PRO EVOLUTION SOCCER kiegészítők

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

horpeti
A gép ellenin csak gyakorolni jó az onlinera. 😊
Teljesen más ember ellen. Ez már kiderült, bár eddig csak 2 emberkével játszottam. 😊

Igen, nekem is csinált olyat, hogy át se jött a félpályán egész meccsen, de aztán lõtt 2õt a végén. Még mindig néha olyan szépen át tudja vinni az emberen.
De ez 1v1re is igaz, múltkor úgy nyomtam 6-0t haver ellen (nem Termi!😄), hogy tényleg mindegy volt, mit nyomok, mert minden nekem kedvezett... Még amikor belerúgtam a kapusba, akkor is visszapattant. 😊

horpeti
Ha gép ellen azt csinálom, amit írtál, hogy 1 csel, sprint, megvertem a védõt, utána újra nem sprint, és jön a következõ, akkor felrúg hátulról az a védõ, akit kicseleztem már, és nem fúj semmit. 😄
Ezért a sprintet ilyenkor nem hagyom abba, és jól bele is futok a másik védõbe. 😛

Breki33
ez ha jól emlékszem jobb analóg irányba történõ nyomása volt és akkor a játékos úgymond spiccel majdnem megnyúlva elvitte oldalra

Amúgy az a nehézség is érdekes, ugye tesztelésnél sokszor csak nézem a gyepet alapon van, hogy minél gyorsabban lássam az eredményt, na most mióta gyakorolgatom a cselezést és a manuális paszt eredménybe gyengébb lettem és volt egyszer hogy 4-5 gólt kaptam profin.

Tegnap viszont mondom még játszok egyet Juve-Barca kb 4-5 percben vezettem aztán szinte körbelõttem a kapuját teljesen fölényben voltam, de kimaradtak a helyzetek és a végén lõtt kettõt

Erre nézem, hogy biztos vmi kezdõ nehézség én meg szenvedek erre meglepve láttam, hogy Top Player.......
hát kb semmi ilyenre nem gondoltam, csak kíváncsi voltam hogy focizol-e 😊
Azért a valóságban is viszonylag kevés az olyan játékos, aki teljes erõbedobással sprintelve kerülgeti a védõket.(A Fifaban van egy olyan, hogy egy jobb analog pöccintéssel elrúgja az érkezõ védõ mellett a labdát. Remélem itt is van valami hasonló, mert ha 1 védõre viszem lendületbõl, akkor néha eléggé zavarban vagyok, hogy most mit is kéne.) Ha nem sprintelek elég sokáig meg tudom tartani a labdát 1 játékossal is. Kb annyi, hogy 1 csel után 1 kis sprint és megvan az az 1 ütem elõny, ami kell ahhoz, hogy a következõ ellenfelet kicselezzem.

Amúgy a nemrég kikerült olasz verzió nem tudom mennyire mondható véglegesnek, de pl a Juve-ban se Casares se Grosso, ami azért gáz tekintve, hogy október van...
Breki33
pl azt ha rühellem ha úgy próbálnak beállítani mint akinek fogalma sincs a dolgokról csak gép elõtt ül

holott ez egyáltalán nincs így

Csakhogy tisztázzuk

minden nap -ma is- versenykerékpárral járok munkába, mint korábban szó volt róla szinte minden nap edzek, kajak kenu szakosztályba, focizni jártam egyesületbe évekig +kispályán foci, edzõterembe jártam évekig most otthon van úgymond ez berendezve.

szval aki vmi kis vékony kockagyereknek vagy daginak képzel eléggé tévedésben van.

ja és szinte semmi más játékkal nem játszom focin kívül
horpeti
Néha sajnos csinál olyat, hogy azt hinnénk, már milyen a labda, de mégis az ellenfél viszi el. Általában gépnél van így, õ tudja a gombkombót. 😄
Én általában mindenre R2-õt nyomkodok, ha támadok, ha védek. 😄

2009ben R2vel csinált ilyen elpöccintéseket. De valszeg magától is csinálta volna, csak én megszoktam az R2 nyomást.

horpeti
Breki, cselezésre visszatérve: igen, egyelõre én is úgy érzem, hogy 1-1ben kevés vagyok. Bár 1v1ben könnyebb volt kijátszani az ellenfelet, mint a top playert, de ez csak a védekezés hiánya.

