20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Phoenix force
    Hát nem vagyok túl szerencsés...
    Szereztem egy Argon Buster Vanguard-ot. A max sebessége 193. Az a fura, hogy ha bekapcsolom az auto pilot-ot, 193ról vissza esik a sebesség 80ra, viszont a kijelző csík szerint max sebességgel megyek...

Valami ötlet?
  • Freddy TNT
    bbs Extras
    debris repair
    Debris utilisation
    Local trader plugin
    Manage forbidden sectors
    Product finder
    Satelite Early Warning network
    Scrap ship at HQ
    Station/complex relocator
    Station manager
    Station trader
    Treasurehunt
    Xtended mod scripts
  • tomonor
    nos, öö ezt így bonyolult elmagyarázni, ám a lényeg hogy az XTM modderek nem tudták úgy megcsinálni az XTM-es élőlényeket, mint a spacefly-okat, így azokat is hajónak állították be, amely egy bizonyos scritpet követ. A látszat csal. ;)

És amugy milyen scriptet/modot használsz, hogy ilyet írt neked? :o
  • Freddy TNT
    Érdekes dolog történt ma. Leviathan-al nekiestem egy shivan dragonnak,erre küldött egy üzit, hogy ha megkímélem szánalmas kis életét akkor különleges infókkal halmoz el. (egy teladi mellesleg)

Aszondja Grand ex.-ben elszórt némi cuccot és az enyém lehet....csak még nem találtam meg.
    Azért ezek szerint még is csak hajó lenne ?
  • tomonor
    XTM már csak ilyen, ne is várj másat. Mindig lesz valami hülyeség a plottal, így 1,5 év után ráismertem hogy nem kéne tovább a plotot erőltetni XTM-be.

Tovbábbá, az nem MI, csak egyszerű script vitta a Talont a dragon mellé, teljesen véletlenül.
  • Phoenix force
    Egyre jobban idegesít az XTM...
    Próbálom követni a Talon-t, az alap küldiben, erre beugrik egy ancient dragon mellé!
    Azért ennyi mesterséges intelligenciája lehetne a játéknak, hogy az első küldetés tiknyó hajóját ne hozzák már össze a játék egyik legnehezebb ellenfelével!

Komolyan elvette a kedvemet.
  • Phoenix force
    Érdekes szitu... ezzel az erővel, akár bármi elérhetetlenné válhat, ha kiirtják a forrását...
  • tomonor
    sztem, shipyardot nem fognak újra telepíteni...
  • Phoenix force
    Még az elején bóklászok a játéknak, alap busterrel.
    Éppen azon gondolkodtam, hogy ideje telepíteni az első bányámat, és benéztem az egyik Teladi shipyardba, hogy akkor mi és mennyi,... de eltűnt a shipyard.
    Visszatöltöttem egy korábbi állást, és megnéztem mi történt, hisz pár órával korábban a saját szememmel láttam a bázist.
    Kiderült, hogy egy Pirate Galeon rosszalkodik a szektorban, és módszeresen írtja a bázisokat, bányákat.
    Namármost, én erre a shipyardra keresztet vethetek, vagy valamikor azért újjá építik?
  • tomonor
    aha értem
  • SaGa
    Vissza lehet venni menet közben is, csak be kell állítani a hotkey-t hozzá...
  • RJoco
    Hát én csak a fraps-ot ismerem.
    Engem is meglepett volna, sztem én is elfelejtettem volna felvenni.
  • tomonor
    migration-t extreme-re vettem.

Ám nem érdekes, csak egy shipyard-al lett végülis kevesebb ami a számottevő állomások listájára írható, amúgy meg legalább kapok majd a közeljövőben 4 új rendszert harc nélkül :D (feltéve hogy az ai nem telepíti ujra az állomásokat)
  • SaGa
    Ha mondasz valamit, amivel fel tudok venni ilyet és nem a fraps (az iszonyúan megfogta a gépemet, amikor próbálkoztam), talán lesz még...

