81526
-
jah, az a randa emelés.. szal ezért jön elő?? kapja be... most hogy mondod tényleg... olyan helyzetekben nem 2őt, hanem 8 kis Dt is nyomok (közben üvöltöm: "LŐDD MÁR EL") :DD
hm Breki, miért nem szabad?? :) ez érdekelne... csak az analóg miatt mondod, v. egyéb? -
nekem a csel (R2) a spacere van állítva, és marha kényelmes így átvenni a labdát, utána meg Evel rátolni a ritmusváltást... a kezem mozdulatlan, és 2 ujjam is ki van használva... nekem ez nagyon bejön, de egy analógot tényleg betennék ide a bill mellé :P -
énis annyit nyomtam és még mostis tudok bill-el de mindig rájövök bill-es játék után hogy miért nem szabad azzal -
Nézd, én 98 óta játszom focival gépen, billentyűzettel...
És meg tudtam szokni, hogy a gamepad-nál a bal kézzel kell irányítani :) Nálam nem ezen múlott... -
csippel :D Ez az a randa emelés akar lenni? Olyankor jön elő, ha gyorsan nyomod kétszer a lövést :) (meg persze váltás+lövés kombi is, de gondolom a váltást nem nyomod lövés közben:P) -
aha, hát nem volt még ilyen a kezemben, csak vizuálisan, biztos azért mondtam ezt :)
Mondjuk nekem egy full kézcsere is közrejátszana, azt nemtom mennyire tudnám megszokni 10 év billezés után (fifa 96tól kezdve Pes5ig:D)
Sőt, még az nfs szériák is gamepaddal olyan furcsák voltak, hiszen ott is bal kézzel van gamepaddal az irányítás :D -
sztem egy hónap kell rendesen átállni -
1. Ezzel nálam nem volt gond, meg lehet ám szokni...:D
2. Ez nálam full így volt...Egyszerűen nem állt kézre hátul a váltás, meg eleve ott azok a gombok :S Én direkt adtam időt a padnak, hátha én vagyok nagyon béna, meg szokni kell, stb.. De azért 3 hét alatt szerintem volt időm, és egyszerűen nem érzetem.
Plussz a cselezés sem ment, vhogy billel már érzem az ütemet, hogy mikor kell nyomni, gamepadon meg nem :(
Mondjuk ettől függetlenül megéri kipróbálni, lehet hogy vki így váltja meg a világot :P -
jaja!! tudod mi az idegesítő?? hogy néha 100%os helyzetben CSIPPEL a játékosom... és feladja a kapus kezébe.. ha laposan lőné, simán gól lenne.. szóval bekaphatja :D
Erre az a megoldás, hogy mindig amikor akarsz , belső lövést nyomsz (lövés + R2 ugye), de nekem speciel a meccs hevében sokkal jobban kézreáll egy lövés, minthogy még a belsős lövés, sima lövés, chipelés között választgassak az agyammal :D
És ugye kb. 1/4-1/3 csíktól már rüszttel lövi (ill. ha olyan a helyzet külsővel), chippelni viszont nem tudom, mikor adja, általában mindig akkor, amikor laposan kéne ellőnie a kapus mellett :P -
pont gamepadon állnak kézre
elől van mind a négy simán elérhető
nem kell felnyúlni (aki már hátulról sdimogatott csajt az tudja P)
nade komolyan mutatóujj simán eléri az meg másra itt nem kell -
analóg nemcsak a lövésnél jó ám -
hát én tök szívesen vennék egy analógos gamepadot, de most tök úgy látom, hogy :
1. az hogy bal kézzel az irányzék, jobbal a funkciók az nem menne, mert full csere kéne.
2. R1, R2 gombok nagyon nem állnak kézre a gamepadon, amikkel ti játszotok, meg amit ajánlanak, billel nekem most pazarul kézreállnak a gombok, nem tom menne e az hogy felnyúlni r1ért és r2ért.. ráadásul irányítás közben az L1ért..