Amit Hedge is írt, nehéz ráterekdni a labdára technikásan... ha nem nyomsz sprintet, akkor lehet szlalomozgatni, és cselezgetni, de lenyomva a sprintet, szinte "irányíthatlan" a játékos.

Meg mostanában mindig nyomom az R2õt mint állat, és akkor lassít a játékos, és sokkal jobban tudja a labdát kezelgetni. A sprintnél tutira jobb. 😄

hát csak megkérdeztem most mi ebben a baj 😊
Breki33
szerintem te még bölcsibe jártál mikor már fociedzésre jártam
szval nem kell ez ide.....
Breki33
egy van még amit nem tudok itt jól megvalósítani
de lehet nem tudom jól leírni

van egy labda amire ketten megyünk az ellenféllel átlósan keresztezve egyást a labdánál, ha nem csinálok semmit kb egyszerre érünk oda, na viszont 2009-ben volt olyan hogy a jobb analóggal kicsit átlósan megtolva elpöccintettem hajszállal megelõzve pl a védõt és egyben lendületbõl elis mentem mellette, na ezt itt nem tudtam eddig megcsinálni.
focizol is vagy csak focis játékokkal játszol?
horpeti
2v1nél nagy bajom volt az emberváltással, amit a PES6os végig 2v2õzés tapasztalataival hasonlítottam össze septiben:
Nem oda vált ember, ahova szeretné az ember, és jó lenne.
Sõt, sokszor nem is enged odaváltani 5-10 emberváltás nyomás után. 2-3 olyan ember között teszi ezt, ami nekem nem jó.

Emlékszem, hogy 2v2õztünk régen, nyomtam váltást, szélen indultam, kaptam stb.. most tök szarul csinálta ezt a dolgot.

Az automata váltás része érdekes, ha gyors az ember, tudja, melyikkel van, de volt néha érdekes, azt hittem azzal vagyok, közben Termi irányította. 😄

Breki33
na tese olvasod ami írva vagyon

ezek pont amiatt vannak

én pont úgy szeretnék elfutni hogy a labdát hosszan megtolom , de nemhogy három méter, de egyis ritkán jön össze, szval ez elég hihetetlen

a 20 méterre elpattan meg lol csak........
Én viszonylag sokat "konzolfifázam" mostanság. Elképesztõen jól sikerült játék amúgy, rengeteg ötlettel, közel tökéletes fizikával és remek mozgásokkal. Ha többen vagyunk valószínûleg elõ fog kerülni párszor egy-egy összejövetelen, de mióta nyomtam pár meccset az új PES-el eszembe se jutott, hogy elõvegyem. Valahogy én itt érzem, hogy focizok.
Btw: Ezen a késés dolgon sokat tûnõdtem. Lehet nekem mást jelent ez, de kb csak azt veszem észre, hogy mikor a játékos lábától távolabb kerül a labda labdavezetés közben, akkor eltart 1 pillanatig míg beéri, és megcsinálja a mozdulatot. A tavalyiban ragadt a labda és ha volt egy gyors és jól cselezõ ember a pályán értelme sem volt egymás ellen játszani, mert csak húzogatni kellett jobbra balra a labdát. Most 1-2 cselt jól össze lehet hozni, de már közben tervezgetni kell, hogy hova adom tovább, vagy rálövöm-e. Nekem tetszik így.
ez a lassulás úgy szar ahogy van, ezért is toltam kb 5meccset demóval, minden második meccsen kiléptem mert felkúrt😄

néha amikor elakarok futni, mint a régebi részekben, kb 3méterre megtolja labdát aztán már ott is védõ
meg labdaátvétel is eléggé el lett rontva szerintem, egy full teknikás embertõl is elpattan 20méterre
eZo
a hétvégén 4-5 meccset nyomtam xbox360-on a fifa 2010-et és baromi jó !

ha a pes 2010 netkódja ismét sz@r lesz és nem lehet normálisan online játszani, akkor beszerzek egy konzolt fifával

úgy is csak 1 játékkal játszok, attól legalább elvárnám, hogy az olyan is legyen és semmit sem érnek ezek a játékok multi nélkül, ráadásul haverom mondta, hogy teljesen lag mentes az online játék

