A felhasználók nagy többsége nem hisz az SLI-ben
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez egy tévedés. Az elsõ verzió nem volt az igazi, mert csak ~60% gyorsulást hozott, master és slave kártya kellett hozzá, stb. A már jó ideje piacon lévõ új, hw-esen jobban támogatott, SLI-hez hasonlóan belsõ összeköttetésen alapuló, más-más kártyákkal is mûködõ CF-fel már egyenesen gyorsabb, mint az SLI.
az SLI, ha nem is általános, de nagyon elterjedt. Az ATI crossfire megoldása nagy bukta. A komoly tesztekben már SLI és nem SLI-t külön mérnek, proci tesztekben gyakorlatilag csak SLI-s konfiggal mérnek. A 6800 már óccsó, a mostani csúcs a 8800.
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
CSAK A PÉNZ SZÁMÍT!
A másik... Idézet a cikkbõl: "Shader Model 2.0b for ATI’s RADEON X800, X600 and X300 series" - na most, ez szerintem egy hülyeség, mert bár az x600 és x300 relatíve új termékek, valójában a 9600-as és 9200-as magok PCI-E-s változatai, amiknek semmi közük még a SM2.0b-hez.
Mellesleg a 8-12ms-esek egyátalán nem a csúcs, hanem a legolcsóbb paneltípus tuningoltabb változatai. Akinek meg van pénze 2 6800gt/u-ra, az szerintem kevésbé aggódik az elévülés miatt. (Vagy idõben eladja õket.)
100%-ig biztos voltam benne, h kiragadod ezt majd a mondanivalombol. Rolad irtam? Kinek van uldozesi maniaja? 😊
'Az x800-as széria is tud nagyon hosszú shadereket futtatni' Igen, csak nem single passban, hanem multi passban. igaz, meg igy is gyorsabban. 😊 Ajanlott olvasmany: http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/farcry20b_2.html
Persze 8ms vagy 12ms elméletileg alkalmas rá de aki egy ilyen komolyra kicsenget 150 rugót gondolom õneki belefér a keretbe az sli bersze 2 kártyával már szép összeget bukik az elévülés miatt
Az x800-as széria is tud nagyon hosszú shadereket futtatni, szal nem csak ez a különbség, hanem jóval több utasítás van, stb.
Ki mondta, hogy az ATI gyengus-elmaradott-stb.? Szerintem üldözési mániád van. 😊 De az tény, hogy nem ismeri a SM3.0-t, (könnyen megvalósítható) HDR-t, SLI-t, stb.
Igen, kellett idõ a SM2.0-nak is. De HW nélkül az sem lenne. Mellesleg akkor hogy odavoltak az ATI-sok miatta, pedig mint írod, 1-2 demón, teszten kívül nem használta semmi. Most viszont kicsit más a helyzet, mert a HLSL által sokkal könnyebb shadert fejleszeni.
Ahogy 2 sorral feljebb mar emlitettem, a 6800-as szeria azert profital egy keveset SM3-bol az 1.3 patch alatt, mert hosszabb shader lancokat egy passban tud kiszamolni, ketto helyett.
A High Dynamic Range az SM3.0-tol teljesen fuggetlen. Ha ezt bekapcsolod, lehal az nvidiad, de nagyon durva modon.
Felreertes ne essek, nem vagyok fanATIkus, epp egy 6800GT-vel kacerkodom, de azt nem birom, mikor olyanokat mondanak, h ati milyen gyengus-elmaradott-stb, mert meg SM3-at sem tamogatja, etc.
Vissza kell emlekezni az elso fullos pixel shader - vertex shader 2-es karira, ami az ati 9700pro volt. Ezt 2002 nyaran kezdtek 'tomeggyartani'. Az elso igen shader2 intenziv jatek mikor jott ki? Igen, ez volt a Far Cry, ugy 2004 marc-apr-ban, ha jol emlexem. Ez tobb, mint masfel ev kulonbseg! Ennek tukreben erdemes olvasni az #59-es mondokamat.
Meg annyit, h nagyon naiv vagy, ha azt hiszed itt mindenki szuperul ert a pc-jehez es buheralgat, tweakelget egesz nap. A tulnyomo tobbseg meg nem latta a hazon belul az alkatreszeket, hidd el. Azt sem tudjak, mi az h vga bios. Szal erdekes lesz.
Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp
Ha nem lenne már most SM3.0-s kártya a piacon, senki sem feljesztene rá, és további évek múlva jönnének csak ki vele játékok. Enélkül hiába jönne ki az r520 sm3.0-val, mire jönnének a játékok, már az r6x0-nál tartanánk. Ezt el kell ismerned.
Most ATI-m van, de tervezem egy gf6 beszerzését, mivel meg akarok ismerkedni az sm3.0-val (egyelõre hobbiból). Ismerõsöm is ezért vett nemrég.
Egyébként hol esik 70%-kal az fps a hdr miatt? Nem úgy emlékszem netes tesztekbõl, bár nem különösebben figyeltem. Van link? (Az ATI-mon tényleg erõsen leesik, ha bekapcsolom 1-2 demóban, de itt még körülményesen van megoldva.)
