43
  • Felfedező
    #43
    A Firefoxnál még "Microsoftos szemmel" nézve sincs egyszerűbb böngésző,
    de gyorabb és jobb se!!
  • h4x0r
    #42
    en adblocknak megadtam, hogy ads?*, es nincs tobb reklam :-)
  • Sil78
    #41
    Az átlagjúzerek is jobban járnának, ha valami normális böngészőt használnának IE helyett. Pl nem szednének össze annyi szemetet (spyware-t meg hasonlókat), még akkor se, ha kifejezetten hajlamosak összevissza kattintgatni, meg veszélyes oldalakat látogatni. Meg pl gyorsabb már alapból is, a Tweak Network kiterjesztéssel meg pláne.
  • Sil78
    #40
    Neeem, az AdBlock sokkal jobb, mint a tűzfalba épített reklámszűrők. Pl sokkal célzottabban lehet vele eltüntetni a reklámokat, és úgy, hogy még az üres helye se maradjon meg.
  • [HUN]PAStheLoD
    #39
    bizony :) de tűzfalba épített adblocker a jau ^^
  • [HUN]PAStheLoD
    #38
    Ebből következik, hogy te a szuper átlagjúzer vagy, aki teljesen laikus! És ezt minden negatív töltet nélkül írom, mert attól még lehet, hogy atomfizikus vagy vagy éppenséggel író, de eddig nem igazán ültél a gép előtt.. vannak tényezők, mint például biztonság, konformitás (kényelmesség) kezelhetőség szolgáltatások etc etc.. amikben FF egyszerűen legyalulja az IE-t .. és vannak olyan tényezők, amik nem is annyira a felhasználóknak fontosak, mint pl. a szabványos renderelés, meg hogy FF támogatja az RSS-t meg ilyen apróságok...
  • Razgon
    #37
    AdBlock rulez!
  • Sil78
    #36
    A memóriával nekem speciel soha nem volt gondom, pedig csak 128MB-os memória van a gépemben, és folyamatosan fut mellette a Thunderbird is. De ha nálad sokat használ, tedd fel az új 1.0.1 verziót, abban javítottak a memóriakezelésen is.
  • Sil78
    #35
    Ahhoz képest, hogy nincs mitől félniük (és ezt korábban többször hangsúlyozták is, meg pl azt is, hogy nem lesz az IE-ből új verzió), kicsit érdekes döntéseket hoztak az utóbbi időben (pl IE7 megjelenésének bejelentése - minden konkrétum nélkül - még a Longhorn előtt)...
  • Sil78
    #34
    - Címsoros móka? Pontosan mire gondolsz? Firefoxban is lehet simán a címsorból keresni, gyakorlatilag bármilyen keresővel. Ráadásul tök egyszerű. Gyere át a Firefox topicba, holnap (azaz ma) beírom az összes fajta keresési módot Firefoxhoz.
    - Mi az, amit kerestél, és nem találtál?
    - A beépített letöltésvezérlőhöz is van ám pár kiterjesztés, amik javítanak a használhatóságán (pl a Download Manager Tweak). De ha nem tetszik, ott a FlashGot kiterjesztés, azzal gyakorlatilag bármilyen külső letöltésvezérlő használható Firefoxban.
  • Ceb
    #33
    Hajrá Firefox!
    Én a Firefoxot valahol a 0.7 körül kezdtem el használni, ha jól emléxem. Meg vagyok elégedve vele, persze néha produkál 1 pár érdekes dolgot ,de még mindig jobb mint az ie, azért váltottam mert elegem volt a sok spywareból ki a fásznak van kedve állandóan azokat irtani. Mert ha spy van a gépemen spec engem idegesít. Várom az 1.1-et a download manager újítása jó húzás lenne tényleg.
  • archkoven
    #32
    Az IE semmivel sem egyszerűbb mint a FF, csak jobb. Nem fagy és soha nincsenek gondjai egy oldal megjelenítésével ellentétben a Firefox-szal. Legalábbis nekem nagyon nem vált be.
  • galocza
    #31
    2 böngésző azért van az én gépemen is mert az ms ránkerőlteti az explorert. ha nem lenne kötelező, ne aggódj, nyoma se lenne - és a fenti hír címe úgy hangzana: közel 3%os az ie részesedése és tovább csökken...
  • Frank99
    #30
    amúgy meséld már el, hogy a Firefox miért bonyolult?
    vagy az explorer miért egyszerűbb?

