PRO EVOLUTION SOCCER kiegészítők

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

The Hedgehog
Én is bíbelõdöm ML-ben a taktikákkal (PES 2009), de nem hiszem, hogy ezt szinte kötelezõvé kellene tenni. Bár nem hiszem, hogy a kapus AI a taktikákkal javítható lenne. Én azokkal az alapból nem lyukra futó jobb-bal futókat és a szorosabb emberfogást szoktam beállítani. Mert ezek alapból (fõleg a futók) elég szarul viselkednek...

Kétféle vélemény létezik... Az enyém és a helytelen!

The Hedgehog
Ki konzolozik itt ember? Nem kell itt a megváltót látszani. Nincs lila ködöm. Tök objektíven elmondom, hogy mi jó a konzolos FIFA-ban és mi jó a PES-ben illetve, hogy miben gyengék. A konzolos FIFA-nak is megvannak a gyermekbetegségei... Nagyon sok. De azokat itt minek is taglalnám?!

De miért fáj az neked, hogy azzal hasonlítom össze? Nekem legalább van méltó összehasonlítási alapom. A fos PC-s FIFA-val felesleges lenne, mert a PES mindenben veri a licenszeken kívül.

Neked úgy látszik itt minden fáj ami nem egyezik a Te véleményeddel vagy éppen a PES-t kritizálja. Azért írom le ezeket, hogy lássam én vagyok ennyire balfasz vagy más is így látja-e a dolgokat... és ahogy látom nem csak szerintem hugy a PES kapus intelligenciája.

Gnome
Én szeretem a taktikákat kusztomizálni csak kicsit unalmas, mert a demoban nem lehet menteni..

A legviccesebb kapushibát van der sar mûvelte...vidic hazarúgta a labdát 16osról kapus meg kötényt kapott:P...ennyire hülye gólt még nemláttam:P...jah és a bíró tulajdonságait sztem Övrevörõl mintázták:P...egy meccsen volt vagy 4 nem megadott 11esem:P..

Lesz holnap egy pes demo tournament és megcsináltam rá a Pro Evoluti final patch végleges "javítását".. Összes játékosnak már Pes Stat Database-os tulajdonságai vannak + hibátlan posztjelzések....img fájl aki esetleg nyomja a patchel...

\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"

Breki33
nem támadtam le senkit

és nem figyelmem kívül hagyom hanem másként látom
Breki33
nem belekötöttem hanem elmondtam a véleményem róla

és ha nem lenne az a rõzsaszínû konzolos fifa köd elõtted teis látnád mint ahogy ott más is elmondta.

Senkise mondja, hogy hibátlan a pes, de ez az állandó konzolozás kicsit már unalmas
Terminátor14
De Breki, nem arról van szó, hogy középpályán. Ha 25 méterre vagy, ami egy jobb játékossal simán lövõtáv, akkor a kapus még 90%-ban kint áll. És jön ez a buta gól, ami a pes 3 óta létezik minden részben. Soha semmit nem tud rá reagálni, esetleg 10-bõl 1-szer vicces mozdulattal föléüti a lasztit, ha nem elég magas a lövés.

A kapusnak nem ott lenne a helye, ennyi.

CSAK a Fradi

The Hedgehog
És nem kell mindenkit letámadni azért ha hibát talál a játékban. Attól, hogy Te ezeket figyelmen kívül hagyod még léteznek.

The Hedgehog
Mondod ezt azután, hogy belekötsz egy képbe a FIFA topikban :D

Én direkt figyeltem és tényleg irreálisan mozog a kapus. Néha 16-os elõtt húzogatom a lasztit erre megindul kifelé... Minek?! Voltam kapus. Az edzõm derékban eltört volna ha egy támadó szellemû csapat ellen - még ha a félpályánál tologatnák is a labdát - én az ötös elõtt lébecoltam volna.

Breki33
miért talán igazából végig bent áll?

ha középpályán folyik a játék ez természetes.

