78
  • Bandew
    Nem ilyen formában, de egyetértek.
  • Dred bíró
    Sokanak nem tesztett.

rengeteg a kritika.

szerintem súrolja a nézhetetlen kategóriát.
  • Seten

Szerinted!
    Így helyesebb: neked nem tetszett.

• Dred bíró
    Roppant sz-r film volt.
  • Seten

Garantáltan ElBaszott Szopás.

• Dragooon #33
    valaki elmondaná mit jelent a GEBASZ? egy éve nem hagy nyugodni :D
  • Hoz_Hun
    Szép is lett volna, ha mindenki egy helyen gubbaszt.
    Valószínüleg voltak őrszemek a stratégiailag fontosabb épületken(ben) hogy nehogy meglepje őket egy felderítő vagy egyéb német egység.

Megasztán lehet, hogy aki berepült az ablakon azt túlélte aztán késöbb belesett a vízbe (mintha meglőték volna, de nem) aztán kimászot a szerencsétlen és agyonverték puskatussal.
  • Seten

Senki nem mondta, hogy hányan voltak a 101-esből.

• Matt Baker
    honnan lehet letölteni a filmet??
    aki tudja kérem írja meg nekem: [email protected]

• hoditoka
    hát biztos voltak még:DDD

valaki nem tudja-e hogy valahonnan letölthető-e a film magyar hangal, mert sajna most nincspénz arra hogy megvegyem:(
    így előre is kösssz.
  • durumdara
    Két kérdés:
    1.)
    Miért van az, hogy a film vége előtt összegyűlva alig vannak 12-15-en, utána meg annyi ember hal meg, hogy nem győzöm számolni ?
    Ha Miller szakaszát nem számolom, akkor:
    1 - Parker a toronyban
    1 - M30-asnál (talán Henderson ?)
    1 - ő kezelte a robbantás előtt a detonátort
    5 - a tank tetején
    1 - ő berepült az üvegen
    1 - őt puskatussal verték szét
    2 - földön fekve jajgatott, agyonlőtték őket
    1 - lelőtték, a vízbe esett
    és még volt pár. Ezt így számolva: 13 ember legalább.
    Ennyien nem is voltak !!!

2.)
    Tudja vki, hogy Upham mit mondott németül a Wehrmacht-os fickónak, mielőtt lelőtte volna ?

Köszi:
    dd

• Seten

Mert gondolom a forgatáskor a kellékraktár tele volt Tigris lánctalpakkal! :)

• Breki33
    A Barbarossa idején a szovjet T-34-es harckocsi mozgékonyságával, tűzerejével és páncélvédettségével minden akkoriban szolgálatban álló német tanknál fejlettebbnek bizonyult. A T-34-es mozgékonysága meg is mutatkozott, amikor a szovjet egységek tankjai Mcenszknél súlyos csapást mértek a 4. páncéloshadosztályra. Guderian azonnal vizsgálatot indított annak kiderítésére, a páncélos-hadviselés milyen harcászati elvei vezethetnek leginkább eredményre a keleti fronton. A vizsgálóbizottság beszámolójában a T-34-es három olyan tulajdonságát sorolták fel, amelyek az akkori hadrendben álló német harckocsikra nem voltak jellemzőek: 1. a jármű egész testét védő, döntött kialakítású páncélzat, 2. nagy méretű futógörgők és széles lánctalpak a megfelelő sebesség, mozgékonyság és stabilitás eléréséhez, 3. hosszú csövű löveg, ami nagy torkolati sebességet és átütőerőt biztosít.
    A T-34-esek elleni első összecsapások előtt a németek nem tartották fontosnak a nehéztankok fejlesztését. 1935 után megkezdődött ugyan egy mintapéldány tervezése, de meglehetősen lassan, ezért az első ilyen jármű - a VK 3001-es - csak 1938-ban készült el. Ugyanabban az évben a Henschel vállalat is elkészítette egy 30 t-ás harckocsi prototípusát, ami a Durchwagen (áttörő gépjármű) 1-es (DW 1) nevet kapta. Ennél a típusnál elhagyták az addigi német tankoknál alkalmazott kis átmérőjű futó- és támasztó görgőket, és nagy méretű, egymást részben átfedő kerekekkel váltották fel ezeket. Ez a megoldás növelte a jármű sebességét és a görgők élettartalmát. A DW 1-es után a Henschel a nagyobb méretű, 35 t-ás mintapéldányt, a DW 2-est is megépítette. Ezt 300 LE-s, benzinüzemű Maybach motor hajtotta.

