81526

7rsdjd5n.jpg

Free counters!

• Gabe18
    Igy van,régen is 2-3 csel volt ami meccs közben aktívan használtak,főleg az egyszerűbb fajtából.Labda átlépés ,talpal elhúzás jobbra-balra,ilyenek...
    Varázsolni akkor kezdtek néha amikor már 3-0-ra vezetett valaki,na meg néhányan amikor 0-3-ra kikapásra álltak és akkor ezzel akarta bemutatni "fölényét" az eredménytől függetlenül.
  • eZo
    a gif-en is jól látszik, hogy a kapus lövést vár és a rövidre mozdul ez végül is a lényege
  • eZo
    tehát így van a manual passzos gól :

máshogy nem tudom leírni, csak úgy ahogy az előző HSZ-ban írtam 2 kar egyszerre ..
  • gabe paul logan
    hm még színvonalasabb lesz az idei zenei paletta

• horpeti
    bal analóggal nem adsz neki irányt, hanem csak a jobbal.
    Próbáld ki hogy a bal analógot bármire húzod, de a jobbot tök másmerre, amikor elengeded a jobb analógot, akkor arra fogja lőni testhelyzettől függetlenül (ha ellentétes, akkor sarkaz)..

mondjuk ahogy én láttam.
  • horpeti
    1. labdafelemelés csel megy.
    2. Műesés megy: RB=R1.
    3. V feint: nagyon nehezen megy, nagyon gyorsan kell a hátrát, különben hátrafordul. :) 10ből 1x sikerült, akkor, amikor a jobb analógot hívtam segítségül ahátrához, és ballal előre.
    4. flip flap: 10ből 2x sikerült. itt is gyorsnak kell lenni. :)
    5. sarkazós oldalváltás Ez is megy, bár nem mindig, valszeg jobban összhangban kell az R1gyel.
    6. Drag back Elég nehezen de összejön. Csak itt is az van, hogy mivel analóg, így elég nehéz 1x lenyomni... ha gomb lenne, akkor nem nehéz.
    7. Long step: ez megy.
    8. Rabona: nyilván müxik, semmi extra.
    9. Marseille: megy
    10. Matthews feint. ez is marha nehéz, mindig elindul az ember.. Vagy én vok lassú, de már rángatom.. gombokkal könnyebb...kipróbáltam billel is, azzal simán megy. (mintha d pad lenne)
    11. Step over: ez is csak a sebességen múlik . 1 analóggal megcsinálni nekem szinte lehetetlen.
    12. Step over feint: szintén gyorsaság kell, néha meccsen isjön, ha már rángatom.
    13. Ugyanúgy gyorsnak kell lenni.:)
    14. jah
    15. jah.

:D ennyi. Meg lehet mindent csinálni, L2 nem kell, sőt jobb analóg sem, csak az irányok.
  • eZo
    persze, ezért kell mind a 2-t használni egyszerre
  • Breki33
    aham tehát nem jobb analóggal adod az irányát

de ahhoz hogy passzolj a jobbat is el kell húzni vmerre
  • eZo
    bal analóggal adom az irányt jobbal manuál passzolok
  • Breki33
    szerintem a kétgombos módszerrel sokkal egyszerűbb mint az itt mutatottal ezért nemis értem miért nem esik szinte sehol szó róla.

Számomra hihetetlen
  • Breki33
    beszélj nekünk erről az átlós manuál passzos lövésről a kapussal szemben

hogy csinálod, hogy ne derékszögbe lője
  • eZo
    Online úgy is csak néhány cselt használ az ember ezeket érdemes rutinszerűvé begyakorolni, ha majd megint sz@r lesz az online akkor ráérek ezekkel szórakozni :)
  • eZo
    aki több éve játszik a pes szériával az tudja aki meg nem annak úgy sem lehet elmagyarázni 2-3 HSZ-ban, amúgy egyszer csináltam valamelyik részhez egy részletes taktikai ismertetőt, ha használnád a keresőt lehet meg is találnád ill. ott vannak a peshungary leírásai és a korábbi Official Guide and Coaching DVD-k. Ezek segíthetnek na meg a sok próbálgatás és gyakorlás !

( az alapok ugyanazok évek óta, csak most még részletesebb és bővebb a lehetőségek tárháza )
  • horpeti
    Áhh, hát hallod elég nehéz előhozni a cseleket. De nyilván meg kell tanulni.. hiába tudom, hogy 90 fokban kell a kettőt egy cselhez, de összhangban kell lennie... Nemtom, mennyire fontos megtanulni ahhoz, hogy nyerni lehessen. :))
  • Breki33
    Ezt nézd meg itt mutatja a gamepadot, de itt szó sincs L2 nyomásról

• horpeti
    Ha visszarakom a beállítást, akkor kipróbálom ezt a d padost:)
  • horpeti
    Jah, hát próbáld ki. szerintem nem lesz attól még manual passz, csak a jobb analóg manual passzát váltja át cselre.

