475
Társas játékok és egyebek
-
#74 Jol elvagyok xD
ez Uberkomoly!!!! Tannhauser
megcsak pre-orderelni lehet... de nekem mar most nagyon bejovos!
Angol nyelvu 3 megas (PDF) prezentacio... must see!!44!
-
#73 LOAL ez a Munchkin amit Loal Janos linkelt anno... ez keeeeeeeeesz... ez annyira loal :DDDDDDDDDDDDDDDDddddd
alig varom, hogy kiprobalhassuk a cimbikkel :D:D:D
es ahogy nezem van neki rahedli kiegje persze csak angolul :C nagyon (namost hulyen nez ki, hogy magyar lapok melle angol kiegek) kivancsi lennek a cthulhusra is... csopp 15 eve Cthulhuzunk^^
---
btw... ez a Descent felkeltette a figyelmemet... eleg draga es ahogy nezem elegge hosszu jatek is... van koztetek valaki aki ezt mar probalta?
-
#72 VAAAAAAAAAA ezt keresem mar eleg regota... en anno szomszedokkal+baratokkal nagyon sokat jatszottuk ezt a baromi jo tarsast...
nem tudja valaki hol kaphato meg esetleg eme remek jatek kishazankban???
---
(ehh idetalaltam, feleledtek a tarsasjatek osztoneim :D +fav)
-
#71 Na kipróbáltuk a Bohnanzát, aztán az lett a vége, hogy hajnali 3-ig nyomtuk.Egyébként pofonegyszerű játék, 10 perc alatt megtanulható szabályokkal, de általában minden játékra igaz, hogy az egyszerűségben rejlik a nagyszerűsége.Persze 1-2 menet múlva, miután az ember egy kicsit belejön már kezdi látni, hogy egy ilyen egyszerű játékban is lehet szivatni a másikat, vagy hogy az előnyös ajánlatok, lépések nem is annyira előnyösek:) -
Bronn #70 ha valakit érdekel a Trónok harca kártyajáték, itt van hozzá egy kedvcsináló videó:
http://www.youtube.com/watch?v=7mKIm89J6W4
Persze mint ccg, nem olcsó mulatság, de tényleg szórakoztató. Történetesen a regényeket feldolgozó társasjáték is nagyon korrektül sikerült, azt is csak ajánlani tudom, ha nem bánjátok a hosszabb (3-4 órás) agyzsibbasztó stratégiai játékokat... :) -
#69 Babokat kell termeszteni és eladni.Különböző típusú babok vannak(tűzbab, lóbab, kertibab, szójabab, kávébab stb.), be kell gyűjteni a nekünk megfelelő babokat amelyeket "elültetünk" és el kell sózni azokat amelyekre nincs szükségünk.Nyílván minél többet tudsz beszerezni egy ugyanolyan csoportba tartozó babból, annyival drágábban lehet eladni.Két üres termőföldünk van kezdetben, de később vehetünk egy harmadikat is, amikor már kerestünk valmennyi pénzt,Egymás közt lehet kereskedni a kártyákkal, persze ez 1-2 egyszerű szabályhoz van kötve.Többször megeshet, hogy kénytelen vagy idő előtt betakarítani a babokat így kevesebb pénzhez jutsz, mint amit szeretnél.Az nyer, aki a legnyereségesebb volt a babbizniszben.Röviden ennyi, de itt a részletes szabály magyarul. -
#68 És miről szól ez a játék? -
#67 'nyád!Szóval ez:
-
#66 Hehe, megkaptam:)Ami külön öröm, hogy egy jubileumi limitált verziót küldtek, ami egy rendkívül ízléses dombornyomott kihajthatós fémdobozt takar.A belsejében meg ilyen velúr-szerű foglalatban vannak a kártyák.Így meg aztán pláne, hogy megérte az 1400 Ft-ot:D
Ez:
A hétvégén teszt:) -
#65 Én próbáltam anno a Catant, de egyáltalán nem fogott meg.Azért tegyük hozzá részeg voltam mikor játszottunk:D (de valahogy mégis második lettem) -
#64 A napokban a Bohnanza nevű kártyajátékot rendeltem meg.Ezt is szinte mindenki dícsérte, és úgy gondoltam 1400 Ft-ot biztos megér, meglátjuk:)
Remélem hamarosan meg is érkezik:)
-
#63 A Dungeon Twistert ki ismeri?Nagyon gondolkodom, hogy megvegyem-e, mert elég jónak tűnik.