Hasznalod SM3.0-at? Jo sok jatek kihasznalja, mi? <#hehe>#hehe> Aztan itt ez a szuper HDR: bekapcsolnad Far Cry alatt, hogy leessen az fps-ed 60-70%-kal? Mondjuk 65-rol 25-re?
A 'hantameter' nvidianal is igen erosen megvan. Mikor is jelentettek be a 6800-as szeriat? 10 honapja? Ennyi ido alatt par SM3-as demora sikerult elloni a puskaport, meg az x800-as szeriahoz kepest plussz 62 millio tranzisztort nvidiaeknal? Dicseretes. <#nyes>#nyes>
Lamlam, beigazolodni latszik, mire tenyleg lesznek hdr-es es SM3-as jatekok, addigra kijon a r520, ami viszont valoban kepes lesz futtatni azokat kompromisszum nelkul. Ez van. <#wave>#wave>
(Esetleg az egyik alaplapgyártó hasonló célú megoldásához kell, ATI kártya esetén, mert azokban nincs ehhez HW-es támogatás.)
Az már nagyon is elhangzott, hogy ez nem hoz automatikusan 2x sebességet. A bios-t meg át lehet írni.
Újabb próbálkozás? 😉
Lehet, h jo talalmany ez, csak meg nagyon gyerekcipoben jar. Mi lesz akkor, ha az olcson megvett 6600GT-hez masfel evvel kesobb berakok egy masik 6600GT-t, aminek mar mas a bios verzioja? Ki merne egy asus fele kartyat es egy pl leadtek felet egy SLI-be kotni? Mi van, ha masfel ev mulva nem lehet olyan kartyat kapni, amilyet eloszor beletettem? Stb.
Ati 9600pro 9800 meg ennek megfelelõ nvidiával szaggatásmentesen lehet játszani 1024-be is simám egy jó procival az eddigi összes játékot.
Biztos leesik az fps itt ott de nem szaggat
1. Akinek oly sok pénze van hogy két db csúcskártyát vesz egyszerre, annak hajrá.
2. Aki 2 db 6600GT megvételén gondolkodik egyszerre, azt lebeszélném róla. A kettõ árából most vehetsz egy 6800GT-t vagy Radeon X800XL-t, ami mindig hozza a +75% teljesítményt bugok nélkül.
3. Aki 1 6600GT venne most, 1-et pedig késõbb, azt is lebeszélném róla. Egy-másfél év múlva eladod a kártyát (mondjuk egy SLI-snek😊 ) és a kettõ összegébõl veszel egy 6800GT-t vagy Radeon X800XL-t, vagy egy akkori középkategóriás kártyát, ami már új dolgokkal lesz felvértezve, és nem nyûglõdsz a régi kártyákkal, mikor az összes haver/ellenség az új kártyákkal vageszkodik.
nem tudom milyen tap, de 5000ft-ert 400w-os minosegi tap nincs, vagy lopott.
Dzsunka van, de en se raknam be.
Abit IP35 Pro, QX6700 @ 3500MHz, 4GB OCZ RAM, PNY 280 GTX
Ha van elég pénze valakinek most, akkor vehet 6800xx-t, persze. De van az az eset is, hogy nincs, csak egy 6600gt-re. Akkor azt vesz. És késõbb vehet mégegyet, még olcsóbban, és a 2 már általában hozza egy 6800, néha 6800gt/ultra sebességét. A meglévõt meg nem biztos, hogy érdemes lesz eladni, addigra. Tehát így jobban járhat, mintha sza..gyér eladja késõbb, és vesz valami újat.. (Hacsak nem lesz a köv. gen. valami iszonyúan jó.)
Nem azt mondtam, hogy most pár ezressel drágább az SLI-s lap, hanem késõbb lesz az, mert nagy pofátlanság egy plusz csatlakozó miatt 2x annyit kérni egy lapért, és ez nem maradhat így. Egyébként hol van 15e-ért NF4?
talán egy SLI konfigban gondolkozo ember képes beruházni egy tizenötezres tápba mellé 😊
Forza.
SLI meg az ötezres négyszázvattos 😄 mikor a márkás négyszázasok is max határeset .... LOL
Forza.
a 2x6600GT valodi teljesitményt le tudod mérni az összes játékban? aligha ... csomoban nem megy, nem gyorsul, alig gyorsul, ... emellett áramot zabál, a pár vásárlóért az nvidia sosem fogja a drivert normalis szintre hozni, stb stb ... éperszü ember a 6600GTjét eladja, ha összejön a többi pénze, s abbol vesz egyet a 6800asokbol .... 😊
és jocskán nem párezer forinttal drágább az SLI lap, mikor egy alap nforce4 chaintech 15ezer, egy SLI-s meg 30-40.
Forza.
/*WTF?!*/
De pl. Sirtec-bõl is megkapható 8-9e Ft-ért.
Aha. Fényt kapott, ugye? Ez azért nem mérvadó. A többség boltban vásárol.
Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Elsõ számú honlap
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap
Minden csak viszonyítás kérdése...
Nekem tetszik. Lesz magyarítása? Lesz. Miért? Mert nekem tetszik...
-----------------------------------------
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp
Konzol meg tényleg suxx, hiába a jó grafika, ha csak gagyi játékot kapsz rá (de azt legalább jó drágán).