81526

7rsdjd5n.jpg

Free counters!

• The Hedgehog
    BETA driverek, tudom...
  • Breki33
    sok legfrisseb van, de ezek szerint gondolom a hivatalosan használod

81.85-ös WHQL

bár van újabb is de az nem hivatalos
  • The Hedgehog
    huh... legfrissebb nVidia drivercsomagot, gőzőm nincs hányas verzió
  • Breki33
    esetleg a telepítés nyelve más, de aki rakott fel már japán kiegészítőt annak ez nem gond PP
  • Breki33
    sztem igen, vagy kilinkeled képen a csúszkákat

Melyik drivert használod?

ATI-soktol elnézést
  • The Hedgehog
    5 nyelvű a cucc és a telepítéskor adod meg, hogy milyen nyelven szeretnéd feltenni. A német nyelv itt csak annyit jelent, hogy a dobozolás és a kézikönyv germán!
  • The Hedgehog
    ki tudom menteni valahogy? valamilyen formában? mert akkor holnapra elhozom...
  • laca70
    Hedge,

Ha külföldön veszed, nem lesz probléma a nyelvvel ? (Lásd német Fifa)
  • Breki33
    na akkor azt a profile-t elküldhetnéd nekem 6600GT-m van
  • Breki33
    Ez XBOX-de lehet
  • The Hedgehog
    Nvidia Geforce 6800
  • laca70
    Lövést vissza tudja nézni, ha akkor nyomja meg a Pause-t, amíg a játék nem vált képet, tehát még nem jön a visszajátszás.
  • Breki33
    Szval milyen videokari?
  • The Hedgehog
    na valami ilyen az online lobby mód a PES5-ben:

• The Hedgehog
    én is hétvégém baszkurálok majd a kikötéssel az új TV-re, mert van pár jó anyagom amit ott akarok megnézni pl a FINAL FANTASY ADVENT CHILDREN :)))
  • Breki33
    Amúgy pont tegnap néztem mikor a vivo-t tesztelgettem, hogy a kártyám HDTV kompatibilis PP
  • The Hedgehog
    hmmm nincs kizárólagos joga az EA-nek ha jól tudom... egyedül talán csak az MLS-el (amerikai futball liga), az meg annyira nem érdekes. Annyi a gond, hogy míg Olaszországban, Spanyolországban a ligával kell szerződést kötni addíg Angliában minden csapattal külön-külön. Ami drágább...
  • Breki33
    Milyen kártya?

Enléxem mikor annó Geforce-t nyertél :-)
  • The Hedgehog
    nálam kb így néz ki a PES-re beállított videókártyaprofillal a játék... élénkített színek, nagyobb sharpness + 8x AA-val megy. Ezek utána marha jól néz ki a játék szerintem:

• Breki33
    Úgy tom ezis az EA miatt van PP
  • The Hedgehog
    mezek nagyon korrektek... bár több licensz lenne... :)
  • Breki33
    Akkor már a többit is pakold fel P

SZerintem egész jók a mezek, hamég a kontrasztot lehetne javítani
  • The Hedgehog
    egy kép... több bevezető animáció van. A bajnokikon pl a valósághoz hasonlatosan pacsiznak a játékosok:

• The Hedgehog
    nem igazán...
  • Breki33
    jo de nemtod a netes oldaluik címét?
  • The Hedgehog
    személyesen rendeltem meg, ott voltam vásárolni és egy számtech boltban láttam a hirdetését...
  • Breki33
    Pes5 tippek By Marcell

