20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • NONPLUSZULTRA
    A HQ egy hatalmas parkoló és raktár, nem akaratm sose rákötni semmit, és nem gondolnám, hogy lehetne. Az EQ dokkok szintén parkolónak kellenek.
    Az összes fegyver és pajzs közvetlenül a flottámra ment, nem kereskedelmi céllal termeltem. Terran hajókat vettem, de könnyebb legyártani hozzájuk a felszerelést, mint kivárni a terran gyárak termelését.

Mellesleg azért parkoltatok mindent abban a szektorban, mert így is csak 5-10 FPS-el tudok átrepeszteni a saját szektoromon.... TC-ben nem fogok minden gyárat egy helyre lapátolni.
  • Kockalovag
    Jolvan mar, meg jozanodom
  • tomonor
    pajsz :D

nos a fegyvereket is árucikként kezelik és ugyebár elég ritkán találni olyan gyárat/EQ dokkot ami többet adna érte. Ám ennek ellenére volt amikor tőlem egy egész PCC készletet vittek el, mert elfelejtettem bekapcsolni a dokkolás tiltást. >.<
  • Kockalovag
    A Scorp's Map-ot eddig is hassznaltam, igen nagy segitsegemre volt,X3 Reunion FACTORY COMPLEX CALCULATOR is leszedtem, iszonyat jo, azomban felmerult bennem ket ujjab kerdes.
    Az elso: amiket gyartassz (pajsz, fegyver) azt beszallitd EQ-ba ami szinten a sajatod es eladod? Mert en probalkoztam komolyabb fegyverek gyartasabal (HEPT) de sajnalatos modon legyartotam es ott porosodott a gyarban, pedig a tobbi cuccot viszik mint a cukrot (Firefly/Mosquito missile, 1MJ shield).
    A masodik kerdes: meg nem vittem vegig a Bala gi kuldit, de ha meglessz a HQ-m, akkor arra is tudok kotni gyarakat? Mert itt olvastam hogy lehet gyartani benne hajokat, meg azthiszem fegyvereket is, vagy kulon kell szalitani a nyersit hozza?
    Kicsit hosszu lett
  • NONPLUSZULTRA
    Ez a szektor az XTM-ben lesz elérhető, egy idő után megvásárolható lesz, tele fincsi aszteroidákkal. Nagyon ideális helyen fekszik.
    A terepet átrendeztem egy Heavy Centaurral, majd rengeteg papírmunka (toll+papír kombó)után 3 TL-el telehordtam gyárakkal. Lassan, és több kudarc után, látható, hogy a komplexek eléggé keszekuszák szebben is le lehetett volna fektetni őket. A Gyárak pajzs és fegyvergyárak helyben előállított nyersanyagokból működnek, meg Trading Stationok, és EQ dokkok parkolónak.
    Nem számoltam össze miből mennyi van.
    A számításokban nagyon segített az X3:Terran Conflict / X3:Reunion / X2 SHIP & FACTORY MODEL 3D VIEWER, innen letölthető. XTM-el kompatibilis.
    A másik legfontosabb segédeszköz a Scorp's Map, innen.
  • NONPLUSZULTRA
    Nem találkoztam ilyen problémával, de szerintem nem. Ha a kapuig el tudtad vontatni, akkor nem látok akadályt...
  • Kockalovag
    Azt a rohadt..szent sz@r, basszu ez nem gyenge, en meg orulok ha osszehozok egy nyomi kis complexet. Na igen, van mit fejlodnom meg
    Amugy miket raktal ossze? Mert latom egy rakas complexed van, gondolom az aszteroidakat is szetvontatad rendesen meg ilyenek.
  • maniac78
    Akkor nyilván csak türelmetlen voltam, mert azt hittem rögtön jön ő is utánam, de nem így lett! Remélem sikerülni fog, az nem baj, hogy pirosra váltott?

