PRO EVOLUTION SOCCER kiegészítők

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

csm
csak mer van az a szám hogy "whatever you do" vagy ilyesmi és kéne címe.
de azért kösz

BMW 325 iX Rallye Car :)

Breki33
Persze a fórumomban

klikk
horpeti
azt az 1 helyet be tudnád határolni pl. 1 link erejéig? 😊

Breki33
van a superpatch 2.0 a stadionok meg egy helyen vannak
Breki33
nem mert én cseréltem

illetve egyszer kipróbáltam és aztán visszaraktam az enyém

azt tudom, hogy az Italian Soccer Song benne van mivel azt én küldtem.
csm
hi all.
Breki, meg tudnád adni azoknak a zenéknek a listáját amelyek a superpatchben vannak?

BMW 325 iX Rallye Car :)

Shevchenko
Valaki online?<#conf>

FORZA MILAN!!!

horpeti
Dejó lenne, ha lenne annyi lelkierõm, s. kedvem pöcsölni a gyepekkel, stadionokkal, arcokkal, tök szép PESem lenne...

Pedig gondolom max. 1 óra alatt berakható minden...

csak összegyûjteni se tudom má annyi van...

pl. ezek (is) tetszenek, meg azok a stadionok is, de hát már 600 millió link volt 400 millió HSZa, és a franc se tud már utána járni 😞(

Remélem lesz vmi összesítõ cucc ... a legjobbnak ítélt változtatásokról... Bár ez csak álom marad nekem 😊)) mint a szép PES is 😛

Breki33
Breki33

Terminátor14
Jók, köszi!

CSAK a Fradi

jbal
<#wow1>ezek nagyon jók

Breki33
jbal
<#gun>😄

horpeti
<#ejnye1>

Breki33
horpeti
minek cipelném? 😊

Jó az otthon, úgyse olvasom 😊

Breki33
inkább minden nap cipeled? :-)
horpeti
várhattok. 😛

jbal: az csak teszt volt...

Breki33
pontosan

várunk rád :_)
jbal
sztem horpeti ne linkelgesd be ide a képeket egyenként hanem scannelj be mindent azt összecsomagolod és feltöltöd egy tárhelyre

horpeti
most nincs kedvem. 😊

Majd talán 1*

Breki33
akkor scannelj :-)
horpeti
én maradok a PESnél. 😊

Breki33

Breki33
MaDok
Gombfoci-generációk

Elsõ gombfoci játékosaim valószínûleg a trafikokban kapható könnyû mûanyag gombok voltak (így hívtuk magát a tárgyat, a gombfoci játékosokat). De nem izgattak különösebben a számomra sokszor ismeretlen nevû és a fakult fényképeken látható focisták, valamint csapataik, nemzeti válogatottjaik, hanem, unokatestvéreim hatására is, akik felépítettek egy teljesen önálló és fiktív foci-gombfoci bajnokságot, én is kitaláltam csapatneveket és készítettem nekik "mezeket". Ezek lettek az elsõ gombcsapataim: Monton, Málton, Weimping, Honston. Nevüket Észak-Amerika térképén található kisebb, valóságban nagy települések (pl. Winnipeg) után-átalakításával kapták. Az igazai nagy gombfoci hullám késõbb jött, akkor, amikor kialakítottam egy 7 csapatból álló elsõ osztályt és egy 9 csapatból álló másodosztályt. A csapatok három játékosból álltak, és egy kisebb rajztáblán játszottam - mindig önmagammal. A bajnokságról füzetet is vezettem (Gombfüzet I., II.), sõt a nagy gólokat le is rajzoltam, az edzõk-játékosok nyilatkoztak, góllövõlistát vezettem. Ekkor már nem csak bolti mûanyag gombokkal játszottam (amelyeket egyébként forró viasszal töltöttem meg, hogy nehezebbek legyenek, és döntõen ezek a lenézett mûanyag tucat gombokból álló csapatok szerepeltek a másodosztályban), hanem megkaptam édesapám gyerekkori, 1940-es években, valódi gombból készült, de már mûanyag-bakelit játékosait. Õ akkoriban nagy bajnokságokat játszott barátaival, maguk készítették a gombokat és a kor nagy focistáiról nevezték el õket: Hidegkúti, Sándor, Bödör, Zakariás, Palotás, Banister, Sir George Mike, Fontaine, Ramsay, Sivori, Grillo stb. Késõbb újból elkezdett gombfocizni az 1980-as években egy baráti társasággal. Minden hétfõ este játszottak, szabályos bajnokságot, mindenki két csapattal vett részt benne. Sokat gyakorolt otthon, krémezte, viaszolta a játékosokat, gyakran nyugtatót is bevett mielõtt elindult. De ekkor már a régi, alapvetõen kicsi gombok nem voltak megfelelõek, folyamatosan újakat készített. Kezdetben rikító színû mûanyag gombokból készültek a játékosok, amelyeket újonnan vásárolt, összeragasztott, majd megreszelt úgy, hogy laposan és emelve is tudjanak lõni. Késõbb szerzett egy kb. 1-1,5 cm vastag plexi lapot, amibõl kivágott 4-5 cm átmérõjû korongokat, majd nagyapám reszelõgépével alakította ki végsõ formájukat. Én is kaptam már ezekbõl a plexibõl készült (Bozsik, Puskás) vagy más, kevésbé sikerült nagyobb gombokból (Hulsthoff, Troche).

