53
  • Assaiki
    #53
    arty: van ketfajta 3200+ is a s754-bol...
    az egyik 2200 Mhz-n uzemel,es 512KB cache van benne, a masik pedig 2000Mhz-n megy,es 1MB cachet tartalmaz
  • Tetsuo
    #52
    Most megsértettél! Le is fexem. :)
  • arty
    #51
    attól függ ...

    s754: 2800+ = 1800mhz, 3000+ = 2000mhz, 3200+ = 2200mhz

    s939: 3000+ = 1800mhz, 3200+ = 2000mhz, ...

    szal nem biztos, hogy jól jártál :)
  • acdc
    #50
    Nehogy má lelépj! Ba@zki tök jó dolgokat szoktál írni(99%) és sokat
  • Cat #49
    ha egy fórumon vérig lehet sérteni, akkor nem netezel elég ideje :)
  • Tetsuo
    #48
    Most nem azért de 2-3éve köztudott (azelőtt fordítva volt) és evidens hogy az AMD procik azonos számítási teljesítmény mellett kisebb elektromos teljesítménnyel üzemelnek mint a zIntel termékei..
  • Tetsuo
    #47
    Ne szívd má úgy mellre.. engem is sértettek már vérig és szartam rá.
  • Vucli
    #46
    az AMD 3200+ as 2 GHz en megy ?
    Frankó akkor én a boltban a 3200ast kaptam 3000 es helyett:) na mindegy most már nem viszem vissza :)
  • TeszteloPontHu
    #45
    Ez most a proci vagy a teljes rendszer (arra értik a "system"-et) fogyasztása? Mert a teljes rendszerre nézve elég kevésnek tűnik a 114 W.
  • dshk
    #38
    na már csak egy ici-picit kell agyalnod, hogy megmondjad az igazán tutit:
    nyilván a magasabb fogyasztás miatt fogyaszt többet a P4 ;)
  • arty
    #34
    szerinted a P4 - 3.4ghz és az AMD A64 3500+ nem összevethető? :)

    amugy, szinte az összes processzor ott a táblázatban, van mit összehasonlitani ...

    ----------------------------------------------

    BlackRose: butaság lenne, ha lelépnél, az sg szinvonal nagyon soxor tényleg szörnyű, de sokszor értő kritikáid, tapasztalatod szerintem kár lenne egy kis kultúrálatlanság miatt nélkülöznünk ...

    Nameg, hátha nagy ritkán Te is profitáltál valamit a forumból ;)
  • tehen_m
    #32
    1.REmélem tudod hogy a működési frekvencia csak egy meghatározó tényező a sok közül. Neked hiába is magyaráznám a különböző proci architektúrájában az eltéréseket. Azt hittem hogy 2005re az emberek már nem dőlnek be a GHz-ek hallatán.
    2.Hát olyan nyomorék logot(mclaren) nem is akrok betenni.Tényleg az ott a szélén lángcsóva akar lenni?
  • tehen_m
    #30
    LOL
  • Felfedező
    #29
    Ez egy összehasonlító táblázat akar lenni?? Csak azt nem értem akkor miért nem azonos órajelű procikat hasonlítanak össze!!
  • InCuBuS
    #28
    Ez igaz!

  • RpPRO
    #27
    Attol meg, h butasagot mond/ir blackrose, nem lehet ok, h archkoven ilyen primitiv stilusban reagaljon.
  • InCuBuS
    #25


  • BlackRose
    #24
    Ezáltal szeretném megkérni az SG illetékeseket, hogy futtassák le a következő parancssor SG változatát.

    umount /mnt/sg.hu.blackrose

    és ez által teljesítsék egy kedves fórumozó kívánságát, hogy az SG-n ne legyenek regisztálva ilyen "hülyék" mint jómagam.

    Ugyanis elhatároztam, hogy némely "kedves és civilizált" forumozó kérésére ne vegyek többet részt a vitatkozásokban. Erre a lépésre nem az említett forumozó reprezentatív beszólása miatt határoztam el magam, hanem azért mert nem tudott senki sem megfelelően reagálni ezekre a magas szintű kijelentésekre.

    Különben azt hiszem mindenki szokott írni helyes meg helytelen dolgokat is, de ez nem jelenti, hogy ilyen viszonyulásban kell részesülnie.
    Mindenesetre nem fogadhatom el, hogy ilyen személyek mellett esetleg konstruktív és normális vita helye legyen az SG. Elnézést kérek azoktól a forumozóktól akik rendes keretek között vannak jelen az SG-n, és köszönöm nekik, hogy sokszor igen jókat lehetett itt vitatkozni. Kivánok mindenkinek sok szerencsét a szakmában és az életben egyaránt.

