66
-
archkoven #66 Így van, mindössze egy összedobott szexoldalt találtam. Ha viszont az nem számít, akkor azt is mondhatom, hogy nem találtam olyan oldalt amit az IE ne tudna megjeleníteni, ha csak valami elvakult hülyének éppen nem az a célja.
Az operát én meg semmivel nem éreztem gyorsabbnak mint a FF-t vagy az IE-t, viszont ha flash-ek is vannak a képen akkor határozottan lassabb. -
Emmegki #65 Mind3 link műxik az Operában (7.5). Az eurocat-nál akadozik a görgetés, egyéb probléma nincs. -
#64 Linksnek sem, megsem allitanam, hogy az A Bongeszo (szandekosan nagybetuvel :-) -
FTeR #63 IEnek nem okoz gondot -
#62 Nem csoda, hogy fagy... 1,3Mb... Ez szimpla balfaszság -
HuHa #61 Opera 8 Beta küszködve ugyan, de behozza -
FTeR #60 töröltem a prifile nevű mappát de nem nagyon tünt fel neki... -
#59 Az effekteknél oda is van írva, hogy Internet Explorerben működnek csak. Pont. Nem kéne elvárni, hogy másban is működjenek, ezek IE-only kódok. Vannak a többi böngészőnek is böngészőspecifikus kódjai, amik meg IE-ben nem fognak menni. Mint pl Mozillánál, Firefoxnál a -moz-border-radius (a lekerekített sarkokra) , a -moz-opacity (az áttetszőségre) meg hasonló cuccok. -
#58 Ha jól emlékszem, a xul.mfl törlésén túl vagy, és nem segített. Próbálj meg új, tiszta Profilt csinálni és fontosabb fájlokat (bookmarks.html, prefs.js, user.js, cookies.txt, hostperm.1, signons.txt, key3.db) átmásolni bele.
Én lassan fél éve használom ugyanazzal a Profillal, és semmi baja, pedig elég rendesen nyúzom (pl több mint 40 kiterjesztésem van). Egyszer kellett eddig drasztikusabb lépéseket tennem (a Session Saver egyik kísérleti verziója miatt majdnem sikerült elvesztenem a Profilomat), de meg tudtam menteni. Fagyni utoljára az 1.0PR idejében fagyogatott (akkor is a Java előző verziója miatt főleg), mostanában igen ritkán csinálja (csak Mistral árlistánál meg 1-2 másiknál), amúgy teljesen stabil, annak ellenére, hogy maga a gépem elég régi és kevés az erőforrása. Az IE pl rendszeresen fagyott, és magával is rántotta az egészet (Win98 miatt ez mindig a gép újraindítását is jelentette korábban), Firefox-szal nincsenek ilyen gondjaim. Ezenkívül a Firefox biztonságosabb is, és persze villámgyors, nem úgy, mint az IE (már alapból gyorsabb volt, de még tovább is lehetett turbózni). Szeretem benne a letisztult, egyszerű felületét, azt, hogy nagyon könnyű kezelni, mert minden kézreáll és nincs túlzsúfolva, és persze a kiterjesztések miatt pontosan azt és úgy tudja, amit én akarok, nincs benne semmi fölösleges cucc. Alapból is egy tökéletesen használható, jó kis böngésző, de igazán verhetetlenné a kiterjesztések teszik. -
PityBull #57 Ha ez "Mistral összesített" nem megy se Operával, se Firefox-szal és a Mozilla is küszködik vele (#46), akkor talán az oldal készítő tettek keveset azért, hogy IE-n kívül mással is jól böngészhető legyen az árlistájuk... -
zpe #56 Nekem Operában csak a mistrall összesített árlista nem megy,ja meg az effektek. A smájlik mennek. -
FTeR #55 úgylátszik az ff ma mindenáron be akarja bizonyítani nekem, hogy mennyire instabil. a [szmájlik] linkre bejövő ablakra miután betötötte az összes emoteikont kifagyott, majd:
az előző kifagyásnál ugyanez volt -
FTeR #54 ami egyébként weblaptervezésnél a legidegesítőbb hiányosságnak találok, mozz alapú böngiknél, az a különböző elemek height tulajdonságának hiánya. Vagyis nem lehet megadni a magasságot, mert úgy gondolták az nem fontos. Sőt pl az <a> tagnál még a width sem müxik...