Ezt, ha lenne ilyen cuccom, se vettem volna föl, annyira meglepett és lekötött, hogy megfigyeljem, mit tesznek...
  • RJoco
    De szivesen megnéztem volna róla egy videót!
  • SaGa
    Tegnap láttam egy szép csatát. Jött az üzenet, hogy egy argon szektort hamarosan lerohan egy méretes khaak flotta. Elugrottam, hogy segítek. Szép sorban takarítom elfele a minden irányból támadó khaak egységeket, amikor megjelenik egy xenon flotta is. Nem túl nagy, de elég idegesítő, mert a xenonok mindig egy kupacban vonulgatnak oda-vissza, a khaakok meg szétszórva, csak a nagy clusterek okoznak némi nehézséget, ha nem sikerül első körben lerendezni a nagy részét és szét tudnak szóródni. utánna összehangoltan támadnak, a xenonok meg egyből így kezdik.

Megy a harakiri, amikor feltűnik, hogy pár "kék" hajó valami szabályos elrendezésben közlekedik a távolban. Rájuk fókuszolok, egy OTAS M6, meg 4 OTAS Elite. Gyönyörű XDelta formációban, komótosan mennek előre és darálják be a közeli ellenséges hajókat. Kíhúzódtam a szektor szélére és figyeltem mit csinálnak. Az alakzatot tartva megközelítettek egy-egy ellenséges egységet. M3-as vagy kisebb hajók ellen kivált 1 vagy két Eclipse a csapatból és elkapták az ellenfelet, majd visszaálltak az alakzatba. Nagyobb hajók vagy csoportok ellen az egész osztag, alakzatot tartva, össztüzet nyitott, amivel másodperc cek alatt semmivé változtatak bármit, aminek a közelébe klerületek.

Combat mod 2 plusz a hozzá ajánlott kiegek, mint az Open Combat System, MARS (az ellenséges hajóknak is engedélyezve) és és persze az XTM van fent, ami ebbe beleszólhat...
  • SaGa
    Ez akkor következik be, ha a xenon migration fent van, de nincs ellensúlyként ott az RRF. Vagy a xenon migration túl erős fokozatra lett kapcsolva az RRF meg arra, hogy nélküled ne avatkozzanak be...
  • SaGa
    Ennél sokkal egyszerűbben is megoldható.

Kell a plugin manager, annak is a csomagoló komponense. Ki kell bontani a modot, és a *.cat és *.dat fájlját átnevezni "04.cat" és "04.dat"-ra. Ugyanezzel a csomagolóval spk-t kell gyártani az átnevezett fájlokból, majd ezt az spk-t betölteni a script installerrel. Automatikusan az utolsó utáni hlyre teszi a cat és dat fájlt (átnevezi). A Script Installer Show scripts menüpontjában lehet látni, mely modhoz melyik .dat és .cat fájl tartozik.

Fontos, hogy ha olyan adat van a .cat és .dat fájlban, ami egyezik egy korábbival, ezt felülírja betöltés közben, így a sorrendjükkel lehet, hogy játszani kell...
  • RJoco
    A Kha'ak szektrorokkal az a baj, hogy hiába lövöd szét a Destroyereket, mindig megjelennek újból és újból...
    Amikor még raktam Costum hajókat a játékba, akkor a Battlestar Galacticaval fél óráig nyugodtan a szektorban tartózkodhattam.

Amúgy a Xenonok nem olyan erősek, mint a Kha'ak hajók. Jobban lehet manőverezni a PPC-k elöl is, de egy Kyonnal nem sok mindent tudsz kezdeni. Max. lőtávolságán kivül mész, de GPPC még pont eléri.

