6292
-
dregnarr1 #6252 Elfogyott a szerk, szóval
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ellent azután vizsgálta meg, hogy átállította a készüléket, hogy mindenkire zöldet mutasson, Six-et meg húzta a dologgal, de a végén bevalotta a zöldes trükköt. Sharon lövöldözése után meg hagyták az egészet a francba. -
dregnarr1 #6251 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A detektor első változata nem működött, Baltarnak fogalma sem volt mit csinál, csak úgy tett. Six nyomta tele hülyeségekkel a fejét illetve indokolta meg számára, hogy miért ildomosabb, ha nem árulja el, hogy képtelen elkészíteni (gyak. hatalmat és lehetőséget kapott a belső körökben való maradásra). Aztán mégis csinált egy jót, aztán rájött hogy egyszerűbb mindenkinek, ha mindenki zöld. Utána meg mindenki azt hitte, hogy nem jó, ő is. -
#6250 Az újranézés során esett le egy igen vicces hiba a sorozatban. Az első évadban, mikor Ellent megtalálja Adam a rész végén mindenkit letesztelt Baltar és elvileg működött a detektor. Ő már akkor tudta, hogy Ellen és Saul Cylon. A final five idején ennek a tudásnak nyoma sincs. Ez gondolom a nagyon félrement (?) sztorivezetés miatt van. Még Tyrolt is tesztelte elvileg a 2. évadban, amikor mérgezéssel csikarta ki Boomerből azt, hogy 8 cylon vana flottában. Tehát akár 5/3 arány is lehetett... -
#6249 A lényeg, hogy a hiánya nélkül is életképes maradt a társadalom és elfogadták ezt a sztori szerint. Azért támasztották fel, mert eszközként volt rá szükség. Gondolom a 2000 éves út alatta a final five jópárszor legyártotta magát. -
#6248 A szórakozásban nem kell mindig a racionalitás keresni. -
Renegade #6247 mert azt gondoltam, hogy a te vaskalapos racionalizmusod nem engedi, hogy élvezd a szórakoztató scifit. :)
a jellemfejlődés valóban nagy jóság a sorozatban, nálam a New Capricai lázadók megzakkanása, főleg Tight karaktere volt az egyik legtetszetősebb (külön vicces, hogy első végignézésre nem tetszett az az évad). -
dregnarr1 #6246 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A "feladta az örökéletet" azért nyitott kérdés maradt, mert hol az hangzik el hogy szándékosan dobták el a tudást, hol az, hogy csak elfelejtődött. Aztán később mégiscsak szükségük volt a feltámadásra, hogy elhagyhassák a Földet.
-
#6245 Miért? A vallásos száltól néha agyfaszt kaptam, meg sokmindent nem magyaráznak meg, de rengeteg olyan aspektusa van, ami előtt megemelem a kalapom. Már önmagában azt is érdekes egy vonás, hogy - ha jól értem - anno a 13. törzs feladta az örökéletet és nem a feltámadást, hanem mint faj, a fajfennmaradás egy másik útját választota. A jelek szerint a cylonok sem örökéletűek... -
Renegade #6244 nahát, nem hittem volna, hogy neked tetszeni fog a BSG -
#6243 Most nézem, hogy több részből a 4. évad végén is van extended. Akkor azokat is megnézem :) -
Micsu #6242 hát nekem pont az első évad után indult be jobban, az első évadnál az ember azt se tudja hova kapja a fejét, persze a sorozat végignézésével már más a leányzó fekvése -
#6241 Csak mellékesen: most nézem újra a sorozatot. A Mini továbbra is üt. Az első évad is nagyon jó... de aztán laposodik, de keményen. Valahol bánom, mert ugye normális "űrhajós" Sci-fi sorozat nem igazán van mostanság, és azért nem volt rossz anno a BSG 2k3/2k4. De ugyanakkor látva újra, hogy egy nagyon jó indulás után milyen mélységekbe vetették a sorozatot mégis inkább megértem...
