13
-
#13 Értem :) -
#12 Igen, elter, senki sem allitja, hogy nem. De gondolj bele, SP2 elott az XP-kben sem voly alapertelmezett tuzfal, de ettol meg nem szarabb (mastol igen, hehe :-). Es az ulimitset meg alapinstallokban is be lehet allitani, a legtobb disztroban benne van.
Csupan azt mondom, hogy a forkbomb nem eppen egy biztonsagi, hanem inkabb egy ID-10-T hibat hasznal ki, ha erted a celzast. -
pemga #11 Mi van a jó öreg F00F-el? Jó linux kernelből üti ennek a parancsnak a futtatását, de mivan Bill barátunkkal? -
#10 jmp 0 vagy cli hlt azért nem öl meg egy multitask rendszert szerintem... -
#9 Default esetben nincs fent process quota. BTW ezt a Windows úgy kezeli le, hogy kivágja a floodoló progit a picsába, a Linuxnál pedig egyszerűen csak elfogynak a PID-ek. Persze nem egy halálos dolog, rég van rá védelem, de azért jól mutatja, hogy kicsit eltér a két rendszer már az alapoknál. -
#8 Naaa, neee. Toled tobbet vartam. Eleg a maximum processzeket 10-re lekorlatozni, es a program egy pillanat alatt kihal. De meg 100-nal is, amit a juzer talan nem is vesz eszre. ulimits, es ez nem eppen biztonsagi hiba.
Amugy jmp 0 oszt kesz. Vagy a klasszikus cli hlt paros. Minden rendszeren, csak onnek, csak most... :-) -
#7 Ne mondd, hogy nem ismerted :-P -
#6 koszi, majd kiprobalom -
#5 Ezt a kódot még a guest user is futtathatja. -
blackeagle #4 Mindenre vannak ,csak az nem mindegy hogy ki inditja el. -
#3 Linuxon szebb dolgok is vannak ennél. Pl itt a következő csodás kódrészlet:
while (1) fork();
Na ezzel tényleg térdre lehet kényszeríteni egy átlag *NIX-et. Persze erre is van megoldás, process quota a neve, de azért jóvicc :) -
#2 eközben felemésztik a rendelkezésre álló erőforrások nagy részét
ez sztem nem a procin múlik, ha egyszer telepakolja a ramot...
Vegyél gyors procit
hát persze, majd a sima munkaállomásokba ezért fognak gyors procit venni...
sztem nem az otthoni power usereket fenyegeti ez a gond elsősorban -
Andris #1 Hát ez nevetséges.
Vegyél gyors procit és akkor védve vagy az ilyen támadástól... érdekes felfogás.