Szuperolcsó grafikus kártya az ATI kínálatában
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bakkrem, még a kártya alaprajza is tök hasonló, csak flexxel levették a tetejét, az ott levõ memcsikkel együtt!!!!!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
"(Az x300 lényegében egy 9600-as mag, PCI-e interfésszel, tehát a belsõ architektúrában nem sok különbség van.)"
Akkor "megnyugodtam", most vettem egy alig használt (egyáltalán nem) 9600-ost nem sokkal drágábbért.
Nekem úgy tûnik az ATI szereti, ha a vásárlói úgy érzik jó üzletet csinálnak (még ha nem is, mert hogy õk csinálnak jó üzletet). Magyarul átvágja õket.
Lásd, raktáron maradt 8500-asból lett a 9100-as😉
Jó poén😊
Csak ne én vegyek belõle!
Akkor "megnyugodtam", most vettem egy alig használt (egyáltalán nem) 9600-ost nem sokkal drágábbért.
Nekem úgy tûnik az ATI szereti, ha a vásárlói úgy érzik jó üzletet csinálnak (még ha nem is, mert hogy õk csinálnak jó üzletet). Magyarul átvágja õket.
Lásd, raktáron maradt 8500-asból lett a 9100-as😉
Jó poén😊
Csak ne én vegyek belõle!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Én speciel jobban szeretem az fsaa-s megjelenítést, mert zavarnak a recés vonalak, de mondjuk én nem is vagyok valami nagy játékos. De ha néha játszom, "megadom a módját". <:p> És mivel 17"-es LCD-m van, csak 1280-ban használom. Így ez a kártya nem pont nekem való. Most is egy 9600xt-m van, és most már valami jobbra vágyom. De húzni szerintem is jól lehet majd a kártyát, feltéve, hogy egy erõsebb hûtés is van rátéve. A hátulütõje inkább a memóriafoglalás, és hogy az erõs húzás azért rövidítheti az élettartamot.
Hat pl az nv6600-t 300mhz -rol felhuzhatod boven 500 mhz fole (lattam 600-t is), 8 pipe-al, 3 vs egyseggel, sokszor ekkora tranyo szammal, es melegedessel. Most szerintetek ez a kartya szerintetek nem birja ki ugyanezt? Siman es rohogve.
dez: az ertek 1024-es felbontasra vonatkozik (3dmark03 defaulttal mertem), fsaa-t meg nyilvan nem fogsz hasznalni.
dez: az ertek 1024-es felbontasra vonatkozik (3dmark03 defaulttal mertem), fsaa-t meg nyilvan nem fogsz hasznalni.
Mondjuk ide még megjegyezném, hogy ezek a -10%, -25%-ok elég hozzávetõlegesek, mivel drasztikusan függ a dolog a játéktól, felbontástól, szûréstõl. Az a 35% felmehet 50-re is, vagy többre.
A x16-os PCI express sávszélessége nagyobb, mint az AGP8x-é, tehát azzal nincsen gond. Hogy mennyire lehet tuningolni, az nyitott kérdés, szerintem van rá némi esély, hogy tényleg ennyire bírja a húzást (persze kell rá egy jobb hûtés). Kíváncsi leszek. De végülis ma már nem nagy dolog, hiszem ma már lényegében a 9600 kategória "lépett elõ" alsó osztálynak. És ára is van a dolognak, mivel a main memórából kell nem keveset odaadni neki.
(Az x300 lényegében egy 9600-as mag, PCI-e interfésszel, tehát a belsõ architektúrában nem sok különbség van.)
Jah a hûtésre többet költenél mint a kártyára, v olyan hangja lesz mint egy porszívó.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
PCI express nem AGP amit itt fent írnak.....
És szerintem teljesen felesleges itt számolgatni,mert ekkora tuningot nem szedsz te ki belõle.
És szerintem teljesen felesleges itt számolgatni,mert ekkora tuningot nem szedsz te ki belõle.
4x1-es a kartya inqui
nos, az egyik valtozat 128 mb -s..
