A felhasználók nagy többsége nem hisz az SLI-ben
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
FÕCÍM: A felhasználók nagy többsége nem hisz az SLI-ben
adatok a cikkben: "a szavazásban több mint kétezren vettek részt"
Namost a "felhasználók" az jó pár millió ember, ráadásul ez a felmérés nem is reprezentatív ("többnyire olyan felhasználók, akik napról napra figyelemmel követik a hardverhíreket"). Gondolom jövõ héttõl majd olvashatunk az SG-n olyanokat is hogy,...
VÉRES MÉSZÁRLÁS
(a filmet este adja a TV2)
höhöhöhö (tisztára mint a Blikk, szedjétek össze magatokat és írjatok rendes cikkeket)
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Olyan nincs, hogy gyakorlati 30%. Van, ahol kevesebb, van, ahol jóval több. Az nVidia nem mondott "akár 75%-ot", mivel az lehet akár 90% is (ritkán).
Tegyük fel, hogy ott van elõtted két alaplap: egy sima és egy SLI-s, párezer forinttal drágábban (nemsokára úgy is ez lesz), melyiket veszed?
Mellesleg, ha már 6800, akkor miért nem 6800gt? Nem sokkal drágább, gyorsabb, és eladni is könnyebb lesz, mivel megy SLI-ben is. - Ja, és most jut eszembe: a PCI-Expresses 6800GT-n ugyanaz a chip van, mint az ultrán, és szoftveresen aktiválható a 16 pipe, miközben a 6800 PCI-E fix 8 pipe-os.
én inkább veszek egy 6800ast, olcsobb, NEM driverfüggõ, h megy e éppen a gémmel vagy bugos és nem, garantált a sebességtöblet, és nem csak a GYAKORLATI 30% 😄 (ami ugye az nvidia szerint is csak AKÁR 75%, nem pedig 75% .... 😊 )
Forza.
- az addigi alapgép hõtermeléséhez képest keletkezett többlet hõtermelés,"
Ha megnézed a teszteket, érdekes módon a + grafkártya már nem növeli túlzottan az összfogyasztást. Mellesleg, 2 alapjáraton járó kártya talán kevesebbet is fogyaszt, mint egy erõsen túlhajtott, mert exponenciálisan emelkedik a fogyasztás az órajellel. Szal jobb 2 6800gt, mint 1 x850xtpe-akármi. 2 6600gt esetén meg nincs mirõl beszélni.
"- az addigi alapgép zajszintjéhez képesti zajnövekedés."
Akinek van erre pénze, az már beszerez hozzá passzív (hõcsöves) vagy vízhûtést is. (Amúgy is jó az.)
Idezet kovetkezik egy cikkbol:
Bár az NVIDIA legújabb lapkakészlet-családja még csak mostanában került piacra, máris sikerült egymillió darabot értékesíteni belõle, így jelentõsen növekedett a gyártó piaci részesedése.
Emellett az nForce3-ból körülbelül ennyi fogyott az elmúlt hónapokban, így rendkívül sikeres idõszakot zártak. Állításuk szerint a két grafikus vezérlõt kiszolgáló nForce4 SLI iránt minden várakozásuknál nagyobb kereslet mutatkozott, minden negyedik nForce4 SLI-képes
Szerintem ez messze a tulmutat azon mint az az "omimuzis felneres"
Vagy nem ?????
1. a meglévõ gépedet, alkatrészeidet eladhatod
2. ha új gépet akarsz, akkor is kell venned alkatrészeket...
Tehát, egy nem SLI-s konfighoz hasonlítva (de itt is a legújabb alkatrészeket számold) van értelme többletrõl beszélni...
Mellesleg az SLI lapok nem csoda, hogy még drágák; újdonság, nForce4, AMD64, stb.
-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Elsõ számú honlap
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap
Minden csak viszonyítás kérdése...
Nekem tetszik. Lesz magyarítása? Lesz. Miért? Mert nekem tetszik...
-----------------------------------------
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
===============================
.:i2k:. melóból: <#wilting>#wilting>
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
- az addigi alapgép fogyasztásához képest megnövekedett fogyasztás,
- az addigi alapgép hõtermeléséhez képest keletkezett többlet hõtermelés,
- az addigi alapgép zajszintjéhez képesti zajnövekedés.
két SLI-re képes kártya: cirka 120.000 Ft
egy erõsebb táp (minõségi): cirka 15 ezer Ft
megemelkedett energiafelhasználás: el lehet képzelni.
megemelkedett zajszint: el lehet képzelni
megemelkedett hõtermelés: el lehet képzelni:
Összesen: minimum 170-180 ezer Ft többletköltség, plusz nagyobb zaj-, és hõforrás!"
Ez nagyon szép elemzés, csak az utolsó sorral van a probléma, mégpedig a TÖBBLET szócskán. Ezekszerint szerinted, mivel ezek TÖBBLET kölcségek, egy normál gépben sem alaplap, sem videokártya, se táp nincs?
A többlet alaplap esetén +10k, videokátya +50k, táp +10k. Az kissé messze van a 180-tól, nem?
Csak, ahogy írod, a "Tisztánlátás végett"...