Ismertető
-
#62 Jé, az a mellettem lévő utca! :) -
Csend vala #61 Hali!
Vasárnap 11h-tól társasjátékos találka lesz a Csörsz utcai művelődési házban.
http://www.csorsz.hu/ -
#60 Csak annyi kiegészítést tennék hozzá, hogy a Carcassonne a kiegészítőivel már 6 játékosra bővül. -
#59 kösz.
közben megvettem az Alhambrát, két és három fős csoportban is játszottunk. jó kis könnyed játék, merem ajánlani mindenkinek. -
Csend vala #58 "Alhambra, Carcassone, ..., Memoir '44, Warcraft"
E játékok közül szinte minddel találkoztam már találkozókon/klubokban illetve sorakoznak a polcon, amennyiben bővebb infók érdekelnének, ajánlom, hogy nézz el egy ilyen találkozóra.
Érdeklődhetsz a játékokról és találkákról itt:
rpg-boardgame-fórum
Ne várj sokat megjegyzéseimtől, inkább keresd a kipróbálás lehetőségét:
Alhambra - 2-6 fő, könnyedebb, 2-3 fővel taktikusabb, 5-6 fővel laza és kaotikus :)
Carcassonne - 2-5 fő, könnyedebb, 2 fővel is kiváló, taktikus, gyakorlottabbak "gonoszkodhatnak" :)
Oroszlánszív - 2-4 fő, könnyedebb, véletlen és királycsinálás nagyobb szerepe,
El Grande - 3-5 fő, nem a könnyedebb, elég összetett, többségi játékok egyik legjobbja,
Tikal - 2-4 fő, agyalós, nem bonyolult,
Trónok Harca - 3-5 fő, bonyi, összetett, nehezebb, szimultán akcióválasztás, diplomácia, nem igazán ismerem,
Maharaja - 3-5 fő, agyalós, nehezebb játék, jó a titkos szimultán akcióválasztás,
Puerto Rico - 3-5 fő, nagyon összetett, taktika és stratégia erős szerepe, 4-5 fővel érdemes, nehezebb játék, a legjobbak közt szerepel, ha gamerként szemléled a dolgot,
Tigris és Eufrátesz - 2-4 fő, nagyjából mint az előbb,
Bang! - 4-7 fő, könnyed szórakozás, de legyetek hozzá sokan, negatívum, hogy ki lehet esni. -
Keti #57 Meg tudná nekem valaki mondani, hogy milyen különbségek vannak a Scrabble és a Blankó társasjátékok között. Vagy csak a kiadó más, s maga a játékszabály ugyanaz. Meg akartam venni, de vaciláltam vele hogy melyiket érdemesebb. Magyar ékezet van mindkettőben? Megköszönném ha valaki válaszolna. -
Keti #56 A Carcassonet mi is imádjuk. Bátran ajánlanám 9-99 éves korig. Nálunk még a nagymama is játszik vele. Egyedül a folyó kiegészítő nincs meg, de az szerintem nem is oly fontos inkább csak esztétikai élmény. Légyszi, priviben nekem is küldjétek el a pc carcassone linkjét. Nagyon köszike előre is!! -
#55 Üdv mindenki:)
Segítséget kérnék Catan ügyben. Szeretnék idővel egy kiegészítőt venni hozzá. Maradnék a 4 játékos verziónál, nem leszünk hozzá 5en-6an.
A lovagok és városok ill. a Tengeri utazó az, amit imerek, és megjelent magyarul is. Van még hozzá más? A kettő közül melyik a jobb? Vagy inkább úgy kérdem melyiket vegyem meg?
Thx a válaszokat előre is. -
DVDMester #54 szia légyszi küldd el nekem is honnan tölthető le a PCs változat Carcassone. Köszi. -
#53 aham, köszi.
valószínű ez lesz egyébként a következő, amit beszerzek, 3k-ért láttam mostanában a sparban, annyit biztosan megér. -
#52 Az alapjátékkal 30-40 perc, a kiegészítőkkel együtt 60-90 perc. Játékosszámtól függetlenül izgalmas, ketten is oda kell figyelni a szívatásokra és jól kell taktikázni. Persze minél többen játsszák, annál többfelé kell figyelni. A szabályok - az összes kiegészítő szabályaival együtt - egyszerűek, két játék alatt teljes mértékben elsajátíthatók. Onnantól pedig csak taktikai, stratégiai érzék, logika és rafináltság kell hozzá a továbbiakban. -
#51 leginkább az érdekelne, hogy hány fővel a legizgalmasabb és mennyi a várható játékideje. -
#50 tulajdonképpen miről szól?
néhány szóban ha összefoglalnátok htx.
