68
  • Robin Hood
    #68
    A cégek fizessenek csak, de itt a probléma at otthoni userekkel van, akik nem termelnek profitot ezekkel a cuccokkal, csak jáccani / tanulni szeretnének, és nem olyan free akármiket amiket egyesek javasolnak hogy "de falura az is jó", hanem azt amire szükségük van. Majd ha elmegy céghez dolgozni, az majd megveszi neki. Különben is jó a warez a kiadóknak, mert azt tanulod meg, később ha kell munkára azt veszed meg (vagy a clged). Aki linux / free cuccot tanul meg használni abból sose fognak pénzt látni a kiadók.
  • DOT
    #67
    Change user and press any key :)
  • mrzool
    #66
    " Az elmúlt héten kb. 5x szállt el az xp"

    Elárulod, hogy mit tettél vele? Elég gyilkos lehetsz...:)
  • Kapocs
    #65
    Nem látom a probléma okát!!!! Aki komplett gépet vesz, az megveszi a winfost is vele, tehát legális, csak az aktiválás szívós… Mellesleg ha egyszer már aktiváltál egy XP-t, van megoldás, hogy többet ne keljen, csak bizonyos dolgokat kell lementeni…
    Különösképpen nem izgat a M$ ténykedése. Olyan kis aranyos verziója van meg az XP-nek ami, nem kér se key-t se aktiválást, sőt még a SP is rajta van, még azzal se kel baszadni.
    A másik meg van egy kis progi: Ghost.exe. Lemeni az egész partíciót. Az elmúlt héten kb. 5x szállt el az xp, de nem izgatott különösen, mert 2 perc alatt visszaírtam képfájlból és fojtattam a munkám, ahol abbahagytam.
  • BiroAndras
    #64
    A megoldás rettenetesen egyszerű. Elő kell ásni egy régebbi verziót, ami t még nem kellett aktiválni, rátenni az SP2-t, meg esetleg a többi javítást, oszt kész. Kódot ugyan kér, de 2 perc alatt 1 tucatot lehet szerezni. Ez még vagy 1 évig biztos jó lesz, aztán valamikor lehet SP3, meg jön majd a Longhorn, ezekkel lehet majd gond. De majd feltörik azokat is...
  • mrzool
    #63
    Sajnos nincs egy rakás pénzem, ellenben tudom mire van szükségem, és ismerem az ingyenes / olcsó alternatívákat. Nem legális minden szoftverem, de nagy részük az - én is kapok pénzt a munkámért, szerintem a szoftverfejlesztők is megérdmelik.
  • Megamanó
    #62
    Ja, de ezt csak az otthoni júzerekre értem, a cégek igenis fizessenek. Akár többet is mint5 rugó
  • Megamanó
    #61
    Hy! Nemtom mér vagy ilyen legálpárti, biztos van egy rakás pénzed. Én még mindig fizetem a bankkölcsönt, amiből a számítógépet vettem, és semmi kedvem még ugyanennyit kifizetni a szoftverekre. Ha egyí Win max 5 rugó lenne, megvenném. És a többi szoftver is drága, nagyon sok hasznot akarnak rólunk lehúzni. Remélem nem voltam sértő.
  • htmm
    #60
    Ezzel a legalis wint hasznalo -elsosorban otthoni- usereket szivatjak meg. Aki meg warezol, annak meg ugyis mindegy, ahogy eddig is az volt...
  • mrzool
    #59
    Se a cégek, se az otthoni júzerek ne használjanak illegál vindózt. Ha pedig az MS így oldja meg, hát tegye, engem nem zavar.

    Persze a céges gépeken problémásnak tűnik, de én nem félek - maguk alatt vágnák a fát, ha teljesen megszüntetnék a corporate rendszert. Viszont erről jelenleg SEMMIT sem tudunk, tehát felesleges parázni rajta. Majd ha kiderül, hogy a céges gépek miatt is egyenként kell telefonálni, na akkor leszek ideges. De ismétlem: jelenleg semmi sem utal arra, hogy így lenne...

    Az pedig szerintem csúsztatás, hogy a százezres 3D-s szoftverekkel jössz. Nézzünk csak néhány általános használt cuccot: vírusirtó, nero, total commander, levelező-szoftver... Mindegyik 10 rugó környékén van. Akkor miért is fáj annyira egy 25 ezerbe kerülő xp?
  • bigjoe
    #58
    Gratulálok a ms$ nek! Látom mindent megtesznek, hogy az emberek előbb-utóbb más oprendszert használjanak az emberek.
    Én csak azért nem használok otthon windows-ot mert hányok ettől a regisztrációs marhaságtól. Ez egy tipikus jenki totariánus marhaság mint a biometrikus útlevél a nagy testvér minden ellenőrizni akar (rosszabak mint az oroszok voltak). Bush meg Gates tehet egy szivességet.
  • Laci73
    #57
    Szia Zool!