    Vége.
  • InCuBuS
    #23
    elolvad :)))
  • tehen_m
    #22
    Számomra az a kritikán aluli, ahogy valaki szép kerek mondatokban megfogalmazza a hülyeséget (pl.:"eddigi VIA szarok mellett"), közben flamet indít (ahogy saját maga utalást is tett rá).
  • Cat #21
    ugyan az előző emberkék hangneme kritikán aluli, de speciel itt tényleg nagy baromságokat irtál
  • arty
    #20
    "produkciós" gépben azért nincse VIA max, mert kb. hozzád hasonloan szemellenzősök csinálják a "rendszereket"/"beszerzéseket" - jelenleg a legtöbb cégnél ezek az emberek még ott tarrtanak,
    hogy az AMD leég, meg hogy nem kompatibilis ... :)

    a +100W fogyiról gépenként pedig nem is hallottak - vagy szimplán ignorálják az infot, ha szembeállítom a hülyeségeikkel :D

    nekem nem 1 helyen megy VIA alapu a64 szerverem, és érdekes módon nincs velük baj ... szar ez a VIA ... :D játékra pl nforcet vettem itthonra, ugyhogy ennek fényében elég érdekes, hogy a VIA játékra van :) pont nem... a gamer tuningol, tuningra az nforce egy csöppet még mindig jobb :) ennyi.
  • arty
    #19
    innen veszem ezt:

    http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2353&p=4

    lemérték :) de zdneten is kintvolt, sőt máshol is a korábbi brutal preszkottok fogyasztása ... nem hitetlenkedni kell, hanem utánajárni ... az intel jelenleg ennyit tud :)

    csak 1 adat... nekem eddig túlhúzott athlonxp-m volt, preszkottos fogyasztással, 1 hónapja van a64em, az eddigi 300kW feletti áramszámlánk egy százast kapásból zuhant ... havi 2500 ft ... nem sok, de évi 30ezerrel számolva, már elég kellemes megtakarítás :)
  • acdc
    #18
    És nem is túloztam el az árakat hiszen most is 200000fölött adja az intel az ee-t amihez eleve kell
    1066psb-lap + ddr2 mikor az amd-be ennek töredékért
    ki lehet hozni
  • acdc
    #17
    Te valamit nagyon "félre olvastál"
    Nem venné a celot senki 100ér akkor mit vennél pentiumot 300000 ért? ha nem lenne amd
    Amúgy nekem se kéne de ahova az intel szánja tökéletes:

    " A Celeron processzorral megépített, megfizethető árú és megbízható otthoni és irodai PC-k kiválóan alkalmasak az alapvető számítástechnikai feladatok elvégzésére: pl. a barátokkal és rokonokkal folytatott elektronikus levelezés támogatására, a család pénzügyeinek követésére, vagy a gyerekek interaktív és oktatási szoftvereinek futtatására."

    http://www.intel.com/cd/products/services/emea/hun/desktop/157084.htm

    DE itt most nem ezen volt a hangsúly !!!!!!
  • pubee
    #16
    sőt a többségük aztse tudja hogy mi a különbség a celeron meg a p4 között.Azt megveszik a celeront és böszen hirdetik hogy p4-k van.
  • dshk
    #15
    "Annak ellenére, hogy az
    Intel Processzorok drágábbak mint az AMD mégis sokkal többen vesznek
    P4-et, talán nem véletlenül..."