#58863-nál pedig nem látható mennyire kapáslövés mert megint túl gyors, de ilyenkor ha kint van és felette lövik el mit csinálhatna?

felette egy két méterrel megy el esélye sincs beleérni.

Egyesek mintha direkt a hibákat keresnék a játékban.
Én inkább élvezem.
The Hedgehog
Jajam. Kicsit az az érzésem, hogy a PES is elvan a maga "lassú víz partot mos" elveivel és bár fejlesztik, de valahogy sosem jutnak a kiadásig a végére. Tudom, hogy a japók rámennek erre az agyontaktikázom az egész játékot dologra, de szerintem a játékosok kis százalékát foglalkoztatja mélyrehatóan a taktikai beállítások tömkelege. Ennyire nem kell a játékmenet és az AI fölé állítani.

Valahogy olyan érzésem van, mintha taktikai beállítások nélkül buták lennének a CPU játékostársak :D

Terminátor14
Én is pont így vagyok már 3. éve sajnos.

De mivel nincs jobb, ezért ezzel játszom.

CSAK a Fradi

Terminátor14
Szádra vigyázz, mert problémák lesznek :)

Breki töröld pls, ami nem ide illik.

CSAK a Fradi

The Hedgehog
Nem vagyok kibékülve ezzel a PES 2010-el sem. Igaz még csak a demó alapján tudok véleményt mondani, de nagyon hiányzik például, hogy még mindig nincsenek jól kidolgozva az ütközések és a test-test elleni küzdelem. Picit sután viselkednek a játékosok amikor találkoznak egymással. A kapusok viselkedése és intelligenciája is zavaró. Nagyon sok a potya és értelmetlen dolgokkal zavarják meg a mezõnyjátékosok AI-ját.

Érzésem szerint a KONAMI most olyan dolgokkal foglalkozott, ami másodlagos a játékmenet szempontjából (taktikák) és nem sokat fordított olyan dolgokra, amik már évek óta nem a legerõsebb tulajdonságai és értékei ennek a nagyszerû játéknak.

Vallom, hogy továbbra is a PES-el tudok a legváltozatosabb focit játszani és a lehetõ legélethûbb megmozdulásokat, helyzeteket kialakítani... Viszont az animáció (nem a mennyiségük, hanem a minõségük), illetve a játékosok egymással való harca sokkal jobb a nextgen FIFA-ban. Látszik, hogy ott erre több a pénz és a mocapra nagyon ad az EA. A PES ebben nagyon darabos...

tobias88
azt nem nyilatkozhatták, hogy kapunk egy 4est <#vigyor2>
The Hedgehog
Ez eléggé ront a játék realisztikusságán. Most toltam egy meccset (Loki meccsen már nem idegeskedem többet) és direkt ezt figyeltem. Igaz amit Termi ír. A kapus szinte folyamatosan az ötös elõtt lézeng addig, míg megközelítjük a tizenhatos vonalát...

Terminátor14
Az a baj, hogy amíg nem kerül az ember a 16os elõterébe, addig mindig kint áll ennyire. Én így vettem észre :(

CSAK a Fradi

The Hedgehog
Nem is értem, hogy itt mit keresett az ötösön kívül a hálóõr. Láthatóan egy kidolgozott támadásból született gól, nem ott lett volna a helye. Bár ugye a kapusok is hibáznak... De azt én is megfigyeltem, hogy néha értelmetlen dolgokat csinálnak...

daver88
nekem eddig egy dolog nem tetszett a kapusoknál, mégpedig, hogy vannak olyan lövések, amikre egyáltalán rá se mozdulnak, csak megfordulnak, és kész..pl. ilyenre gondolok

The Hedgehog
Én meg végre felnyomtam a FRAPS-et, mert elõbb is kurva szép gólt toltam TP-en Ibrával (mellel levette 16-os elõtt, húzóscsel, majd egy újabb sarokkal és utána egyet tolva kapura böktem, gól) és sajnos nem tudtam megörökíteni.

