fordul a hajó, ha csökken a sebesség, sokkal könnyebb s célon maradni).
TC irányítását valóban elrontották, sőt, nekem az új menürendszer sem tetszik. A Reunion-ét sokkal jobban lehetett használni, bár sokan sírtak, hogy átláthatatlan, holott nem az. Billentyűzetről villám gyorsan kezelhető. A TC-nél is lehet így kezelni, de sokkal idegesítőbb. Látszik, hogy egérre tervezték.
Ráadásul van egy un. "clssic" mód, ami a Reunion vezérlési rendszerét hivatott szimulálni, de teljesen rossz. Bármikor lekapcsolja az AP-t, ha klikkelés közben megmozdul az egér. Gyakorlatilag használhatatlan.
Viszont a TC-ben a küldetések rendszere nekem jobban bejön, sokkal átláthatóbb. Nem kell találomra bedokkolni és BBS-eket nézegetni, mert eleve látom, hogy hol, milyen küldetést ajánlanak. -
Régen nem volt Joy-om. Először egy G15-ös bill-t szereztem be és utána csak a Joy-t. Persze mindkettőt az X miatt.
Amúgy a vadászokhoz pont nem kell annyira, az megoldható Key-Egér kombóval.
Na de amikor egy Titan-nal, Asgard-dal, J-vel, K-val, Valhalla-val, stb akarsz fordulni... A GPPC ágyúkról nem is beszélve. És a Joy külön előnye, hogy bár a hajót nem tudom irányítani, amikor a tornyokat állítóm célra és tüzelek, viszont a sebességet tudom változtatni, ami iszonyú nagy előny már.
A TC esetében tényleg muszáj a Joy, ott eléggé elcseszték az irányítást Reunion-hoz képest. -
TokraFan #19983 X-et miért csak key/egér módban játszod?
Én joy nélkül el sem tudom képzelni (főleg vadászoknál, harc során). Kereskedésnél én is csak key/egér kombót használok, de ott nincs is túl sok értelme a joy-nak, mivel autopilottal megyek. -
Megértelek valahol, meg valahol nem. Én több mint egy éve játszom az EVE-t. 2-3 hónap alatt ki lehet tanulni azokat a dolgokat, amikkel sok pénzt lehet csinálni.
Én pl. 2 hónap igencsak aktív játék után kb. 2B-t zsebeltem be (nem az első 2 hónapban). Van 2 acc-om, összesen 4B ISK-em és 2 PLEX, hogy amikor úgy adódik, akkor ismét játszani tudjak, mert éppen lejárattam mindkettőt direkt. A 2B fölötti ISK-et kb. napi 15-30 perces játékkal szedtem össze. Így bőven marad mellette idő a szórakozásra is. De most nem rábeszélni akarlak, csak azt ecsetelem, hogy a rengeteg lehetőségnek köszönhetően nem feltétlen azon kell aggódni, hogy vajon meglesz e a következő PLEX ára. Mellesleg a 2500Ft szerintem nem sok érte havonta. Ennyit simán elcsesz az ember másra is.
De hogy ne csak off-oljak:
Az X-szel mostanában főleg azért nem játszom, mert nincs meg hozzá a területem. Ha az ember megszokja a Joy-Key-Egér triót, akkor nehéz visszaállni csak Key-Egérre. A TC annyira nem jött be és az újaknál már nem tudom mi van, nehéz követni.
Reunoin-ban még mindig vár egynéhány Q elfoglalásra, hogy megvegyem az egyetlen rendszert a játékban, ami megvehető. Nameg jópár hajó, amit még meg kell szereznem a gyűjteménybe. -
TokraFan #19981 Isten ments, hogy flam-et indítsunk ezen!
Az EVE tényleg engedi az ISK-ból való fizetést, de ezt mezei user csak több hónap -hardcore- játékot követően képes elérni, addig csengethet valós pénzben. Utána is csak akkor van esélye ISK-ból fizetni, ha mást se csinál, mint ezzel játszik. A szükséges mennyiségű ISK-t összeszedni elég nehéz.