Egyébként átraktam, és most már a sima 2x előre csel se megy:P
    Vagyis ha nyomom előre a balt, és úgy csinálok 2 előrét a jobb analóggal (vagyis korábbi Dpad), akkor nem csinál semmit... csak akkor ha a bal analógot elengedem, és akkor se mindig.. :)

A bonyolultabb cseleket, ahol 2 irányt kell nyomni, még nem próbáltam, visszanézem a videót, ahol mutatta.
  • Breki33
    szerintem aki még nem próbálta már egy szavunkat se érti P
    azt kérdeztem, ha ugye L2-öt nyomsz jobb analóg csel lesz, de kérdés hogy akkor a D-pad meg manuális pasz lesz?

tehát egyszerűsítve az L2 felcseréli-e a két funkciót vagy csak a jobb analógos cselezést teszi lehetővé?
  • Breki33
    ha sikerül rájönnöm, hogy lehet egyszerűen ilyet átlósan akkor marad ez

előtte hetekig a felcserélt volt és egyszerűen nem tudtam rendesen cselezni

CSak erről kéne nekem több infő R2-nél miért nincs sima pasz sem és a D pad mit változik erre
  • horpeti
    D lemaradt. :) igazaD
    Nem nyomok semmit, viszont nem mindig jön össze rendesen. :)

Hogy nyomom a gombokat? Hogy cserélődne fel a Dpad funkciója?

Most átállítottam, hogy a Dpados gombok lesznek a jobb analógon... ergo ott is irányítok.. Kiváncsi vagyok.
  • Breki33
    nem neki van igaza ezt én találtam ki :P
    csak nem hittem el hogy senkise írt még róla ezért kerestem rá most

fura hogy ilyen fontos dologról egyáltalán nem esik szó mintha mindenki tök jól tudna cselezni

Azt megnézhetnéd még ha így nyomod a gombokat a D-pad funkciója is felcserélődik-e.

hát nekem nem nagyon passzolt átlósan csak derékszögben, nem nyomsz közben vmi elöl?
  • horpeti
    Igazság szerint én eddigi PESes történetemben se a manual passzt, se cselre a jobb analógot nem használtam. a jobb analóg használata elég messze áll tőlem. Egyszer próbáltam megtanulni a manual passzt, hogy hú de jó, magasan is lehet, mindenhogy, de vhogy nem jött össze. Megvoltam a sima dolgokkal.
  • horpeti
    Akkor végül melyik konfig mellett maradsz?

L2 és jobb analóg, vagy D pad áttéve jobb analógra?
  • horpeti
    őő. Igaza van abban, hogy nyomtam R2+L2+ jobbra ballra mozgattam a jobb analógot és csinált ilyen labdafedezős cseleket. Ezt nem tudtam előhozni úgy, hogy csak a bal analógot rángattam.. Szal ebben van vmi.

Őőő, megy átlósan a manual passz most, lehet finomodott, 2009ben 8ban sehogy se akart összejönni. Viszont nem nyomok semmit se hozzá, csak a kart húzom.

manual passz köben Xet nehezen tudom lenyomni, :) Xre ellövi.
  • Breki33
    Elnézést a minőségért a hiba a közvetítő vonalban lehet P
  • Breki33
    engem is mert meg kell szokni és így legalább tudtam cselezni a D-padhoz átnyúlás jobban zavarna és cselezni se tudtam úgy mint írtam

na itt a manual pass-os video

• Breki33
    próbáld ki már úgy hogy mindakét gombot nyomod manuális pasznál pedig az x-et folyamatosan
  • horpeti
    ja pill, megnézem ha L2 nyomva a nem manualhoz, R2 meg a cselhez.
    De nekem speciel már az L2 folyamatos nyomva tartás is zavart.. :)
  • horpeti
    Amúgy vicces. Csak azzal, hogy rángatom a bal analógot, millió testcselt mutat be az ürge... :D

L2+jobb analóggal simán megcsinálja a labdafelemelős cselt is (hátra előre).. De ugyanezt bal analóggal is megcsinálja, ha gyors.

+amit észrevettem: Ha bal analóggal nyomod az irányt előre, és nem mozdítod, de a D paddal (amit ugye átrakhatsz jobb analógra) meg csinálsz mozgást, akkor felülbírálja, vagyis az is játszik.. Így lehet az, amit mondtál, hogy a bal analógot megtartod a fő irányra, de közben belekontárkodsz a jobb analóggal a cselre... aztán amikor a cselt abbahagyod, a fő irány ugyanúgy él tovább. :)
  • Breki33
    Mondom amikor ő írta augusztus volt tehát még kise jött a demo gondolom csak infók jöttek pl irtak olyat hogy manuális pasz R3+irány
  • Breki33
    nem figyeltél

két gomb kell a cselezéshez az egy gomb csak ahhoz hogy ne passzoljon
    tehát én úgy cseleztem hogy nyomtam az L2-öt és azt hiszem az R2-öt és így csináltam a cseleket amiből a gif-et csináltam.