1942 januárjában a hadsereg Fegyverügyi Hivatala hivatalosan is szerződést kötött a MAN és a Daimler-Benz gyárral a 30 t-ás VK 3002-es mintapéldányának kifejlesztésére. A műszaki kiírásban a három addigi típus - a VK 3001, a DW 1 és DW 2 - jellemzőit próbálták meg egyesíteni. A szerződés azokat a kikötéseket is tartalmazta, amelyeket a páncélosbizottság 1941. november 25-én határozott meg. Eszerint minden új közepestank típust a T-34-esnek megfelelő, döntött kialakítású, az egész járművet védő páncélzattal, nagy méretű futógörgőkkel és széles lánctalppal, valamint hosszú csövű, nagy torkolati sebességű ágyúval kell felszerelni. A VK 3002-es (DB, azaz: Daimler-Benz) prototípusa nagyon hasonlított a T-34-esre,

de a Párduc-bizottság (a bizottság már ekkor is ezt a nevet viselte) inkább a hagyományosabb VK 3002 (MAN) változatot választotta. Ezt a járművet 650 LE-s Maybach HL 210-es motor hajtotta. Döntött kialakítású páncélzattal, egymást részben átfedő futógörgőkkel és torziós rugós felfüggesztéssel látták el. A lövegtornyot a jármű hátulján helyezték el, és új tervezésű, hosszú csövű, 70-es űrméret hosszú (L/70), 75 mm-es löveggel fegyverezték fel. A fejlesztés során a jármű nem hivatalosan a Párduc nevet kapta - a tervezésért felelős bizottság után - és végül ezen a néven ismerte meg a világ. 1942 májusában a Fegyverügyi Hivatal a MAN harcjárművének gyártása mellett döntött.

• DJ Skyline
    én csak azt nem értem miért kellett T-34-es lánctalpakat felpakolni a tigris tankra? már a Kelly hőseiben is ezt alkalmazták!

Kelly

amúgy mind2 film a kedvencem,csak nem értem,hogy mér' nem lehetett Tigris lánctalpakat felpakolni! :|
  • tigeroo
    star wars filmek

forrest gump

ryan közlegény megmentése

kelly hősei

shrek 1-2
    ezek a kedvenc filmjeim sorrendben..
  • Szabi84
    gebasz
  • geri15
    ryan rulz^^
  • REALista
    Egyik kedvenc filmem a Forrest Gump mellett!!!!!!!!!!
  • zaki
    pénteken a tv2-n
  • tigeroo
    miko lesz a tv-ben?
  • geri15
    ASDD:AADS:SA:DS:
  • David2
    mondjok az amcsiknak Pearl Habor után Omaha beacen vesztették a legtöbbet
  • Glpetyus
    szintén zenész ^^
  • Tatyla
    detto...
  • burkusdió
    nekem kedvenc filmem!

sztem nagyon jó film!

kedvenc jelenetem a partraszállás!
    iszonyatosan évezetes házimozival megnézni, a hangok is eszméletlen jól meg vannak csinálva!

mondjuk kicsit elfogult vagyok, mert a háborús filmeket alapból nagyon szeretem, éshát ott van még Tom Hanks is!
  • cyrus #13
    nembaj, kölcsönös :D
  • Punker
    álmodj :)
  • David2
    omaha partszakasz:
  • cyrus #10
    ez igy van :D

de azé szerecc !!!! :D
  • Chaos Mad

sztem is.
  • David2
    sztem csak a nem oda illő hszeket töröld
  • Punker
    te sok mindnet nem értesz, de ettől függetlenül ha a topic warez-ról és flém-ről fog szólni akkor törlöm nagyon gyorsan mert ott a háborús film topic.
  • cyrus #6
    nem ,csak nem értem mit lehet egy filmről beszélgetni....
  • Chaos Mad
    hangulatromboló!
  • cyrus #4
    hmmm, eddig egy off, és egy warez kérdés....

és szerintem itt érte el a topik a csúcspontját.....
  • FoToS
    Nekem nagyon bejött.Lehet belőle találni Director editiont valahol?Illetve egy kérdés láttam valahol,valami új csomagolását és van még mellettte másik 2 film azok milyenek?
  • Taranov
    sya
  • David2
    Hi, most kaptam meg dvdén. Gondolom megnézem, h mit írogattatok róla, de semmi. Nem hiszem el, h egy ilyen nagyszerű filmnnek nincs topicja.
    Amúgy mi a véleményetek erről a kicsit sem fiatal filmről?