---
a mo. térkép nálam véletleszerűen vagy működik vagy nem. -
Keldor #53 jó ez a Firefox sztem -
PityBull #52 Nekem speciel a Mo.térkép (http://lazarus.elte.hu/moterkep/mb.htm)működött, nem "halt be"... -
#51 Van az szerintem több is -
FTeR #50 mistral összesített
Mo. térkép
ezekre ugyan nem fagy ki, de hossssszzzzúúúúú percekre behal.
aztán fícsörök, hogy ne mennyünk messzire másolat az sg fórum makrók helpjéből:
---------------------------------------------------
Effektek
Az effektek Internet Explorer böngészõn mûködnek. Egyaránt lehet képekre és szövegre használni.
Parázs, egyszerû árnyék
A következõ kódokkal különbözõ színû parázslás és árnyék effekteket tehetsz a szövegekre és képekre. Az egyenlõség jel után kell beírni a szín angol nevét (blue, red, green, yellow, purple, orange, pink, skyblue, lime, navy, gold, silver).
PARÁZS
ÁRNYÉK
Szöveg megfordítása
Vertikálisan (függõlegesen): [flipv]MEGFORDÍTVA[/flipv]
Horizontálisan (vízszintesesen): [fliph]MEGFORDÍTVA[/fliph]
Bonyolultabb árnyék effekt
Az egyenlõség jel után kell beírni a szín angol nevét (blue, red, green, yellow, purple, orange, pink, skyblue, lime, navy, gold, silver) és vesszõvel elválasztva az árnyék X ill. Y tengely menti eltolását pixelben.
dropshadow
Motion blur effekt
Az egyenlõség jel után kell beírni a blur irányát fokban (0-360) és az erõsségét (0-50)
Motion blur
-----------------------------------------------
a kifagyást nem tudom reprodukálni, így az okát sem tudom, egyszerűen bejött a feedback ablak, hogy hibát észlelt és elküldje e a hibaüzenetet a fejlesztők segítségére, majd szépen elszállt.
valszeg a hibák többségét az extek okozzák, de ez nem mentség. -
PityBull #49 Aha, tényleg összecsuklott a "tűzróka"!
Kiváncsi volnék, hogy miért? Aki tudja, árulja el, plíz! Biztos, hogy a Firefox hibája?
IMYke: Tudsz még ilyen oldalakat említeni? -
#48 Betölteni...
-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Első számú honlap
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap
Minden csak viszonyítás kérdése...
Nekem tetszik. Lesz magyarítása? Lesz. Miért? Mert nekem tetszik...
----------------------------------------- -
#47 Ja, és Budapesti összesített árlistát próbálj betölteni!!!
#46 Próbáld ki a Mistral.hu-t...
Még a Mozilla 1.7.5 is megfexik néhány másodpercre, LAN T3-as vonalon miatta!
PityBull #45
Ez engem is érdeklne!
Nekem még sosem sikerült "kifagyasztanom" a Firefoxot! Hogy kell azt csinálni? -
#44 Az nem gond, hogy ha többet támogat, de az IE még azt sem tudja, amit kéne. A gond az, hogy az MS szeretne egy saját szabványt, amit ráerőltethet mindenkire. Ezért vannak "IE only" oldalak még. A szabvány mindenkinek jót tenne. -
#43 offtopic, hogy is fagyott ki ? :) -
#42 IE így is le van maradva jópár dologgal , a legégetőbb most pl a > CSS2 , meg szemantikus webtagek .. amik így magukba a kutyának se kellenek, de ha széleskörben támogatottak lennének, mindenki használná őket :)
Én is remélem a 7es valami kis pezsgést hoz a böngésző-bilibe :) -
FTeR #41 írtam egy elég hosszú pro contra dolgot az FFre erre kifagyott... most nem érzek erőt arra, hogy bármi pozitívat mondjak róla. (még jó, hogy van safe mode, mert elindúlni sem akart)
h4xor, az hogy valid a htmled csak azt jelenti, hogy a fordító nem talál benne hibát és nem is hiányól belőle semmit. ettől a kódod eredménye még eltérhet a várttól.