    Mert a Firefoxot le kell tölteni?
    tényeket kérek, vagy csak flamelni jöttél?
  • Frank99
    #29
    aztán nézzél meg néhány "népszerű" crack, warez, sex oldalt, meg nemcsak ezt, aztán nem győződ a spywareket, trójanokat, és betárcsázókat pucolgatnod..
  • Mipi
    #28
    Hát jó a firefox meg amiket olvasok rajta de én maradok az alap Internet Expolrernél. Egyszerű. meg minek 2 böngésző a gépemre. Az Explorer tök egszerű nekem az tetszik benne. De mindenki maga dönti el mit használ.
  • Balumann
    #27
    Szerintem nagyon jó a Mozilla Firefox! Én is azt használom, és gyorsabban jeleníti meg az oldalakat, saját magnákak letöltötte a plugineket, és jól átlátható, könnyen kezelhető is.
  • [HUN]PAStheLoD
    #26
    Nem csak spreadfirefox-on láttam ilyesfajta statisztikákat ..

    A remény hal meg utoljára :)
  • [HUN]PAStheLoD
    #25
    Igen a Gecko runtime enviromentet használja mind a 2, de gyakorlatilag egy az egyben teszik bele a MozSutie-be a FF-et , esetleg más skint tesznek bele etc ... és ahogy mondtad , a FF ben már jópár olyan funkció is elérhető , ami még Mozillaban nem, és vice-versa, mert pl. a mozilla letöltésvezérlője helyett -szerintem- egy szebb jobb ügyesebb okosabb még modulárisabb és integrálhatóbb letöltésverérlőt fejlesztenek.. ami előbb utóbb megjelenik FF-ben .. és majd szépen átvándorol MozSuite-be is ..
  • Andris
    #24
    Azok a "bizonyos" felmérések a Firefox hivatalos oldalának látogatóiból készültek :)

    Persze aki ellátogat oda, azoknak nyilván nagyobb része használja is mivel érdeklődik a dolog iránt.

    Az a baj, hogy én pl rengeteg embert ismerek akik nem értenek a sz.géphez és csak azt tudják, hogy rá kell kattintani a "e" betüre és akkor ott a net. Szóval a MS-nak még mindig előnye, hogy az IE be van építve az op.rendszerbe.
  • RpPRO
    #23
    Minden 3 hetben van egy hir a firefox nepszerusegerol es reszesedese novekedeserol.

    Ebben mi a hir?

    3 het mulva 10% lesz, masfel honap mulva 12 es igy tovabb. Fogadjunk! :D
  • Emmegki
    #22
    Szerintem semmit sem jelent, hogy egy piackutató cég mit hoz ki. Attól függ, kinek a megrendelésére csinálja a statisztikát. Aki kíváncsi a böngészők részesedésére, nézze meg pl. a statsector.hu-n. Eltérések vannak, pl. számtech oldalak látogatói között kevesebb az IE, szexoldalakon több. Emiatt század százalékos eredményeket mondani hülyeség.
  • galocza
    #21
    majdnem.
    a mozilla valóban csomag, valóban tartalmaz böngészőt, levklienst stb de NEM firefoxot és NEM thunderbird-öt... (igaz uaz a motor - gecko).
    aki nem hiszi telepítse fel mind2t (3t) - én megtettem.
    amennyit én érzékeltem a ff előnyeiből:
    -vmivel gyorsabb indulás (mivel állandóan megy a böngésző nálam alig se számít 8)
    -szövegkeresés oldalon (az viszont nagyon jó, mozba is betehetnék)
    -1 csomó plugint szégyenszemre csak arra láttam.
    ami nem tetszett:
    -berhelésel adható csak meg a cache helye
    -webes keresés (a mozban megszokott címsoros móka jobban bejön)
    -méretben nem kisebb (!)
    -valahogy semmit sem találtam meg rajta amit kerestem (1 hét után 8)
    -letöltésvezérlő

