18
  • Axon
    Erről nekem Kovács László ígérete jut eszembe, amikor az EU csatlakozási népszavazás kapcsán azt hangoztatta, hogy szavazzunk igennel mert akkor 20 év múlva jó lesz...
    Na akkor jól fel lettünk világosítva.
  • Nailboy
    Hát nem akarok Kis-Bob védelmére kelni, de azért lássuk már be hogy nem teljesen ugyanaz;

valamit kijelenteni kapszulába zárni elásni, és 20 év múlva megnézni hogy igazam lett e.

vagy kijelenteni nyilvánosság előtt és azon ügyködni hogy úgy is legyen.

Ezért a kijelentéséért én még egy okosember kitűzőt sem ajándékoznék neki.
    Lehet hogy más miatt megérdemelné, de ebben a kijelentésben nincsen annyi hogy a nevét megjegyezze az utókor.

• chungey
    Ez a fény-sebességi korlát érdekes lehet. A töltésáramlás lassabb is, mint a fény, és sok-sok félvezetőrétegen kell áthaladnia. Tehát jó ha 50% "c" a vége. Ami mondjuk egy 10 GHz-es prociban 1 clock alatt csak 1,5 cm-t halad. Akkor most majd ezen rágódhatnak, így fuccs a nagy magoknak? Meg a magok közti kommunikációnak? Megaztán időelcsúszás lesz pl. a kesben? Hát...
  • FTeR
    ez jó :D
  • FTeR
    nem tudunk olyan gazdag magyarúl beszélőről, akinek ennyi pénze lehet, de elképzelhető, hogy jól titkolod.
  • Kis-Bob
    A külsejéről mondtam véleményt, nem a teljesítményéről. Természetesen nem hasonlíthatom magamat hozzá.
  • Kis-Bob
    Te honnan tudod, hogy én mire vittem, vagy viszem?????
  • Cat #11
    He also noted that some of the analogies from Moore's Law are a bit farfetched. Once, he extrapolated that if the car industry followed the same rules of progress, cars would get 100,000 miles per gallon, travel at millions of miles per hour and be so cheap that it would cost less to buy a Rolls-Royce than park it downtown for a day.

And as a friend pointed out, Moore said, "it would only be a half-inch long and a quarter-inch high."

:D
  • gz8
    Akkor fikázz, ha csak feleannyira viszed az életben, mint ő.
  • lokko
    hehe Moore megkattant, vagy a cikk kamu: építsünk nagyobb processzorokat :D végül is miért ne ? csak azon nem gondolkodik el hogy miért kell ilyen kicsiknek lenniük a prociknak? :0 na ezért lep meg ... amúgy azért mert egy processzoridő alatt nagyon rövid utat tesz meg a fény; 300000000 m/s a mai proc sebességnél egy ütem egymilliárdod szekudnum, az 30 centi vákumban, ami egy procban jóval kevesebb mert sziliciumban és logikai kapukon halad a jel ... szal hova építsünk nagyobb processzorokat? a többmagos megoldások persze egy ideig még tovább viszik a technológiát, ha kiforr a nanoviharos hűtési technológia akkor térszerkezetes 3D processzorokat is építhetünk ... de aztán fuccs ...
  • Valentino
    Kérlek mondj egy példát. Nem tudok olyan dologról aminek másfél évente megduplázódna a teljesítménye a számítógépeken kívül. Persze az is lehet hogy csak nem vagyok jól informált. Mondhat az ember sokmindent, de nem hiszem hogy mondjuk egy hasonló kijelentés miatt a BMW megkétszerezné másfél évente az autóinak a teljesítményét, csak mert ez presztizs kérdés. Hidd el, megtennék ha tudnák.
  • Kis-Bob
    Egyébként tipikus "okoskodó amcsi" feje van az ürgének.
  • Kis-Bob
    Bármihez, amire van kellő igénye az ebereknek... Egyébként a nagyotmondásról meg a tippelésről: ma minden politikus ebből él.
  • Valentino
    Azért megnézném hogy milyen más jelenséghez tunának az emberek ilyen ütemtervet tartani...
  • Xcentric
    Ezt inkább úgy kell elképzelni,hogy a Moore "törvény" kimondása után az intel presztizs kérdésnek vette hogy sikerüljön is betartani,így aztán a riválisainak is tartania kellett az ütemet.Ennyi.Ez nem egy olyan alapvető törvényszerűség,sokkal inkább egy ütemterv,amit betartanak,többé kevésbé.Nem egy jelenséghez igazítottak egy kijelentést,hanem egy kijelentéshez igazították a jelenséget.
  • jefferson83
    Azért már nem sokáig, nálunk már kiment a divatból.
  • Laci73
    Így kell megalapozni egy karriert :)

De abban is igazság van, hogy a bevált és méregdrágán kiépített technikai hátteret nem szívesen cserélik le. Örök példám a VHS videórendszer: a hetvenes évek technikája, de még ma is él és virul.
  • FTeR
    tippelt az öreg egy nagyot fiatal korában és bejött neki, most mindeki felnéz rá
    nostredamus is jókat mondott