81526

7rsdjd5n.jpg

Free counters!

• Paparazzi20
    Hi!
    Mivel még úgy láttam nem írtatok a Master League-ről,vagy csak nem láttam,gondoltam írok pár sort,saját véleményt.
    Egész jól átdolgozták a mester ligát,végigpörgettem egy szezont gyorsan.A bajnokok ligája és az európa liga igazi feelinget ad a dolognak,na meg van aranylabda-díjátadás év végén,szezon csapata meg hasonló menedzser-játékokat idéző elemek.És végre új mester liga kezdésnél a szezon előtt is lehet már igazolni,nem kell megvárni a szezon felét az első igazolásokhoz.Liga-és csapat ranking-nél érdekelne viszont,ha valaki tesztelte már ezt a részt,hogy az 5 bajnokság aktuális rankingja befolyásolja e,hogy melyikből jut hány csapat a BL-be vagy az EL-be,mert van ahol első kettő jut egyenesen,van ahol 3 és van ahol 4,és a logika azt diktálja,hogy ez folyamatosan változhat.
    Viszont továbbra is hiányolom,hogy nem lehet csapatot váltani az évek alatt.Összeségében elmondhatom, aki leginkább ebben a módban szokott játszani,annak ezek az újítások még élvezetesebbé teszik a játékot.
  • Grempli
    Sziasztok,
    egy kis segítség kellene. Van lehetőség valahol (ML-ben)egyes játékosok
    formáján javítanai?(kékből zöld,zöldből sárga ...)
    A másik,hogyan lehet elővarázsolni a Konami Kupát amiben én állíthatom össze melyik csapatokkal szeretnék egy bajnokságot lejátszani?
    Az edit részben benne van a Konami Cup amiben még a nevét is szerkeszthetem,de azon kívül sehol sem találom.
  • ForRedGlory
    Köszönöm szépen!
  • Breki33
    nézd meg itt

http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1111128097&no=43258
  • ForRedGlory
    Hány oldallal előrébb van az a leírás? Már megnéztem tizenkét oldalt visszafelé, de nem láttam, vagy lehet csak vagyok vagyok :(
  • horpeti
    De örülök, hogy megvitattuk, azért jó volt frissíteni a dolgokat.

OFF vége:)
  • Laci82
    Sziasztok.
    Valaki próbálta neten?
    Játszható rendesen ott?
  • horpeti
    Kösz.

"Ha az idegen írásmód szerint írt közszó vagy tulajdonnév végén hangérték nélküli (ún. néma) betű van, vagy ha az utolsó kiejtett hangot betűknek bonyolult, írásrendszerünkben szokatlan együttese jelöli, akkor a magyar toldalékot mindig kötőjellel fűzzük a szó testéhez"

Ezt mondjuk így nem tudtam. Mondjuk a gamepad vége ebből a szempontból nem néma, és nem is bonyolult együttes.
    Vagyis szerintem nem kötőjeles. De szerintem mindegy. :DDD

A cikket én sem olvastam, a gamepad-ek jobban érdekeltek. :))
  • horpeti
    Edzés van.
    Majd megbeszélünk valami talit.
  • Breki33
    nem a cikket kritizáltam azt olvastam már korábban

de tényleg nem akarok egész nap ezen rágózni majd megkérdem a hivatalos korrektorainktól
  • Terminátor14
    De ez az, ahogy semmiképp nem írhatnád elviekben :) Akkor gémpadok(ha már magyarítva van a szó), vagy gamepadek. Szvsz :)

De amúgy tényleg mind1...
  • Terminátor14
    Jól van, csak számomra fordítva sült el az állításod, mivel olyan dologgal kritizáltad a cuccot, ami jól van írva :D

Nem olvastam a cikket, szóval fogalmam sincs a színvonaláról.
  • Breki33
    ez így van, de vannak kivételek, de tényleg nem akarom már tovább ragozni itt

az idegen szavak toldalékolása itt részletesen elolvasható

én hivatalos kiadványban is a gamepadok írást használnám egybeírva
  • Breki33
    állításom fent tartom csak nem akartam tovább rágni a témát
  • Terminátor14
    Jahh, nem is akartam kisajátítani :P Ma Köki esetleg 6 körül? És akkor vissza is tudom adni.
    Breki: Örüölök, hogy rámhagyod, legközelebb talán nem szólod le a cím alapján :DD
  • horpeti
    Nekem már a 3. kopik.. 1ik egyik havernak, másik másiknak lett (el)adva.
    Végülis még nincs bajuk, csak pl. a passz nem teljesen tökéletes. De pl. most játszom a régimmel, amit lecseréltem, és semmi baja... Mondjuk ha rászokom újra a PESre online is, akkor azért fog kopni. :)
  • horpeti
    Ok. Mondom, nekem 1 hónap napi 6 óra volt.. Ráadásul onlineban szívtam. De aztán jó lett.

