PRO EVOLUTION SOCCER kiegészítők

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rudee
Nos, hosszabb meccseknél jobban kijön a kapuskérdés. Nem hiszem, hogy túl reális lenne az, hogy 10-12 kapura lövésbõl a 7 pontos 1-2 kivétellel gólt eredményez. Arról nem is beszélve, hogy a CPU 90%-ban hajszál pontosan a sarokra lõ.

Szar Bayern, szar Bayern :)

hát azt énse...jó lenne tudni hogy mire is jó ez az egész, én a leírás alapján nem tudtam kibogozni. :D

de elvileg ez a KFS annyiban különbözik a régi kitservertõl hogy nem exe és játék függõ, szóval majd ha jönnek ki hivatalos patch-ek akkor nem kell új kitserverre várni amíg kompatibilissé teszik az új exe-vel, mert mûködni fog vele, és ez mûködik régebbi PES-ekkel is, illetve olyan játékoknál amik AFS fájlokat használnak.

Breki33
igen köszi ezt néztem, csak nem értettem ezt a túlbonyolított rendszert, minek átnevezgetni.....
Breki33
Pass support -ot beállítottad?
nálam full pontosan passzol, néha nézem a nyíllal is, hogy beinduljon

a manual shot-al meg már eltalálom a kaput, de a kapus szinte mindent kivéd
Pethy23
Hát én idén lehet megint kihagyom. Egyszerûen felb@sz hogy nem voltak képesek megcsinálni a passzrendszert. Passzolok játékosnak, majd azzal passzolnék tovább, erre olyan 10 centire sikerül továbbpasszolnia. Baromi idegesítõ.
Rudee
Csak sikerült megcsinálni. Adminként futtatva és mentve már jó lett.

Rudee
Sajnos nem unlockolja a general settingset, hiába van benne.

Rudee
Hát igen.
Én is fullra lekapcsolom a váltást, de rövid passzoknál néha halál.

Most próbáltam, hát pontosan nem értem mire jó ez, de le van írva mit kell csinálni.

- Installálni kell a Dokan Library-t.
- A config.ini-ben át kell írni az elérési utakat pl. "C:\pes2013-demo" helyett "C:\Program Files (x86)\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2013 DEMO".
- Az alap img mappát át kell írni img.real-ra.
- Utána léptre kell hozni egy üres img nevû mappát.
- El kell indítani a kfs.exe-t majd a játékot.

A kitserveres része mûködött, mert a labdát lecserélte, de amúgy nem értem mi a különbség az elõzõ kitserverekhez képest.
Az üres img mappába meg úgy nézem berakta a játék alap img fáljait.

Breki33
kipróbáltad mûködik?

telepítést használatot leírhatnád pár szóban

KFS: Kitserver File System by Juce

KFS is a user-mode file system application that provides a read-only "view" of original AFS content, combined with files from "patch" directories (called "roots"). This allows for simple run-time patching of game content, while leaving the original AFS files unmodified.

AFS files are basically containers that encapsulate smaller content pieces (also called bins or files). These files typically have ".afs" or ".img" extension and can be found in many games developed by Konami, including Winning Eleven and Pro Evolution Soccer.

Download

Mintha jobban mozognának a játékosok..
http://www.youtube.com/v/mympIhU6k4g&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Köszönöm, kipróbálom, azt vagy ketté töröm a dvd-t és a joyt, vagy megszokom :)

[HUN]FaTaL
Igen ezt az egyet baromira rühellem, jó lenne ha támadás assisted lenne, védekezés meg unassisted. Tavalyit semi-assistedben játszottam, szerintem idén is ez lesz.

http://goo.gl/gd6Zi5

DaemoonHunter
Remek trailer, fõleg az annyira örülök, hogy átnyúlok a testeden ölelkezés a végén :D ami mellesleg örökké elõjövõ dolog minden egyes játékban ember emlékezet óta, de ez legyen a legkevesebb.

Terminátor14
Lehet választani Assisted, semi assisted és unassisted állás között, ezt megteheted, mikor oldalt választasz meccs elõtt. Megnyomod a lövés gombot és belépsz a menübe, ahol az automata passz meg stb is állítható.

A baj csak az, hogy teljesen szar a váltás minden állásban, unassisted nem jó, mert akkor sem vált, ha passzolsz egy játékosnak és nála lesz a labda, semi assisted meg már túl agresszívan vált helyetted és sokszor van az a szitu, amit te is írsz.

A játék egyik legnagyobb negatívuma évek óta.