CSELEZÉS:
    Ugrás : fekete gomb (ha épp becsúszik egy hátvéd)
    Labda megállítása 1.: engedd el az iránygombokat, és húzd meg a jobb triggert
    Labda megállítása 2.: engedd el az iránygombokat, és nyomd meg a fekete gombot
    Hirtelen irányváltás : amikor a labda a lábadon van, nyomd meg a fekete gombot + irányt
    Labda előreküldése : amikor a játékos megállította a labdát a lábán, húzd meg a bal és
    a jobb triggert egyszerre
    Átlépős (biciklis) csel 1.: húzd a futás irányába 2x a jobb thumbstick-et
    Átlépős (biciklis) csel 2.: húzd be 2x a bal triggert
    Átlépős (biciklis) csel 3.: nyomd meg 2x a fekete gombot
    Lövőcsel: nyomd meg a lövést(X), majd amikor az erősség-szabályozó elindul,
    nyomd meg az (A). Majdnem egyszerre kell megnyomni a kettőt.
    Testcsel: gyorsan húzd finoman balra és jobbra (a játékos
    futásának megfelelően) a bal irányító thumbsticket. (ill. célszerű D-paddal)
    Passz továbbengedése: miután elpasszoltat a labdát, tartsd behúzva a jobb triggert,
    hogy a passzt kapó játékosod átlépje a labdát.
    Előre pöccintett önszöktetés: nyomd a jobb thumbstick-et le és fel
    360 fokos kör: forgasd teljesen körbe a jobb thumbstick-et.
    speciális csel (pl. Ronaldinho) húzd meg 3x a bal triggert (csak néhány játékos tudja)
    lövő mozdulat megszüntetése mikor már megnyomtad a lövést (X), húzd meg a jobb triggert és nyomd meg a fekete gombot. Ilyenkor a játékost nem lövi el a lasztit.
    labda megelőzése ha a védő úgy helyezkedik, hogy előbb érné el a labdát, mint te, húzd be a
    jobb triggert, majd nyomd meg a fekete gombot, hogy átvedd a játékosod
    irányítását és megelőzhesd a védődet.
    mozgás magas labdákra ha magas labdát vársz, tartsd lenyomva a fekete gombot a helyezkedéshez

LABDAVEZETÉS:
    Gyors, de labda-biztos futás : Tartsd lenyomva a fekete gombot a futásnál.

NAGYON GYORS SPRINT: húzogasd a jobb triggert sokszor egymás után. (De vigyázz arra, hogy a mozdulatnál teljesen behúzd, majd kiengedd a triggert!) Ha labdával futsz így, elég hosszan fogod megtolni, így csak akkor érdemes alkalmazni, ha előtted sehol senki. Védekezésnél is hasznos lehet ez a futás, de ilyenkor nagyon hamar elfáradnak az embereid.

ÍVELT PASSZ: húzd be a bal triggert és így nyomd az Y-t.

KÉNYSZERÍTŐZÉS: tartsd behúzva a bal triggert, és nyomd meg a A-t (ilyenkor a passzoló játékosod továbbfut üresbe), majd rögtön nyomd meg az Y-t, hogy szöktesd a játékot, akitől a passzt kaptad.

KÉNYSZERÍTŐZÉS A LEVEGŐBEN: : tartsd behúzva a bal triggert, és nyomd meg a A-t (ilyenkor a passzoló játékosod továbbfut üresbe), majd rögtön nyomd meg az B-t, hogy szöktesd a játékot, akitől a passzt kaptad.

PASSZ UTÁN SPRINT ELŐRE: rögtön a passz (A) után nyomd meg a fekete gombot, hogy a játékosod tovább fusson előre.

ERŐSEN BEÍVELT BEADÁS: Nyomd meg kétszer az ívelést (2x B), hogy a beadáskor a legközelebbi játékosod kapja a lasztit.

LAPOSAN BELŐTT BEADÁS: Nyomd meg háromszor az ívelést (3x B), a laposan belőtt labdához.

MAGASAN FELLŐTT BEADÁS: Nyomd meg a fekete gombot, miközben beadod a labdát, hogy jó magasan szálljon középre.

BEADÁS MÉLYRŐL: Ha messze vagy a szélektől, vagy egészen hátulról akarod felívelni az elől lévő csatárokhoz a lasztit, tartsd behúzva a bal triggert és így nyomd meg a beadást (B). Jól alkalmazható felszabadító rúgásnak is.

ÁTEMELŐ LŐVÉS: húzd be a bal triggert és így nyomd meg a lövést (X), hogy a kifutó kapus felett átlődd a labdát.

ÁTEMELŐ LÖVÉS (laposabban): csak akkor húzd be a bal triggert, amikor a lövéserősség-szabályozó (X) már elindult.

LÖVÉS CSAVARÁSA: miután ellőtted a labdát (X), a bal, ill. a jobb triggerrel tudsz rajta csavarni.

KAPUS MANUÁLIS IRÁNYÍTÁSA (kiszaladásnál): tartsd lenyomva az Y-t, majd húzd be a bal triggert.

