87
  • arty
    majd ha egy ilyen ötezres 400as alatt elszáll a 150ezres géped, talán legközelebb meggondolnád, milyen tápot is veszel ... :)

SLI meg az ötezres négyszázvattos :D mikor a márkás négyszázasok is max határeset .... LOL
  • arty
    6800assal a teljes, egyel 6600GT feletti osztályra értettem ... (abban igazad van, ebből a leggyengébb, mázlifaktoros a 6800as)

a 2x6600GT valodi teljesitményt le tudod mérni az összes játékban? aligha ... csomoban nem megy, nem gyorsul, alig gyorsul, ... emellett áramot zabál, a pár vásárlóért az nvidia sosem fogja a drivert normalis szintre hozni, stb stb ... éperszü ember a 6600GTjét eladja, ha összejön a többi pénze, s abbol vesz egyet a 6800asokbol .... :)

és jocskán nem párezer forinttal drágább az SLI lap, mikor egy alap nforce4 chaintech 15ezer, egy SLI-s meg 30-40.
  • asysoft
    Másrészt meg egy nem megfelelő táp rejtélyes hibákat tud okozni.
  • asysoft
    400-as táp 5k-ért? Reménykedj, hogy nem teszi tönkre egy kósza áramingadozás-a gépeddel együtt. Az utóbbi időben annyi ilyen történetet lehet olvasni fórumokon, hogy biztos vagyok abban, a következő gépben már normális táp lesz. Lehet, hogy tök feleslegesen dobok ki +10 ezret, de inkább ezt dobom ki, mint a szénnéégett gépet.
  • dez
    Codegen, és hasonló kevésbé márkás, de nem teljesen névtelen típusokból ennyi a 400W-os (persze no pfc, halk venti, stb.).

De pl. Sirtec-ből is megkapható 8-9e Ft-ért.
  • TeszteloPontHu
    "két hete vettem egy 400-asat 5k forintért"

Aha. Fényt kapott, ugye? Ez azért nem mérvadó. A többség boltban vásárol.
  • dez
    A többségnek 6800gt-re sem telik..
  • IMYke2.0.0.0
    Így van.

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Első számú honlap
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap

Minden csak viszonyítás kérdése...
    Nekem tetszik. Lesz magyarítása? Lesz. Miért? Mert nekem tetszik...

• Robin Hood
    Én is csak azért vettem SLI-s alaplapot, mert akkor csak ez volt nforce4-ben. Amúgy meg mire nem elég 1 db csúcs kártya? Persze aki a Rózsadombon lakik, annak biztos nem tétel 30 db-ot venni belőle, de a többség nem ott lakik.
  • Robin Hood
    Ha van +70k-d, inkább vegyél egy 6800 GT-t, azzal többet érsz, nemcsak egyes tesztprogramokban hoz +70%-ot.

Konzol meg tényleg suxx, hiába a jó grafika, ha csak gagyi játékot kapsz rá (de azt legalább jó drágán).
  • irkab1rka
    Azt hiszem az SG-ben dúrván romlik az újságírás színvonala:

FŐCÍM: A felhasználók nagy többsége nem hisz az SLI-ben

adatok a cikkben: "a szavazásban több mint kétezren vettek részt"

Namost a "felhasználók" az jó pár millió ember, ráadásul ez a felmérés nem is reprezentatív ("többnyire olyan felhasználók, akik napról napra figyelemmel követik a hardverhíreket"). Gondolom jövő héttől majd olvashatunk az SG-n olyanokat is hogy,...

VÉRES MÉSZÁRLÁS

(a filmet este adja a TV2)

höhöhöhö (tisztára mint a Blikk, szedjétek össze magatokat és írjatok rendes cikkeket)
  • dez
    Vagy nincs egyben annyi annyi pénzük..

Olyan nincs, hogy gyakorlati 30%. Van, ahol kevesebb, van, ahol jóval több. Az nVidia nem mondott "akár 75%-ot", mivel az lehet akár 90% is (ritkán).

Tegyük fel, hogy ott van előtted két alaplap: egy sima és egy SLI-s, párezer forinttal drágábban (nemsokára úgy is ez lesz), melyiket veszed?