CSAK a Fradi

Azt kérdezném ,ki lehet e valahogy kapcsolni az automata emberváltást, mert valami elbaszott idegesítõ, hogy becsúsznék, de a program gondol egyet és elvált, és egy tök más játékos csúszik be, ezáltal már nem 1, hanem 2 játékost is bukva a védelembõl.

http://www.youtube.com/v/wHAJdgUS1w4&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Fyrex
végre van értelme járatni a labdát, ha jól csinálja az ember akkor faszán szét lehet húzni a védelmet

Avanti Crociati!

Fyrex
<#eljen><#worship>

Avanti Crociati!

Breki33
felraktam az én HD-s bump-os dt07-emet hátha mást is érdekel
van benne egypár jó kiegészítõ

a füvek nem tökéletesek benne - nem azért mert nem jók, csak össze
kéne hangolni a bump-al, de mivel erre most nem volt idõm más füveit raktam bele

Így némelyik kicsit világos talán, de az esti egész jó és az eredetinél sokkal jobb szerintem

csak be kell másolni !

http://www.sendspace.com/file/cg3v31
[HUN]FaTaL
* fél tized másodperc

[HUN]FaTaL
"RS-t felejteném el, mert vagy a RS-en, vagy a négy gombon van az ember keze."

Meg ne haragudj már, de betonból van a kezed? Fél másodperc sincs az ujjad átrakni az ABXYról az RSre.

Breki33
az írásodból egyértelmû volt, hogy csak kombókban gondolkozol
semmit se akarok rádtolni, de szerencsére nem úgy csinálják a focis játékokat ahogy te szeretnéd és a többségnek ez megfelel
de szerintem te akkor is találnál benne hibát ha így lenne.

nem prejudikál-ok egyik jelentésében se........

a továbbra is azt érzem viszont az
aki figyelemmel követi a fórumot tudja, hogy melyik fokozaton játszom
az pedig nem a legkönnyebb........

A demoban egyenlõre még nem állítottam nehézséget csak a tegnap kérdezett dolgokat

Azzal cáfolok, hogy nem bonyolult az irányítás, lehet neked bill-el az de ezt a játékot gamepaddal kell játszani. Azt viszont énse értem mi értelme egy gombra 4 cselt rakni erre úgysincs idõ sokkal jobb lenne a korábban írt módszer ami tök egyszerûen megvalósítható lenne a játékba való komolyabb belenyúlás nélkül.
Nem mentegettem el fórum linkeket, de 1 gyors kereséssel gugliból:
http://www.cheatcc.com/ps3/rev/proevolutionsoccer2010review2.html
"Controls are still far too complicated when you get into advanced play, but the devs did make the basic controls easy to pick-up-and-play."
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/pro-evolution-soccer-2012/critic-reviews
"teammate control is way too complicated to master"
de ugyaninnen:
"PES 2012 fails to fully persuade, especially if you're looking for a more realistic and simulative play style. The game introduces some welcome features like the on-line fair play system, but fumbles on the ball physics and defense management, with an overly high speed of the actions. Suited for those looking for a more arcade soccer experience."
http://www.pesgaming.com/showthread.php?t=88093
"Feints are way too complicated, and require too many inputs to be practical." Itt szinte az összes általm is jelzett problémáról írnak (oldalvonal, script, rossz through ball, rossz védõváltás, csaló AI stb...)

Bármennyire csak rám akarod tolni az egészet, messze nem én vagyok az egyetlen, akinek nem tetszik ez a módszer. Én annyival megyek túl, hogy a RS-t felejteném el, mert vagy a RS-en, vagy a négy gombon van az ember keze. A kettõ közötti átváltás idõbe telik, ami irreális.
De még egyszer mondom, hogy nem kizárólagossá tenném az én rendszeremet, hanem lehetõséggé.

Mibõl gondolod, hogy nem ismerem, használom a link feintst? Ne prejudikálj, kérlek. De mivel RS-hez kötött, korlátozottan használható. Továbbra is azt érzem, hogy nem max fokozaton játszol, mert ott nincs idõ szarakodni a kombókkal, de gyakran még link feintsre sem.
Mivel cáfolsz? Azzal, hogy azt mondod, nekem nem tetszik? Azzal nem cáfolsz, csak a véleményedet mondod.
A kombók annyira kötöttek csak skillhez, hogy nem mindet tudják megcsinálni. Meg nem mindig sikerül (ez védõtõl is függ). De a kombók cselei ugyanazok, mert egy kombóra mindig ugyanazt a cselt csinálja. Én azt mondtam, hogy skill szerint (meg még más tényezõk szerint) válasszon cselt. Ez most csak a lövõcselnél van így, a többi kötött.
Breki33
khmmm pont azt írtam, hogy "most is skillhez kötöttek a cselek !"