Szerintem holnap újra nekifogok. És köszönöm a választ!
  • NONPLUSZULTRA
    Ezt mindenféle script meg mod nélkül hoztam össze, "kézzel".
  • NONPLUSZULTRA
    Ha a kapuig elhúzod, akkor tovább is kell jönnie. Muszáj. Amint átértél a kapun, alég soká tar, míg a Hyperion is átjön, lehet hogy csak türelmetlen vagy.
    Fuss neki többször.
    A kalózok véletlenszerűen jönnek elő, addig örülj, amíg nem találkozol velük - de volt akinél pl. Sohnenek jöttek....
    Ne add fel.

A többi hajót Cappeld a Hyperion körül, mert van köztük pár beszerezhetetlen típus.
  • maniac78
    Srácok, asszem nagyon elb..tam Bala Gi-t! Foglaltam a Nemesis-t és gondolom az ID miatt ellenséges lett a Hyperion. Emiatt nem tudom vontatni sem gondolom. A kapuig elhúzom de ott nem jön át, illetve kalózok sem jelentek meg, amikor elkezdtem vontatni.

Sajna a mentésemet pedig felülírtam már. Valami tipp? Pedig kéne a HQ.
  • RJoco
    A mentéseket amúgy is konvertálnod kell XTM-be, mert amúgy nem fognak menni.
    Ha ilyet akarsz, akkor szerintem csinálj az X3 könyvtáradról és a mentéseidről egy biztonsági másolatot, ha kell akkor bármikor vissza tudj térni rá.
  • Kockalovag
    Ja igen, meg egy kerdes, erosen gondolkodom az XTM-en. Ha felrakom es nem tetszik, utanna visszatudok alni a regi 2.5re a mentesekkel egyutt?
  • Kockalovag
    Rendben, megprobalom, megvalami, hallotam valami kereskedo scriptrol vagy mirol, tehat vezerli a halyokat, ne mennyenek eladni egyszerre ugyan oda meg hasonlo finomsagok vannak benne, Rjoco lehet ezt is megtalalom az oldaladon, de ha nem akkor meg mindig keresem :)
  • RJoco
    Hát az oldalamról leszedhető, de többen jelezték már, hogy nem műxik, de nemtom miért.
    Esetleg próbáld meg te is.
  • Kockalovag
    Lassan kezd novogetni a birodalmam (a kha'ak mothership meg mindig ore beltben van ) es kicsit bongesztem a neten, meg itt a forumon is, kulonos keppen a complexek erdekeltek. Talaltam is egy kellokeppen jonak tuno modot, vagyis ketot is. Ashleys Factories & Extended Complex Hubs. Sajnos letolteni sehonnan sem tudtam, lehet csak bena vagyok. Ha valaki tud egy elo linket jolenne ha megosztana. Elora is koszi.
  • maniac78
    Ja és a lényeg, csak ha jumpolom a hajókat akkor hagyják békén a meggyengített cappolni valókat, ez a lényege a HCF-nél is. Pajzs lebont teljesen gyors zongorázás és mielőtt kilőnék az én pajzsom jumpolok és átmegyek a másik HCF-be.
    A Xenon J-nél mákom volt, mert ha jól tudom hibás az alsó tornyok irányítása (de erre csak képsőbb jöttem rá és láttam meg). Pont alá sikerült kerülnöm, azután már csak ügyelnem kellett rá, hogy pont alatta is maradjak.
  • maniac78
    Kellő idegrendszer és megszokás teszi. Bár az előbbi néha hiányzik, ilyenkor a lányaimmal játszom helyette!
    De tényleg, semmit nem használok hozzá csak megpróbálom idejében reagálni a dolgokat. Sokat nyáztam vele, de a P Raider már rutinból megy. Nagy hajókból meg még nem sokat foglaltam ( Xenon J, Xenon Q, és ez a kettő; a többi mind korvett volt).
