54
Te mit gondolsz? Mi egészséges étel? Megengedheted magadnak a nasit? :)
-
#54 -
#53 http://tomakonyha.blogspot.com/2008/07/best-buy-lidlben-lttem-kt-plcn-volt.html
nah én ezt szeretem nagyon
Savoiardi Babapisóta 400g
Penny Market-be 349Ft kék sima izű (még nem kóstoltam)
Lidl-be 399Ft piros sima izű
Aldi-ba 399Ft bézs tiramisu izű -
#52 A Lidl mindig olcsó? - Rástartoltak a vasiak az új élelmiszerüzletre
„Az osztrákoknál még az ALDI-s főzőcsoki is olcsóbb” – Ez sem lesz a szegények ábécéje
az Aldis cikk-nek csak a fele igaz
igenis nagyrészben minőségi termékeket formalmaznak
megvizsgáltuk
igazából szinte 1 az 1-ben Lidl -
#51 E412 - A rettegetté vált guar gumi (adalékolt élelmiszerek listájával) -
#50 Babapiskóta-maffia Váchartyánban -
#49 Tanulási és koncentrációs zavart, valamint hiperaktivitást okoz gyermekeknél egy, az édességekben, üdítőitalokban, tejdesszertekben gyakran előforduló élelmiszer színezék -
#48 ezt olvassátok el mindenképp
a tisztánlátás végett
http://rapidshare.de/files/39979856/aszpartam.doc.html -
FitWay #47 Cikkek, hírek, érdekességek alakformálásról, egészségformálásról.
Egészséges táplálkozás: bioétkezés, gyermekek egészséges étkeztetése, életszakaszoknak megfelelő táplálkozás, adalékanyag-felvilágosítás, receptek...
Fit-Way Magazin -
mygunit #46 SZIASZTOK TUDOK AJÁNLANI EGÉSZSÉGES ÉLATMÓDDAL KAPCSOLATBAN RENGETEG OLCSÓ ÉS HATÁSOS TERMÉKET KÖZTÜK FOGYÓKURÁS TERMÉKEKKEL!KATT A SZÖVEGRE! -
zeraton #45 Itt olvashattok alapelvekről az egészséges táplálkozással kapcsolatosan:
www.hairwellnellness.hu -
#44 Élelmiszer tartósítása
Az élelmiszer tartósítása régóta fontos az emberiségnek. Ősidők óta alkalmazott technikák:
Sózás, szárításos víztelenítéssel történő tartósítás, hűtés, fagyasztás, külső felület füstölése. Újabban kémiai szereket használnak: szalicil, benzoesav és észterei, para-hidroxi-benzoátok észterei, szorbinsav, nitritek (nitrites pácsó a húsárukban), dimetil-dikarbonát, hangyasav, propionsav és sói, bórax, hexametilén-tetramin, bifenil, fenil-fenol (citrusféléknél), tiabenzazol (banánnál), antibiotikumok, klór, klórdioxid, kén-dioxid, stb.
A tartósító szerek mérgezőek. Azáltal tartósítanak, hogy elölik a mikroorganizmusokat. Valamilyen mértékben a "makro-organizmusokra", azok sejtjeire is hatnak! A fogyasztói társadalomban évente 0,5-1,5 kg adalékot, köztük tartósítószert is fogyaszthat a fogyasztó!
Egyes tartósítószerek allergiát válthatnak ki, lehet valaki aszpirin érzékeny, szalicil érzékeny, stb.
A káros hatás elkerülhető, ha valaki tud főzni, kevés tartósított terméket fogyaszt és úgy vásárol, hogy megnézi az élelmiszerek címkéjén feltüntetett tartalomjegyzéket. Akik ismerik a veszélyt, csak hővel sterilizált konzerveket vásárolnak.
Fontos, hogy az E-számok listáját ismerjék. (Kb. másfélezer élelmiszer adalék lehetséges!) -
fapapi #43 Sziasztok!
Egy újonnan nyíló weboldalra keresek cikkírókat gasztronómia, éttermek, ételek, táplálkozási szokások és még sorolhatnám!
A munka hobbi célú sajnos anyagilag ezt a munkát nem tudom támogatni de aki igazán ki szeretné élni újságírói vénáját e téren álok elébe!
Ha érdekel írj bátran!
elérhetőségem: [email protected] -
#42 :D -
#41 1 éve nyitotta:P
sztem már feladta..:DDD -
rohadt alma #40 Ha komolyan érdekel akkor menj el egy nagyobb korházba.Ott dolgoznak dietetikusok.Azok előadásokat tartanak betegeknek a helyes táplálkozásról(cukorbeteg;ételallergiás;stb).Ilyen előadásra rendszerint bárkit beengenek mert kevesen mennek vissza de eredetileg azért betegeknek van akik már nem osztályon fekszenek.Ezért nem is olyan időpontban szervezik amikor munkahelyen vagy iskolában vannak.Tőlük biztosan csak olyat tanulsz ami egészséges és olyan könyvet ajánlanak ami nem kamuval van tele.Ha még kondolkodsz azon,hogy beszélj egy dietetikussal akkor megnézheted ezt a linket.
