66
  • stratoman
    Én is letöltöttem és az ismerőseim is de már mindenki vissza is tért az IE-re illetve egészen pontosan a Maxthonra. Nemcsak IE hanem arra épülő böngészők is léteznek.:)
  • ironmaiden
    Ugyanez a kényelem benne van az IE-re épülő böngészőkben is pl. Maxthon.
    Valami miatt talán rá vagy kényszerítve a síma IE-re a Firefox mellett?

• asysoft
    Amúgy szerintem szép eredmény ez a 25 millió letöltés (gondolom a hivatalos oldalról; így az aktív használók is kb ennyien lehetnek), más alternatív böngészők ennyire nem tudták megszorongatni az IE-t.
  • testerlnx
    IE egy ezereves specializalt szemet, ha vegre a 7-es IE-be bele rakjak CSS-t rendesen akkor kb ott fog tartani mint az 1.5-os Mozilla... Persze mit varunk egy olyan cegtol aki "grafikus" oprendszer? -t gyart :D Kar hogy mostanaban ezt annyira nem hagoztatjak...
  • asysoft
    Ami azt illeti, nálam speciel a Firefox instabilabb. Ez azt jelenti, hogy hetente 1X lefagy-s ugyanúgy visz magával mindent, mint az IE. Ennek ellenére ezt használom, amiatt, mert kényelmesebb (tabbed browsing, integrált keresők).
  • Ch_Slater
    szerintem meg pont az IE okoskodik. Firefox, Mozilla Opera meg teszi a dolgát. De ez, mint mások is mondták, ízlés dolga :)...
    plusz amiért egy nagy nem az IE-nek, hogy megcsinálsz egy oldalt szabvány szerint és teljesen szarul jeleníti meg, míg az előbb felsoroltak szinte ugyanúgy ahogy te elképzelted, leírtad... persze nem minden egyes oldalnál, de ha css-t használsz akkor előbb-utóbb mindenféle IE-hack-eket kell bevetni, hogy azon is úgy nézzen ki mint a többin...
  • baz538
    Teljesen igazad van! Én pont azt szeretem a Foxban, hogy alapból letisztult és csak azokat a kiterjesztéseket használom, amire szükségem van!
    Nekem ezért nem jött be az Opera:( az IE-t meg nem szeretem. Elötte Mozillát használtam, de a Fox jobban kezeli a füleket.
    Firefox rulz!!
  • Benoke
    Az FF nem azért népszerű, mert sokkal jobb lenne mint bármelyik másik böngésző. Hanem 2 egyszerű oknál fogva. 1. Nagyon kevés spyware -jön át rajta. AZ IE hez képest, a Mozilla és az Opera meg társaik is birtokában vannak eme tudásnak :). 2. Egyszerű, nincs telezsúfolva kismillió extrával amit a felhasználók 95% -a nem is használ.

Tökéletesen meg vagyok elégedve az FF -el, az opera és Mozilla nagyon nem jött be. Soha nem fagyott, a csak is IE re iródott oldalakon meg ne csodálkozzunk, hogy nem jönnek normálisan. Ma már hálistennek ott tartok, hogy simán tudok olyan HTML -t összedobni ami csak IE alatt nem jön normálisan. A sok plugint nem értem, mert öszesen egy azaz egy egész darab kella böngészéshez. A Flash. Ha valaki külső letöltőt akar használni, akkormég kell a Flash got. Aztán csókolom.
    Ha ésszel használja valaki az alternatív böngészőket, akkor azokkal sincs semmi baj.
  • Benoke
    "A Spyware-ek pedig nem szimplán a böngészőnek, hanem a sok sex- és crack, warezoldal nyitogatásnak köszönhető, erre nem gondoltatok?"

IS. De nagyon sok híroldal, és egyéb internetes hely (szándékosan nem irok címeket) ontja aszemetet. Csak felmész elolvasod a hireket, és már 5-6db ilyen aranyos kis program figyel a gépeden.
  • tomo
    az opera nem fizetos veletlenul?
  • RpPRO
    Egyetertek. 2-3 oldalrol tudok, amely nem jelenik meg normalisan Mozilla alatt, ezenkivul neha osszevetem a ketto bongeszot, ezert par hetenkent fut nalam is IE. Persze mar csak a winupdate miatt is.