Én nem szeretem, ha játék-kényszer van rajtam amiatt, mert kifizettem a havidíjat (ne vesszen el, ha nem játszom le). Az X-et akkor veszem elő, amikor akarom, a mentéseim ezer év múlva is ott lesznek ahol azelőtt, és ha éppen nincs pénzem/nem akarok havidíjat fizetni, akkor sem vagyok letiltva kedvenc játékomtól. Ettől függetlenül az EVE nagyon jó játék, próbáltam én is, de számomra egyetlen játék sem ér annyit, hogy folyamatosan fizessek érte tízezreket. Maradok X-nél, és várom a Rebirth-öt (mely talán sose készül el). -
Nem a játékért fizetsz, inkább a szerver bérléséért. Én EVE-ezek és a játékot meg sem vettem. És már nem fizetek, mert játékon belül meg lehet venni a havi előfizut, így tényleges pénzembe nem kerül.
Ehhez képest pl. WoW, nem csak a szerver bérlésért fizetsz, de még a játékért is vagy 20k-t. -
TokraFan #19979 Engem nem vonz a multi. Főként azért, mert nem szeretem kifizet egyazon játék árát havonta újra és újra (pl. EVE). :-) -
TokraFan #19978 Én még előveszem, bár inkább már TC/AP megy. -
A topicot szoktam nézni, de már jó rég játszottam vele.
Online játék után már nem olyan a Single Player. Főleg, ha jó a társaság. -
Háhá.
Szevasztok, még van élet az RU-ban? -
TokraFan #19975 Közben megoldottam! -
TokraFan #19974 Sziasztok,
XTM-et használok és kérdezném, hogy az Argon Griffon-al, hogyan tudok drone-okat gyártani?
A command konzolban ott a parancs, de inaktív. A raktérben van egy minta drone, ennek ellenére nem tudok gyártani.
Tudna valaki segíteni, hogy pontosan mit kell csinálni?
Thanks!
-
TokraFan #19973 Köszönöm, akkor tehát más taktika kell. :-)
Végülis logikus és életszerú. -
Ha jól emlékszem, akkor a script neve M.A.R.S., ami elvileg úgy rakosgatja az ágyúkat a tornyokba, hogy barátot ne találjon el. Illetve M4-re nem fog PPC-vel tüzelni pl.
Amúgy ilyen helyeken én vagy nem megyek közel az állomáshoz vagy kikapcsolom a turretek autómatikus tüzelését, inkább irányba állok, átülök a toronyba és én lövöm le. Nagy hajók ellen elég jó, kis hajók annyit nem sebeznek a nagy hajóra, azokat leszedem egy M6-tal. Addig a nagy hajó csak ácsorog. -
TokraFan #19971 RJoco
Köszönöm.
Még egy kérdés: az rendben, hogy flotta támadásból kimaradok. De sajnos "same problem" akkor is, ha egy nagyobb hajóm van, amiben az ütegek a megadott parancs szerint működnek. Beállítom, hogy csak a rosszfiúkat lője, de elkerülhetetlen, hogy néha belelőjön egy állomásba is valamelyik automata üteg.
Ha jól értem, tulajdonképpen az összes olyan nagyobb hajó, amit már nem csak manuálisan irányítok, használhatatlan az állomások közelében? Vagyis előző hsz.-ed alapján csak úgy használható, ha én közvetlen nem vagyok benne és nem irányítom, csak "távvezérléssel" ráküldöm az ellenre? -
1. Van. Most pontosan nem emlékszem, hogy script vagy a játékban van benne, de M1-be dokkolva fel lehet valahogy fittelni őket egyszerre.
2. Csak ha SectorTakeover script-et használsz. Viszont elég komoly feltételei vannak, de Unknown szektorokon lehet tesztelni. Azért olvasd el a leírását, ne érjen meglepi.
3. Kimaradsz belőle. Ha nem vagy a szektorban, akkor 'nem lő mellé' a nem általad irányított hajó. Olyankor konkrét pontokat számol és nincs 'test'. -
TokraFan #19969 Vegyél egy Boron Dolphin-t!
Azzal pedig a legjobban jövedelmező manuális pénzkeresés az elején, ha Cahoonas-al kereskedsz. Home of light-ban mindíg megkapod legalacsonyabb áron (azt hiszem, 30cr), és a CB north west - CB south west- CB south east háromszögön belül bármelyik rendszerben el tudod adni, jó esetben 109Cr-ért.