Mellesleg, ha már 6800, akkor miért nem 6800gt? Nem sokkal drágább, gyorsabb, és eladni is könnyebb lesz, mivel megy SLI-ben is. - Ja, és most jut eszembe: a PCI-Expresses 6800GT-n ugyanaz a chip van, mint az ultrán, és szoftveresen aktiválható a 16 pipe, miközben a 6800 PCI-E fix 8 pipe-os.
  • arty
    na, megint jön a hülyeség, hogy a 6600GT mellé vezel mégegyet :D max azok, akik nem gondolkoznak ...

én inkább veszek egy 6800ast, olcsobb, NEM driverfüggő, h megy e éppen a gémmel vagy bugos és nem, garantált a sebességtöblet, és nem csak a GYAKORLATI 30% :D (ami ugye az nvidia szerint is csak AKÁR 75%, nem pedig 75% .... :) )
  • dez
    "- az addigi alapgép fogyasztásához képest megnövekedett fogyasztás,
    - az addigi alapgép hőtermeléséhez képest keletkezett többlet hőtermelés,"

Ha megnézed a teszteket, érdekes módon a + grafkártya már nem növeli túlzottan az összfogyasztást. Mellesleg, 2 alapjáraton járó kártya talán kevesebbet is fogyaszt, mint egy erősen túlhajtott, mert exponenciálisan emelkedik a fogyasztás az órajellel. Szal jobb 2 6800gt, mint 1 x850xtpe-akármi. 2 6600gt esetén meg nincs miről beszélni.

"- az addigi alapgép zajszintjéhez képesti zajnövekedés."

Akinek van erre pénze, az már beszerez hozzá passzív (hőcsöves) vagy vízhűtést is. (Amúgy is jó az.)
  • dez
    Ja, ráadásul a "nagy többsége" egyenesen füllentés, mert 54% nem a "nagy többség"...
  • nero
    Szasztok !

Idezet kovetkezik egy cikkbol:

Bár az NVIDIA legújabb lapkakészlet-családja még csak mostanában került piacra, máris sikerült egymillió darabot értékesíteni belőle, így jelentősen növekedett a gyártó piaci részesedése.

Emellett az nForce3-ból körülbelül ennyi fogyott az elmúlt hónapokban, így rendkívül sikeres időszakot zártak. Állításuk szerint a két grafikus vezérlőt kiszolgáló nForce4 SLI iránt minden várakozásuknál nagyobb kereslet mutatkozott, minden negyedik nForce4 SLI-képes

Szerintem ez messze a tulmutat azon mint az az "omimuzis felneres"

Vagy nem ?????
  • dez
    Szerintem nézd meg a szótárban, mint jelent a "többlet"... :)
    1. a meglévő gépedet, alkatrészeidet eladhatod
    2. ha új gépet akarsz, akkor is kell venned alkatrészeket...
    Tehát, egy nem SLI-s konfighoz hasonlítva (de itt is a legújabb alkatrészeket számold) van értelme többletről beszélni...
  • dez
    InnoVision GeForce 6600 GT 128 MB DDR3 TV DVI 8x PCIExpress - 2év g. netto 35360 Ft (aqua.hu)
  • dez
    Hmm, ez egy hír? A várt eredményeket hozta a szavazás. Sőt, éppen az lehet meglepő, hogy 45% gondolkodik ilyen konfig megvételén...

Mellesleg az SLI lapok nem csoda, hogy még drágák; újdonság, nForce4, AMD64, stb.
  • IMYke2.0.0.0
    Hát ezzel, és a cikkel is, egyet tudok érteni.

.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Első számú honlap
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap

Minden csak viszonyítás kérdése...
    Nekem tetszik. Lesz magyarítása? Lesz. Miért? Mert nekem tetszik...