De IE7-tel nem fogok babralni, fel se rakom, addigra lesz Mozilla 1.9 is talan. :P
  • ZsiNor
    Személy szerint marha sokat netezek, s eddig nekem csak egy böngésző volt, mi elnyerte a tetszésemet... Márpedig majdnem mindet végigpróbáltam... OPERA RuLeZ!

Tapasztaltad már a Windows gyorsaságát? - Még én sem. :D
  • Sityi
    Kinek a pap, kinek a pap-LAN... Részemről Mozilla.
  • palika22
    Én csak egy szimpla felhasználó vagyok. Én két dolog miatt töltöttem le és raktam fel a Firefox-ot. Ad.1. Az IE már vagy harmadszorra nyalt be valami vírusfélét, amitől szinte használhatatlanná vált, ugyanis nem működnek a felugró ablakok. Persze spaware, vírusírtó stb. sz....rt sem ért, nem tudták már a rendszert helyrepofozni. Csak az XP újrateleíptése segített. Ezt már nagyon untam.......
    Ad. 2. Szerintem a reklám miatt töltöttem le. Pedig már hallotam / próbálgattam az operát a mozzilát meg a netscapet is. Csak kíváncsi voltam a leírások alapján erre az újdonságra. Eddig műxik csak egyetlen egy gondom volt vele: Nem tudtam bemenni a freemail fiókomba. Lehet azóta már működik, nem néztem. Én elégedett vagyok ezzel a tüzes rókával.
  • entreri
    IE-vel nekem a w98-as időkben volt egy kis bajom. Ezt betudtam annak, hogy szutyok gépem volt. A mostani IE-vel meg nincs gondom, ment rendesen amíg használtam, de áttértem Firefoxra.
  • IMYke2.0.0.0
    Firefox... hm. Akkor inkább a Mozilla 1.7.5.
    Nekem ne okoskodjon egy program, hanem csinálja azt, amit ÉN akarok. Az FF pedig pofátlan. Ennyi.
    Mozillát fél éve használok, tetszik.
    Otthon Mozilla, itt, munkahelyen IE 6.0.2900.2180 (SP2).
    S tudjátok mi a helyzet?
    Egy jül belőtt rendszer előtt ülök, soha nem fagyott az IE, s mivel egy 3200 MHz P4, bivalysok memóriával, swaphellyel, eddig a legtöbb (35) megnyitott ablak mellett sem volt gond.
    Hiába (s nem haza beszélek), ha ésszel csinál valamit az ember, gond nem lehet.
    Jól be kell lőni az egész hóbelevancot és no problémó.

Mozilla 1.7-ig (6 éven keresztül, még a Netscape idején is!) Internet Explorer-t használtam! S mivel, néha a Mozilla sem nyit meg minden oldalt rendesen (pluginek ezerrel letöltve), előfordul, hogy otthon is IE 6 előkerül.

A Spyware-ek pedig nem szimplán a böngészőnek, hanem a sok sex- és crack, warezoldal nyitogatásnak köszönhető, erre nem gondoltatok?

===============================
    .:i2k:. melóból:
  • Killgore
    Persze, ez a 25 milla nem jelent semmit. Mi a biztosíték, hogy mind a 25 milla ember most ff-ezik ezerrel? Jó ha a fele...
  • HuHa
    ÉS egyetértek, itt a médiakámpány sokat dobott a dolgon. Akik most átálltak, azok nem nagyon hallottak pl. Operáról, mindenhol FF-et súlykolták beléjük a cikkek. Ez persze nem baj, csak én nem lennék oda ezzel a 25 millióval.
  • HuHa
    Én 2 azaz 2 darab letöltéssel járultam hozzá ehhez a 25 millióhoz. És Operát használok. Szerintem sokkal letisztulatabb, és nem kell kiterjesztésekkel Opera szintjére hozni. Ismerek olyanokat, akik még a feneküket is FF kiterjesztéssel töröltetik, de számomra egy böngésző legyen böngésző, nem kell pl. medicenterként üzemelnie. Egyetlen kiterjesztés lenne, ami felülmúlná Operát az az ADblock...de azt meg elintézi a tűzfal.
  • Razgon
    MyIE rulez. Tulajdonképpen a "gyári" IE-nek kellene ott tartani, ahol a MyIE tart.