Ha netán betelne minden gyár, és már nem tudod eladni jó áron, akkor fordilj 2 kört EC-vel, addigra ismét kifogynak a gyárak, és kezdheted előről nyomni a cahoonas-t. Pá óra játékkal milliókat lehet így összehozni, igaz, kissé monoton lesz... -
TokraFan #19968 Lenne néhány kérdésem:
1. Ha flottát építek 40 kisebb hajóból (pl. Buster, Nova), akkor minden egyes hajóra egyesével fel kell aggatni az összes fontos cuccot (pl. jump drive, hardverek, stb.), vagy van rá mód, hogy csoportosan kezeljem?
2. Ha elfoglalok egy szektort, akkor megváltozik a "felségterület neve"? Pl. ha előtte argon terület volt, vagy ha mondjuk "unknown"?
3. Hogyan csatáztok akkor, ha egy nagyobb ellenséges flotta, baráti célpontokat támad? Addig nincs problémám, amíg egy Novával képes vagyok elintézni őket. Nagyobb flotta esetén viszont több hajó kell, de ez esetben állandó probléma, hogy az AI gépek véletlenül belelőnek az állomásba is, emiatt ugrik a reputációm. Több géppel, nagyobb hajókkal szinte semmit nem tudok kezdeni "lakott" szektorokban emiatt... -
A kiskapuk kihasználása, titkok felkeresése nem csalás.
Ha LV's cheat-jét használod, na az csalás.
Ha fegyver gyártásra adod a fejed, akkor olyan fegyvert gyárts, ami nincs a közeli EQ dock-ban, mert azt mindig el tudod adni ott is. Ami van, az elöbb utóbb telítődni fog.
Egy SPP gyár Argon Prime-ban mindig jövedelmező és legalább neked is lesz EC-d tankolni.
Vagy Ore Belt-ben hord az EC-t a Mine-oknak, onnan meg a cuccot Home of Light-ba vagy Argon Prime-ba. -
Napoleon12 #19966 köszönöm a hasznos infót:) -
Borg18754 #19965 ha összegyűlik elég pénzed akkor vegyél valami olyan gyárat ami fegyvert gyárt azokat viszik mint a cukrot meg elég sok profitot is termel mert jóval drágábban adod el mint amennyibe kerül a gyártásuk...
ami még nekem bejött és nem drága az 1 vagy 5 MJ-os pajzsgyár, én argon prime tettem be próbaképp és ezzel is sokat kerestem...
olyan gyárat ami gagyi irányítás nélküli rakétát gyárt azt ne vegyél mert senki sem veszi... komolyabb rakétákat biztos veszik de a gagyi féléket nem... -
Napoleon12 #19964 Van 3 plankton gyáram 1 ore 1 silicon és 1 wheat farmom sajnos így is elég lassan csordogál a pénz és sokszor van hogy egyáltalán nem veszik a termékeket kb fél napig(!) aztán meg mindenki csak olyat akar venni. tudtok ajánlani egy kicsit jobb bevételi forrást ami nem csalás? (Csalás: kiskapuk kihasználása titkok felkeresése) -
kiss90 #19963 Terran hajóknál lévő turret bugra van valamilyen megoldás?
Sajnos a Tyrnek a felső és alsó ágyúi elég gyengén szerepelnek, nem sokat érnek. -
Napoleon12 #19962 A problémát megoldottam -
Napoleon12 #19961 Telepítettem egy ore mine-t a meggazdagodás reményében. 36 EC-t eszik 6 db ore-ra utánnanéztem és az osszes ilyenfajta bánya ilyen aránnyal dolgozik azaz 72 creditbe kerül 1 ore a játékban meg mindenhol 50-ért veszik. Grat ugyancsak nem értem ezt sem hogy gondolták. -
Napoleon12 #19960 A telepítési útmutatót szigorúan betartottam. Egyébként ez a scorp map nagyon jó:) -
Korábban azt írtad, XTM-mel játszod, abban pedig van Marine.
Scorp mapjával próbáld meg megkeresni, bár, ha az elhagyott cuccokat csalásnak veszed, akkor ezt méginkább annak veheted, viszont le tudod ellenőrizni a játékot.