    Persze, hogy nem véletlenül: a nagy többség, aki nem néz utána, csak az alapján vesz hardvert, hogy melyik nevet hallotta többször az amúgy pont ugyanannyira tájékozatlan ismerőseitől, bolti eladóktól stb., az mind az Intelt veszi.
  • Kis-Bob
    #14
    ....BlackRose-nak ment az előző...
  • Kis-Bob
    #13
    hehehe. Meg akartad mondani a faszát, csak elfelejtett utánanézni elötte. Vagy rossz forrást választottál :D Nembaj sokat gyakorolsz, osz' majd összejön :D
  • archkoven
    #12
    "200W-on elolvadna a chip" -a hülye agyad olvad el, pedig az nem fogyaszt egy wattot sem.
  • archkoven
    #11
    Bírom az ilyen hozzád hasonló tudálékos hülyéket akik adják itt a nagy, komoly pc-gurut (akinél a játék elképzelhetetlen) közben meg akkora eszetlenségeket írkálnak, hogy az ember csak fogja a fejét.
    Pár példa csak hogy lásd milyen hülye vagy: "játszáson kívül nincs mit keresnie a piacon, egy produkciós gépben (mi a faszban???) sem találod meg", "egy titkárnői desktopon még elmehet, de egy komoly munkaállomásnak még véletlenül sem", "200W-on elolvadna a chip"
    "AMD köpködés valódi oka a VIA volt" -ebben tévedsz a legnagyobbat. Az AMD köpködés legfőbb oka, hogy a hozzád hasonló hülyék is regisztráltathatják magukat az SG-re.
  • BlackRose
    #10
    hát VIA szakértő semmiképpen sem vagyok... de játszáson kívül nincs mit keresnie a piacon, egy produkciós gépben sem találod meg... persze nem mondom, hogy egy titkárnői desktopon nem mehet el, de egy komoly munkaállomásnak még véletlenül sem. És az összes AMD köpködés valódi oka a VIA volt... na de nem akarok itt most VIA flamelésbe kezdeni, csinálták ahogyan tudták és csinálják tovább. A max fogyasztás meg nominális fogyasztás dolgokat meg ne eröltessük, mert nem igaz. 200W-on elolvadna a chip, képzeld el azt az áromot kb. 100+ A... ez csak mese a gyerekeknek.
  • tehen_m
    #9
    Korábbi hírekből megtodhattuk hogy hogyan tarja fennt a vezető pozícióját az intel.(erősen megkérdőjelezhető a legális eszközei).HA már teljesítményben nem megy.
  • tehen_m
    #8
    Intel sohasem a max fogyasztást adja meg.(az amd igen)
    " eddigi VIA szarok mellett" te is nagy szakértő lehetsz...
  • Felfedező
    #7
    A Celeronokért most is kérhetne 100 rugót, csak akkor a kutya se venné
    meg(amugy a celeron egy fostalicska szerintem). Annak ellenére, hogy az
    Intel Processzorok drágábbak mint az AMD mégis sokkal többen vesznek
    P4-et, talán nem véletlenül...
  • Braindead
    #6
    " A növekedés ellenére az Intel vezető szerepe továbbra is megkérdőjelezhetetlen. Mi sem mutatja ezt annál jobban, hogy minden 100 dollárból, amit PC processzorokra áldoztak a tavalyi évben, 88 dollár az Intel kasszájába vándorolt, míg az AMD mindössze 9 dollárra tarthatott igényt."

    Ha valaminek nagyobb a részesedése és ráadásul DRÁGÁBB is akkor nem nehéz dolog az 100 dolcsiból 88....
  • BlackRose
    #5
    Nem tudom honnan veszed ezt, de az A64 3500+ 105W
    a 3.4 GHz 650 P4/es meg 115W, tehát kérem nem igaz amit állítasz. Különben is egy full config mindkettő esetben túlszárnyalja a 220W, és a gép többi részétől föggően pl. GF 6800 Ultra akár a 300-350W is túlmeheti. Na mindezek ellenére nem vagyok Intel fan sem AMD köpködő (sőt azt hiszem a jövő honapban AMD-re váltok, mert sokkal olcsobban megúszom, ugyanis nem kell 2GB ECC RAM-ot méregdrága DDR2-re cserélnem), tehát nem flamelek és azt hiszem, mindkettő proci szuper az AMD pedig most már elfogadható mert az nForce4 chipset végre komoly az eddigi VIA szarok mellett (ok az nForce3 sem rossz, de azért nem mérhető az Intel 875P-hez). Tehát szerintem mindkét proci szuper, sőt az AMD jobb ha játszani kell a gép (az én esetemben szinte kizárt), de mindenesetre a DD2-re sem akarok kidobni pénzt ezért valószinüleg AMD64 4000+ al folytatom az évet... ja és persze MSI K8N Neo4 Platinum társaságában.
  • arty
    #4
    ő ilyenbe már nem tud belegondolni, mert egyszerü, mint a faék :)

    én csak 1 dolgot irnék le, amit mostanában szivesen megteszek:

    full konfiguráció, 6xx, 3.4ghz P4 processzorral: 213W foygasztás
    full konfiguráció, 3500+, s939 A64 processzorral: 114W fogyasztás

    LOL
  • acdc
    #3
    Ez igaz,de goldolj bele ha nem lenne amd akkor az intel se fejlesztene (vagy legalább is nem ennyit)és
    ha mondjuk a celeronért kérne 100 rúgót mert megtehetné!?(Inteles voltam ez idáig és főként a csipszettük miatt, de örülök hogy van amd)
  • Felfedező
    #2
    " A növekedés ellenére az Intel vezető szerepe továbbra is megkérdőjelezhetetlen. Mi sem mutatja ezt annál jobban, hogy minden 100 dollárból, amit PC processzorokra áldoztak a tavalyi évben, 88 dollár az Intel kasszájába vándorolt, míg az AMD mindössze 9 dollárra tarthatott igényt."

    Nekem ez a részlet tetszik a legjobban!!! AMD csak hajrá, ugyis örök másodikok maradtok