Breki33
Na közben elkészítettem a sajátom

Breki33
Megpróbáltam berakni ezt a labda coursort, de nálam utánna mindig kifagy, kipróbálnád?
Gnome
Hello...a DB Editorban vannak Dummyk...ha letöltök arcokat a dummykból lehet playereket kreálni?..kibõvíteném egy kicsit a Pro Evolutis patch csapatait(Legfõképp a cselszkijt, csomo ember hiányzik)..vagy ez nem ennyire egyszerû?....mert láttam h van benne arc relink is..

The Hedgehog
Azokkal nincs is gond, de nem is olyan gyors és lapos bepasszok, mint a 3*A. Ezzel viszont összezavarom az ellenfelet, de nagyon :D Pedig nem kellene...

Breki33
Én nem Top playeren nyomom illetve játszottam ott is de a cselezés gyakorlására visszaraktam kettõt aztán egy 11-1-es mecs után egyet vissza.

Én általában kettõ a-val vagy sima s-el adok be esetenként L1-es kiugratással ilyesmit még nem tapasztaltam.
The Hedgehog
3*A ofkorsz. Gif nincs. Nem érek én rá ilyenekre :D Ha legközelebb reprodukálom, majd felveszem és nyomom youtube-ra.

Mik a tapasztalataid a 3*A-val CPU ellen?!

Breki33
kérünk róla gif-et

Ez melyik beadás pontosan a sima bepasz a 3*a vagy analóg vagy indításos?
The Hedgehog
Játszottam most két meccset a demóval és van egy baromi zavaró dolog. Nem tudom Ti tapasztaltátok-e, ha nem próbáljátok ki.

Top Player-en nyomom és rendszerint amikor felviszem jobb vagy bal szélen egy futóval a lasztit, majd laposan beadom az ötös elé a CPU összezavarodik. Egyszerûen össze-vissza mozognak és semmi tudatosságot nem érzek abban ahogyan az ilyen helyzeteket kezelik. Hiába van jó kapus a kapuban, õ sem mozdul ki egy láthatóan olyan labdára, ami meglenne neki.

Most az olaszok ellen, 3 öngól született így, plusz egy olyan amit a kavarodásból a támadóm benyesett. Gondoltam csak egy ilyen meccs, így fogtam magam váltottam a franciákra, az ellenfél pedig lett a német. Ugyanezt eljátszották. Két öngól.

Kicsit dühítõ, mert régen ilyet nem tapasztaltam. Szinte már félek a szélekrõl laposan beadni :D

The Hedgehog
Nem csodálom! Olyan az oldal mint egy hirdetõfal, ráadásul a fórum még lassú is.

Mit tudtok a BL patchrõl amit a PESEDIT-en beharangoztak? Külön exe-s lesz vajon?

Breki33
Igen a fifas fórumban volt egy srác aki ki volt akadva rájuk és õ linkelte ezt be akkoriban, de csak beleolvasgattam.
The Hedgehog
Brek' Ezt láttátok már? http://fifahungary.blogspot.com/

Nekem tök új :D

The Hedgehog
Jah hát amióta nem Lior vezeti az oldalt nincs mögötte lelkesedés. Elsõ számú hírforrás volt az ottani fórum anno. Most már szinte vissza sem nézek.

Breki33
Azis kár, hogy a Soccergaming sem megy annyira már a pes rész szinte teljesen elköltözött az evo-web-re, de a Fifa-s rész se az igazi már.

A mostaniak már nemis sejtik micsoda élet folyt ott
The Hedgehog
És még mindig letölthetõ egy-két munkám: FIFA 2001 magyar mezek

Kár, hogy a Socceraccess-es ténykedésem dolgai nincsenek már kint. Elveszett minden fájlom és azok nincsenek meg itthon. Jó lenne megnézni...

Na off vége. Maradjunk a PES-nél :)

Breki33
Champions League Mock Graphics by plaManU

Terminátor14
Értem én, csak épp elbeszélünk egymás mellett :) Mind1, végülis nincs itt semmi probléma.

