35
-
#35 Állítólag a torinói leplet is ő csinálta fényképezési eljárással. -
HUmanEmber41st #34 Lehet, hogy meg is csinálta.. csak akkoriban nem értették meg... -
#33 Már Da Vinci is mekcsinálta volna.. simán. -
Andris #32 Hát ez nagyojó. Mondjuk ilyet szerintem már 50 éve is tudtak volna csinálni, ha látták volna értelmét... -
dez #31 Hát, lehet, hogy néz, de nem lát, mert nem tud egyenesen menni.. Azért kell kísérgetni, le ne essen. Az egyik bevágásban meg menne neki a falnak. :) (Szóval ez csak egy funkció-demó. Ma még minden csak az. Mint Imisi is írja.) -
lmisi #30 Igen ez nagy segítség a végtaghiányos embereknek, de lehet hogy pont az ő protéziseik ihlették meg a mérnököket. Ugyanis hasonló elven működő műlábak eddig is voltak, nanem kishazánkban. Fontos dolog amit itt mindenki elfelejt megemlíteni a nagy hurrázás közben ezek mechanikus lépőgépek és NEM ROBOTOK!!!!!!, azaz még állni sem tudnak.
A japi robotok képesek egyhelyben megálni, sőt korlátozottan egyensúlyozni is érzékelőik és a beléjük plántált komolyabb számítógépes software és hardware segítségével, ahogy a humanoidok is teszik. Pl. egyes techdemokban képesek súlyosabb tárgyakat mozgatni úgy hogy a megváltozott egyensúlyi viszonyokat folyamatosan korigálja. Ilyen esetekben persze kutyafülét sem ér a pusztán lendítésre alkalmas láb, muszály kiépíteni a teljes motoros, pneumatikus izomemulációt, azaz bukják a lendítést. Én inkább arra várnék mikor rukkol ki valaki az emberi (állati-bio..) izomzatra jellemző varázslatosan gyors izomtónusváltoztatásra képes műizmokkal. Hiszen valjuk be ezek a robot karok-lábak vagy lendülnek, vagy huznak-tolnak (erőt fejtenek ki) vagy forognak, de sajnos kizáró vagyosan. Azaz egy-egy funkciót kiválóan megvalósítanak, de amikor megpróbálnak multifunkcionális robotot létrehozna....:-(, de lehet éppen ez a jó:) -
raingun #29 Megneztem a videót, nagyon jó! Amin a fickó magyaráz, az tisztán mechanikus lehet?
Egyébként bele lehet gondolni, hogy ez mekkora segítség lenne a végtag hiányos embereknek! -
#28 csináltak neki szemet is. Ez a robot lát, :) nem csak jár. -
raingun #27 Szerintem a vödör víz azért ban a fején, hogy tud-e már járni úgy, hogy ki ne löttyenjen.
Szerintem.
De lehet hogy egy vendéglátóipari cég rendelésére készülnek a pincér (vagy takarító) robotok :-) -
#26 arra, hogy vajon mi mozgatja? -
lokko #25 ez milyen kérdés? arra akarsz célozni hogy rugómemóriák kellenének? :D -
#24 Mi mozgatja az alsó két képen levő robot lábát? Jól látom, hogy Shape Memory dolgozik az energia tároló rugók ellenében? -
Cat #23 megy
tölts le quicktimeot (quicktime.com) -
Anteris #22 nektek működik a belinkelt video?? Mer nálam csak csak villog egyetlen kép :/ -
#21 Rossz nézőpont! Az embernek is igen tekintélyes része kizárólag csak a helyváltoztatást szolgálja. -
#20 Ja igen, én is el akartam lőni a poént :)))) Slash robot új generációja..:( -
dez #19 Aha, úgy gondolja.. -
haxoror #18 Pedig ahogy hallom pont azt tervezik hiszen BinLaden is egy csomószor mondta hogy kísérleti járó-robotokat akar szerezni a világuralmi tervéhez... -
HerrKiss #17 Ez is valami? A Birodalom ezt már 1980-ban (sőt, "réges régen, egy messzi-messzi galaxisban") alkalmazta.
Birodalmi lépegetők a technika csúcsa! :-) -
SaubyBoy #16 csak a binladen kezébe ne adják a technikát... -
valaé valaé ná #15 Buckethead -
Murdoc #14 Nekem egyaltálan nem tűnik túl nagy felfedezésnak, amit ezek az amcsik csináltak. Még semmi okosat nem tanítottak meg neki. Előbb kéne kifejleszteni valami normálisan dolgozó robotot, mint hogy már most azon dolgozni, hog mennyit mennyit fogyaszt százon. :) -
lokko #13 jóleszez :D amúgy ASIMO-n sem kéne sokat változtatni hogy passzív dinamikát is kihasználja, a mesterséges neuronhálók megtanulnak bármit, ahogy kb az emberi agy is, így tudunk mi ahhoz is alkalmaszkodni ha elveszítjük egy tagunkat, jobb híján pótoljuk mással. Ha ASIMO ráérez arra hogy a gravitáció képes visszahúzni a lábát a talajra emelés után (ha a motorok ezt haggyák), és úgy gondolja hogy neki ez jó akkor úgy próbál majd járni ... -
#12 jöhetne már a terminátor, kicsit puffogtatni :D -
#11 Az embereknek kell álcázni magukat! -
#10 AIBO? -
pemga #9 ql, legközelebbi olimpián megnézzük, ki tudja jobban álcázni a futóversenyen :). Bocs... -
chungey #8 Nagyon szép... Mostmár csak 4 dolgot kell megtanulni: felkelni, futni, mászni, meg néhány szót: "this is unit 564, enemy down... one frag." -
#7 Hát nem, az első robot (egy kutya) 1998-as volt ha jól emlékszem. 2001-ben már mintha humanoid is lett volna. -
UnnameD #6 Hát, ha már most itt tartunk, akkor mi lesz 100.000 év múlva? Asmimov regényei nagyjából ennyi év múlva játszódnak -
#5 Rajtam is minden azért van, hogy tudjak rendesen menni, aztán a kocsma mindent elront. Amikor kijövök, már nem tudok rendesen menni. -
#4 Azt kétlem hogy ez akkora lépés lenne mert ezeken a robotokon egyenlőre minden azért van hogy rendessen menni tudjanak. -
#3 Szűz Máriám, ez hihetetlen!Elképesztő!
Szenzációs! Még a végén valóra válik a Asimov fikciója a robotokról:D -
Bishop 11 #1 Jo látom hogy a nagy kékne a feje hejet egy vödör van?