78
-
#38 Nem ilyen formában, de egyetértek. -
#37 Sokanak nem tesztett.
rengeteg a kritika.
szerintem súrolja a nézhetetlen kategóriát. -
Seten #36
Szerinted!
Így helyesebb: neked nem tetszett.
-
#35 Roppant sz-r film volt. -
Seten #34
Garantáltan ElBaszott Szopás.
-
#33 valaki elmondaná mit jelent a GEBASZ? egy éve nem hagy nyugodni :D -
Hoz_Hun #32 Szép is lett volna, ha mindenki egy helyen gubbaszt.
Valószínüleg voltak őrszemek a stratégiailag fontosabb épületken(ben) hogy nehogy meglepje őket egy felderítő vagy egyéb német egység.
Megasztán lehet, hogy aki berepült az ablakon azt túlélte aztán késöbb belesett a vízbe (mintha meglőték volna, de nem) aztán kimászot a szerencsétlen és agyonverték puskatussal. -
Seten #31
Senki nem mondta, hogy hányan voltak a 101-esből.
-
Matt Baker #30 honnan lehet letölteni a filmet??
aki tudja kérem írja meg nekem: [email protected]
-
hoditoka #29 hát biztos voltak még:DDD
valaki nem tudja-e hogy valahonnan letölthető-e a film magyar hangal, mert sajna most nincspénz arra hogy megvegyem:(
így előre is kösssz. -
durumdara #28 Két kérdés:
1.)
Miért van az, hogy a film vége előtt összegyűlva alig vannak 12-15-en, utána meg annyi ember hal meg, hogy nem győzöm számolni ?
Ha Miller szakaszát nem számolom, akkor:
1 - Parker a toronyban
1 - M30-asnál (talán Henderson ?)
1 - ő kezelte a robbantás előtt a detonátort
5 - a tank tetején
1 - ő berepült az üvegen
1 - őt puskatussal verték szét
2 - földön fekve jajgatott, agyonlőtték őket
1 - lelőtték, a vízbe esett
és még volt pár. Ezt így számolva: 13 ember legalább.
Ennyien nem is voltak !!!
2.)
Tudja vki, hogy Upham mit mondott németül a Wehrmacht-os fickónak, mielőtt lelőtte volna ?
Köszi:
dd
-
Seten #27
Mert gondolom a forgatáskor a kellékraktár tele volt Tigris lánctalpakkal! :)
-
#26 A Barbarossa idején a szovjet T-34-es harckocsi mozgékonyságával, tűzerejével és páncélvédettségével minden akkoriban szolgálatban álló német tanknál fejlettebbnek bizonyult. A T-34-es mozgékonysága meg is mutatkozott, amikor a szovjet egységek tankjai Mcenszknél súlyos csapást mértek a 4. páncéloshadosztályra. Guderian azonnal vizsgálatot indított annak kiderítésére, a páncélos-hadviselés milyen harcászati elvei vezethetnek leginkább eredményre a keleti fronton. A vizsgálóbizottság beszámolójában a T-34-es három olyan tulajdonságát sorolták fel, amelyek az akkori hadrendben álló német harckocsikra nem voltak jellemzőek: 1. a jármű egész testét védő, döntött kialakítású páncélzat, 2. nagy méretű futógörgők és széles lánctalpak a megfelelő sebesség, mozgékonyság és stabilitás eléréséhez, 3. hosszú csövű löveg, ami nagy torkolati sebességet és átütőerőt biztosít.
A T-34-esek elleni első összecsapások előtt a németek nem tartották fontosnak a nehéztankok fejlesztését. 1935 után megkezdődött ugyan egy mintapéldány tervezése, de meglehetősen lassan, ezért az első ilyen jármű - a VK 3001-es - csak 1938-ban készült el. Ugyanabban az évben a Henschel vállalat is elkészítette egy 30 t-ás harckocsi prototípusát, ami a Durchwagen (áttörő gépjármű) 1-es (DW 1) nevet kapta. Ennél a típusnál elhagyták az addigi német tankoknál alkalmazott kis átmérőjű futó- és támasztó görgőket, és nagy méretű, egymást részben átfedő kerekekkel váltották fel ezeket. Ez a megoldás növelte a jármű sebességét és a görgők élettartalmát. A DW 1-es után a Henschel a nagyobb méretű, 35 t-ás mintapéldányt, a DW 2-est is megépítette. Ezt 300 LE-s, benzinüzemű Maybach motor hajtotta.