igen te nem ismered, fogalmad se volt a links feint-rõl ami pedig tavaly is benne volt, részletesen beszéltünk róla itt is még videót is mutattam róla

nem többségnek neveztem magam, csak cáfoltam az állításod
az irányítás egyáltalán nem bonyolult, legfeljebb neked nem tetszik

na lássunk egy fórumot ahol ezt írják
Ezúttal tévedsz, mert még a PES-ben is van ilyen elem. A lövõcselt ugyanis variálja, ugyanolyan körülmények között mást csinál, de függ a közben elhúzott LS-tõl is. Sorry, de valaki nem ismeri tán a PES-t?
Egyébként nevezheted magad többségnek, totál lényegtelen. Sok fórumot olvasgattam, hogy csak nekem nem tetszenek bizonyos dolgok a PES-ben, de mindegyik kijött fórumon is. Többek között az irányítás problémája is.
Breki33
Demo Tweak / Unlocker 1.2.1 -el szerintem lehet
Rudee
Félidõ hosszát lehet már variálni?

Breki33
de ezt csak te akarod így ettõl még nem bonyolult az irányítás

és egyik fociprogram se így mûködik szerencsére

Ezért lenne opció. Ha nem tetszik, nem használod. Nem zárja ki az általad leírtakat. Csakhogy ehhez a konaminak el kellene szakadni az eddigi trendtõl. Azt meg nem merik már nagyon régóta.
Breki33
ez neked lehet tetszene másnak például nekem egyáltalán nem, akkor egy mozdulatra egyik játékos mást csinálna mint a másik

tök zavaró

ennél sokkal egyszerûbb az általam írt módszer és nagyon könnyen kivitelezhetõ is lenne és most is skillhez kötöttek a cselek !

de ettõl még nem bonyolult az irányítás fifában is kombókat kell tanulni
Miért mondok ellent? Az jó, hogy ismer 46 féle cselt. Az nem, hogy mindegyiknek külön kombója van. Igen, szeretném mindet használni, de a jelenlegi kombós rendszerrel lehetetlen.
Az automata rendszerhez persze normális elemzõrutin kellene. De függne a játékos technikai tudásától, ütemtõl is. Nyilván Kovács 34 Béla a Hegyhátrötyögõ tarcsiból nem fog rabonázni. Szépen lehetne a Palyer ID-hez is kötni. Saját kedvenc cseleket rendelni játékosokhoz.
Meg lehetne ezt rendesen csinálni.
De ennek valóban opciónak kellene maradni, mert aki kombózni akar, az tegye.
Breki33
ilyenre gondolsz amikor ilyen szépen kéri?

hm van benne egy csel és egy kapusbravúr :P

Breki33
négyen nincs???

simán RS és irány ennyi tök egyszerûen kivitelezhetõ

miért lenne abnormális más focikban is hasonló nagyságrendû a cselek száma sokan pont ezt igénylik

leírtam mi lenne a megoldás rá akkor nem négy hanem 12-16 csel lenne tök egyszerûen

ellent mondasz magadnak egyszer sok a kombó egyszer meg szeretnéd mind a 64-et használni

négyet ötöt megtanulsz+ott a links feint és máris van 10 cseled ami untig elég ha mégse bármikor változtathatod

ez sokkal jobb mintha a gép választaná ki a cselt a helyzettõl függõen akkor meg azért reklamálna mindenki

írni kéne a Konaminak, hogy vezessék be az általam javasolt rendszert :P
Es további nem javított hiányosság: lepattanóknál a gép által irányított saját játékosok nem mozdulnak elég gyorsan, gyakran csak állnak, és néznek, még akkor is, ha 2cm-re megy el a labda mellettük (persze olyan is van, hogy átfolyik a lábukon, de ez már más). Pedig tökegyszerû dolog. Ugyanez, ha egy hosszú elõretett labdánál áll egy játékosom a labda és a labda céljaként kiválasztott játékos között. Nagyon sok esetben ezt az én játékosom nem reagálja le. Egyszerûen áll és néz megmozdíthatatlanul.
Az is vicces, hogy a 16-oson belül fekvõ ember úgy tápászkodik fel éles helyzetben, mint a lajhár. Persze scriptelt, tehát megszakíthatatlan mozgással (ilyen gykaran van fejes, vagy ütközés után is, amiben az a baj, hogy irreálisan lassúak az animációk)