SZÖGLET:
    alacsony beadás: jobb trigger + beadás (B)
    magas beadás: fekete gomb + beadás (B)
    földön belőtt szöglet: lefele a bal thumbsticken + beadás (B)
    ki- és becsavart: bal vagy jobb irány a bal thumbsticken + beadás (B)

Szögleteknél nekem sokszor be szokott jönni az, hogy lepasszolom a legközelebbi csapattársamnak a lasztit, azzal megtartom 1 másodpercig, majd a szögletet rúgónak visszapasszolom (vigyázva a lesre!). Az így visszakapott labdát kapásból beadom, úgy hogy 2x nyomom meg a beadás gombját (B), majd megpróbálok gólt fejelni. Tehát tömören: (A) 1 másodperc várakozás, majd (A) (B) (B) és a beívelt labdára (X).

SZABADRUGÁS (lepasszolás):
    kis passz: passz (A)
    alacsony beadás: jobb trigger + beadás (B)
    magas beadás: fekete gomb + beadás (B)
    laposan beadás: lefele a bal thumbsticken + beadás (B)
    csavart beadás: bal vagy jobb irány a bal thumbsticken + beadás (B)
    Utólagosan a bal, ill. a jobb triggerrel tudod csavarni a labdát a levegőben.

SZABADRUGÁS (lövés):
    Erős lövés: Fel az irányító (bal) thumbsticken + lövés (X)
    Gyenge lövés: Le az irányító (bal) thumbsticken + lövés (X)
    Kissé erős lövés: lövés (X), majd amikor elindul a lövéserősség-kijelző, nyomd meg az (Y)-t.
    Kissé gyenge lövés: lövés (X), majd amikor elindul a lövéserősség-kijelző, nyomd meg az (X)-et.
    Utólagosan a bal, ill. a jobb triggerrel tudod csavarni a labdát a levegőben.

SZABADRUGÁS (két emberrel ill. közvetettnél):
    A bal thumbstick-et lenyomva választhatsz, hogy egy vagy két játékos végezze el a szabadot.

A másik játékos használata szabadrúgásnál: Tartsd lenyomva a fehér gombot, amikor odaáll valaki a szabadrúgáshoz. Ha megnyomod újra, a labda másik oldalához áll oda.

Legurított szabadrúgás: Nyomd meg fehér gombot, hogy ketten álljanak oda a szabadrúgáshoz. Ezután húzd be a jobb triggert ,majd nyomd meg a passzt.

SORFALÁLLÍTÁS:
    Amikor az ellenfél elkezd ráfutni a labdára, használd ezeket:

tartsd lenyomva a szöktető passz (Y) gombját, hogy beállítsd a sorfalad.
    mindenki felugrik: lövés gomb (X)
    senki sem ugrik fel: passzolás gomb (A)
    egy ember kirohanása a sorfalból (úgy, hogy a többiek a helyükön maradva állnak): ívelés (B)
    egy ember kirohanása a sorfalból (úgy, hogy a többiek a helyükön maradva felugranak: ívelés (B) + passz (A)

BEDOBÁS:
    Kis bedobás a közeli emberhez: (A)
    Nagy bedobás a messzi emberhez: (B)
    A labda üres területre dobása: (Y)

TAKTIKAI SZABÁLYTALANSÁG:
    Ha minden játékosod elöl ragadt egy támadásodnál, de az ellenfél megszerezte a labdát, érdemes az ellenfél térfelén szemből vagy oldalról rácsúszni a labdás emberre, mert ilyenkor nagyon ritkán ad lapot a bíró, de megakadályozhatod a lekontrázást.
    Szintén hasznos lehet az (A)+ (X) gomb nyomva tartása védekezésnél, amikor 2 játékossal rontasz rá a labdás emberre. Főleg akkor érdemes az (X)-et is hozzányomni az (A)-hoz, amikor az ellenfeled kicsit hosszan tolta maga elé a labdát. Ilyenkor sokszor szabálytalankodnak a védekezők, ami ugyebár megállítja az ellenfék akcióját…

• Breki33
    tudsz címet mondani?
  • Breki33
    Pes5-ös kommentárok

"Lehet, hogy sokaknak jobb JATEK a fifa, de a PES inkabb fociszimulator (igy szukebb a retege). Nehez jol jatszani a PES-, ezert sokan fel is adjak hamar. Es inkabb a "mágneslábú", "akármerre állok megnyomom a D-t kapuralovok" stilust kedvelik jobban, a csillogo grafikaval