1942 januárjában a hadsereg Fegyverügyi Hivatala hivatalosan is szerződést kötött a MAN és a Daimler-Benz gyárral a 30 t-ás VK 3002-es mintapéldányának kifejlesztésére. A műszaki kiírásban a három addigi típus - a VK 3001, a DW 1 és DW 2 - jellemzőit próbálták meg egyesíteni. A szerződés azokat a kikötéseket is tartalmazta, amelyeket a páncélosbizottság 1941. november 25-én határozott meg. Eszerint minden új közepestank típust a T-34-esnek megfelelő, döntött kialakítású, az egész járművet védő páncélzattal, nagy méretű futógörgőkkel és széles lánctalppal, valamint hosszú csövű, nagy torkolati sebességű ágyúval kell felszerelni. A VK 3002-es (DB, azaz: Daimler-Benz) prototípusa nagyon hasonlított a T-34-esre,
de a Párduc-bizottság (a bizottság már ekkor is ezt a nevet viselte) inkább a hagyományosabb VK 3002 (MAN) változatot választotta. Ezt a járművet 650 LE-s Maybach HL 210-es motor hajtotta. Döntött kialakítású páncélzattal, egymást részben átfedő futógörgőkkel és torziós rugós felfüggesztéssel látták el. A lövegtornyot a jármű hátulján helyezték el, és új tervezésű, hosszú csövű, 70-es űrméret hosszú (L/70), 75 mm-es löveggel fegyverezték fel. A fejlesztés során a jármű nem hivatalosan a Párduc nevet kapta - a tervezésért felelős bizottság után - és végül ezen a néven ismerte meg a világ. 1942 májusában a Fegyverügyi Hivatal a MAN harcjárművének gyártása mellett döntött.
-
#25 én csak azt nem értem miért kellett T-34-es lánctalpakat felpakolni a tigris tankra? már a Kelly hőseiben is ezt alkalmazták!
Kelly
amúgy mind2 film a kedvencem,csak nem értem,hogy mér' nem lehetett Tigris lánctalpakat felpakolni! :|
-
#24 star wars filmek
forrest gump
ryan közlegény megmentése
kelly hősei
shrek 1-2
ezek a kedvenc filmjeim sorrendben.. -
#23 gebasz -
#22 ryan rulz^^ -
#21 Egyik kedvenc filmem a Forrest Gump mellett!!!!!!!!!! -
#20 pénteken a tv2-n -
#19 miko lesz a tv-ben? -
#18 ASDD:AADS:SA:DS: -
#17 mondjok az amcsiknak Pearl Habor után Omaha beacen vesztették a legtöbbet -
#16 szintén zenész ^^ -
#15 detto... -
#14 nekem kedvenc filmem!
sztem nagyon jó film!
kedvenc jelenetem a partraszállás!
iszonyatosan évezetes házimozival megnézni, a hangok is eszméletlen jól meg vannak csinálva!
mondjuk kicsit elfogult vagyok, mert a háborús filmeket alapból nagyon szeretem, éshát ott van még Tom Hanks is! -
cyrus #13 nembaj, kölcsönös :D -
#12 álmodj :) -
#11 omaha partszakasz:
-
cyrus #10 ez igy van :D
de azé szerecc !!!! :D -
Chaos Mad #9
sztem is. -
#8 sztem csak a nem oda illő hszeket töröld -
#7 te sok mindnet nem értesz, de ettől függetlenül ha a topic warez-ról és flém-ről fog szólni akkor törlöm nagyon gyorsan mert ott a háborús film topic. -
cyrus #6 nem ,csak nem értem mit lehet egy filmről beszélgetni.... -
Chaos Mad #5 hangulatromboló! -
cyrus #4 hmmm, eddig egy off, és egy warez kérdés....
és szerintem itt érte el a topik a csúcspontját..... -
FoToS #3 Nekem nagyon bejött.Lehet belőle találni Director editiont valahol?Illetve egy kérdés láttam valahol,valami új csomagolását és van még mellettte másik 2 film azok milyenek? -
#2 sya -
#1 Hi, most kaptam meg dvdén. Gondolom megnézem, h mit írogattatok róla, de semmi. Nem hiszem el, h egy ilyen nagyszerű filmnnek nincs topicja.
Amúgy mi a véleményetek erről a kicsit sem fiatal filmről?