• Cat #27
    a felhasználók többsége szerint nem ez a teljesítménynövelés optimális útja
  • [HUN]PAStheLoD
    Mért kell egy cikknek ilyen félrevezető címet adni!? Az, hogy nincs pénzük az SLI-re, nem jelenti azt, hogy nem "hisznek" benne ... egyszerűen nem mindenki nettó félmillából él, hanem a nagy átlagot tekintve csak a tizedéből ... tehát örülne ha vehetne két kiselejtezett gef2-t és azokat összerakhatná valahogy, de persze ez meg nem biznisz nVidiáéknak..
  • IMYke2.0.0.0
    Ja, és hogy értsd: ha van már egy géped, azt megvetted anno, és most lecseréled, akkor bizony az alább általam leírtakat ki kell fizetned keményen. Tehát, többletköltségek, mégpedig feltételezve azt, hogy addig is volt egy működő géped...

===============================
    .:i2k:. melóból:
  • IMYke2.0.0.0
    Nem tudom, hogy Te hol nézted, amit néztél, én valódi árlistából néztem ki az adatokat.

• IMYke2.0.0.0
    Többletköltség alatt a következőket értem:
    - az addigi alapgép fogyasztásához képest megnövekedett fogyasztás,
    - az addigi alapgép hőtermeléséhez képest keletkezett többlet hőtermelés,
    - az addigi alapgép zajszintjéhez képesti zajnövekedés.

• Zedas
    "SLI-re képes nForce4 alaplap: cirka 40.000
    két SLI-re képes kártya: cirka 120.000 Ft
    egy erősebb táp (minőségi): cirka 15 ezer Ft
    megemelkedett energiafelhasználás: el lehet képzelni.
    megemelkedett zajszint: el lehet képzelni
    megemelkedett hőtermelés: el lehet képzelni:
    Összesen: minimum 170-180 ezer Ft többletköltség, plusz nagyobb zaj-, és hőforrás!"

Ez nagyon szép elemzés, csak az utolsó sorral van a probléma, mégpedig a TÖBBLET szócskán. Ezekszerint szerinted, mivel ezek TÖBBLET kölcségek, egy normál gépben sem alaplap, sem videokártya, se táp nincs?
    A többlet alaplap esetén +10k, videokátya +50k, táp +10k. Az kissé messze van a 180-tól, nem?

Csak, ahogy írod, a "Tisztánlátás végett"...
  • fanatic
    Kicsit elszaladtál árakkal:

Asus A8N SLI: 33.000
    AMD A64 3000+: 25.000
    Inno3D 6600GT: 32.000 *2

Nettó: 122.000 HUF
    Bruttó: 152.500 HUF

25.000 HUF a különbség, persze így is csillagászati!!!
  • IMYke2.0.0.0
    A legolcsóbb konfig A64 + SLI-re:

ASUS A8N-SLI: 35480 (44350) 1 év garancia
    AMD ATHLON 64 3000+ S939: 27200 (34000) 1 év garancia
    Leadtek PX6600GT-TDH FX6600GT 128MB DDR3 TV+DVI: 39992 (49990)
    Leadtek PX6600GT-TDH FX6600GT 128MB DDR3 TV+DVI: 39992 (49990)

ÁFÁval: 178.330 Ft.

Drágábban is ki lehet hozni, persze.