De meg a 32mb-ssal sem tartom kizartnak, a swap csak vegso lehetoseg, eloszor az agp texturazashoz nyul
Jojjon egy kis matek:
Az agp texturazas teljesitmenyet regebben teszteltem es nem okozott drasztikus teljesitmenyvesztest kb -10%-t.. A specifikacioi nagyon hasonlitanak, a fo kulonbseg, amiben gyengebb az a 64 bites memo (Ez egy kicsit tulhypeolt dolog, a felezett mem savszelesseg 256-128 ill 128-64bit kozott a gyakorlat szerint egyarant -20-25% -t jelent).
Rendben, adjuk kicsit alabb az elvarasainkat: Legyen mondjuk az osszehasonlitasi alap egy 9600pro, szamoljunk ahhoz kepest masfelszer olyan eros gpu-t (ha -a lent emlitett okok miatt valoszinuleg jogosan- feltesszuk, hogy tenyleg extremen huzhato, mondjuk 600-ig), amihez jon a fenti -35% pesszimista becsles szerint. Elegge pozitiv a merleg..
Es ebbe meg nem kalkulaltuk bele az x300 architekturalis elonyet.
De meg a 32mb-ssal sem tartom kizartnak, a swap csak vegso lehetoseg, eloszor az agp texturazashoz nyul
Jojjon egy kis matek:
Az agp texturazas teljesitmenyet regebben teszteltem es nem okozott drasztikus teljesitmenyvesztest kb -10%-t.. A specifikacioi nagyon hasonlitanak, a fo kulonbseg, amiben gyengebb az a 64 bites memo (Ez egy kicsit tulhypeolt dolog, a felezett mem savszelesseg 256-128 ill 128-64bit kozott a gyakorlat szerint egyarant -20-25% -t jelent).
Rendben, adjuk kicsit alabb az elvarasainkat: Legyen mondjuk az osszehasonlitasi alap egy 9600pro, szamoljunk ahhoz kepest masfelszer olyan eros gpu-t (ha -a lent emlitett okok miatt valoszinuleg jogosan- feltesszuk, hogy tenyleg extremen huzhato, mondjuk 600-ig), amihez jon a fenti -35% pesszimista becsles szerint. Elegge pozitiv a merleg..
Es ebbe meg nem kalkulaltuk bele az x300 architekturalis elonyet.
Ha valakinek nem jönne le, 2pipe x 1tmu van benne, 64 bites és még saját memóriája sincsen (elég), szóval sokkal lasabb mint egy 9200SE vagy egy GF5200-64 bites kártya, de legalább NEM ólcsóbb.
Szuperolcsónak nevezném mondjuk 19.9 dollárért, 50-ért ez egy vicc.
Mi is 9550 kategóriájó kártyákat vettünk az irodai gépekbe... Így lett nekem is otthon.. Hehehe 😊
Jól látom hogy ez egy PCI szexpressz kártya? Mert ha valamelyik cégnek telik egy ilyen alaplapra, akkor nem hinném hogy pont a graf kártyán akarna spórolni. Valahogy még nem olyan olcsók az ilyen renccert támogató alaplapok.
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
32 mega rammal, Swap használattal???!!! Jaaaa, még oda is veri a 9600xt-t, bazz...
Zsoldos, ugye csak vicc volt???
Zsoldos, ugye csak vicc volt???
Irodába még a Tseng 4000 is elég. A hdd swap használat azért komoly teljesitmény lehet , valahol nagyon komolytalannak tartom.
te mirol beszelsz? 😊
Irodába minek 64 bites cucc ???
Elég oda a jó öreg 32 is...
Elég oda a jó öreg 32 is...
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Valami normalis aktiv hutest raszerelve milyen uber-brutalis tuningot lehet ezzel csinalni.. 4 pipeos kartya 0.11 mikronos gyartassal, alap 325 mhz-en. Szerintem minimum 100%-os tuning.. Egyaltalan nem kizart, hogy egy 9600xt koruli teljesitmeny elerheto vele.
Minek irodába nem integrált karesz?
tökéletes irodába, ahogy most 5200/9200-õt viszünk ha nem integrált VGA-t kérnek
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
64 bit...Kalap szar.
Játékra nem jó, irodába felesleges.
Hajrá ATI..
Játékra nem jó, irodába felesleges.
Hajrá ATI..