a w3c elég lassan frissíti az ajánlásait, IE legalább nem vár rájuk, ez persze a kompatibilitás kárára mehet. a w3c oldalán ha megnézzük, mi mit támogat akkor láthatjuk, hogy olyan nincs amit csak az IEtől eltérő böngi támogat, míg fordítva elég sok. azt, hogy nem támogatja a css-t rendesen az betudható a korának. majd a 7esben jó lesz.. -
dez #40 Hagyd már ezt a babajátékozást! Ilyen alapon az egér is babajáték, mert ugye ott van a billentyűzet (vannak, akik ma is utálják az egeret, de ez mit számít?).. Igenis hasznos a tabbed view, a group-ok kezelése, és a többi. -
#39 http://www.howtocreate.co.uk/browserSpeed.html#winspeed -
#38 Egyetlen ? Legjobb ? Egyértelműen ?
Jah hogy TE egyet találtál .. és az is egy összedobott "szexoldal" .. hát nem is tudom hogy ezt érdemes-e kommentálni .. habár jószándékú vagyok és elmondom hogy nem csak te használod a netet .. és nem csak neked csinálják az oldalakat.
Sebességtesztben pedig opera a nyerő , megkeresem a linket mingyárt .. -
#37 Firefox Powa!
Egyetlen bajom van az IE-vel, nem "szabványos" , igaz nincsenek szabványok a neten, csak "ajánlások" .. de ha FF képes úgy megjeleníteni az oldalakt, ahogy W3C szerint kéne, akkor nem hiszem el, hogy a több tízezer főt foglalkoztató redmondni óriáscég képtelen megoldani ezt... az hogy nem biztonságos, engem nem (nagyon) érdekel, mert azért vagyok olyan naív és egoista , hogy azthiszem tudom mire kattingatok ... -
archkoven #36 Szerintem meg a három közül az IE a legmegbízhatóbb. A legtöbb bajom nekem a FireFox-szal volt, az Operával jóval kevesebb, de mind három böngésző meghal időnként.
Az oldalak helyes megjelenítésében egyértelműen az IE a legjobb, az Opera és a FF általában ugyan azokat az oldalakat nem jelenítik meg helyesen, de az Operát egy hajszállal jobbnak éreztem ebben. Tök mindegy hogy mi ennek az oka, a lényeg, hogy az IE-re az évek alatt mindössze egyetlen ilyen oldalt találtam, a többire pár hónap alatt egy csomót és ha azokat akarom betölteni akkor úgy is el kell indítanom az IE-t.
A sebességük között én nem érzek különbséget, viszont a flash-ben gazdag oldalakat Operával kész csőd megnyitni úgy belassul.
Felszereltsége alapból az Operának a legjobb, de ha valakinek van kedve a FF-hoz is letölthet mindent. Az IE-ben nincs semmi, viszont ha valakinek az a vágya akkor rá épülő bönészők is tudják a manapság divatos babajátékokat.
Itt az egyetlen oldal amit az IE hibásan jelenít meg: free.x3.hu/klee.
A Firefox és az Opera esetében estig sorolhatnám. -
#35 "[...]a Firefox azért jelenít meg hibásan oldalakat, mert tul gyorsan akarja behozni..."
Azért hozza be hibásan az oldalakat, mert az MS nem minden egyéni HTML "szabványát" teszi közzé. Annyi legyen elég, hogy az én személyes XHTML 1.0+CSS-sel készült oldalamat az IE nem tudja rendesen megjeleníteni. Pedig valid. És ez az FF hibája?
"naés pesrsze sok oldalt kifejezetten explorerre optimalizáltak."
Bocs, de én úgy tudom, hogy egy tisztességes böngészőnek tartania kell magát a szabványokhoz valamilyen mértékben. Pont az (volt) a nagyszerű az Internetben, hogy minden gép ki tudja használni az általa nyújtott lehetőségeket.
"Amugy a Firefoxban több extra van mint az Explorerben és felhasználóbarátabb a menürendszer is, ezért tartok ki mellette a hibák ellenére is."
Jól teszed, szerintem :-) -
Andris #34 Szerintem sokkal jobb, gyorsabb, megbíhatóbb a firefox mint az IE. 1-2 honlap tényleg nem úgy jelenik meg ahogy kéne, de az az idióta honlapkészítő miatt van és nem a firefox miatt...szóval ha elég sokan Firefoxot fognak használni akkor megcsinálják az ilyen gagyi honlapokat is normálisan.