Asus A8N SLI: 33.000
AMD A64 3000+: 25.000
Inno3D 6600GT: 32.000 *2
Nettó: 122.000 HUF
Bruttó: 152.500 HUF
25.000 HUF a különbség, persze így is csillagászati!!!
ASUS A8N-SLI: 35480 (44350) 1 év garancia
AMD ATHLON 64 3000+ S939: 27200 (34000) 1 év garancia
Leadtek PX6600GT-TDH FX6600GT 128MB DDR3 TV+DVI: 39992 (49990)
Leadtek PX6600GT-TDH FX6600GT 128MB DDR3 TV+DVI: 39992 (49990)
ÁFÁval: 178.330 Ft.
Drágábban is ki lehet hozni, persze.
Az eleve gáz, hogy a jelenlegi szabványok nem követelik meg azt, hogy bármikor berakhassak egy kártyát a gép kikapcsolása nélkül, nem tudok válogatás nélkül ram kártyákat pakolni a gépbe, a legtöbb rendszer egy processzoros. De tényleg, amíg az emberek minden szemenetet megvesznek, addig nem lesz fejlõdés. "nincs igény rá"
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Átlagember, oszdd be jobban az idõdet, ha nincs elég, vagy ne vállalj olyan sokat, amennyit nem bírsz és ilyen frusztrálttá tesz.
Kíváncsi vagyok, hogy vajon a legújabb egészégügyi technológiai újításokat is ugyanígy fikázod-e, hiszen neked nincsenek szívpanaszaid, ezek az új pészmékerek meg úgyis csak a szívbeteg barmoknak valóak, vagyis gyakorlatilag értelmetlenek... no comment. <#ejnye1>#ejnye1><#mf2>#mf2>
Jah, és 15k-ért tápot venni.... persze, biztos lehet, én két hete vettem egy 400-asat 5k forintért, szvsz ezzel menne a két VGA minden gond nélkül.
Végezetül: az SLI jelenleg hardcore gamereknek van kitalálva, akiknek "a pénz nem számít" ha a hobbijukról van szó (mint ahogyan egy horgász is kemény pénzekért vesz botot meg egyebeket, mégsem szólom le, hogy ilyen baromságra ennyi pénzt költ). Ezek az emberek eddig is megvették horror pénzekért a csúcstechnológiát, ezután is meg fogják. Ha tehetném, én is váltanék SLI-re, mondjuk két GF6800Ultrával, mert mint tudjuk: "framerate is life!" <#vigyor>#vigyor>
Mi van akkor ha úgy gondolkozok hogy most veszek egy 6600 GT-t mert most még elég, aztán majd mikor már kevés lesz akkor veszek mégegyet de addigra meg már fele annyiért hozzájutok.
SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu
SLI-re képes nForce4 alaplap: cirka 40.000
két SLI-re képes kártya: cirka 120.000 Ft
egy erõsebb táp (minõségi): cirka 15 ezer Ft
megemelkedett energiafelhasználás: el lehet képzelni.
megemelkedett zajszint: el lehet képzelni
megemelkedett hõtermelés: el lehet képzelni:
Összesen: minimum 170-180 ezer Ft többletköltség, plusz nagyobb zaj-, és hõforrás!
Ennyit az SLI-elõnyeirõl.
Szerintem az SLI nem álom. +70k ért lehet egy 6600GT +alaplap helyett egy ugyanilyen SLI konfigod, ami nem rossz.
Szerintem ha közben fejlesztgetnek is akkor van jövõje az SLI-nek.
(egyébként nem a voodoo egykori dolgozóit alkalmazza pont az Nvidia? Már mikor becsõdölt a 3DFx)
Ezt most ne vedd magadra, csak a hozzászólásodból ez ugrott be. Nekem jobban megéri a PC,mert egy konzol szerintem olyasmi ami korlátozza a "szabadságomat".
Szóval akinek elég a konzol az konzolozzon bánja a fene,csak hagyja már abba a PC fikázást.(egyébként a Tesco-ban láttam PS2-t és nem voltam elájulva a grafikán. Sõt! Jót nevettem és azóta sem járok arra)<#hehe>#hehe>
Gondolom emlékeztek rá.
Szépen lassan belebukott. Még nincs nagyon jövõje. És ha akarnák a gyártók akkro kiadnák az intel és AMD által már használt/tervezett kétmagos megoldásokat. De ilyenrõl nemtudok.
Milyen játék terén? Mondjuk hoztak már ki konzolra mondjuk normális, reális repülõgépszimulátort (mint pl. Il-2 sorozat, vagy a Lock-On)?
Félreértés ne essék, a PS3 biztos nagyszerû lesz, és semmi bajom a konzolokkal, de a "kicsivel többet fog nyújtani" maximum egy bizonyos rétegre igaz, amely a populáris játékokra bukik...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A 75% teljesítménynövekedésrõl meg annyit, hogy ezért +1 kártya, drágább alaplap és kötítés, azaz Mo-on kb. 250-300 ezer HUF extra.
Mindezt úgy, hogy rövidesen jön a PS3, amit ennek feléért-harmadáért meg lehet majd kapni idõvel, és valszeg kicsit többet fog nyújtani játék terén.
Maradjunk annyiban, hogy ez tényleg azon keveseknek szól, akik nem tudják mire költeni a pénzüket.
Nem meglepõ módon én is az 54% része vagyok😊