181
  • Felfedező
    Ez sajnos igaz, nálam a java-s oldalaktól is sokszor
    kifagy a Firefox.. PL.: jójáték.hu-t csak IE-ből
    nyitom meg emiatt.. Chat.hu-t meg nem engedi teljes
    képersnyőre rakni..
  • Felfedező
    Ez enyhén szólva nem reális az IE még bőven 80% fölött van, és a firefox kb 10 %-on.... nem tudom
    hagyan számoltak de tévesek az adatok..
  • _Vegeta_
    Hajra FF
  • FTeR
    eredetileg úgy néz ki a dolog, hogy még a régi böngészőkből kompatibilitási okok miatt megmaradtak bizonyos "bugok". és ha valaki ezeknek a "bugoknak" a kihasználásával ír egy oldalt, akkor az egy FFben ami csak azt tudja amit a szabvány (vagy w3c ajánlás) meghatároz, se többet, se kevesebbet, rosszúl fog megjelenni. ez már szűl pár gondot (de opera ezt pl elég jól megoldotta, mert támogatja mind a kettőt).
    Aztán 1-2 dologban, maga az IE eltér a szabványban meghatározott felépítéstől (pl javascript dom), vagy egyszerűen hibás (css megjelenítés-de ez betudható a böngésző korának [gyk. előbb volt IE6 mint a szabvány]), így megint csak lehetnek összeakadások (opera ezt is jól megoldotta-habár ennek ellenére mégis vannak benne is gondok).
    de mivel ezeket lehet tudni, egy normális weblapkészítő felkészíti ezekre az oldalát és semmi gond nem lesz.

szerintem a nagyobb probléma azzal van, hogy bizonyos látványbeli (dizájn) dolgok nincsenek meghatározva a szabványban, vagyis FF nem ismeri őket, míg M$ azt mondta ezek jók, a böngim tudja azt amit a szabvány diktál, de ezekkel sokkal többet is fog tudni, ezért bele rakom. A gond ott kezdődik, ha valaki elkezdi beleépíteni az oldalába ezeket, mert az az oldal csak IEben fog működni. Hát ennyi. A gond az, hogy mind a két oldal nagyon makacs és nem enged.
  • Yv@n
    Én is minden user gépére ff-et tolok fel akinek rendszert kell telepítsek, alapvetően azért, mert a legtöbbjük ingyenes liftime regisztrált tag lehetne a lammersite.org -on, és ff-el kissebb eséllyel basznak ki önmagukkal. Aztán persze meglátjuk, hogy ha nagyon elterjedt lesz, akkor mennyi szemét lesz ff-el benyelhető. Aki az egyik böngészővel benyeli, az a másikkal is be fogja, mindenki tudja, hogy a user error a lehető legnagyobb forrása a problémáknak, és mindíg is az lesz az első heléyen...
  • blackeagle
    Helyes , fejlesszék csak a FF-t. Csak azt használom linux alatt és semmi gondom ,ha fejlesztik még annyira se lesz gondom.
  • Sadist
    Már 20%-os a részesedése? Azért nem semmi teljesítmény.

Csúnya volna, ha nem az IE volna a legkompatibilisebb, elvégre a legtöbb oldalt IE-re írják. A többi böngészőre nagy ívben tettek, de most már a honlap készítők is elgondolkodhatnak, hogy megéri-e azért a +20%-ért egy kicsit átírni az oldalukat.
  • tom..
    jó a Firefox, csak sajna még mindig az IE a legkompatibilisebb... csomó olyan oldald van ahol a Firefox megadja magát, mig az IE simán behozza..
    de jó kis progi a Firefox.
  • FTeR
    W3C stat a böngikről.

[..]Internet Explorerrel szemben, amely főleg az újabb és újabb biztonsági hibák miatt veszített súlyából.[..]

bármennyi pénzt felteszek rá, hogy nem ez a valódi indok! ez a mondat, egyébként minden sg hírben ott van. Egyszerűen hülyeség, egy júzert nem érdekelnek a biztonsági hibák, ha valaki átáll FF az azért van, mert sok okos dolgot tud ennyi, mindehhez egy nagyon egyszerű felület is társúl, ami könnyen elnyeri az emberek tetszését (ellentétben más böngikkel).
  • echo
    Még valami: ha esetleg az MS ki is jönne egy azonos tudású Explorerrel(amit egyébként kétlek), akkor is, ha egy mód van rá jobb ha az ember nem az ő cuccaikat használja.
  • echo
    Hát ez várható volt. Elég irracionális volt, hogy két párhuzamos projekt fut. Egyébként meg tényleg messze nem tökéletes még a firefox (pl. letöltés kezelő), de szerintem a hibák ellenére is a logjobb böngésző.

Már jó ideje lecseréltem az OE-t is Thunderbirdre és nagyon megvagyok elégedve. Egyedül a naptár extension béna kicsit, de majd ha meglesz a sunbird(tán ez a neve), akkor gondolom ez is rendben lesz...
  • PityBull
    Egy hozzászóláson belül egyszerre két böngészőt fikázni... hát ez nem semmi. Az ilyen "higgadt és ésszel érvelő" hozzászólásokat eddig a microsoft-os cuccok kapták!
  • Ch_Slater
    nekem is bevált az FF már elég régóta ezt használom Linuxon és Win-en is...
    de ha megindokolja szívesen meghallgatom :))
  • patrik
    mondjuk a Netscape 8 béta ez tényleg jól néz ki a képek alapján szerintem :) , de még élőben nem próbáltam
  • PityBull
    Egy kicsit sajnálom a "jó öreg" Mozillát, másrészt örülök, hogy a Firefoxra több energiájuk jut a fejlesztőknek. A böngészők közül legjobban a Firefox "jött be" nekem is.
  • patrik
    azért kíváncsi lennék hogy miért "NAGY RAKÁS SUXX" a FireFox. mert nekem eddig nagyon bevált, csak ajánlani tudom mindenki hogy használja ezt és az IE-t felejtse el
  • oroy_
    a Firefox "NAGY RAKÁS SUXX" ? :))
  • Ch_Slater
    vááá, ez aztán konkrét vélemény. azért engem nem győztél meg arról hogy szar a FF...
  • greekboy
    Én 7.2-es netscapet használok a netcápa 8-as bétától bevizeltem olyan jó lesz, de a firefox annak ellenére, hogy elméletben ugyanazt a magot használja, NAGY RAKÁS SUXX. Ennél talán csak az opera szarabb!
  • Falconer
    Na a Microsoftnak imerjük az ígéreteit.
    Az IE eddig sem kellett, most sem kell, és nem is fog kelleni. Egy hulladék az egész az összes javításával együtt. Örök hála a rókáéknak
  • joebacsi
    :(
    lassan én is megnézem a tűzrókát, pedig eddig semmi bajom nem volt a mozilla 1.7.5-tel...