Szal lehet vhogy bill + analóg kombo kéne :PP
Látszik hogy nem gamepadon nőttem fel mi? :P -
csak hiszed
én multiban ha megnyerem a 11-espárbajaim már 1000-el több pontom lenne P -
Most próbálgatok 1*-on kicsit csavargatni a gép ellen :D Ha nem lövöm meg erősen, akkor tényleg belsővel lövik a játékosok :D -
bár annyiból nagoyn kényelmes az analóg, hogy megvan, hogy mennyire kell elhúzni a kart minden helyzetben.. De szerintem az iránygomb lenyomásának időtartama is nagyon jól berögzíthető az agyba, bár kétségkívül nem kis gyakorlás, és a hibalehetőség nagyon nagy, mivel ezzel egyetemben a csíkot is nyomod, tehát a 2 kezed 2 fajta időzítést használ... és lehet nagyon akarsz irányt, de kisebb csík kell... v. fordítva, és akkor akadnak a gondok, bár aki zongorázik, annak csak előny, de nekem sose ment teljesen függetlenül a 2 kézmozgás a zongorabilleken , csak ritmusban :D -
analóggal of course
illetve a lövésgombbal P -
aha, 11est azt én csak módjával szoktam lövésgombbal.. de ott az irányt is félve tartom nyomva :DD Mondjuk ilyen helyzetben verhetetlen az analóg, de akciónál nálam a gombok jönnek be, nem az analóg irányítás, és mozgás... Arról nem is beszélve, hogy a jobb kezemmel levő irány amit akarok, és a bal kézzel a különböző gombok.. fordítva szerintem már sose menne :DD -
Az sem mind1 azért, hogy pl ki milyen lábas :)
jah a tizinél én azt vettem még észre, hogy ha csak d-t nyomok (mondjuk megpöccintem:P), akkor ugye nem túl erősen középre megy... Viszont ha nyomom 3-4 mp-ig, akkor úgy fölélövi, mint a huzat...
Ez mondjuk Brekit igazolja..:P
-
meg persze az már szinte nálam alap rubinho és hasonló lámákkal, hogy ha viszem szélebben (pl. 16os sarka) és rá akarom lőni kiszorított helyzetből, ha a hosszún kívüli más irányt nyomok mellé a rövidsaroknál, ha hosszút nyomok, kb. gól a rövidbe.. :D
Ez még érthető, de az amikor szembe áll a kapuval és full a másik irányba lövi, azt nem tudom hova tenni, néha olyankor önállósul :D -
:D
Én speciel most nem az 1-1re gondoltam, hanem a 0 vs 1re (csak az üres kapu van, kapus fexik már mert másik csatárral elhúztam is beadom, s. kb. 10 méterre vok, és mellélövi :DD
De amúgy lehet benne vmi igaz, mert én is ált. akkor lövök király gólt, ha egyszerre 2 irányt is nyomok, csak azt nem tudom olyankor a le és fel irány az mit takar... :D tényleg az a magasság akkor? :)
mondjuk le lehet tesztelni... felfele nyomni kis erővel.. lefele naggyal... :) lefele kicsivel...
amúgy a lefelével én is szinte 99%ban lapos labdát lövök, szóval... felfelét meg nem szoktam sose nyomni, m. mikor kezdtem a gémet akkor azzal vhogy mindig elszállt :D
Viszont néha csinált érdekes dolgokat az irányzék.. pl. pénteken volt, hogy Backemmel átvettem 20nál egy labdát 1et toltam rajta és jobb-lentet nyomtam, és hova lőtte? a bal pipába...
mondom curling 99 yeye :D
néha csinál ilyet, érthetetlen :D nektek nem? -
Hát itt tényleg eléggé helyzetfüggő, mivel csavarás gomb nincs :D úgy szoktam, hogy nem pont a kapuval szemben állok, és erősen rákoncentrálok vmelyik iránybillre :) -
A ziccerek...
Nah erről Breki, Battyó és a Többiek sokat tudnának mesélni a pes4-es multiból :P
Egyszerűen annyira nem tudtam ziccert lőni, hogy inkább mindíg emeltem:P (ami egyébként nagyon hatásos VOLT, mert 4/3 bement:D)
az 5-ben én úgy szoktam, hogy az 1 az 1-es helyzetekben nyomom az irányt, plussz a lefele nyilat is :) Mert ha mindkét ''opciót'' (tehát jobbal/bal és fel/le) használod, akkor a külön-külön tapasztalható hatásuk tompul :P Ezt iszonyat hülyén írtam le, de lényeg amit te is írtál, ha csak a jobbrát nyomom, akkor lehet, hogy mellémegy, de ha a lefelét is, akkor csak nagyon sarokra(és perrsze gyengébben, de ilyenkor mind1 az erősség ugye)...
-
nagy csavart hogy raksz bele? (akcióban:D)
Nekem szokott belerakni magától, de az tök helyzetfüggő.. általában ha belsővel rugatom -
egyébként Breki te analóggal lősz akcióban, vagy az iránybillekkel? (az előző HSZedből arra következtetek, hogy analóggal, de ha az iránybillekkel, akkor meg a srác volt puncsolós, hiszen az a része szvsz ugyanaz:D) -
:DDDDDDDDDDD
Ebben lehet amúgy valami...
Amikor 2-3 hétre áttértem gamepadra, akkor én is vagy nagyon-nagy gólt lőttem (kapufás, pipa, nagy csavarok..), vagy elment a laszti a fenébe... Köztes eset nem igazán volt :P -
Aha, az az érdekes, hogy míg ilyenformán az erő kerül előtérbe akcióban (hiszen a csúszka az szemléletesebb), míg szabadrúgásnál az erő az szinte csak 3 opció (gyenge, alap, erős) lehet és ott a magasság...