  • RJoco
    Hogy a fenében tudod igy irányitani a hajókat?
    Milyen script teszi ezt?
  • maniac78
    Emlegettétek Bala Gi-t hát akkor gondolom elkezdem én is! Most már meg is találtam az aszteroidát, nem mind1 hogy Rolk's Drift vagy Rolk's Fate, én előbbiben kerestem, persze már a falat csikargattam, hogy hiába!
    De meglett, sőt.......már az Advanced Satellite-et vásároltam meg Cardinal's Domain-ben, amikor egy Pirate Reaver lépett, be a nyugati kapun, egy vadász kísérte! Mondom állati végre ilyen is lesz. Először egy Teladi M7-est küldtem rá, hogy legyengítse a pajzsot, de kilőtte, sebaj mondom hát ha már 6 Titan-t üzemeltetek (épp ott volt az egyik), gondosan előkészítettem a terepet pajzs kilő éppen maradt egy kicsi, már a HCF-ben csücsültem; elküldtem a titan-t, elsőre persze nem akart. A többi már gyerekjáték volt 200katona védte (csodálkoztam is rajta). A két HCF megtette a dolgát, küldtem is a bontóba a Teladi Hawk-omat!
    Ezután jött a java. Grand Exchange-ben mentem az erőműbe amikor látom lövik, egy Galleon volt, az aprólék minimális és nem komoly tűzerő plussz le vannak kötve, szisztéma majdnem ua. különbség, hogy Aegir szedte le a pajzsot. A boarding folyamatban van még de nem hiszem, hogy túl nehéz lesz, mert már vagy 700 katona lövöldözik odabenn és a másik HCF még nem is lépett a "játékban". Szóval a zsebemben érzem már a lóvét érte!
    Le kellet írnom mert marhára örülök neki, reggel óta eufórikus hangulat leng körül
  • Kockalovag
    Persze, tervben van egy szepen kinezo utos flotta, csak hat mint az eletben itt is MONEY kell hozza, es mit is mondjak, nemigazan vagyok eleresztve ilyen teren.
    Remelem ez az ido utan elmegy dolog nem kb egy evet jelent, amugy is minden penzem elment most a mercuryk potlasara...
  • tomonor
    egy idő után úgyis elmegy...
  • NONPLUSZULTRA
    Javasolható, hogy hadihajó ellen hadihajóval menjél, vagy csak egy darabig ne menj arra... A Mammoth csak egy naaagy teherhajó, nem csoda, hogy elpukkant. Egy darab M6-os nem fog megváltani. Ha nem akarsz hadiflottát finanszírozni, akkor nem is tudod megvédeni a birodalmadat ilyen "váratlan" atrocitásoktól, vagy az ezer másiktól. Szóval fegyverkezz, vagy ne menj arra.
  • Kockalovag
    Villamkerdes: egy Ka'ak carier beallt Ore Belt N kapujahoz, eddig lazan a kereskedo flottam 20%-at lemeszarolta (10 mercuryt full tuning), Rakuldtem egy szaros mamutot, azt secc perc alatt megette, gozom nincs rolla mit tegyek, igy is a karom mar az egekben...eroteljesen gondolkodom egy centaur megvetelen, de lattam mitortent egy olyannal mikor atment a kapun...az se sokaig huzta...
  • Romeo One
    Meglett, köszönöm a segítséget. A szektor délnyugati részében van.