És újranéztem a sorozatot a The Plan-nel. Így már egész más értelmet nyernek a dolgok, mert el is olvastam a különféle oldalakat, hogy tényleg jól értsem a 13. törzs meg minden más előzményt.
A sorozatban tényleg vannak hullámvölgyek, de összességében a félig hülye lezárás ellenére is üt. Olyan témákat feszeget és olyan jellemfejlődések és ábrázolások vannak benne, ami páratlan. Sharon - Athena vonala különösen ütős Boomer-Sharon tapasztalattal összevetve. -
#6240 Pegasusra gondoltam és Razort írtam az előbb, nem ébredtem még fel. Végül is több idősík történéseit látjuk, a film nagy része visszaemlékezés. -
#6239 Nem. A Penge története akkor kezdődik, amikor a pilot. -
#6238 Jaja, úgy nézd, ahigy kijöttek évszám dátum szerint. -
Mc Spy #6237 Én azt hittem,hogy a Penge az a 3.,és a 4. évad közti rész között játszódik -
Mc Spy #6236 Igen valóban a 12. rész valójában a 10. rész,köcce -
#6235 Nézd meg a Razor-t! Ez egy 104 perces önálló film, a Pegasus romboló útját mutatja be a Cylon támadástól kezdve a flottával való találkozásig. Akár úgy is megnézheted, hogy közbeszúrod a második évadba, érdemes, sok dolgot megmutat, hogy mi is történt, olyan eseményeket amikre a sorozatban max csak utalnak! -
dregnarr1 #6234 A jövőre nézve a többi:
http://thunderpeel2001.blogspot.hu/2010/02/battlestar-galactica-viewing-order.html -
#6233 KATT -
Mc Spy #6232 Sziasztok
Én ezen a sorozaton nőttem fel,mármint az eredetin,és most újra nézem az új feldolgozást,a 2 évadnál tartok a 10-ig résznél,csak azt nem értem,hogy 10 rész előzménye,amikor találkoznak a Pegazussal,az hol van?
Mert a 10. rész elején mondja a narrátor,hogy az előző rész tartalmából,csak a 9. részben nincsenek benne a Pegazussal való találkozás -
#6231 Az Apollo kérdésekre:
1.) Miért ült pont Mark II.-esben?: az nem csak egy szimpla Mark II. volt, az a gép Bill "Husker" Adama Mark II-ese volt. Ezzel a gesztussal tisztelegtek volna a nyugdíjba vonuló romboló és parancsnoka előtt, hogy a légi parádén "az öreg" szintén pilóta fiacskája apuci régi gépét repülve vezeti a díszrepülést bemutató századot. Apollót ezért vezényelték a Galactikára, kifejezetten erre az alkalomra, nem tovább.
2.) Mi lett volna, ha Mark VII.-esben ült volna?: halott.
3.) Miért került Apollo egy kivonás előtt álló Battlestar Squadleaderi pozíciójába?: goto 1
BUÉK (so say we all!) -
Renegade #6230 off
"Van egyáltalán olyan film ahol a rosszak tudnak lőni?"
közben rájöttem: az Oblivionban volt egy jelenet (3 gombóc a bázison), ahol tényleg elhitte az ember, hogy na tud darálni a technika, ha a rossz fiúk oldalán van -
Renegade #6229 kevés dolog rémlik, de hátha:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
mert nem jött vissza parádéról, apuét vezette
úgy jár mint a többiek :)
politikai döntés, menj hallgasd meg apuci beszédét és vezesd a gépét (1 napos megbizatás)
ha jól rémlik csak az utolsó másfél évadban derül ki, hogy kik a teremtők, így addig célpontok voltak keményen, de nem volt rajtuk piros póló így kvázi hallhatatlan főszereplők, mint úgy általában a főszereplők.
természetesen már mindenkinek végtelenszer meg kellett volna hallnia, hiszen az első évadban elmondták, hogy mekkora kaja igénye van a flottának. :)
Ha most nézed, akkor kb részenként egy önellentmondást fogsz találni (ami nem rossz, figyelembe véve, hogy ennél messze rosszabb az átlag), természetesen a kötelező rossz fiú = -100% célzásra klisé nem ér, az ugye konstans, a filmek 99%-ban. Van egyáltalán olyan film ahhol a rosszak tudnak lőni?