Egy dolog van viszont amit hiányolok belőle, mégpedig az ActiveX plugint! És nem is lehet letölteni sajnos hozzá, pedig kellene néhány honlaphoz. (pl: Budapest térkép is ilyen módon müxik az egyik honlapon) -
Piscator #33 Opera: egyszer se cseszett megjegyezni jelszót. Fura volt, ha a képek elmozdítási lehetősége, azonnal frissült. Oké, tényleg kicsi, de volt bajom vele. -
Piscator #32 1 éve a microsoft lehúzása, fél éve a Mozilla, aztán firakármi dicsőitése, most a MS védése, Firefox oltogatása a divat.
Mennyi divat ember...
persze, be lehet lőni fullra az xp-t, lehet venni profi gépet, lehet mindenfélét, de nem minidg van idő, energia bevackolni az egészet. Nem fikázom a IE-t, szép, színes, nem vált be, max flash oldalak nézegetésére, pill. a firefox megy. Nincs bajom az operával, iylennek is kell lenni, sok haszna van, nem jött be.
Mozilla talán-talán jobban konfigurálható közvetlenül, talán picit jobb, viszont lelassult, fagyott.
Most jó.
De tényleg meglepő, hogy ugyanazok fél évvel a konkurrens terméket ugatták, most meg fordítva. Mindegy. -
#31 Ez igaz elég sokszor előfordulnak fagyások(kicsit bugos szerintem) és hallottam olyat is, hogy a Firefox azért jelenít meg hibásan oldalakat, mert tul gyorsan akarja behozni... , naés pesrsze sok oldalt
kifejezetten explorerre optimalizáltak.
Amugy a Firefoxban több extra van mint az Explorerben és felhasználóbarátabb a menürendszer is, ezért tartok ki mellette a hibák
ellenére is. -
HuHa #30 Elég szélsőséges helyekre járhattok, két éve használom Operát, és a Microsoft oldalán kívül semmi sem jött be hibásan. Arra nem gondoltok eddig IE mindig hibásan hozta be, és már a jó tűnik rossznak?:)) Elvégre IE az ami nem foglalkozik a szabványokkal. Opera elvileg fizetős, de ha nem fizetsz egy banneren kívül semmi sem utal erre. A banner meg engem nem zavart, de el is lehet tüntetni. a hivatalos oldalról való 25 millió letöltés alapján maximum 25 millió - 2 felhasználójuk van, mert az én két letöltésem kiesett:)) -
#29 Nekem is hasonló tapasztalataim vannak vele, (instabilitási gondok, hibás megjelenítés). Szal gyütt szépen vissza az IE, állítgattam egy fél napot, meg tömögetni befelé a biztonsági réseket, de aztán végül is csak működik.
A FF-nél ilyenek ugyan nem kellett csinálni, de mint mondtam fagyott, meg összekócolta az oldalakat.
Ha minden igaz jön az 1.1 verzió, ha az végre stabil is lesz (nálam is), akkor érzékeny búcsút veszek az IE-től. -
archkoven #28 Azt egy viccnek tartom, hogy a FF meg az Opera több oldalt jelenít meg helyesen mint az IE. Valójában épp az az oka, hogy IE-t használok, hogy mindössze egyetlen oldalt nézek rendszeresen amit IE jelenít meg helytelenül, míg FF esetében kb. 30-at. És bármennyire is hihetetlen, de nekem az FF-el sokkal több stabilítási gond volt mint az IE-vel.
Egyébként nálam az Opera is jobban bejön mint a FF, ismerve a FireFox-ot nagyon műnek érzem a körülütte lévő felhajtást. -
dez #27 Általában én is a Maxthont használom, de már ku..ra kezd idegesíteni, hogy nem kezeli le a cookie-kat és aktív scripteket (ezek maradtak az IE motorban, azaz pl. vagy mindíg futtatja a scripeket, vagy minen oldalfrissítésnél megkérdezgeti, nem képes megjegyezni annyira sem, mint a cookie-knál, hogy mely oldalnál mit csináljon), és állandóan az van, hogy valami összeakadás miatt nem lehet az egérrel ráklikkelni az előbb említett cookie-s és scriptes kérdés-ablakokra, csak billentyűzetes trükközéssel lehet őket aktiválni a rányomni a gombokra.