Ezt érdemes végig nézni:
fifa 2010 videoteszt

NOTEBOOK: HP PAVILION ( Intel i5 2410M; 8GB RAM; HD6490; A-DATA 128GB SSD ) KONZOL: XBOX360 Slim [Fifa 12] [Forza 4]

eZo
A reakció idõ lassú ez vitán felüli, de pl. az elõbb említett "sprintet csak a megfelelõ alkalommal kell használni" módszerrel azért sok szempontból játszhatóbb a játék pl. labdalevétel, lövés, cselek sokkal jobban mennek mint sprint gomb mellett

valóba elõre kell gondolkodni, hogy mi is legyen a következõ lépés, de a kapáslövés nem nagyon akar összejönni, úgy mint korábban ( azaz közel se annyiszor, és úgy és akkor amikor szeretném ), nekem a szögletek se mennek úgy mint elõtte,de ez csak gyakorlás kérdése

A legbosszantóbb akkor is a manuális emberváltás hiánya !

Peti 2vs1 nél milyen volt így játszani, hogy a gép állandóan beleszól az emberváltásba ?

Mondjuk az is érdekes, hogy a játék megjelenésével egyidõben lesz már hivatalos javítás is ... vajon mit tartalmaz ? errõl már van valami infó ?

NOTEBOOK: HP PAVILION ( Intel i5 2410M; 8GB RAM; HD6490; A-DATA 128GB SSD ) KONZOL: XBOX360 Slim [Fifa 12] [Forza 4]

Breki33
többség :-)

annak a többségnek érdemes lenne a #60149-et megfontolnia...

Egyébként amit idéztem külföldi fórum , hogy errõl van-e szó pont írták hogy van akinél volt ilyen lassulás másnál meg más gépen nem.

De nem tudom ugyanerrõl volt-e szó mert arra senkise vette a fáradságot, hogy leírja ide.

Breki33
ez nem így van

mikor már elõre nyomtam a paszt még csodálkoztam is, hogy de jó milyen gyorsan továbbpasszolja, mivel fifa 09-ben akkor a hülye gép vissza próbálta kényszerítõzni.

De itt nem errõl van szó, konkrét példában egy belõtt pasz volt ami a középpen állótól kicsit messze elpattant és mire lõtt volna oda lett a helyzet. Szerintem tök egyértelmû, hogy gyors futással ment a labda felé ezért mozgott így utánna kipróbáltam direkt ilyen szitut és nem csinálta ezt.

Esetleg az lehet hogy z én játékstílusomnál nem nyomom mindig ész nélkül az R1-et de nem azért gyors mert elõre nyomom.

Egyik példa azt hiszem pont olyasmi volt aminél befordultam a kapu felé és utánna lõtt.

Tegnap is volt egy hasonló szitum Amauri-val mikor szinte háttal vette át kicsit befordulva kapura lõtte csak lestem milyen jó ütemben, ha ennél gyorsabban csinálja az már valószínûtlen. Kár, hogy nem vettem fel.

De #60112-en se úgy látszik mintha sokáig tökölne.

The Hedgehog
Én is hasonló gondokkal küzdök. Meg nálam még az is gond, hogy sokat váltogatok nextgen FIFA és PES között, így nehezebb is a cselekre rászokni. De alakul...

Kétféle vélemény létezik... Az enyém és a helytelen!

The Hedgehog
De amúgy sem ez a lényeg. Szerintem a többség ellen próbálsz meg bizonygatni olyan dolgot ami kurvára nem lényeges abból a szempontból, hogy Téged nem zavar - és így észre sem veszed - egy olyan dolga a játéknak ami 95% szerint létezik. Szerintem Te egyszerûen rátalálsz könnyen a játék ütemére és így fel sem tûnik ha valami kevésbé reagál gyorsan. Érdemes egyébként elõvenni a PES 2009-et 2008-at egy masszív 2010 játék után. Érezhetõ mennyivel bõkezûbben bánik a reakcióidõvel 😄

Breki33
én az egy-egy ellenit nem tudom jól elõzõben egy ember melett pl sima irányváltoztatással vagy kis elhúzással elvittem, most meg nyomok egy l2-t nyomom a két analógot aztán lesz egy csel ami van amikor tök jó van amikor pont sima elhúzás kéne.

Nekem az tetszene hogy pl jobb analóg kétszer fel felfele elhúzás kétszer jobbra gyors megtolás és így tovább, de erre a cselezésre nem áll még rá a kezem.
Terminátor14
De azért kabarénak tökéletes volt ez a pár meccs, rég röhögtem ennyit 😄

Remélem a teljesben azért más lesz...