Meg a Xenonok nincsenek is olyan sokan egy szektorban.
  • Freddy TNT
    Kiírtják az egész univerzumot ? Mid van ellenük ? Én a Kha'ak szektorba mindenemet bevittem de épp csak elég volt hogy ne veszítsek egy hajót se.
  • RJoco
    Ashley-jal még nincs is gond, de ha hajókat akarsz módositani, akkor mit csinálsz?
    Kiszeded az aktuálisból, majd berakod az újakat, csinálsz egy ship.dat-ot, amit aztán átnevezel?
    Mondjuk nem hülyeség, de nekem a migráció jobban bejött.
  • tomonor
    lol, asszem túl lőttem a célon, amint megérkeztem omicron lyrae-ba az egész rendszer teljesen üres volt. És a környező rendszerek is üresek voltak, illetve tele voltak Xenonokkal. Innentől érdekes lesz a játékmenet
  • Phoenix force
    Köszi
  • tomonor
    annyi az egész hogy le írod egy papírra hogy melyik modot fájlát melyiknek nevezted át (hogy sorba legyen) és átmásolod. Tökéletesen működik, nekem kb 25 cat és dat fájlom van ami kb 9 új modot jelent.
  • tomonor
    mer mért? o.o
  • RJoco
    Hát ez nem jó ötlet, mert könnyen el lehet ba...ni a játékot.
    Én jártam úgy vele.
  • tomonor
    vagy átnevezi xx.dat, xx.cat fájlba és false patchként használja.
  • RJoco
    Ha XTM-et is használsz, akkor kicsit nehezebb az Ashle's Fab-ot együtt használni a Costum hajókkal.
    Annyi az egész, hogy fogod a Mod Manager-t és a mod könyvtárban található ship.dat és Ashles.dat (vagy valami hasonló) migrálod egy .dat fájlba.
    A Selected Mod-nál meg kiválasztott ezt az egyesitett fájlt.
  • Freddy TNT
    Jól hangzik. Kipróbálom majd azt is. Egyenlőre nem raktam fel,mert el akarok csípni még egy Kha'ak ladikot.

Kaptam egy fülest, hogy 14,11 koordinátákon (Kha'ak szektor) sok roncs van. Ki is lett takarítva,de a probléma az, hogy nem lehet velük semmit se kezdeni. Szóval megszívtam oda nem éri menni roncsokért.
  • SaGa
    Nem kéne, mert az ashleys fab nem rak be új hajókat. Az csak a meglévő gyárakat rakja fajonként 1-1 db spéci hajógyárba és csinál belőlük XXL méretűt is. Hajókból csak a faj alaphajóit teszi a gyárba...
  • Phoenix lord
    elöfordulhat hogy a pluginmanagerrel feltett hajók összeakadnak az asley fab moddal?
  • SaGa
    Ha nagyon harcolni akarsz, menj le a jobb alsó sarokban lévő Kao's Mistake-be. Nem véletlenül ez a neve. Mögötte van az egyik Khaak fő szektor és folyamatosan jönnek befelé. Renegteg feljavítható roncs is van, csak elég veszélyes a meló...
  • SaGa
    Kedvenc üzenetem: Warning! Destroyer arrived sector... (vagy valami hasonló)

Valamelyik kalóz tegnap lerakott egy Squash mine-t az egyik kapu elé. Ahogy beugrottam, már csak a figyelmeztetést hallottam, hogy squash mine! és robbantam.

Seizwell nyugati kapujában meg ott dekkolt egy Paranid Amranth és amíg délről be nem léptem a szektorba, ott ácsorgott. Ahányszor megpróbáltam nyugatról belépni, felkenődtem rá és azt a 3x125 MJ pajzs se bírja...
  • SaGa
    Kell a Cycrow féle Plugin Manager. Ezt telepíted, amjd ezzel aktiválod a letöltött spk-kat. A reunionhoz két scriptet (pontosabban script csomagot, ez az spk) kell telepíteni.
  • SaGa
    kiegészíteném:
    Race Invasions. Ezzel az egyes fajok egymás ellen intéznek támadásokat. Elég gyengén fizet, ha reagálsz a segélykérésekre (gyakorlatilag amit kapnál a kilőtt hajókért az adott szektorban), de reputációnövelésre egész jó. Kicsit veszélyes a Race Response flettel együtt, mert az invázió hírére a gyorsreagálású erők is beugrálnak a megtámadott szektorba és ha nem vagy nagyon baráti, hirtelen két tűz között találhatod magad, de ettől lesz érdekes a dolog.