• Zsoldos
    hat en orulok az 'alternativ' bongeszoknek, az IE sztem elegge kuka kategoria. Nem eleg stabil, extrakent magaval rant mindent pusztulasakor, (ma mar) alapveto dolgok hianyoznak belole, es meg lassu is.
  • Killgore
    Így van. Semmi sem tökéletes. Én is IE-t használok, vagyis IE-n alapuló böngészőt. Nevezetesen MYIE2-t. És nekem még soha semmi bajom nem volt vele. Minden ablakot megnyit, amit csak akarok. Lehet van benne hiba, mert miért ne lenne, De ott van még a tűzfal és a nod32.

Én is letöltöttem a firefoxot, de nekem nem tetszett.
  • BlackRose
    Mondjuk rá, hogy így volt, csak azt hiszem egy picit előbb, emlékezésem szerint már 97-ben az IE kezdett fölényben lenni, 98-99re meg azt hiszem a Netscape már eltünk, nem kell megfeledkezni, hogy az US DOJ per is már akkor kezdődött, és nem 2001-2002ben. Na de mindegy, a 2.0 verzió még nem volt versenyképes a Netscapevel, a 3.0 már lefújta a 4.0-nál a Netscapenek meg nem volt semmi keresnivalója.
    Ja és, csak az igazság kedvéért én pl. Linuxon Firefoxozom, de Windowson nem, pedig letöltöttem, de ismerek még 3-4 embert aki letültötte de 1-2 nap után elált a használatától, meg 2 embert aki az IE-t szeretné mostmár valahogyan kicsupálni a gépéből (mondtam nekik, hogy egyszerű, csak Linuxra kell forduljonak ). Vagyis azt akarom mondani, hogy a dolog igen vegyes képet mutat, nem tudom hányan használnak Firefoxot de azt hiszem, max 15-20 millióan, sokan letöltik de nem használják, bár az én környezetemben ez az eset... ja és az egyik haverom aki kimondottan UNIX bolond (Linux méghozá maga dobta össze az LFS projekt segítségével) letöltötte de azt mondja, hogy az Opera jobban tetszik neki, tehát vannak komoly Linuxosok is akik nem használják de letöltötték. Különben a napokban (amikor 20 milliónál vot a counter) azt mondta, hogy nem érti miben ez a fölhajtás, de szerinte a kopasz Mozilla sem roszabb semmivel, az Opera meg lehuzza mindkettőt) és szerinte csak ez a nagy kampány (New York Times reklám, meg többtízezer on-line terjesztő a SpreadFirefox-on keresztül a bűnös) és ez neki mint mondta nem tetszik, mert a Microsoft féle marketing megbolondításra hasonlít, holott az open source közösségtől azt várta el, hogy a softvereik inkább a minőségük miatt terjedjenek, nem pedig a marketinges túlzások miatt, na de persze mindenkinek megvan a saját véleménye, az enyém röviden az, hogy tetszik (ezért használom Linuxon), de semmi különös, a Windowson meg nem látom miért váltanám le az IE-t, nekem eddig tökbiztonságos volt és minden oldalt gyorsan és jól megnyit, egyedül egy kifogásom van ellene, az pedig, ha pl. 30-40 darabnál többet kinyitok, néha lefagy és amikor megölöm a taskot, nem csak a lefagyott döglik meg, hanem maga után húz minden belőlle megnyitott peldányt... de hát semmi sem tökéletes.
  • Esrohnoil
    Hiába lesz 7-es, tőlem akár lehet 99-es is az ie, 100-as sosem lesz :) és csakazértis Firefox.
  • Cat #2
    egyáltalán nem volt hirtelen áttérés, a netscape évek alatt vesztette el a részesedését teljesen, kb. 98tól kezdve 2001-2002ig
    és nyilvánvalóan azért, mert az ie egyrészt be volt építve az oprendszerbe, másrészt jobb is volt mármint a netscape
  • winnie
    én azt nem értettem anno, hogy hirtelen miért tért át mindenki az IE-re. nekem sosem jutott eszembe.

nyilván firefox rulz