CSAK a Fradi

The Hedgehog
Szerintem azzal a GIF-el sokat nem lehet bizonyítani... 😊 Csak azt, hogy jók a reflexeid 😄

horpeti
Nekem is csak a passz lövés ívelés lassú (vagyis minden rúgó mozdulat😄DDD). Vagyis néha rohadjon meg, hogy annyit vár. 😄

The Hedgehog
Szerintem meg egyszerûen Téged ez nem zavar. Ennyi. És így nem is veszed észre, mert eleve úgy játszol, hogy már elõre még passz közben nyomod a következõ cselt, lövést (ami ugye a PES egyik elõnye, hogy lehet)... Szerintem ezt úgy lehetne csak bizonyítani, hogy szinkronban látjuk a gamepad-et és a képernyõt és egy-egy gombnyomásnál lelassítjuk az eseményeket. Szerintem ez inkább nehezítés a játékban, mint rossz programozás. Elvárják, hogy elõre gondolkodjunk... Engem már nem zavar.

Breki33
ember konkrét példát mutattam rá, most írtam

még a srác is aki az övét felrakta elismerte, hogy igen nálam nem úgy reagált

csak észrevenném ha olyanokat csinálna
horpeti
Én még azt nem érzem, hogyha megnyomom a sprintet, akkor hogyan tudok kontrollált mozdulatokat csinálni utána.
Mert pl. 2009ben ha nyomtad a sprintet, és pl. egy oldalirányt, pontosan tudtad, hogy hova fogja megtolni, meg ha elengeded, akkor tudtad, hogy mit fog csinálni. Itt még elég megfoghatatlan számomra. Meg kell tanulni.

Nyilván szar az ütem, amiben tolom, néha tök belassul a csávó, meg ilyenek.

Persze látom, mások már vágják a témát. 😄

Breki33
egyébként tegnap esti meccsen úgy éreztem, hogy a pasz gomb lassú nekem vmiért amit eddig nem tapasztaltam egy meccsen sem, de csak a pasz lövés ívelés semmi más nem.

Valószínûleg ez a gamepad miatt lehetett ugye ezt már szét kellett kapnom benne a gombok latti mûanyag el volt repedve vagy szakadva úgy kellett megmahinálnom, holott egy ilyen mûanyagot ha lehetne külön kapni csak ki kéne cserélni, de nem a LOgitech csak egész gamepadot cserél, de szerintük ha bentmarad a gomb és lassan jön vissza az nem hiba.
The Hedgehog
Én is. Minden ismerõsöm erre panaszkodik (az animokon kívül). De egyébként Brekinél ez lehet egyszerû megszokás. Észre sem veszi, hogy késõbb reagál, mert õ tipikusan az a játékos aki amikor passzol már a lövést tervezi 😊

Breki33
Na tisztázzuk

Volt egy példa Gif ami ezt hivatott megmutatni ahol tényleg lassan reagált az alapján utánna kipróbáltam nem reagált lassan hasonló szituban felis raktam róla két gif-et sõt még idéztem is külföldi fórumról, hogy arról van-e szó.

Aztán kiderült amit #60149-ban írnak olyasmiról lehet szó, legalábbis az adott esetben majdnem biztos.

És az hogy csak én írom, hogy nem reagál lassan nem azt jelenti, hogy mindenki másnál lassan reagál

horpeti
Minden esetre várom a teljest, addig nem foglalkozom késésekkel, stb.
Egyébként néha olyan érzés, mintha neten nyomnám viszonylag szar pinggel. és nem csak a sprint miatt. 😊 De tény, hogy a sprint még jobban lassít, el van úgy eléggé húzva az ütem, amikor tud valaki valamit csinálni, bár a gép olyanokat csinál, hogy csak na.

Mondjuk ami nem tetszik, bár valósághû, hogy nyomok egy sprintet, aztán bár elengedem a sprintet, de még 3-4 lépést fut tovább sprintben.. jó, oké, nem olyan könnyû megállni.. 😄

horpeti
Hétvégén nyomtunk egy kis PESt, szakadtunk a röhögéstõl, annyira lámák voltunk benne. 2v1et nyomtunk gép ellen. 😄
Meg egymás ellen is.