Viszont azt nem adhatom neked, mert egyik barátomnak adtam a másikat, amit most ideiglenesen visszakértem, mert nem is használja, de azért nem kérném tőle vissza teljesen.
    De egy darabig maradhat még nálad szerintem, beszélek vele. Bár rá akarom venni, hogy ő is tanulja meg, csak neki még kevesebb türelme van.
  • horpeti
    Termi, te jársz suliba vazz... Eztse tudod? :D
  • horpeti
    ÁLLJUNK MEG EGY SZÓRA! :-)

"gamepad-ek inkább"

Nem kell kötőjel!!!
    Kötőjel akkor kell, ha kötőjel nélkül túl sok mással/magánhangzó kerülne egymás mellé, és nem lehet egyszerűsíteni.
    ill. tulajdonnévnél nem lehet egyszerűsítést alkalmazni.

Maga a kiejtés miatt egyáltalán nem kell kötőjel. pl: fileok.. nem file-ok.. :)
  • Breki33
    de igen

érdekes módon senki másnál nem olvastam még ilyen problémát

a régi dual actionoknál jellemző volt a jobb analóg elromlása de mostanában ilyet se hallottam.

Csak érdemes olyan helyen venni ahol biztosítják a három év garit és egy tartalék műanyagot beszerezni
  • szucsy89
    magyarul nem ajánlod?
  • Breki33
    rumblepad 2-t mióta az elromlott dual action-t ráfizetéssel kicserélték erre jópár éve

deha nem szedem szét akkor már ezse lenne jó illetve a múanyag ígyis el van szakadva benne
  • szucsy89
    te milyet használsz? és mióta?
  • Breki33
    csak ez már nem az Ariel féle csapat, gondolom meg akarják előzni őket.
  • Breki33
    itt nekem most csak 92-es van, inkább rádhagyom

A " ittfelejtettem nekem" freudi elszólás volt P
  • Terminátor14
    Igazából nem felfogás kérdése, hanem meg kéne nézni szótárban, hogy benne van-e. És ha nincs (gondolom nincs :D), akkor egyelőre nem írhatjuk gémpadnak(hiszen csak akkor lehet magyarosan írni és ragozni, ha beépült az idegen szó a nyelvbe), és akkor az angol kiejtést kell használni, ahhoz pedig ek a toldalék. Abban igazad van, hogy idegen szavakhoz ezt kötőjellel kéne kapcsolni.

Nahh, ennyit a nyelvtanról :)

Kíváncsiságból toltam egy meccset a rumblepad2-vel, amit Peti ittfelejtettem nekem, és tetszik, amit tapasztaltam. Lehet, hogy veszek egyet én is, aztán lássuk a medvét.
  • Breki33
    csak ne lenne az a baromsága a logitechnek, hogyha tönkremegy benne a kis műanyag akkor azt nem lehet cserélni, csak csere egészben ha elfogadják.

Emiatt ha van valakinek kidobandó ligitechje érdekelne a műanyag miatt ami a gombok nyomását adja át az érzékelőnek
  • Breki33
    felfogás kérdése

mert akkor gamepad-ek inkább, de mivel magyarul "gémpadnak" ejtjük már
    én kiadványszerkesztőként biztos így toldalékolnám
  • klinsmann
    gammingaccess patch már jön 2010 ez gyors volt
  • Gabe18
    Az itt felsoroltakból egyértelműen szerintem a Logitech Rumble Pad II Cordless.Vagy ennek a vezetékes változata,ami olcsóbb is,meg az elemekkel se kel szenvedni.
  • Terminátor14
    Igen, mert angolul ped a kiejtése, magyarul pedig az eredeti kiejtéshez kell igazodni ragozásnál, tehát úgy helyes, ahogy ott írva vagyon :) Az más kérdés, hogy senki sem használja úgy.
  • tobias88
    Koman 71es a játékban, ami azért nagyon is jó! Veszem is a Barcába
  • Breki33
    najó én lépkedek inkább P
  • horpeti
    ha fonetikusan ejted: gémpedek... :)
    Nem gémpadok. :D
  • Balázs 17
    2002-ben volt annyi:P
  • Breki33
    ezt most komojjjjjjjan kérded?
  • horpeti
    Sneijder is a Reálnál van még.
  • pcmadrid
    Lehet ,hogy 2005-ben volt 17 éves
  • Carloska
    rendesen fáj a kezem ettöla rohadt joytol, megyek veszek jövőhéten egy faszát mert ettöl megdöglök logitech wingman van most de brutálisan kel nyomkodni szar
  • Terminátor14
    Mi is ezzel a baj?:)