• archkoven
    Pont annyi a gyakorlati értelme, mint hogy annak, hogy ezt megoszd velünk.
  • irkab1rka
    maga a probléma szánalmas.
    Az eleve gáz, hogy a jelenlegi szabványok nem követelik meg azt, hogy bármikor berakhassak egy kártyát a gép kikapcsolása nélkül, nem tudok válogatás nélkül ram kártyákat pakolni a gépbe, a legtöbb rendszer egy processzoros. De tényleg, amíg az emberek minden szemenetet megvesznek, addig nem lesz fejlődés. "nincs igény rá"
  • archkoven
    Buszsofőr, lehet, hogy én maradtam le valamiről, de ez a zagyvaság valami humor akar lenni???
  • Dredd
    "hülyébbnél hülyébb játékok", "időmilliomos barmok".... szerintem el kéne gondolkozzál pár dolgon, legfőképpen embertársaidhoz való hozzáállásodon......
    Átlagember, oszdd be jobban az idődet, ha nincs elég, vagy ne vállalj olyan sokat, amennyit nem bírsz és ilyen frusztrálttá tesz.
    Kíváncsi vagyok, hogy vajon a legújabb egészégügyi technológiai újításokat is ugyanígy fikázod-e, hiszen neked nincsenek szívpanaszaid, ezek az új pészmékerek meg úgyis csak a szívbeteg barmoknak valóak, vagyis gyakorlatilag értelmetlenek... no comment.
    Jah, és 15k-ért tápot venni.... persze, biztos lehet, én két hete vettem egy 400-asat 5k forintért, szvsz ezzel menne a két VGA minden gond nélkül.
    Végezetül: az SLI jelenleg hardcore gamereknek van kitalálva, akiknek "a pénz nem számít" ha a hobbijukról van szó (mint ahogyan egy horgász is kemény pénzekért vesz botot meg egyebeket, mégsem szólom le, hogy ilyen baromságra ennyi pénzt költ). Ezek az emberek eddig is megvették horror pénzekért a csúcstechnológiát, ezután is meg fogják. Ha tehetném, én is váltanék SLI-re, mondjuk két GF6800Ultrával, mert mint tudjuk: "framerate is life!"
  • vitus
    Igen így lenne értelme! Csak jelenleg annyival drágább az alaplap, hogy egyből vehetsz egy jobb kártyát olcsóbb lappal. Ha nem lenne ilyen drága a lap hanem ebből is kapható lenne 20-25-ért is valamilyen akkor szerintem nagyon jó kis dolog lenne. Egyébbként meg tápot úgyis jobbat vesz az ember ha már egy új rendszert épít, nem azon fog sporolni. 10-15k között már remek 400w-os tápok vannak és egy a64-et + 2 6600gt-t kihajt simán. Csak ugye az sli lapok nagyon drágák így nincs miről beszélni. :D
  • hornbali
    A SLI technológiának nem feltétlenül az a lényege hogy most azonnal veszünk két kártyát.
    Mi van akkor ha úgy gondolkozok hogy most veszek egy 6600 GT-t mert most még elég, aztán majd mikor már kevés lesz akkor veszek mégegyet de addigra meg már fele annyiért hozzájutok.
  • Turmoil
    Tévedsz Freddy, nem vagyok konzolos. PC-s vagyok, és jellemzően nem játszom hatalmas 3d teljesítményt igénylő játékokat. Az ilyenekre jó lesz a PS3 (de kétlem, hogy megmaradnának egy buta konzol mellett, szerintem bővülni fognak a képességeik), az olyan játékokhoz, amelyekhez a PC most is jobb, azokhoz jobb is marad valószínüleg, de azokhoz meg nem kell a dupla kártya. LCD-n úgyse kell 60 FPS-nél több:)
  • atlagember
    És valójában mi a haszna, vagy értelme, mert a azért, hogy hülyébbnél hülyébb játékokat is lehet rajta játszani, ami amúgy az időmilliomos barmoknak készült, nem nagyon sok gyakorlati értelmét látom.
  • IMYke2.0.0.0
    Tisztánlátás végett, azoknak, akik nem olvasták el rendesen a cikket:
    SLI-re képes nForce4 alaplap: cirka 40.000
    két SLI-re képes kártya: cirka 120.000 Ft
    egy erősebb táp (minőségi): cirka 15 ezer Ft
    megemelkedett energiafelhasználás: el lehet képzelni.
    megemelkedett zajszint: el lehet képzelni
    megemelkedett hőtermelés: el lehet képzelni:

Összesen: minimum 170-180 ezer Ft többletköltség, plusz nagyobb zaj-, és hőforrás!

Ennyit az SLI-előnyeiről.

• vitus
    Szerintem az sli-nek van létjogosultsága, ha a hozzá való alaplap nem drágább! De az. Ez a kispénzüeknek lehetne jobb, vesz egy 6600-ost és idővel vesz mellé mégegyet. De mivel az alaplan nagyon drága így csak fanatikusok veszik meg.
  • vitus
    A 3dfx-et megvette az Nvidia a munkaerővel együtt.
  • Zedas
    A World of Warcraft, a Half-Life 2, meg a Starcraft biztos király lesz PS3-on... vagy lehet hogy nem?

Szerintem az SLI nem álom. +70k ért lehet egy 6600GT +alaplap helyett egy ugyanilyen SLI konfigod, ami nem rossz.