Gombfocit más rokonok és barátok is játszottak, persze mindenki más szabályokkal, más méretû játékosokkal. Az 1980-es évek végén unokatestvéremmel kezdtem minden szombaton gombfocizni. Három-három 11 játékosból álló csapattal vettünk részt a bajnokságban. Egy nagy, apja által készített, tökéletes minõségû táblán játszottunk. Õ is örökölt valódi gombfoci játékosokat, maga is csinált néhányat, sõt régi típusú, készen kapható mûanyag gombok is szerepeltek csapataiban. Saját csapataimban, a trafikban kapható mûanyag gombok nem kaptak helyet. Mivel nem volt elég számú édesapámtól örökölt gomb, valamint több nagyon kicsi is volt közöttük (ezekkel nagypályán nehéz eltalálni a labdát), én magam is elkezdetem gombokat készíteni, édesapámtól ellesett technikával (általában a nagyobb gombok voltak a hátvédek, a fürge kicsik a csatárok): Röltexbe vettem nagyméretû gombokat, kettõt összeragasztottam és a nagyapám reszelõgépén durván elkészítettem õket, majd finom reszeléssel kialakítottam a különbözõ típusú lövõfelületeket. Késõbb már plexibõl is készítettem néhány játékost. Nevüket a kor nagy vagy néhány évig tündöklõ és sokat látott focistáiról kapták: Baresi, Vialli, Cantona, Maldini, Ohana, Viscaal, Bryl, Schilacci, Völler, Papin. Teljesen vegyes csapataim voltak, fantázia névvel: FC Vieux Lyon (Lyonban éltünk egy évig), TG Grana Padano (tévében látható reklám(tábla) volt focimeccseken), SV Lullaby (Cure akkor adta ki a Lullaby címû lemezét). A csapatok összeállítása a következõ volt:

TG Grana Padano: Bozsik, Puskás, Van Basten, Maldini, Zakariás, Sivori, Bödör, Mike, Ramsay, Cantona;

FC Vieux Lyon: Palotás, Kocsis, Bryl, Grillo, Fontaine, Hamilton, Papin, Ohana, Banister, Hidegkúti;

SV Lullaby: Troche, Hulsthoff, Byrne, Schilacchi, Sipos, Bíró Sanyi, Klinsmann, Völler, Finney, Viscaal.

Unokatestvérem gyakran morgolódott, fõleg ha sokat vesztett, hogy nekem könnyû nyernem, mert olyan nagy, drabális játékosaim vannak, neki meg olyan kis méretûek. Azért általában szoros meccseket játszottunk, és hihetetlen nagy élvezetet jelentett minden gombfocival töltött szombat délután. Én is sokat készültem az összecsapásokra, gyakoroltam a kapura lövést, de fõleg a taktikán gondolkodtam sokat, és rajzoltam le rendszeresen unalmas egyetemi elõadásokon. Ha veszettem, olyan mélységû rosszkedvem lett, hogy csak a Moszkva téren tudtam magamhoz térni, ahol minden szombat este találkoztunk barátaimmal és ahonnan indultunk tovább a pesti éjszakába: házibulik, alternatív koncertek, Fekete Lyuk, Almássy tér, Razzia, Night Oil stb..

Granasztói Péter
Budapest, 2005. augusztus 15.

gabber_saviola
😄dddddd

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

Breki33
nekem volt hintõporom is PPPPPPPPPP

mondjuk azt a pinpongasztalra nem használtam :-)
Breki33
még ennél is laposabb?

ez a legkisebb
gabber_saviola
inkább más volt

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

Breki33
jó de nekezebb?
horpeti
nekem olyan volt, hogy ilyen félgömb formájú, de annál laposabb... 😊

és amikor rálõttem, még fel is pattant róluk 😊

gabber_saviola
ezzel kezdödött a gombfocis "karierem" 😊

gabber_saviola
ez itt 😊

gabber_saviola
persze lappal de tök más mint a sima

Breki33
na ez a kisméretû

horpeti
Nekem miért nem ment? 😞

Breki33
Breki33
Breki33
és a pöckölös jobb?

ott egy lappal kell ugye?
gabber_saviola
szektormérõvel persze, a mezeit még elötte játszottam itthon 😊

Breki33
szektormérõvel meg mindennel?

akkor a pöckölöst játszottad csak a mezeit nem?
gabber_saviola
á már nincs meg 😞

renedes szabályos volt minden, az általános iskolában volt egy gombfociklub ott nyomtam minden nap 😊

Breki33
lássuk

megvan még?

szabványos kapu volt?

amúgy a hivatalos játékidó 26 perc
Breki33
gabber_saviola
kapufa fábol volt és fekete-fehér csíkozásal voltak ellátva, a háló meg fonalbol volt elkészítve

horpeti
http://xs.to/xs.php?h=xs65&d=06043&f=beolvasás0001v3.jpg

Aztán ha megnézed ennél se jó a kép, vicces. na mind1, hagyom a francba, jó a tinypic.. 😊

Breki33
lehetne egy oldalt csinálni amit innen kilinkelünk és amin a kézikönyv van

valaki úgyis megigérte, hogy elkészíti PP
Breki33
akkor takarítónõõõõõõõõõõõõõ

figyi mint újfiúnak van egy ötletem

az hogy www.tvn.hu mond valamit?
Breki33
és melyik fajták voltak?