A telepítési sorrend nagyon nem mindegy XTM-nél, arra figyelj oda, mert bugos lehet a játék. -
kiss90 #19958 XTM-ben is vannak.De 1 óra alatt amúgy sem tudod bejárni az összes létező argon rendszert, némelyik "kiképző tábor" pedig a rendszer kieső részén van (legalábbis nálam). -
Napoleon12 #19957 Lehet hülyeség amit mondok de 1 óra keresgélés után arra következtetek hogy x3 reunion-ba nincsenek Marine-ek sőt semmi katona féleség amivel lehet foglalni. Kerestem googlebe még a Manual-t is megnéztem sőt bejártam a játékba néhány szektort de sehol semmi. Nem lehet hogy ez a Terran conflict-al jött be? -
Ahogy érzed, amúgy a játéknak elég élet szaga van, hisz ez 1 űrszimulátor.
mondjuk tankolni szerencsére nem kell... -
Romeo One #19955 Tavaly késő ősszel jött ki. Azért kérdem, érdemes-e foglalkozni vele. -
Napoleon12 #19954 Köszi a hozzászólásokat mindenből tanul az ember. Viszont nem tudom hogy normálon hogyan lehet egy kicsi csalás nélkül elkezdeni a játékot mivel van egy buster-ed amibe nem fér bele semmi és ha pl ec-vel kereskedsz a legjobb árakon akkor is kb 700 a nyereség. Akkor hány forduló kell hogy a legolcsóbb mercury összejöjjön? Kb annyi hogy mire végzel megund az életed:D -
Megjelent már?
Nem is tudtam. Már rég nem játszom vele (X3: Reunion), valahogy a single player már nem az igazi.
Most EVE-Online-nal játszok, már 1 éve. -
Romeo One #19952 Az ALBION PRELUDE-t próbálta már valaki? Tapasztalatok? -
Romeo One #19951 Eddig elég sok embernek sikerült elkezdenie a rejtett cuccok nélkül is. Persze nem olyan látványos, de ezért játék. Az árucikkeket meg nem feltétlenül abban a rendszerben kell eladni, ahol vetted. Plusz még időérzékeny is a dolog, mert van benne egy egyszerű kereslet-kínálat heurisztika. Ha a termelő gyár árukészlete kevés, magas az ára. Ha sok van, alacsony. Az alapanyagok felvásárlásánál ugyanez a helyzet. Ha kevés van, magas az ára, ha tele a raktár, alacsony.
Az elején olcsó dolgokkal tudsz kereskedni, alacsony az árrés, lassan csepeg a zsé. Később már nagyobb, drágább cuccokat is adhatsz-vehetsz, ahol jobb a haszon.
A kalózokkal az elején nem nagyon kell bajszot akasztani. A hajófoglalás sem úgy meg, hogy mellélövök-kiugrik. Sokat belelősz,ha elég gyorsan megy le a pajzsa, akkor van rá bizonyos %-od, hogy kiugrik. Vagy sem.
A fő küldetésekből meg ritkán van pénz. Később inkább.
Szóval ez nem egy lineáris pár kattintás-félóra hentelés-közepes flotta játékmenet. Ennél nagyságrendekkel bonyolultabb. Mondjuk a DOOMot sem úgy kezdi az ember, hogy a harmadik sarkon jön a főmonszta.
A fejlesztők pedig nagyon jól gondolták. Van benne pár bug/furcsaság, de akkor is egy hihetetlenül komplexen lemodellezett világ.
-
Igazság szerint, szerintem nem csalás, mert van külön arra is script. De ha ez megnyugtat, az első részben nem volt ilyen lehetőség és tényleg csak a kereskedés volt az elején, ráadásul egy csúnya "bug"gal, ami nem is biztos, hogy bug volt. (Nem is javították ki és a történet szempontjából helytálló is volt.)
Mercury:
Ha játékbetöltésenként változik, az elméletileg nem jó és esélyes a bug. Régen volt ilyen, de az utolsó patch, ha jól emlékszem, eltörölte és a játékidő változtatta, nem a betöltések.
Marine:
HCF hajóval lehet foglalni más M6 vagy annál nagyobb hajót. Nem olcsó dolog, több 10 millió Cr csak a hajó és a felszerelés.
A fajoknak különböző harcosai vannak, a Marine Argon, a Cyborg a Paranid, stb. Minden fajhoz 3 állomás tartozik, ahol árulják. Érdemes kapásból rájuk nézni, mert ha 50MCr körül van darabja, akkor kezdj új játékot, mert bugos.