Az oké hogy felcseréled de akkor nem tudsz manual passzal ilyet amit mindjárt mutatok csak valaki mondaná már el, hogy lehet átlósan passzolni

kipróbálhatnád X-el P

• horpeti
    Kösz!

Srác sztem keveri a gombokat.
    L1gyel miért fut valaki? az nem befolyásolja a futást, valszeg R1et akart írni (sprint)
    ill. R1+R2 a supercancel. :)

R2+jobb analóggal manual passzt csinál, L2+jobb analóggal csinál cselt... De abból is csak párat.
    Szóval ez nem authentikus szerintem.

Asszem kipróbálom áttéve a jobb analógra a Dpadot , kiváncsi vagyok... 90 fokban hirtelen nem bírom mozgatni a kart , az tuti... pedig vannak jó kis cselek. miközben a jobb kezem nem csinál semmit, a bal meg nem éri utól magát... Fele annyi mozdulat hárulna így a bal analógra.
    Persze így a manual passzt elveszíti az ember..., ill. Dpadon lesz
  • horpeti
    Nah kipróbáltam.
    Ha megnyomod az L2őt, akkor tényleg nincs manual passz, és mondjuk a 2x előre csel megy.
    Más cselt nem sikerült kihozni úgy, hogy közben a bal analógon nem változtattam egy irányba tartottam. Mondjuk ez nyilván azért van, mert nincs más olyan csel, ami nem kíván irányváltást.

Ebből kiindulva tényleg jobb, ha a d pados irányváltást átteszem a jobb analógra, így gombot se kell nyomni, és megy simán jobb analóggal is.

Te nem tudom, hogyan cselezel a jobb analóg+L2vel, gondolom a bal analógot is használod a cselekhez.
  • Breki33
    jobbulást

na itt van szó ilyesmiről érdekes hogy augusztusi beírás

"Re: PES2010 News & Rumours thread
    Ok Right Stick is manual pass , Hold R2 and Right stick are the tricks...Well if I run whit L1 and want to make quick trick whit ronaldo or messi , now i must hold R2 and then Right analog ??? BUT impossible because , L1-RUN + R2 = Super Cancel ?? This means that we will not be able to make a feint/tricks of a speed ? Or they remove the Super Cancel , if is that .. so it is big mistake !! "
  • horpeti
    Mindjárt kipróbálom, pill, úgyis itthon vok lázzal. :)

Egyébként nekem is szimpibb lenne a jobb analógos megoldás, mindegy mit cserélve, mert olyan cseleket, amivel nem konkrétan az irányt kell befolyásolni, nem szeretnék az irányítára használatos bal analóggal végezni.. olyankor kezd el forgolódni a játékos, ha netán rosszul csinálom.
  • Breki33
    mivel én taktikát egyenlőre nem használok inkább b.ok ha már ilyen szépen beszélünk

gondolom majd aki tud rá válaszolni az válaszol, persze nem kikövetelve a választ
  • Breki33
    hát én ugye tegnap visszaraktam a d-padot a helyére és próbálgattam vele a cseleket de nem ment igazán néha egy rángatódzás és fordulgatás de
    semmi ilyet mint #59715 #59717 #59719 nem tudtam előhozni, míg rá nem jöttem hogy L2-öt nyomva a jobb analóggal tök könnyen kivitelezhető.

Itt nem az a lényeg, hogy a jobb jobban kézre esik hanem hogy ezt ilyen egyszerűen a bal analóggal illetve a D-pad-al nem tudtam megcsinálni jobban mondva sehogy se tudtam megcsinálni.

Csak az a fura, hogy erről még sehol se olvastam, hogy L2 gomb lenyomásával a jobb analóg és egyáltalán a pasz nincs.

Aztán az lehet hogy azért megy így a csel egyszerűen mert ballal irányítok és jobbal cselezek tehát egyszerre két analóggal cselezek tulajdonképp !?

nekem a D-pados csel nem állna kézre mert akkor ugye a bal analógot kell elengedni.

De azt továbbra sem értem hogyha L2-vel tulajdonképpen jobb analóg cselezésre alkalmas lesz akkor minek írják, hogy cseréljük fel?

Létezik hogy még senki se tapasztalta ezt?
    És mostmár kiváncsi vagyok L2-nél mit csinál a D-pad mertha esetleg manuális paszt akkor L2-re felcserélődik a funkció, de szerintem inkább az lesz hogy csak a jobb analóg nem paszol mert akkor sima pasz sincs l2-öt nyomvatartva hiába nyomod a pasz gombot nem passzolja le.
  • mikiking
    ennyire basztok rá,hogy valaki érdekel ez a játék,és segitséget kér ???
  • horpeti
    Bocs a sok HSZért, nincs szerkesztés lehetőségem.... :(
  • horpeti
    Nemsokára kipróbálom ezeket.. Csak azért nem akartam jobb analóggal játszani, mert akkor nincs a kezem a gombokon, hogy tudjak lőni, passzolni... De mondjuk csel közben nem kell passzolni. :)