    Az azért érdekelne, hogy a szektorkapuban eltűnő Yaki hajók hová tűnnek a túloldalon a teljesen üres szektorban... :)))
  • Amaro
    Az oldal ismét működik, sőt, ha már rá lettem kényszerítve a munkára, hát újabb motort is tettem alá. Ebből egyelőre nem sok minden - na jó, semmi sem - látszik, de majd fog... egyszer, ha lesz kedvem folytatni, mert egyelőre nagyon elegem lett a küzdelemből. Az adatokból pont egy hétre való veszett el, tehát aki március 23-tól e hír megalkotásáig regisztrált, vagy küldött hírt, cikket, letöltést és sört, az legyen szíves tegye meg újra. Tesztidőszak lesz április 10-ig, addig jelezzétek a hibákat (a chat karakterhibáit és az array tömb érdekes megjelénését én is látom, de mára elég volt, szóval ezen kívül amit találtok). A teszt lezárása után kapja vissza minden olyan admin a jogait, aki nem csinált hülyeséget, és akar is az oldallal foglalkozni - valamint akkor nyílik meg a Terran Conflict rész is, úgyis aktualitása lesz a 2.0 okán.
  • RJoco
    Nem.
    Egyik X sem tartalmaz multit, csak single player-ben játszható mind.
  • tomonor
    lol, nem.
  • snuzzie
    halihó. 1 gyors kérdés hátha tudtok rá válaszolni. létezik X3 Reunion hoz olyan mod amivel Multiplayerezni lehet? esetleg hamachin keresztül vagy egyéb hasonló megoldással?
  • maniac78
    Találtam Z'rt's Domination-ban M6- os Sohnen hajót fegyverrel, már csak meg kéne szerezni.

Repair Lasert hol találok a játékban?
  • maniac78
    Hát ez a baj, hogy az sincs rajta. Csak Spectre missile néhány darab. Tüzet nem nyit csak egyhelyben áll, ez is a szerencsém.
  • RJoco
    Elvileg, ha foglalod, a fegyvereknek rajta kell maradnia. Persze, ha nem sérül meg nagyon a test.
    Nekem régen még dobott az Unknown M6 fegyvert, de az asszem csak a 7.4-es verzió volt.
  • maniac78
    Sohnen fegyvereket abszolúte nem lehet találni, lopni, venni, szerezni valahonnan? Egy Basilisk patrolon van Proxima Centauri mellett, cappolni lehet, csak karácsony lesz amire meglessz. (6100 katona védi) Na és a pajzsot folyamatosan 2 B-EMP, 16 BPPC és vagy egy tucat GPPC lövi. De fegyver nélkül semmi értelme, plussz nemtom mennyiért adhatom el ha nem kell.
  • Kockalovag
    Sima 2.5, nincs semmi mod, a nova meg full tuning (2 ion disruptor, 6 HEPT, meg 1 beta PAC, +100 fighter drone a rakterben), kicsit szereny, de jelen gazdasagi helyzetre nezve, ez is jo. De ha ennyivel is meglehet csinalni akkor belevagok
    Jolenne mar valami utosebb cucc, nem csak egy rakat kereskedo
  • RJoco
    Amennyiben nem XTM-mel küldöd, végig lehet vinni a Nova-val is.
    Én anno legelőször a Mamba Raider-rel vittem végig.
    Persze az ott található hajók közül az ütőképesebbeket felhasználtam.
    Meg nem utolsó dolog, hogy én Hull Reapair Techonolgy-val javitottam meg az ottlévő hajókat, nem pedig hajógyárban méregdrágán.
  • RJoco
    Biztos, hogy jó helyen keresed?
    Én már többször megcsináltam és soha nem volt gondom vele.
  • maniac78
    Nálam már elindult volna Bala Gi, de azt a ret.es asteroidát nem találom; mindenem megvan hozzá. De hiába skennelem mindet rá se bagózik, semmilyen sugárzó asteroidot nem találok.
  • Amaro
    A hiba nem a te készülékedben van, bővebb infó a portálon. Köszönöm a jelzést, sajnos ritkán nézem a saját oldalam :(
  • Phoenix force
    Na azt hiszem eleget idegesítettem magamat a játék bugjain. Egy játék legyen szórakozás, ne kín.
    További szép napot!
  • Kockalovag
    Hat, nem ugy tunik nekem, mintha a most meglevo szaros kis novamal ez a kuldi menne, asszem kuporgatok meg