Ilyetén Konami eléggé priorizálta a lehetőségeket...
De nyilván akciónál más van előtérben, és így jobban érezhető a dolog.
Termi: igaz, én is tapasztaltam a jobb-balost, néha annyira idegesítő, amikor ziccerben emiatt hibázik :) (bár amondó vagyok, hogy a jobb-bal irány lenyomásának ideje is szabályozza az irányzékot.. mintha az analógot imitálná, tehát mégsem 2 állás az a digit, hanem bejön egy 3. paraméter is:D)
Pont a 11es lövésnél jött ez ki... mikor nyomtam mint a barom, kapufás gól lett, mikor csak épp rányomtam, akkor meg kb. 1 méterre lőtte csak a középtől szélre.
Ugyanez volt akcióban is, kicsit nem figyelek meddig nyomom, sőt, még csík után is nyomom a nyilat olyan szépen mellédurrantja, hogy csak na :D
Fölé szinte sose lövök :P de mégis egészségesen... szal ezért gondoltam hogy a csík a magasság akcióban is.. de lehet nincs igazam, majd kimondottan ezeket fogom tesztelni :)
azt a legurításból felfele gombot is :)) én meccsen sokat operálok azzal, és sokat is anyázok, amikor eltöri a labdát.. :D -
nekem egyszer egy srác azt monta, látszik, hogy gamepaddal játszom mert vagy kvanagy gólt lövök vagy elmegy a francba -
Hát végülis te tudod, én nem szeressem a fizikát :D
De azt tudom, hogy a lövéseim általában oda mennek, ahova én akarom :) -
hát mivel az erő is szabályozza a magasságot
de magát a lövőerőt a csúszka jelzi aztmeg a nyomáserőséggel függ össze
tiszta fizika
-
Köszi, de asszem ezt most vhogy kihagynám :) Ez a csapat nem igazán foglalkoztat, amíg csak náluk lép fel a hiba, addig nem fontos. -
Hát én pl azt figyeltem meg (bár lehet hülyeséget mondok:P), hogy ha földről lőtt kapásnál nyomom a lefele nyilat, akkor lapos és gyenge lesz a lövés...
Meg ha csak a bal/jobb irányt nyomom, akkor nálam sokszor nagyon sokkal mellécsvarja. Szerintem próbáld ki edzésnél :D
Mondjuk visszagurírasz egy labdát, próbálod szélre helyezni...először csak jobbot/balt nyomsz...Nah ez hogy ratyi lesz :P
Aztán megnézed milyen, ha nyomod mellé a fölfelét is, és szerintem érzeni fogod a külömbséget...Viszont arra vigyázz, hogy a csíkot minden esetben próbáld kb ugyanaddig nyomni.. -
szerinted a fel le billek az erő módosítók? vagy mi? Biztosan lehet az erőt nekünk is szabályozni, nem csak a játékos maxszal lövi :D
Egyébként a csík magasság viszonnyal annyiban egyet értek, és szerintem igaz, hogy én pl. lőttem 1/4es csíkkal nem kapásból izom lapos lövést is (persze gyengét is:D)... szal vmi összefüggés van.
de még a fel -le iránnyal nem békültem ki (analógnál is van ilyen szal ha van hatás, akkor ott is, csak ott finomabb).
-
Nemtom te hogy vagy vele Breki, de szerintem ha szabadoknál a csík a magasságot szabályozza, akkor a sima lövéseknél is, nem? :D
Emléxem mindenki azzal jött annó (pes3-nál..), hogy ő nem tud kapura lőni, mert a pléja kilövi a lasztit a stadionból(fifához szokván mindenki majdnem tövig nyomta a lövést ugye:P).
Persze nem azt mondom, hogy ez nem számít bele, de...:)
-
mondom az idő amíg nyomod
de ez relatív pl volt kapáslövésem ami pillanatnyi volt -
erőt mivel módosítasz? (tudatosan)
a csúszka? -
akkor keresd meg GS-ben a mezük és nézd meg a lábszár illetve sipcsontvédő-t hogy nem átlátszó-e -
én nem használok billentyűt erre de ezzel sztem nem erőt módosítasz hanem magasságot
itt az időfaktort kell ugye nézni -
A Szocreál :P -
Oksa, köszi. Akkor szerintem most már menni fog a dolog :)
Jah egy kérdés... de ez nem kiegészítő.
Látom milyen bomba gólokat lőttök akcióból. A kérdésem az lenne: a fel-le billentyűkkel lehet az erőt módosítani lövés közben? (jobb bal az irány)
Mert én rászoktam, hogy csak irányt állítok (ill. csík, ami végülis a magasságra hat ki, úgy vettem észre), ilyen + erőt vagy lágyságot azokkal lehet adni? -
az options file de magától megcsinálja
de még nem tudom melyik az átlátszó csipet csapat P