Ryan közlegény megmentése

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Két kérdés:
1.)
Miért van az, hogy a film vége elõtt összegyûlva alig vannak 12-15-en, utána meg annyi ember hal meg, hogy nem gyõzöm számolni ?
Ha Miller szakaszát nem számolom, akkor:
1 - Parker a toronyban
1 - M30-asnál (talán Henderson ?)
1 - õ kezelte a robbantás elõtt a detonátort
5 - a tank tetején
1 - õ berepült az üvegen
1 - õt puskatussal verték szét
2 - földön fekve jajgatott, agyonlõtték õket
1 - lelõtték, a vízbe esett
és még volt pár. Ezt így számolva: 13 ember legalább.
Ennyien nem is voltak !!!

2.)
Tudja vki, hogy Upham mit mondott németül a Wehrmacht-os fickónak, mielõtt lelõtte volna ?

Köszi:
dd

Mert gondolom a forgatáskor a kellékraktár tele volt Tigris lánctalpakkal! 😊

Breki33
A Barbarossa idején a szovjet T-34-es harckocsi mozgékonyságával, tûzerejével és páncélvédettségével minden akkoriban szolgálatban álló német tanknál fejlettebbnek bizonyult. A T-34-es mozgékonysága meg is mutatkozott, amikor a szovjet egységek tankjai Mcenszknél súlyos csapást mértek a 4. páncéloshadosztályra. Guderian azonnal vizsgálatot indított annak kiderítésére, a páncélos-hadviselés milyen harcászati elvei vezethetnek leginkább eredményre a keleti fronton. A vizsgálóbizottság beszámolójában a T-34-es három olyan tulajdonságát sorolták fel, amelyek az akkori hadrendben álló német harckocsikra nem voltak jellemzõek: 1. a jármû egész testét védõ, döntött kialakítású páncélzat, 2. nagy méretû futógörgõk és széles lánctalpak a megfelelõ sebesség, mozgékonyság és stabilitás eléréséhez, 3. hosszú csövû löveg, ami nagy torkolati sebességet és átütõerõt biztosít.
A T-34-esek elleni elsõ összecsapások elõtt a németek nem tartották fontosnak a nehéztankok fejlesztését. 1935 után megkezdõdött ugyan egy mintapéldány tervezése, de meglehetõsen lassan, ezért az elsõ ilyen jármû - a VK 3001-es - csak 1938-ban készült el. Ugyanabban az évben a Henschel vállalat is elkészítette egy 30 t-ás harckocsi prototípusát, ami a Durchwagen (áttörõ gépjármû) 1-es (DW 1) nevet kapta. Ennél a típusnál elhagyták az addigi német tankoknál alkalmazott kis átmérõjû futó- és támasztó görgõket, és nagy méretû, egymást részben átfedõ kerekekkel váltották fel ezeket. Ez a megoldás növelte a jármû sebességét és a görgõk élettartalmát. A DW 1-es után a Henschel a nagyobb méretû, 35 t-ás mintapéldányt, a DW 2-est is megépítette. Ezt 300 LE-s, benzinüzemû Maybach motor hajtotta.

1942 januárjában a hadsereg Fegyverügyi Hivatala hivatalosan is szerzõdést kötött a MAN és a Daimler-Benz gyárral a 30 t-ás VK 3002-es mintapéldányának kifejlesztésére. A mûszaki kiírásban a három addigi típus - a VK 3001, a DW 1 és DW 2 - jellemzõit próbálták meg egyesíteni. A szerzõdés azokat a kikötéseket is tartalmazta, amelyeket a páncélosbizottság 1941. november 25-én határozott meg. Eszerint minden új közepestank típust a T-34-esnek megfelelõ, döntött kialakítású, az egész jármûvet védõ páncélzattal, nagy méretû futógörgõkkel és széles lánctalppal, valamint hosszú csövû, nagy torkolati sebességû ágyúval kell felszerelni. A VK 3002-es (DB, azaz: Daimler-Benz) prototípusa nagyon hasonlított a T-34-esre,

de a Párduc-bizottság (a bizottság már ekkor is ezt a nevet viselte) inkább a hagyományosabb VK 3002 (MAN) változatot választotta. Ezt a jármûvet 650 LE-s Maybach HL 210-es motor hajtotta. Döntött kialakítású páncélzattal, egymást részben átfedõ futógörgõkkel és torziós rugós felfüggesztéssel látták el. A lövegtornyot a jármû hátulján helyezték el, és új tervezésû, hosszú csövû, 70-es ûrméret hosszú (L/70), 75 mm-es löveggel fegyverezték fel. A fejlesztés során a jármû nem hivatalosan a Párduc nevet kapta - a tervezésért felelõs bizottság után - és végül ezen a néven ismerte meg a világ. 1942 májusában a Fegyverügyi Hivatal a MAN harcjármûvének gyártása mellett döntött.

DJ Skyline
én csak azt nem értem miért kellett T-34-es lánctalpakat felpakolni a tigris tankra?<#idiota> már a Kelly hõseiben is ezt alkalmazták!

Kelly

amúgy mind2 film a kedvencem,csak nem értem,hogy mér' nem lehetett Tigris lánctalpakat felpakolni! :|

tigeroo
star wars filmek

forrest gump

ryan közlegény megmentése

kelly hõsei

shrek 1-2
ezek a kedvenc filmjeim sorrendben..
Szabi84
gebasz

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

geri15
ryan rulz^^

folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.

REALista
Egyik kedvenc filmem a Forrest Gump mellett!!!!!!!!!!

A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!

zaki
pénteken a tv2-n

tigeroo
miko lesz a tv-ben?
geri15
ASDD:AADS:SA😄S:

folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.

David2
mondjok az amcsiknak Pearl Habor után Omaha beacen vesztették a legtöbbet

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

Glpetyus
szintén zenész ^^

Tatyla
detto...

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

burkusdió
nekem kedvenc filmem!

sztem nagyon jó film!

kedvenc jelenetem a partraszállás!
iszonyatosan évezetes házimozival megnézni, a hangok is eszméletlen jól meg vannak csinálva!

mondjuk kicsit elfogult vagyok, mert a háborús filmeket alapból nagyon szeretem, éshát ott van még Tom Hanks is!

nembaj, kölcsönös 😄

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

Punker
álmodj 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

David2
omaha partszakasz:

ez igy van 😄

de azé szerecc !!!! 😄

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

<#eljen>
sztem is.

David2
sztem csak a nem oda illõ hszeket töröld

Punker
te sok mindnet nem értesz, de ettõl függetlenül ha a topic warez-ról és flém-rõl fog szólni akkor törlöm nagyon gyorsan mert ott a háborús film topic.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

nem ,csak nem értem mit lehet egy filmrõl beszélgetni....

hangulatromboló! <#duhos2>

hmmm, eddig egy off, és egy warez kérdés....

és szerintem itt érte el a topik a csúcspontját.....

Nekem nagyon bejött.Lehet belõle találni Director editiont valahol?Illetve egy kérdés láttam valahol,valami új csomagolását és van még mellettte másik 2 film azok milyenek?

Xbox Live Gamertag HuN FoToS

Taranov
sya

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

David2
Hi, most kaptam meg dvdén. Gondolom megnézem, h mit írogattatok róla, de semmi. Nem hiszem el, h egy ilyen nagyszerû filmnnek nincs topicja.
Amúgy mi a véleményetek errõl a kicsit sem fiatal filmrõl?

← ElőzőOldal 2 / 2