    Arról beszélünk, hogy felesleges és egyenesen zavaró a MS az XP-vel behozott regisztrációs rendszere. Az otthoni felhasználók többsége mindig kalóz verziót fog telepíteni - olcsóbb feliratni vagy letölteni. Ezt egyszerűen nem lehet meggátolni. Az átlagos home user netezik :), filmet néz, játszik, jobb esetben tanul - nem pénzt keres a géppel (abban igazad van, hogy aki pénzt keres az fizessen is, de: a Microsoft mennyit fizet pl. Dennis Ritchie-nek, a C nyelv atyjának a C#, VisualC++ fejlesztői környezet bevételéből? Ha jól tudom semmit... ) Visszatérve a vásárlókhoz: A cégeket viszont ellenőrzik, könnyen elérhetőek, tehát ide is felesleges a túlbonyolított regisztráció.

    Más: az hogy egy profi 3D-s modellező szoftver több százezer forint (és megveszik pár ezren) nem jelenti azt, hogy a több tízmillió példányban elkelt szoftvereket is drágán kell adni.
  • mrzool
    #56
    Nyilván tisztában vagyok azokkal, amiket leírtál. A "több tízezer forint" többes szorzója ugyebár egyenlő 2-3-mal, ami nem egy egetrengető összeg, ha szétnézel, milyen szoftverárak vannak... De hagyjuk csak az otthoni júzereket, beszéljünk a cégekről! Szerinted fair, hogy egy vállalat kalóz szoftverekkel termel pénzt, nyereséget? Szerintem nem! Akkor meg miről is beszélünk...?
  • Laci73
    #55
    Szia Zool!

    Nem az otthoni felhasználók "pár ezer forintjáért" (ami több tízezer forint amúgy példányonként) remeg a MS, hanem a céges hálózatok aranybányát jelentő gépeiért (egy gép, egy win koncepció)
    Bármilyen furcsán hat, de még az otthoni kalózverziók is a MS malmára hajtják a vizet. Ugyanis a kalózverziót használó home-user a win környezettel ismerkedik meg: következésképpen nem lesz járatos más rendszerekben.
  • mrzool
    #54
    És akkor mi van?
  • Punkerwork
    #53
    az OEM
  • HUmanEmber41st
    #52
    Legalábbis aztat monta a bótos, hogy az van nekije rajta...ezen aaa izé...számológépen, vagy mijafenén..
  • HUmanEmber41st
    #51
    lemaradtak a szájlik :
  • HUmanEmber41st
    #50
    Ha brutto 5-6 ezerért lenne XP prof. simán megvenném...
    (na nem olyannyira simán, de annyit adnék érte)
    így inkább freeBSD-t használok ...
  • pasquale
    #49
    SZÁNALMAS
    eddigis ugy volt hogy úgy lehetett meg crackolni egy keygennel hogy a telefonos aktíválásnál az xp kódját beirod a keygenbe és kidobja a számokat, beírod és máris aktíválva van... feltudsz tenni sp2.... ja és ezeket persze a barátom ismerőse monda..:)
  • mrzool
    #48
    Na ne viccelj már! 25-ért lehet venni xp home-ot, szerinted 2500ft lenne a reális ár egy olyan összetett és komplex rendszerért, mint az xp? LOL...
  • atlagember
    #47
    Nem arról van szó. Reaális összeget mindenki kifizetne, de tudjuk, hogy a Windowsért kért összeg kb. tízszerese a rálisnak. Ami kimeríti a tisztességtelen haszon fogalmát, mégsem tesznek ellene semmit a kevésbé tisztelt "törvénymegállapító" urak. A windows ára kb. 30% kereskedemli árrés különféle szinteken, 30% billgateshaszon, 35% marketing, 3% fejlesztési költség és 2% előállítási ár.
    Szóval ez az amerikai üzletpolitika az amit mi itten kérem nem szeretünk, és ezért ítáljuk annyira. Egyébkén 10-ed ennyiért tízszernnyien megvennék, bár kétségtelen buliból még akkor is feltörnék, de már nem lenne jelentős.
  • mrzool
    #46
    Gyerekek, mit paráztok? Senkinek sem kötelező vindózt használni, aki pedig nem tudja kicsengetni azt a pár ezer forintot, az ne is használja. Annyira szánalmas némelyik hozzászólás, érződik a 'jaj, most mi lesz' félelem rajtatok.:))
  • Punker
    #45
    aktiváltam már.....
  • blackeagle
    #44
    Én csak azt nem értem ,hogy mi ebben az okosság. 1X kell csak megcsinálni és ugyanúgy terjeszthető utána warezban ,mint most. Simán a telefonos szériaszám benne lesz egy doc.-ban mint most.
  • the Godfather
    #43
    No, azt mivan, beijjedtél a saját árnyékodtol?..:)
  • neelix31
    #42
    Jelents be engem is.:)
    Ugyanis én is csináltam ilyen fájlt.
    Innen egyébként letölthető ez a progi amivel készíthető ilyen:
    http://www.freeweb.hu/windowsxpinfo/stuff/setupmgr.exe

