5
 • TeszteloPontHu
  #5
  A Moneybookers megy itthonról is. Nagyjából ugyanaz, mint a Paypal.
 • pemga
  #4
  Hát inkább függ a bankjainktól... Olcsó fizetés? Németeknél az némeg bankközi utalás ingyenes, a fogadó fizet valamennyit, de közel sem annyit mint mi. Ha van létminimumot elérő fizetésed, akkor ingyenes számlavezetést, bankkártyát és online banking-et kapsz.
 • Cat #3
  ez nem tőlünk, hanem az ebaytől függ
  én is reménykedek hogy bejön az ebay, mert hozná a paypalt is (az ugye az ő cége pár éve), és lehetővé válna az olcsó fizetés
 • HuAn82
  #2
  Hát ja! Többek között kishazánk ebben is le van maradva. :-(
 • pemga
  #1
  Németek erre már rég rájöttek, sőt még pénzt sem kell kiadniuk azért, hogy a weben jelen legyenek, ott az Ebay. Csomó kis bolt van, aminek a fizikai boltja egy kis lyuk valami kisvárosban, és full Németo lefedettséggel rendelkeznek ebay miatt (posta 3 nap alatt kiviszi bárhova max 1000Ft-ért, biztosítással 1500Ft). A nagyobb boltok meg szenvednek, mert nem tudnak versenyezni az árakkal. Media Markt is úgy marad talpon, hogy mást is nyújt (pl. oda lehet menni megtapperolni a cuccot). Ebay is jól jár, töredék eurókat kap minden eladás után, de akkora forgalma van, hogy abból most építettek egy üvegpalotát Berlin mellett. Naja, ehhez az is kell, hogy a banki tranzakció ingyenes legyen, és ne 3 nap alatt fusson át két bank között, mint nálunk... Meg a paypal is működik :). Ezeket kéne megcsinálni, nem azon sírni, hogy nincs nálunk elég elektronikus kereskedelem. (Persze, ha a postás két hét nyammog a csomagon, és még a motoros futár is olcsóbb nála.)

  Azért ügyes dolog lenne eladni ezt az egy mondatot: "menj Ebay-re" 850M Ft-ért :)).