23
  • NEXUS6
    Bakkrem, még a kártya alaprajza is tök hasonló, csak flexxel levették a tetejét, az ott levő memcsikkel együtt!!!!!
  • NEXUS6
    "(Az x300 lényegében egy 9600-as mag, PCI-e interfésszel, tehát a belső architektúrában nem sok különbség van.)"

Akkor "megnyugodtam", most vettem egy alig használt (egyáltalán nem) 9600-ost nem sokkal drágábbért.

Nekem úgy tűnik az ATI szereti, ha a vásárlói úgy érzik jó üzletet csinálnak (még ha nem is, mert hogy ők csinálnak jó üzletet). Magyarul átvágja őket.

Lásd, raktáron maradt 8500-asból lett a 9100-as;)

Jó poén:)
    Csak ne én vegyek belőle!
  • dez
    Én speciel jobban szeretem az fsaa-s megjelenítést, mert zavarnak a recés vonalak, de mondjuk én nem is vagyok valami nagy játékos. De ha néha játszom, "megadom a módját". [:p] És mivel 17"-es LCD-m van, csak 1280-ban használom. Így ez a kártya nem pont nekem való. Most is egy 9600xt-m van, és most már valami jobbra vágyom. De húzni szerintem is jól lehet majd a kártyát, feltéve, hogy egy erősebb hűtés is van rátéve. A hátulütője inkább a memóriafoglalás, és hogy az erős húzás azért rövidítheti az élettartamot.
  • Zsoldos
    Hat pl az nv6600-t 300mhz -rol felhuzhatod boven 500 mhz fole (lattam 600-t is), 8 pipe-al, 3 vs egyseggel, sokszor ekkora tranyo szammal, es melegedessel. Most szerintetek ez a kartya szerintetek nem birja ki ugyanezt? Siman es rohogve.

dez: az ertek 1024-es felbontasra vonatkozik (3dmark03 defaulttal mertem), fsaa-t meg nyilvan nem fogsz hasznalni.
  • dez
    Mondjuk ide még megjegyezném, hogy ezek a -10%, -25%-ok elég hozzávetőlegesek, mivel drasztikusan függ a dolog a játéktól, felbontástól, szűréstől. Az a 35% felmehet 50-re is, vagy többre.
  • dez
    A x16-os PCI express sávszélessége nagyobb, mint az AGP8x-é, tehát azzal nincsen gond. Hogy mennyire lehet tuningolni, az nyitott kérdés, szerintem van rá némi esély, hogy tényleg ennyire bírja a húzást (persze kell rá egy jobb hűtés). Kíváncsi leszek. De végülis ma már nem nagy dolog, hiszem ma már lényegében a 9600 kategória "lépett elő" alsó osztálynak. És ára is van a dolognak, mivel a main memórából kell nem keveset odaadni neki.
  • dez
    (Az x300 lényegében egy 9600-as mag, PCI-e interfésszel, tehát a belső architektúrában nem sok különbség van.)
  • Tetsuo
    Jah a hűtésre többet költenél mint a kártyára, v olyan hangja lesz mint egy porszívó.
  • Freddy TNT
    PCI express nem AGP amit itt fent írnak.....

És szerintem teljesen felesleges itt számolgatni,mert ekkora tuningot nem szedsz te ki belőle.
  • Zsoldos
    4x1-es a kartya inqui
  • Zsoldos
    nos, az egyik valtozat 128 mb -s..

De meg a 32mb-ssal sem tartom kizartnak, a swap csak vegso lehetoseg, eloszor az agp texturazashoz nyul

Jojjon egy kis matek:
    Az agp texturazas teljesitmenyet regebben teszteltem es nem okozott drasztikus teljesitmenyvesztest kb -10%-t.. A specifikacioi nagyon hasonlitanak, a fo kulonbseg, amiben gyengebb az a 64 bites memo (Ez egy kicsit tulhypeolt dolog, a felezett mem savszelesseg 256-128 ill 128-64bit kozott a gyakorlat szerint egyarant -20-25% -t jelent).

Rendben, adjuk kicsit alabb az elvarasainkat: Legyen mondjuk az osszehasonlitasi alap egy 9600pro, szamoljunk ahhoz kepest masfelszer olyan eros gpu-t (ha -a lent emlitett okok miatt valoszinuleg jogosan- feltesszuk, hogy tenyleg extremen huzhato, mondjuk 600-ig), amihez jon a fenti -35% pesszimista becsles szerint. Elegge pozitiv a merleg..

Es ebbe meg nem kalkulaltuk bele az x300 architekturalis elonyet.
  • Inquisitor
    Ha valakinek nem jönne le, 2pipe x 1tmu van benne, 64 bites és még saját memóriája sincsen (elég), szóval sokkal lasabb mint egy 9200SE vagy egy GF5200-64 bites kártya, de legalább NEM ólcsóbb.
  • pip
    Szuperolcsónak nevezném mondjuk 19.9 dollárért, 50-ért ez egy vicc.
  • DOT
    Mi is 9550 kategóriájó kártyákat vettünk az irodai gépekbe... Így lett nekem is otthon.. Hehehe :)
  • szivar
    Jól látom hogy ez egy PCI szexpressz kártya? Mert ha valamelyik cégnek telik egy ilyen alaplapra, akkor nem hinném hogy pont a graf kártyán akarna spórolni. Valahogy még nem olyan olcsók az ilyen renccert támogató alaplapok.
  • Shan
    32 mega rammal, Swap használattal???!!! Jaaaa, még oda is veri a 9600xt-t, bazz...
    Zsoldos, ugye csak vicc volt???
  • blackeagle
    Irodába még a Tseng 4000 is elég. A hdd swap használat azért komoly teljesitmény lehet , valahol nagyon komolytalannak tartom.
  • Zsoldos
    te mirol beszelsz? :)
  • HUmanEmber41st
    Irodába minek 64 bites cucc ???
    Elég oda a jó öreg 32 is...
  • Zsoldos
    Valami normalis aktiv hutest raszerelve milyen uber-brutalis tuningot lehet ezzel csinalni.. 4 pipeos kartya 0.11 mikronos gyartassal, alap 325 mhz-en. Szerintem minimum 100%-os tuning.. Egyaltalan nem kizart, hogy egy 9600xt koruli teljesitmeny elerheto vele.
  • davos80
    Minek irodába nem integrált karesz?
  • Punkerwork
    tökéletes irodába, ahogy most 5200/9200-őt viszünk ha nem integrált VGA-t kérnek
  • davos80
    64 bit...Kalap szar.
    Játékra nem jó, irodába felesleges.
    Hajrá ATI..