    ezért írtam, hogy 1előre marad moz, legjobban azt szeretném ha mind2 előnyeit átépítenék a másikba...
  • archkoven
    #20
    Életem új értelmet nyert amióta Mozilla Firefox-ot használok!
    Nem mintha a Firefox-szal elégedettebb lennék mint az Explorerrel, ugyanis itt ott fagyogat és pár korábbi kedvenc oldalamat azóta nem tudom látogatni, de inkább nem is nézem őket! Rohadjanak meg! Bár vírust az IE alatt sem kaptam soha és a spywaret sem amíg a Spybotot használtam, de az IE akkor is egy szar és kész.
    Tudom, hogy mikor először feltelepítettem a Mozilla Firefoxot a frissen vásárolt Microsoft Windows XP Pro-mra egy újabb súlyos szöget vertem be Bill Geci koporsójába és örömömre szolgál, hogy ezzel is az igaz ügyet szolgálhatom és gyengíthetem a gonosz hatalmát.
    Persze tudom, hogy ezzel nem lehet tönkretenni egy olyan óriási vállalatot mint a mikrofos, de ha mégis, az milyen jó lenne nekem!!!
  • [HUN]PAStheLoD
    #19
    Jah és bizonyos felmérések már most jóval 20% feletti részesedést mutatnak ..
  • [HUN]PAStheLoD
    #18
    És az se zavar, hogy megnézel egy oldalt és IE-vel rádmászik egy kiló spyware , míg Firefoxnál ilyenek nem lépnek elő.. illetve, IE nem igazán tart lépést az úgynevezett szabványokkal _SEM_ és vannak bizonyos "erősen ajánlott" implementálási módok, amiket IE figyelmen kívül hagyott... végülis meghetette .. eztán nem teheti meg, ha nem szeretné, hogy az összes webdizájner aztmondja, hogy akkor IE júzerek le vannak szarva..
  • [HUN]PAStheLoD
    #17
    A mozilla egy csomag ami tartalmazza a firefoxot a thunderbirdet és még pár extrát is .. a legújabb mozilla-ban nem épp a legfrisebb firefox van, de azthiszem már az is 1.0+
  • Keldor
    #16
    Firefox Rullaaa
  • zappo
    #15
    A firegfox egy memoriazabalo diszno, ha elinditom meg melle a thunderbirdet, akkor a 2.4 gigas gepem ugy belassul, hogy elalszom mellette.
    A letoltesvezerloje is elegge gyer, ballitom, hogy letoltes utana kapcsolja ki az ablakot, es nem hajtja vegre. A pause funkcio nem igazan mukodik (legalabbis mikor utoljara probaltam)
    Szoval azert nem kell annyira ajnarozni.
    Persze en is ezt hasznalom, mert az ie-vel mar szoptam eleget, es bizom benne, hogy az ujabb verziok jobbak lesznek.
  • Zoley
    #14
    lol
  • CAD
    #13
    Sztem tokmind1 melyiknek milyen reszesedese van... engem pl teljesen hidegen hagy a dolog. A lenyeg hogy az oldalak mennyenek es nagyjabol azonos minosegben.
  • dav1d
    #12
    Opera rulz
  • Punkerwork
    #11
    "fájerfokszot használjanak csak a gyávák. IE az igazi férfiak böngészője! veszély, kaland, nyitottság! ez kell a hardcore usereknek!"
  • clarus
    #10
    Már vagy fél éve használom és meg vagyok vele elégedve, eddig egy másik böngészőt sem használtam ilyen tartósan. Vannak hibái, de hát még csak az 1-es verzió. Főleg a letöltésvezérlőn javíthatnának, mert az nem jött be, kicsit butácska és iszonyat lassú, ha meg van nyitva, még az egerem is akad tőle. A skinek sem túl jók, legtöbbször csak a gombok változnak, de remélem ezen is változtatnak majd, azért ebben az opera jobb. Szerintem jelenleg a legjobb böngésző, legaláb is azok közül amiket kipróbáltam.
  • AL7
    #9
    Én ugyan eleinte csak próbálgattam, de mostmár csak FireFox-ot használok... Az IE valamiért úgy elhunyt a gépemen, mint annak a rendje. Ha http címet írok be, akkor azonnal kilép, ha c:\-t, akkor azt vígan megjeleníti :D Tényleg, valaki esetleg nem tudja, hogy mi lehet a nyűgje az IE-nek? Sajnos az a baj, hogy így nem csak az IE nem megy, hanem viszi vele a triliant, a Word is automatikusan kilép. Oprendszer 2K03, de XP alatt is ugyanez volt a hiba... Ezért tettem fel a 03-at. Jah, és semmi hibajelzés nem keletkezik, az eventlog olyan tixta, mint a fehér hó. XP és 2K03 esetében más-más víruskereső, és tűzfal is volt a gépen.
    Jah, és a legnagyobb poén az, hogy a hiba minig újratelepítés után 1 héttel jön elő, addig minden stimmel... csak már nekem nincs kedvem állandóan újratelepíteni :D
  • galocza
    #8
    én minden verziószám-váltás után felteszem a firefoxot, jobban tetszik-e mint korábban és mindig rájövök hogy (-bár vannak előnyei-) egyelőre marad a mozilla...
    az elég marhaságnak tűnik, hogy uakkora erővel fejlesztik a mozillát és firefoxot - én kicsit haragszom is, hogy az öreget mellőzik.
  • Killgore
    #7
    hehh, 87,28%. IE-nek nincs mitől félnie, egyenlőre. Az más kérdés, hogy nem is lesz. :D
  • Yossarian
    #6
    és ebből még levehetjük azokat az opera böngészőket is, amik explorernek álcázzák magukat...
  • FTeR
    #5
    á remek, pont firefoxos kérdést akartam feltenni (majd a topikba is felteszem)
    szal javascriptben (DOM) IEnál van egy olyan, hogy event (vagy window.event) ennek van egy olyan propertyje, hogy returnValue. pl ha falsre állítom akkor leáll az event futtatása (event.returnValue = false). No, ez nem muxik firefoxban, mert a window objektumnak nincs eventje :( , nem tudtok vmit helyette? thx
  • The Termentor
    #4
    en neckepet hasznalok, de csak azer mer nem talaltam jobbat os 9 re...
    de legalabb hozzajarulok az internet explorer egyeduralmanak megtoresehez