25
 • dez
  #25
  Ha a SED-re (Surface-conduction Electron-emitter Display) gondolsz, az egyelőre nem lesz túl olcsó, 1-2-3 évig csak luxus-tévé formájában lesz elérhető: Toshiba @ CES - SED TV

  Van még a FED, ami hasonló, mint a SED, csak abban nanocsövek szórják az elektronokat. Nos, ezekkel is hasonló a helyzet. Sőt, még nem nagyon megy a nagyüzemi gyártás.

  Van még az OLED, de azzal is gondok vannak még. Évekbe telhet még az is.

  Persze, megy a marketing 1000-el, hogy már a jövő héten az üzletekben lesznek. Sajnos úgy tűnik, nem. (Még csak most kezdik igazán felfuttatni az LCD-ket.. Egyébként ezért válnak egyre olcsóbbá.)
 • Hegyikecske
  #24
  Nekem se nagyon jönnek be a TFT monitorok? na vajon mér csökkentik ennyire az árukat? mer már kijött a még ujabb technológia, melyben a TFT és a CRT monitor előnyeit tökrözik, nem tom hirtelen a nevét szakszóval, de kevésbé lesz sértülékeny, de mégse foglal el nagy helyet... na majd esetleg olyat veszek, addig marad a klasszikus CRT ami mellesleg a 85Hz-ével tökéletes... Ha lesz pénzem inkább egy dvd íróra költöm :)
 • dez
  #23
  (Ajánlom figyelmedbe a #10-est a 25ms-el kapcsolatban.)
 • BiroAndras
  #22
  Akkor nem láttál még normális TFT moncsit. Nekem fél éve megvan, és imádom. Most egy kollégám is vett egy ugyanolyat (Samsung 910T), és pár napig benn volt az szobámban. Aki arra járt mind megkérdezte, hogy ugye ő is kaphat ilyet. Meg hogy mennyiért lehet otthonra kapni. Pedig nemrég kapott mindenki vadiúj, jó minőségű, sík 17-es CRT moncsit (LG F700B).
  Egyébként én használom munkára (tökéletes), filmnézésre (tökéletes), és játékra is (jó). Játékra valóban nem az igazi, mert cask 25ms-os, de nem olyan vészes. A GTA3 és a Mafia gond nélkül megy rajta, és a FarCry se nézett ki rosszul. Persze ha lesz 16ms-os vagy gyorsabb változat, akkor veszek olyat is, ez meg megy 2. moncsinak.
 • dez
  #21
  Dede. Nem hogy már van olyan, ami lefedi a CRT-k színterét, hanem bőven túl is teljesíti azt. Lásd pl. Eizo CG220
  (Természetesen ebben olyan panel van, ami nem változtatja össze-vissza a színét és fényességét, ha más szögből nézik. Stb. Láttam már ilyet, teljesen olyan a képe, mint egy jó trinitron képcsövesnek.)
 • acdc
  #20
  Nekem ingyen sem kéne lcd bár ha ingyen kapnám akkor annyira nem venném fel mikor jön ki rajta egy-pár pixel hiba mondjuk pl középen
 • TeszteloPontHu
  #19
  Grafikára semelyik LCD nem jó, lévén nem teljes a színterük.
 • GABOR16
  #18
  Akkor majd hegesztőszemcsiben nyomom míg nemlessz 40eFt egy 17 es jó TFT
 • dez
  #17
  Az már talán nem is LCD lesz, hanem már OLED. Bár addig még 3x kifolyik a szemed..
 • smv
  #16
  Majd szóljon valaki, ha 40-ért már kapok 17 colos normális minőségűt... :)
 • dez
  #15
  Ehh, inkább az egész mondat újra: "Ezzel az Overdrive megodással (MVA/PVA-knál) elérjük, hogy a TN-ek nemsokára csak sötét-világos váltáskor lesznek - alig észrevehetően - gyorsabbak, mint a többi, amiknek viszont sokkal jobb a képminőgése (de persze magasabb is az ára).
 • dez
  #14
  ..Overdrive megoldással MVA/PVA-knál..
 • dez
  #13
  20.1"/1600x1200/S-IPS/176°/16ms