-
#6228 Spoiler!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Most nagyon részleteibe nem akarok menni, de... Roslinnál rákot állapítottak meg. Roslin és Fosters effektíve csaknem meghalt a miniseriesben, hiszen két Raider támadta meg az amúgy védtelen teherhajót, csak Apollo, egy Mark II.-es Viperben tudta megvédeni őket... Miért ült pont Mark II.-esben? Mi lett volna, ha Mark VII.-esben ült volna? Miért került Apollo egy kivonás előtt álló Battlestar Squadleaderi pozíciójába?
Tigh, Tyrol, Fosters és Anders meg "véletlenül" pont a Galacticán futottak össze (Tyrol és Tigh eleve egy hajón szolgált), és a logika szerint meg kellett volna halniuk. Szóval nekem túl sok a véletlen, ezt már nem veszi be a gyomrom... -
dregnarr1 #6227 Szerintem teljesen mindegy, hogy miként választották (vagy sorsolták) az 5 embert, a folytatást úgy alakították, hogy megfeleljen a történteknek, így nem lehetett panasz semmire.
A szerencse, hogy ennél a sorozatnál teljesen mindegy, hogy random, részről részre találták-e ki a dolgokat, vagy jó előre meg volt tervezve minden (ugye nagyon sok szál lezárásánál ez utóbbi tagadhatatlan), mindent meg tudtak úgy írni, hogy legyen értelme és ne csak ott lógjon a levegőben, a végére mindennek volt jelentősége, és minden összeért. -
#6226 Hát dunno, én egy csomó dolgot így is erőltetettnek tartok. Final Five pedig végképpen erős volt számomra... -
dregnarr1 #6225 Én a 2. évad után majdnem kaszáltam (tényleg csak hajszálnyi esélye volt a bentmaradásra, nem jött le időben más néznivaló, így muszáj volt valamit betennem nézni, így kezdtem el nagy kelletlen mégiscsak a 3. évadot). Másodszori újranézéskor már sokkal jobban értettem a dolgokat a 2. évadban is, mert már tudtam, hogy melyik karakternek mire megy ki a játék, jobban ismertem a motívációikat és személyiségüket, és így már abszolút nem untam a dolgot. -
#6224 Csak mellékesen: most nézem újra a sorozatot. A Mini továbbra is üt. Az első évad is nagyon jó... de aztán laposodik, de keményen. Valahol bánom, mert ugye normális "űrhajós" Sci-fi sorozat nem igazán van mostanság, és azért nem volt rossz anno a BSG 2k3/2k4. De ugyanakkor látva újra, hogy egy nagyon jó indulás után milyen mélységekbe vetették a sorozatot mégis inkább megértem... -
dregnarr1 #6223 SPOILER!!!SPOILER!!!SPOILER!!!SPOILER!!!
1. Ez konkrétan már nem derül ki (hogyan lett mindegyiknek egyéni tudata), a katonai robotokat (testüket) a kormány rendelte meg. Egyébként mindent nagyon abba az irányba vittek a készítők, amiből az jött volna ki pár évad múlva, hogy az egyistenhívő vallási csoportba tartozó hívő emberek halál utáni, új testbe töltött feltámasztása (örök élet) során alakultak volna ki (vagyis az egész "gépek" részt megcsavarták volna egy igen kellemetlen, rajongó-lázító módon. Én azt mondom, hogy szerencsére nem volt lehetőségük ezt meglépni.