CSAK a Fradi

Breki33
Igazság szerint erre nem emléxem rólad mindig a PcDome-s Fifa fórum Matarese-vel jutt eszembe meg a Fifa kiegészítõk amiket kiraktak a Soccergaming-ra mi meg fölnéztünk rád miket tudsz készíteni és hogy ismernek.
Breki33
hát igen

2004-ben írtam ezt

"Sztem meg ne söpörjék le
legyen két jó foci és versengjenek egymással miértünk vásárlókért.

És agyják ki csak rendes multival, hogy az EA is kénytelen legyen, mert így csak sápot szed. "
The Hedgehog
Nosztalgiáztam kicsit:
SG PES 4 fórumtopik

Vicces ahogy marketingoltam az FH-s híreket és ahogy már ott azon sírtunk, hogy a FIFA 2005 videói ugyanolyan szar játékot mutatnak, mint a 2004 volt... Atyaég! Eskü jó érzés visszaolvasni :D

The Hedgehog
De újra felteszem a kérdést... Szerintetek akkor most "performance" okokból a PC verzióból kihagyták a 3D füvet? :( Sírni tudnék ha igen...

The Hedgehog
Jah meg közben FH fórumon és ICQ-n én is "izgattalak" Téged. Emlékezz csak vissza :) Azt hiszem én akkor nem is igazán jártam ide. Asszem nagyon netem sem volt :D

The Hedgehog
Én nem gyõzködök senkit. Egyszerûen leírtam, hogy mik azok a hozzáállások amikkel nem értek egyet. Ráadásul nem azt írtam, hogy pc PES vs konzol FIFA.... Félreértelmeztél megent. NEXTGEN FIFA vs NEXTGEN PES. Platform függetlenül gondolkodom.

Erre jó példa. Haveri társaságban vagyok. Dumálunk fociról, majd PS3 tulaj srác mondja, hogy nem FIFA-zik, mert szar a FIFA. Erre kérdezem, hogy próbálta-e?! Azt mondja persze. Egyik haverjánál PC-n, meg ugyanott a PES-t is és utóbbi jobban bejött neki. Meg hogy ott ajánlotta a srác a PES-t mert jobb. Megkérdeztem, hogy látott-e már egy képkockát is a nextgen FIFA-ból?! Nem volt a válasz. Másnap átjött, megmutattam neki és csak ámult. Mintha tök új játékot látna.

Azóta persze PES-ezik, mert azt vette meg, de idén FIFA 10 a kiszemeltje. Itt a beszûkült PES és FIFA rajongók baszták fel az agyam. És fura mód, tapló PES rajongót is csak a FIFA topikban látok hozzászólni.

Na téma lezárva. Aláírásomat olvasva ne vitázzatok velem :D

p*csába jöjjön már ki játszani akarok :D Kiváncsi leszek a Become a Legend módra, milyen változások lesznek, van errõl valami hír? Remélem úgy csinálják meg hogy ne a nagy csapattal kezdjem az edzéseket hanem az utánpótlással, legalábbis így lenne reaális.

Breki33
Egyébként Pes3-nál engem mohus térítgetett itt el lehet olvasni, hogy szidtam a pes-t és, hogy magyarázta a dolgokat

link pes3 topic

Szerintem tök felesleges hasonlítgatni foglalkozzunk ebben a fórumban a pes-el a konzolosoknak meg hagyjuk a fifa-t
Gnome
jah meg nekem csak most jutott eszembe, h játék közben át lehet váltani az ellenfél csapatára is igy lehet cserélgetni meg minden... Az élvezetesebb játék miatt érdemes a patchekkel játszóknak minden meccs elején beállítgatni az ellenfél formációját játékstílusát (mert ugye az alapformációt még nem lehet külön szerkezteni)

Gnome
Nah látom megy a vita...bár én csak "páréventebeíró" vagyok, szal a véleményem biztos irreleváns:P de szerintem van értelme már a konzoloshoz hasonlítgatni..tavaly nemvolt(szvsz) de most már a pes is megüti a mércét...és rengeteg patch készült konzolos verzióra is , olyan nagyságúak mint a GA féle patch szal nekik sem gáz már ez a licensz dolog annyira...