  Én sem értem, mi ez, hogy "nem alkottak maradandót", amikor a legtöbb gyártó csak beleteszi a máshol gyártott panelt egy saját házba, ami nem nagy kunszt. Írták volna azt, hogy a kicsik nem gyártanak maguk panelt. Mondjuk tudtommal a Panasonic sem gyárt, de nem is nagyon ismerek Panasonis monitort.
 • dez
  #12
  Egyébként a TN-ek is lassabbak közép-közép váltáskor, mint világos-sötét. Azaz ott is valamivel több ilyenkor a ms, mint a megadott. Ezzel az Overdrive megodással elérjük, hogy a TN-ek nemsokára csak sötét-világos váltáskor lesznek - alig észrevehetően - lassabbak, mint a többi, amiknek viszont sokkal jobb a képminőgése (de persze magasabb az ára). Szal lassan a gyorsaság nem lesz szempont, csak a minőség+ár.
 • Zedas
  #11
  "a BenQ, amely a kijelzők terén még nem alkotott maradandót"

  Hát nem tom', szerintem a BenQ az asztalomon ücsörgő FP2091-essel elég maradandót alkotott...
 • dez
  #10
  Egyébként a "25ms" azért szar, mert a ma piacon lévő "25ms"-es monitorok általában az MVA/PVA panelok (TN-ből [ezek a gyorsak] a 25ms már elég elavult, nem is nagyon van már a piacon belőle). És itt van egy fontos körülmény. Ezek a számok a fehér->fekete->fehér váltásokra vonatkoznak. Miközben nem mindegy, hogy reagál a monitor a közép-árnyalatok közötti váltásokra. És a mai 25ms-es MVA/PVA-k ilyen téren bizony lassúak, ilyenkor a váltási idő akár a többszöröse is lehet a nagy váltásokra megadott értéknek! Egyébként ezen a téren változások vannak, kezdik bevezetni az un. Overdrive megoldást, amivel ezek a típusok is minden szempontból elég gyorsak lesznek. (A jobb LCD-tévékben már bennevan ez, de a monitorokból eleddig - 1-2 kivétellel, mint pl. Eizo L578, 778 - kihagyták.)
 • clarus
  #9
  Helyes-helyes én is szivesen vennék egy 19" TFT-t.
  De megvárjuk míg 8 ms-es késleltetésűek elterjednek.
  Ez tényleg fontos paraméter.
  Bár a cikkben LCD-ről van szó azért nyílván a TFT-k ára, ahogy eddig is, továbra is csökkenni fog.
 • dez
  #8
  Na az attól függ! Játékra (ebben a pillanatban még) tényleg azok a legjobbak, amiknek a legalacsonyabb a frissítési ideje. De nem CAD munkára, grafikára! Nekem ingyen semm kellenének azok. Csakis MVA/PVA/S-IPS! Már ezekből is vannak viszonylag gyorsak (az S-IPS már régóta elfogadható ilyen téren is), csak azok drágábbak. (Ezek a típusok mindíg is drágábbak lesznek, mert jobb a képminőségük, de emiatt valamivel drágább az előállításuk. És általában jobb elektronikát tesznek melléjük.)
 • Andris
  #7
  Rendesen mennek azért lefelé az árak. 1 Hónapja vettem 17"-os ACER-t bruttó 70-ért! 14ms-os frissítési ideje van, és ajánlom mindenkinek, hogy nagyon nézze meg milyet vesz mert szerintem a frissítési idő a legfontosabb tényező! A 25 még szar! Még a 14ms-os is elmosódik 1 kicsit, ha szkrollozok az InternetExplorerben. Szóval nem olyan jók még mint a CRT moncsik.
 • GodBadka
  #6
  Érdekes, hogy a talán legnagyobb folyadékkristályos kijezőket gyártó céget, a Samsungot kihagyták a "nagyok" közül :)
 • JackDaniels #5
  Sztem évvégére 100e alá is eshetnek az árak,ami egyáltalán nem lenne nagy baj. Én is cserélnék abban a pillanatban!:)
 • BiroAndras
  #4
  Azért rendesen mennek lefelé az árak. 110+áfa egy Samsung 910T monitor. Fél éve még 160+áfáért vettem., és már az is nagyon jó árnak számított.
 • grebber
  #3
  Hát jó lenne ha lemenne az áruk,mert akarok én is venni egyet.
 • smv
  #2
  Már mióta ezt mondják és mégis 70-100-150.000 ft egy lcd...
 • Keldor
  #1
  ez jó lenne