[urlhttp://dietetika.lap.hu/]http://dietetika.lap.hu/[/url]
-
zimzumm #39 Megnéztem most a Super Size Me-t! Ma Cóla helyett, vettem egy üveg ásványvizet! Sokkal tovább tart! Ritkábban leszek tőle szomjas, mer ez télleg oltja a szomjat! EZér már megére! Mindenkinek király szolveszteri bulizást kívánok!
-
#38 egyél ami jól esik, aztán mennyé sportolni -
#37 :DDDDDDDDDDDDDD -
#36 nézmá a sok yodát!!! -
#35 Ha jó táplálkozásról akartok példát venni, nézzétek meg, hogy mit esznek Japánban. Átlagéletkor 80 felett van... -
#34 szénhidrát, cukor egyre megy..úgyis keményítő lesz belőle...
az nem mind1 hogy a keményítőnek szánt "adagot" rostokkal viszed be, vagy csokival =/ -
#33 Nem cukrot kell enni közvetlenül, hanem szénhidrát tartalmú élelmiszereket, jó sok van olyan sajna... Meg inkább gyümölcscukrot és mézet. -
#32 de ha nem eszel elég cukrot, akkor lemegy a vércukorszinted,
és annak kül mellékhatásai vannak -
#31 AZ igazi vasemberkúra színhús és zöldség, meg tejtermék, pl. sajt és kaukázusi kefír ! Jómaga is ezen élek utóbbi fél/háromnegyed évben. A cukrom normalizálódott gyógyszer nélkül, vérnyomásom normál, soroljam... -
#30 Lényeg, hogy jó sok E-szám -os legyen... Minél több szám van rajta, annál jobb... ;-D -
#29 szentemis mindent kell enni: zöldség, gyümölcs, húsok...stb, csak az arányokra kell figyelni. szernitem ami kihagyható az a cukor. az káros, és nincs szüksége rá a testnek, mert kenyérrel, tésztával stb-vel bevisszük a megfelelő szénhidrát mennyiséget. ha édesítés akkor szaharin vagy méz (ami megencsak cukor de azér mégse répacukor!).
és kenyérből meg inkább a rozsos, meg graham meg ijenek, nem fehér. -
#28 -
#27 -
#26 Túró Rudi. -
#25 Hamburgerrel nincs baj, csak ha állandóan azt eszed. Cola meg sux. -
#24 a lényeg, hogy ne egyél csipszet meg kólát meg mekdobálsz-os kaját,
szal NE EGYÉL AMERIKAI "KAJÁT" -
#23 loál -
#22 Chillis hurka tejjel reggelire -
#21 miva? -
#20 -
#19 miért?
te nem szoktál bioételeket enni? :) -
#18 Egészséges táplálkozás??? Kamu!
Bármit ehecc, csak egy a lényeg: ne ess túlzásba!
Magyarán, egyé' zsíroskenyeret, de ne mindennap nyolcat. Meg persze maradj meg az IGAZI élelmiszereknél. De az, hogy milyen magvas meg tököm se tuggya, az baromság. Azok a kaják, amik a bioboltokban vannak, undorítóak! Azok nem kaják! Nem is értem hogy képesek az embereket megetetni azokkal. -
#17 de ez így nemleszjó..
ha töpörtyüvel hinted meg a tunkolt májkrémet, akkor a kövérkéje megszikkad, és felveszi a zsírt az alatta lévő baconról, és hogy ez ne történjen meg, kenjétek be alaposan a füstöltsonkát flori-olajjal, a koleszterinszint egyensúlytartásának végett! amikor kész vagy, az oldalast forgasd meg néhányszor a pörköltben, mert átvesz egy ilyen mártásszerü ízt..de előtte keverd meg a zuzáját a bödön zsírban, hadd szívja meg magát!! jójcakát' -
Shadow_THH #16 véreshurkát beletekered szalonnába és beletunkolod a sertésmájkrémbe. meghinted töpörtyűvel és köretnek apróra vágott tarját raksz a kacsazsiros kis inyencség mellé, vigyázva arra, hogy az alapja a fokhagymás tokány ne hüljön ki.
persze csak keveset szabad enni (2-3 adagot) mert különben elrontod a gyomrodat tízoraira!!!4 -
#15 jaja, bizány te is figyeltél nyócadikos bioszórákon:D