Más kijavítottam a ProEvoluti Demo Patch adatbázis hibáit, még a végsõ verzióban is nagyon gagyi hibákat hagytak benne...a tulajdonságokat mind a 3 kusztom csapatnál átírtam a Pes stat database szerint (Barca meg Liver az megmaradt lehet késsõbb átirom de ezeknél nem volt hiba) szal már nincs ilyen, h Kalou DM meg ilyesmi...itt az img fájl csak felül kell írni

Breki33
<#eljen>
ez a reakcióidõ egyre jobban kezd idegesíteni :S

meg azért azt se hiszem el hogy a gyors emberekkel nem lehet elsprintelni...
Terminátor14
Szóismétlés meg jó sok helyesírási és vesszõhiba :D Hát én kérek elnézést, eléggé fáradt vagyok :(

Bal-t kérdezte vki: Nekem annyi rémlik, hogy tutira lesz, és ugyanazok a posztok lezsnek játszhatóak, mint eddig. Nem tûnt úgy, hogy óriási változásokat szeretnének eszközölni ezen a játékmódon.

CSAK a Fradi

Terminátor14
Hát én is azok között voltam, akik elsõ pillanattól kezdve áttértek a pesre, úgyhogy ez oké.

De szerintem az emberek nagyobbik része tisztában van itt a dolgokkal fifa vs pes témába, legalábbis az itteniek közül. Úgyhogy amit írtál, az így van, nem is kétli senki. De amit ez elõtt írtál, az akkorsem oké :) Mmint hogy pc-s pes vs. konzolos fifa :D Ennek az összehasonlításnak semmi értelme.

És még annyit, hogy akinek csak pc-je van, az igenis lehordhatja a fifát, mert mást nem érdemel :) Az egy dolog, hogy konzolon jó, de ez nem sokakat hat meg a pc-s verzió megítélését tekintve. Ami szerintem így van rendjén.

Egyébként szerintem teljesen felesleges embereket gyõzködni, hogy mi hol és miért jobb, úgyis mindenki eldönti magának és azzal játszik, amivel akar. Sok tízéves isteníti a pc-s fifát, de isten óvjon attól mindnyájunkat, hogy õket keljen gyõzködnünk. Persze lehet ellenpélda is, csak mondom, ez a topik elsõsorban pc-rõl szól, azon pedig szerintem vitán felüli a dolog.

CSAK a Fradi

The Hedgehog
Nem értitek. Nekem az a bajom, hogy PES-es (és sokan magukra veszik, pedig pont nem õk azok) úgy beszélnek általánosságban a "szar FIFA"-ról, hogy tisztában nincsenek azzal mit nyújt a játék konzolon.
Senki sem mondta, hogy vegyetek konzolt a FIFA miatt. Hülye lenne aki emiatt a játék miatt venne. Csak az zavar, hogy sokan a PC-s játék alapján általánosítják a sorozatot.
Gyerekek. A PES3 volt az a játék amit mindenki leszólt. Nagy zászlósvivõ voltam, hogy megszerettessem a FIFAHUNGARY-ra járókkal és Breki egyike volt ezeknek az embereknek. Sokat hallgatta tõlem az evangéliumot :)

Itt hozzáállással van gond. A PES fanoknak dívik általánosságban szidni a FIFA-t. És nagy részük nem is tudja, hogy a játék konzolon nagyon is a PES királyságát döntögeti.

Kár itt amellett érvelni, hogy a PES gyepei, arcai mennyivel jobbak, mint a PC-s FIFA-é, mert EGYÉRTELMÛ. Két külön generációt képvisel a játék. Unfair. Legyen a PES tábor az okosabb, ha már a FIFA tábor ennyire elvakult és buta, hogy a PC-s FIFA-t nem bojkottálja.