Másik kedvencem: Mercenaries Guild Szintén mindenféle támadásokat kell elhárítani vagy épp elősegíteni az egyes fajok közötti harcokban. A BBS-ekben tudod felvenni a küldetéseket. Szektorokat kell megtámadni vagy megvédeni gyakorlatilag megadják, ki támad, hol és azt, hogy mely szektort nem érhetik el a támadók. Ha 30%-uk átjut, vesztettél és nem kapsz egy kanyit se, ha nyersz, akkor megkapod a védelmi díjat, plusz a hajókért járó díjat és a szétszórt cucc meg hajók is a tiedid lehetnek. Fontos, hogy addig, míg az utolsó elhagyott ahjót is össze nem szedted (claim) és ki nem küldted a szektorból, nem ér véget a feladat. Ha közben kimész, vagy dokkolsz, ugrott a végrehajtás és vele a pénz...

Vannak állomás védő és romboló küldetések is.

Az RRF itt is beleszól a buliba.

A xenon migrations scriptet hard fokozatra betenni az rrf nélkül, sok kihalt szektort fog eredményezni. Egyedül nem tudod megóvni az egész univerzumot, így a xenonok szép lassan, de biztosan lerombolják a szektorokat, a sajátjaiktól kiindulva. Nem veszik át, csak szétlőnek mindent, amit érnek. Az RRF kordában tartja őket és rengeteg elhagyott cuccot lehet találni. Tegnap pl egy Goner Nebai-t találtam, félig szétlőve (9 milla volt a feljavítás), de teljesen felfegyverezve.
  • Phoenix force
    Ha letöltöm a debris scriptet, hova kell tennem? És van e még bármi más tennivalóm vele?

Újra kezdtem XTMben X-Treme módban...
  • tomonor
    jó neked, nekem csak 6 taxim van (discoverer), egy Buster Sentinel amiben ülök, meg most vettem egy Mercury-t. Ja és Aspiring Explorerként kezdtem, első dolgom az volt hogy felfedezzem az univerzumot, már csak a Terran szektorok maradtak.
  • Freddy TNT
    Jaj de fincsi Sajnos épp dolgozom,de amint végzek feltétlen kipróbálom.
    Van nekem most pár apróságom. Leviathan, Xenon K,Kha'ak Destroyer,Galleon.

Csak hogy a kissebbeket említsem

Fenem a fogam még A Paranid M0-ra meg persze az otaséra is. A Terran hajók valahogy nem tetszenek. Randák.
  • antigua
    Ámen !!!
  • tomonor
    ám vigyázz, ezekkel a scriptekkel együtt+ ha nehéz fokozatra állítod őket az AL PLUGINS beállításoknál, akkor kb olyan rohadt nehéz lesz mint most nekem: ore beltben voltam, el akarok jutni a terran rendszerekhez, ám kell egy kis kitérő akeela's beaconbe energia cellákért. Nos mondanom se kell, amint megértkeztem, 3 khaak destroyer és egy kisebb khaak ambush szúrta ki a szememet. Megemlítendő, hogy itt a Khaak M5-ösök kamikazeként is funkcionálnak, ám akkor rögtön felrobbansz velük, ha erre kerül sor.

Szal meghaltam, visszatöltés, kivédtem őket, felszedtem néhány drága konténert, és átrepültem Light of Heartba. Nos mit látok? 2 Khaak destroyer a kapu és az equipment dock között >_< Szal az a lényeg hogy ilyenekre kellesz számítani ezekkel a modokkal, és bizony néha a béke jobb, így egyáltalán nem fogsz tudni kereskedni, továbbá már nem lesznek olyanok hogy "biztonságos rendszerek". Ráadásul több unkown sector mögött khaak hadihajók sorakoznak, illetve övék a sector.