Mindent egybevetve azért a PES 2013 sokkal élvezhetõbb, mint a 2012. Ugyanaz a gameplay, de finomodott, javult, de hibái azért bõven vannak.
Éppen az RS a legnagyobb problémám. Controllerrel ha az ujjam az RS-en van, akkor a négyen nincs, mire átér, erõsebb fokozaton már nincs nálam a labda. Vagy ha mégsem cselezni, hanem passzolni akarok, akkor is ugyanez van.
De a kedvedért összeszámoltam. A hivatalos listában 46 különféle kombó csel van. Ez abnormális. Szerintem nincs ember, aki ennek akár 20%-át aktívan használná.
Az általad ajánlott ebbõl csak négy darab, tehát a teljes tárház nem egészen 10%-a, finoman szólva is szegényes. Éppen az hiányzik, hogy tudjam mind a 46-ot használni, ami függ az irányított játékos technikai szintjétõl, a játékhelyzettõl és a sebességtõl.
Breki33
a setting.exe-ben belõtted rendesen?

az utolsó fülön megnézheted megfelelõ-e a hardver hozzá
Breki33
Köszönöm a válaszokat mindenkinek

igen ezt a lövés érzékenységet olvastam már
többek között ezért is kérdeztem ittis rá
Breki33
te nem nagyon ismered ezt a PES-t

Links Feint Edit Date és te magad beállíthatod RS +irányra bármelyik cselt

ez bonyolult?
ennél egyszerûbb nemis lehetne

egy dolog hiányzik nekem lehetne úgy hogy RS plusz egyszer irány egy csel Rs+ irány kétszer másik csel, RS+3* harmadik

több cselre egy irányba viszont szerintem nem sok szükség vam

Ha ezt így megcsinálnák tökéletes lenne, de így is négy cselt lehet használni tök egyszerûen.

Amúgy az alap elhúzós csel is tök egyszerû és hatékony.
Terminátor14
Én a pass supportot leveszem teljesen. A lövésnél viszont segít, mert amúgy bármerre húzom kicsit az analógot és már ki is lõttem a szögletzászlót, ezt amúgy nagyon nem értem és zavar is. Így a lövés annyi, hogy nyomom a gombot és kész, magától céloz kb. Elég lehangoló.

Passzok viszont halál pontosak és pont oda megy, ahova akarom, ha jó irányba húzom a kart és eltalálom az erõt is.

CSAK a Fradi

találkozott már más is a fekete képernyõvel? az istenért nem akar elindulni...
Errõl beszéltem. Pontosan ez hiányzik.
Fyrex
ha már felvetõdött ez a helyzethez illõ automatikus cselezés, valóban nem lenne bonyolult belerakni egy OPCIÓT a játékba, amivel ez aktiválható

aki nem akar kombózni, vagy netán billentyûzeten/régi gamepadon játszik, annak rendkívül hasznos lenne, aki meg meg akarja oldani magának azt nem zavarná

Avanti Crociati!

Bocs, de én nem ezt mondtam. Nem a gomb sok, hanem a kombók száma és bonyolultsága. Egyszerûbb lenne, ha lenne két-három olyan egyszerû kombó, amivel automatikusan csinálna helyzethez illõ cselt. Most az van, hogy mire az ember a kombót benyomja, régen szerelik erõsebb fokozaton. Ráadásul valamikor nem veszi be a kombót, mert mire beviszem, már nem olyan a helyzet.
[HUN]FaTaL
Miért kéne ezer csel?

Kell kettõ vagy három aztán kész.

"aztán a játékos a helyzethez illõ cselt próbáljon meg. És ezek mûködjenek reálisan erõsebb fokozaton is."

Ennyi erõvel legyen 5-6 gomb az irányítás, mint a Fifa 97-ben.

Attól, hogy rohadt sok csel van külön kombinációval. Én tényleg imádom a focit és a focis játékokat, de azért az ezerféle cselt begyakorolni kicsit túlzás. Ráadásul felesleges is, mert erõsebb fokozaton egyszerûen nem engedi megcsinálni. Az alap védekezéshez két gombot kell nyomni. Ez totál felesleges.
Egyszerûbb lenne két-három egyszerû cselkombináció, aztán a játékos a helyzethez illõ cselt próbáljon meg. És ezek mûködjenek reálisan erõsebb fokozaton is.
Rudee
Minden segítség off, hogy legyen egy kis izgalom :D

[HUN]FaTaL
Kérdés: Elég régen PESeztem, hogy a fenében lehet úgy indítani, hogy magasan szöktessen de elõre? Hiába húzom rá a csíkot, hogy rúgja elõre, akkor is az elõttem legközelebb lévõnek szöktet. Pass supportot kéne lehúzni?

[HUN]FaTaL
Manual shotnál általában a kapusba lövöm :D