Hát van még mit szokni rajta, fõleg, ha szerintetek ez így frankó. 😊
Néha úgy érzem, hogy jégpályán vannak a játékosok, és nem is akarnak reagálni a dolgokra. Valahogy labda nélkül is olyan körülményes néha a játékos, nyomom a sprintet, aztán mire az megmozdul, sehol nincs a csatár, aki csak egyenesen viszi a labdát.

Néha meg simán jó.. Lehet játékos függõ. Mi lesz gyenge csapattal, meg játékossal?
El se tudom képzelni így egyelõre a Become módot, ill. elvileg így akkor nehéz lesz... 😄

Pethy23
Eddig én csak tõled hallottam azt hogy nem reagál lassan...
eZo
"sprintet csak a megfelelõ alkalommal kell használni"

igen ez a megoldás, ezt már én is írtam többször, szóval az valóban ne is próbálkozzon vele akinek a sprintre ragadt a keze 😊

ok köszi
Breki33
talán mert nincs benne?

egyik demóban sem volt kommentár
Breki33
értsd már meg, hogy ez a lassú reagálás nincs mindenkinél
én pl semmi ilyesmit nem tapasztaltam ezt gif-en is mutattam
"Hála Istennek a "késés" megmaradt..." pfff, hát ez remek... sikerült akkor elcseszniük az egyetlen játszható foci játékot PC-re... ha télleg így lesz PC-n is, hogy megmarad a lassú reagálás, akkor nem is játszok vele :/ nekem nem hiányzik hogy felidegesítsem magam azzal hogy nem passzol vagy rúg idõben a játékosom :/

Nekem a demón nincs koment miért?
HoReSz1975
tényleg jöhetne már, egész évben erre vártam <#awink><#nevetes1><#hehe>

MSI Z87-GD65 Gaming |i7-4770K|Kingston DDR3 8GB PC3-19200 2400MHz HyperX Predator Kit|GIGABYTE R9 290 4GB|Dell U2312HM|Zboard MERC|Logitech G400|COOLER MASTER HAF 922|Seasonic M12II 750W EVO

ASDSDFfdf:
jól hangzik, jöjjön már<#wow1><#wow1>
Ma nyomtam pár meccset az olasz xbox verzióval. Hatalmas az elõrelépés a demo-hoz képest. A kapusokat nem kijavították, hanem teljesen újradolgozták. Nagyon jól helyezkednek, jó ütemben mozdulnak ki, és nem adnak 10 gólpasszt meccsenként. Hála Istennek a "késés" megmaradt, úgyhogy továbbra se arról szól a játék, hogy Agüero-val körbefutod 3* a védelmet. Amúgy annyi a titka, hogy a sprintet csak a megfelelõ alkalommal kell használni. 3 meccs után megszokható az egész. Remélem minél hamarabb meg lehet venni PC-re.
báttyó02
azzal a különbséggel h a 2K konzolon is szarrá veri az EA nba-jét ;D

Pierre Van Hooijdonk - Djibril Cissé - Go Gunners - F.F.F -

HoReSz1975
<#nyes>

MSI Z87-GD65 Gaming |i7-4770K|Kingston DDR3 8GB PC3-19200 2400MHz HyperX Predator Kit|GIGABYTE R9 290 4GB|Dell U2312HM|Zboard MERC|Logitech G400|COOLER MASTER HAF 922|Seasonic M12II 750W EVO

NBA 2K10-el én is fogok majd játszani..<#vigyor>
Ez olyan mint a PES PC-n csak épp kosaras játék!😛

The Hedgehog
A PES-nek is jót tenne egy kis konkurencia erõsítés. Bár addig nincs gond amíg õk okosan a teljes portot adják ki PC-re.

Breki! Shift + Del 😄

HoReSz1975
NBA 2K10 ezzel én is játszok, gyönyörû grafikája van és a fizika is eszméletlen jó lett...

Bárcsak a Fifa is idáig fejlõdne, de szerintem az EA a végén a Fifa -t sem fogja PC -re kidobni, úgy ahogy az NBA -t és a NHL -t <#boxer>

The Hedgehog
Mert van aki hülye és lusta megszokni a jó focit PES-en. Nem is értem, hogyan tudnak tartósan a FIFA-val PC-n nyomni. Sírok... Feltettem az NBA 2k10-et. Szebb, mint konzolon. Még, hogy nem lehet nextgen grafikát PC-re portolni 😛