2. Ezt igazából még Adama is mondta a BSG miniepizódjának vége felé a beszédében. Sokat akartak az emberek, kihasználták a gépeket (akkor még csak ugye a vezetőjük irányította őket, úgymond), nem kaptak jogokat, elnyomták őket, stbstb. Elegük lett, hogy nem kezelik őket "érző/értő" lényekként.
SPOILER!!!SPOILER!!!SPOILER!!!SPOILER!!! -
Fradi88 #6222 Sziasztok.
Egyik kedvenc sorozatom volt a BSG, de a Caprica nem igazán jött be,3 rész után abba is hagytam,mert nincs kedvem tovább nézni.
De lenne 1-2 kérdésem ami érdekelne.
1,Pontosan,hogy is jöttek létre azok a cylonok,akikkel kitört az 1.Cylon háború(Annyit tudok,hogy volt ez a Zoe nevű kis csaj,akit az apja áttöltött egy robot testbe)
2,Mi vezette ahhoz a Cylonokat,hogy megtámadják az embereket?
-
#6221 Én csak dvdrip-hez találtam magyar feliratot. -
Micsu #6220 megnéztem ezt a blood & chromeot, hát elég nagy shit volt, de legyen ez csak az én véleményem
van olyan bluray verza amin van magyar felirat az origi szériából? nem torrent filera gondolok hanem rendes bluray discre -
dregnarr1 #6219 FASZA! -
#6218 Kint van a BluRay rip!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Battlestar.Galactica.Blood.and.Chrome.2012.720p.BluRay.x264-GECKOS
Erre vártam, tököm se nézte meg feldarabolva, agyonvagdosva. (Ebben elvileg plusz jelenetek is voltak a websorozathoz képest) Így volt ez jó, egybe, filmként.
És fasza is volt, bár a látványnál elég sok helyen kilógott a CGI lóláb, főleg a bolygós zöld háttér, de nem volt annyira zavaró. Zene csillagos ötös, mint mindig. Történet is fasza volt, és bár simán néztem volna az ifjú Adama küldetéseiből több évadot is, de berendelés híján örülni lehet annak is, hogy egy lezárt filmként is fel lehet fogni ezt a pilotot. -
r4pt0r #6217 Battlestarok belseje is marha jól nézett ki. Tényleg az az érzése volt az embernek hogy egy hadihajó, és nem egy raktárépület. :D -
#6216 Most jutottam el csak oda, hogy meg tudtam nézni egyben a Blood and Chrome-ot. Hát mit is mondjak..
Először is a SyFy egyik legnagyobb baklövésének tartom, hogy nem merte bevállalni, hogy sorozat készüljön az előzményből, másrészt viszont megértem, hiszen ilyen vizuális minőséget képtelenség lett volna fenntartani minden részben azért az anyagilag kicsit megterhelte volna őket.
Szerintem itt mindenképp a pénz volt a befolyásoló tényező nem pedig az, hogy esetleg mekkora lenne az össznézőszám vagy a rajongói bázis.
Azonban, noha ez a 10 részes mini nagyon látványos volt, ha sorozat lett volna belőle, egy ötletes, csavaros történet mellett senkinek nem szúrta volna a szemét ha nem lát minden részben percenként valami CGI orgiát. Emiatt nagy kár, mivel szerintem a potenciál jobban meglett volna benne mint a Capricában minden téren..
A CGI-re pedig visszatérve: igaz hogy néhol eléggé szembetűnő a dolog mégis a Battlestar-ok esetében annyira látványos, annyira részletesen megmunkált, hogy öröm nézni. Amilyen részletességben csak magát a világűrt mutatják a különféle színkavalkádokban már amiatt megérte nézni. -
#6215 So fap we all -
Itt a többi ;) -
#6213 2013-Feb-19 13:00 Battlestar Galactica: Blood & Chrome 01x00 Battlestar Galactica: Blood & Chrome TV Movie