    Egyébként a telepítő cd-n is rajta van:
    SUPPORT\TOOLS\DEPLOY.CAB fájlban.
  • ironmaiden
    #41
    Töltsd le és olvasd el:

    http://www.netacademia.net/publikacio/cikk/doc/0304xpsetup.doc

    Az enyém is ilyen, nem kér serialt mert csináltam ilyen fájlt amiben már benne van minden.:)
    Aktiválni viszont kellett a telepítés végén.:)

  • HUmanEmber41st
    #40
    És az hogyan aktivál, akinek serial numbert sem kér a Win ???
    Egyszer már láttam olyat...azonnal be is jelentettem a BSA-nak !!!!!!
    :D :D :D :D :D :D
  • Robin Hood
    #39
    Csodálkozol hogy itt Ázsiában senki nem ismeri ezt az eljárást? :)
  • rolika
    #38
    vágják csak maguk alatt a fát szépen
  • nagykispeter
    #37
    Nekem legális van az aktiválás 06 80 tehát ingyenes legalábbis eddig!A gond ott van hogy megkérdeztem az aktiválásnál a csajt ha alaplapot cserélek (OEM verziónál) akkor lehet hogy nem lehet aktiválni mivel másik gépnek ismeri fel.Nah eztveszek én 1 másikat akkor marad a tört verz.Egyébként van olyan xp ami telepítéskor sem kér kódot,nemhogy aktiválni kelljen.
  • arnyek1000
    #36
    Most én is húúúúúú de keményen adtam elő magam
  • arnyek1000
    #35
    Hát ez roppant érdekes lessz 1 ébként le van S..va a MS mert miért én telefonálgassak nekik hívjanak ők
    fel . Meg úgy is fel fogják törni nem kell izgulni húúú de kemények lesznek. ezt Bili fiúnak
  • pemga
    #34
    Előző munkahelyemnél ezt úgy oldották meg, hogy volt egy image, amit ha gáz volt, felnyomtak és kész. Egyébként azt ki mondta, hogy _boltban_ veszel gépet, akkor arra biztosan legálisan van telepítve a win? :). Ezért találták ki az egész holo-matricázós meg aktiválós játékot. Sőt, emiatt vannak néha az önkéntes bevalláson alapuló ellenőrzés-akciók is.

    Egyébként MS-nek voltak olyan tervei is, hogy nem veszed meg használatra sem a cuccait (ez főleg nem az oprendszerre, hanem pl. az office-ra vonatkozik), hanem időre bérled.
  • Laci73
    #33
    Szia Greenpeace!

    A baj sajnos ott van, hogy amikor fizetsz, csupán felhasználói jogosultságot nyersz, nem pedig megvásárlod! Ugyanis maga az operációs rendszer a MS tulajdona, soha nem a Tied.

    Nem értem mit küszködik ennyit a MS. Az otthoni felhasználók többsége úgyis kalózverziót fog telepíteni, a cégek pedig könnyen ellenőrizhetők.
  • [HUN]PAStheLoD
    #32
    Jujj hát ez szörnyű , úgyis napi két előre összerakott gépet veszek !
  • LaPalma
    #31
    teljesen igazad van. mint ismert, a win olyan, hogy kifagy, a sok telepítés-törlés, sőt még a normál használat után is kifagy, szemetes lesz, bedöglik. akkor a legbiztosabb módszer az újratelepítés.
    elég gáz, hogy kapsz egy sz@rt, amit még csak nem is hsználhatsz rendesen. én mondom, vegyetek macintosh-t
  • NeoMaN
    #30
    na nehogymár nekem kelljen telefonálgatni miután MEGVETTEM valamit, hogy használhassam B+!
  • NeoMaN
    #29
    nem mind1, mert haverom megvette. utána feltelepítette vagy 4x, mire az uccsó telepítés után már nem tudta aktiválni, telefonon kellett egyezkednie a mikrofossal. vicc.... Fizet érte 40 rugót, és utána nem használhatja úgy ahogy akarja.... Ha megveszek valamit bazzeg hagy telepítsem már ha akarom napi 5x is!!!