-
#49 A Carcassonne-t merem ajánlani, az összes kiegészítőjével együtt. Nem tudom mit kéne írni róla 1-2 sort, neten fenn van magyar szabályleírása. -
#48 írtam magamnak egy kis listát, hogy miket szeretnék beszerezni, ha esetleg valakinek lenne valamelyikkel tapasztalata, kérem írjon róla egy-két sort:
Alhambra, Carcassone, Dungeon Twister, El Grande, Gloria Mundi, Maharaja, Oroszlánszív, Puerto Rico, Revolution, Tigris és Eufrátesz, Tikal, Trónok Harca
+1 bár ez kártyajáték: Bang!
gondolkozom még a Memoir '44-en, bár nem vagyok odáig a második világháborús témáért, illetve nem vagyok biztos benne, hogy 2-3 óra alatt lezavarható egy menet. ezen kívül érdekelne még a Warcraft (nem Wow, az nekem már kicsit soknak tűnik).
szóval ha valakinek van tapasztalata ezek közül valamelyikkel, örülnék ha megosztaná velem! -
#47 Nemtom, én szőke vagyok és nő (legrosszabb kombó), mégis második menetnél már tudtam mindent. :) -
#46 Oké, csak ha olyan emberekkel játszom, akik még csak most játszanak először, kénytelen vagyok kiszedni a kiegészítőket, mert nagyon összetett ill. komplex lenne nekik a sok kiegészítővel. -
#45 Nem, mert olyan jók a kiegészítők, hogy azok nélkül már nem lenne akkora élmény, eszem ágában sincs kivenni egyiket vagy másikat. :) -
#44 Kiegészítőkkel egyedül az a gondom, hogy ha már több bele van keverve, akkor nehéz kiszedegetni belőle a lapokat, hogy ha mondjuk csak az alapjátékkal, meg csak egy kiegészítővel akarsz játszani:) -
#43 privi ment -
#42 Én nyomom, 6 kiegészítőm van hozzá már. A pc-s változatnak én csak demo-ját találtam. Meg tudnád mondani, honnan szedted te le? -
#41 A Carcassonnet nyomja valaki?Nagyon karaj.
Már meg is vettem két kiegészítőjét, meg leszedtem a szg-es változatot is.
-
Keti #40 Be tudnád szúrni a játék dobozának a képét, vagy a játékról egy képet? Melyik kiadó adta ki? Szeretném én is megvenni, de nem tudom hogy hogyan néz ki a doboza a játéknak. Köszi előre is! -
Topic up!
Ma vettem ezt a jó kis Doom társasjátékot. Mindenhol nagyon dícsérik, mikor kijött, szét is kapkodták, de ma már azért el lehet csípni. Jó kis taktikai cucc, rendkívül igényes kivitelben. -
#38 A Blood Bowl is király, csak iszonyú régen játszottam már. -
metlogen #37 Hello
Valaki nem játsszik véletlenűl a warhammer 40000 fugurás stratégiai játékkal?
Most akadtam rá, csak elég keveset írnak róla, viszont elég realisztikusá teszi a játékot hogy terepasztalon kell egyedi fugurákkal játszani.
üdv -
prius #36 AZ EZÜST TÓ KINCSE TÁRSASJÁTÉKOT "ÚJRA KIADTÁK"! A CÍME:VADNYUGATI KALANDOZÁSOK:KERESD AZ EZÜST TÓ KINCSÉT. A TÁBLA UGYAN OLYAN MINT A RÉGI. A BÁBUK NEM OLYAN COWBOY ALAKÚAK, A DOLLÁROK IS EGYSZERŰBBEK LETTEK, AHOGY A VADÁSZ,-HALÁSZ,-BÁNYÁSZ ENGEDÉLYEK IS. ETTŐL FÜGGETLENÜL NEKEM NAGYON TETSZIK! AZ ÁRA SEM DRÁGA(3000 FT ALATT VAN). RÁADÁSUL NEM OLYAN IDÉTLEN JÁTÉK, MINT A MOSTANIAK! ÉN SEM TUDTAM, HOGY LEHET KAPNI. ÚGY KAPTAM! ÍGY HÁT NAGYON ÖRÜLTEM, MIVEL MÁR RÉGÓTA KERESTEM! -
#35 a lexikonos megoldás nem tetszik, ott pontszám sincs