Szerintem is nagyon jó.A fifa ehhez képest semmi SZERINTEM és nem akarok senkit megbántani ezzel a kijelentésemmel.Nagyon tetszik főleg az , hogy tök realisztikusan fáradnak el a játékosok.Nekem volt olyan , hogy az egyik félidőben alig támadtam, és akkor semmit nem fáradtak.Aztán a második félidőben meg folyamatosan támadtam és olyan 20 perc allat (játék idő szerint) volt vagy öt játékos akiket nyugodt szívvel lecserélhettem volna.Öszintén szólva még órákon át tudnám ecsetelni , hogy mi tetszik , persze van ennek is hibája.Nekem ami egyenlőre a legnagyobb bajom azzal van , hogy ha pl. van egy tök jó lövésem és a kapus kilöki szögletre, akkor nem tudom visszanézni a lövést.Tudom automatikusan van visszajátszás , de azt nem szeretem annyira ,mert szeretem elemezgetni a lövést.Bocs kicsit hosszú lett és mégegyszer kihangsúlyozom, hogy ez csak a saját véleményem és senkit nem akarok megbántani.

Az elso meccsemen 1-0-ra kikaptam a magyarokkal, az Olaszoktol. Az olaszoktol kiallitott a biro egy jatekost, mert Torghellevel megcsinaltam egy cselt, Cannavaro pedig (utolso emberkent) a golra toro csataromat elkaszalta. Ennek ellenere egy rovidre rugott szogletbol golt kaptam Sok helyzetem nem volt, de kiegyenlitett volt a jatek.

A kommentatorok szinte semmit nem valtoztak (az angolon kivul a tobbi nyelv sem), viszont a nezok hangjai sokkal elethubbek lettek. Az angolok enekelnek, a magyar drukkerek pedig mintha az uvoltoznek "mindent bele, mindent bele". KIRALY!

Egyelore nagyon tetszik, de meg alaposabb teszteles kell. "
  • The Hedgehog
    nem látok egyenlőre kiskaput...

egyenlőre előrendelés sehol sem láttam, én Parndorfban múlt hónapban előrendeltem, elvileg soproni futárral küldik amint megjelenik
  • Breki33
    jó de úgy értem , hogy akkor nincs kiskapu

amúgy hol lehet magyarországon venni?
    hirdeti már valaki?
  • The Hedgehog
    Készüljünk: PES 5 OPT FILE EDITOR
  • The Hedgehog
    úgy, hogy továbbra is van IPtoIP funkció viszont most nem úgy működik, hogy beírod az ellenfeled IP címét, hanem hosztolsz egy meccset és annak adsz egy jelszót, majd bekerülsz az online lobby listába, ahol bejelentkezhetnek hozzád meccselni. Korrekt megoldás...

Itt pl már rendeződik a hivatalos liga is: www.pesrankings.com
  • Breki33
    Kicseszhetnék vele mert az én ftp-ről megy kicserélhetném bármire :-)
  • Breki33
    lol

érdemes megnézni FCH aláírását P

klikk
  • Breki33
    Ezt hogy értelmezitek?

"You always play IP to IP.
    But you are not able to type the IP of your friend who hosts a game to join his game. You have to host a game in a lobby and you can set a password."
  • Breki33
    "I played both games in a stadium, not in club house and the connection was good. I didn't try it with other weather conditions yet."
  • Breki33
    Hacsak hivatalos szerver lesz, fene se fog azon tört játékkal TESCO-ban lelesett kulcsokkal játszasni.
  • Breki33
    Köszi, bár szerintem a 40 méteres indítással kezdődő nagyobb volt de a külföldiek is ezt dicsérik P

Tegnap volt egy olyan hogy a szélen huzogattam aztán végül baloldalon jobb lábbal beadtam, a labda lágyan szállt a 16-oson kívűl érkező középpályás lábára aki a levegőben úszva félfordulattal ráküldte.

KIcsit fölé ment, de remélem egyszer egy ilyen is beakad.
  • Johnny23
    namost én azt nem vágom,ha kiadnak egy "Nagy PaTCH"-et pl. FCH-ék,ami tartalmazza az összes afs-t,söt a PES5.exe-t is (volt ilyen már WEI8nál is),akkor minek megvenni???

megaztán,ha az onlinehoz 1"CD Key" kell,nem lesz szerintem olyan nagy cucc,hamár magát a gammát is feltörik

(újra megjegyzem ennek ellenére ezt a játékot lehet én is megveszem)