6292
  • zorden
    Nalam is Casey volt, amig utana nem olvastam :-)
  • Zsolo007
    Ez poén :) pont most nézem az Alien 1-et...aztán majd a 2-őt :D
  • PiszkosFred
    Casey-nek hivtak Newt babajat (amibol csak a fej maradt meg) az Alien II.-ben.. Nem tudom miert, de ez ugrott be mar a bsg resz kozben is. Gondoltam elmondom, meg ha semmi koze sincs a bsghez ;]
  • Zsolo007
    Upppsz, akkor bocsi
  • zorden
    En inkabb agyaltam azon, hogy teljesen cylon, nem is lenne hulyeseg egy gyerekmodell, tekintve az emberek gyerekekhez fuzodo viszonyat. Az viszont eszembe se jutott, hogy embergyerek :-)))) Szoval jol atvertek.
  • zorden
    Kacey! - en is ugy gondoltam, de azota muvelodtem egy kicsit. "Anders carries her to safety, but she awakens and insists on returning to her prison for baby Kacey." (http://www.scifi.com/battlestar/episodes/season03/0304/)
  • BladeW
    Cylon gyorsnovesztesu tartaly vagy vmi ilyesmi... en siman bevettem
  • Zsolo007
    Casey :)
  • zorden
    Azert nem ertem, Kara hogy hihette el, hogy max 1-2 ev alatt akkorara nott volna a gyerkoce, mint Kacey. Mar csak 1.5 nap es BSG :-)
  • Cat #2793
    ja, tényleg, kösz! rég volt, elfelejtettem.
  • Fenrir
    DC, torrent.
  • Prof William
    Meg Pm-ezné nekem valaki honnan szedhetők le nem csak az új, hanem a 2 szezon kezdetétől a részek a harmadikig?

Cylon beépülő ügynökök kíméljenek. Kivétel Six és Boomer. :)
  • PiszkosFred
    A "neger" bennevolt. O volt a doki Thrace Capricai korhazos jeleneteben. Egesz szep kis monologot beszelt ott, erdekes dolgokat, a cylon "felfogasrol".

ui: kosz aki kijavitotta a postomat. Igyekszem nem elrontani a kozeljovoben... ;]
  • haxoror
    Dehogy szerzem, ha van benne spoiler akkor inkább kihagyom!
  • haxoror
    A cylonok közt kell lennie afro-amerikainak is vagy beperelek mindenkit!!!
  • Cat #2787
    1. ellen nem elhet cylon, mert egyértelműen szerelemből tette amit tett, ráadásul évtizedek óta ismeri tighot, aki miatta lett alkoholista -> információszerzésre, beépülésre alkalmatlan egy kirugott flottatiszt.

2. ha visszajönne, egyből mindenki tudná hogy az - nem nagy csattanó.

3. a végén a szerelő számomra egyértelmű volt hogy régi arc, én csomoszor gaetaval kevertem :D De továbbra is tartom azt az állításomat, hogy felesleges cylonokat keresni, mert a megszállás alatt kiderült volna. Pl. a néger cylon behozása számomra ujdonság, és tökéletesen értelmetlen: ki az, minek? semmi szerepe nem volt eddig a sorozatban mint beépülő emberke, csak ugy berakták, tölteléknek.
  • Fenrir
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Akkor szerintem ők alvó cylon ügynökök lehetnek mert én eddig sok gyanúsat nem láttam tölük. Nem úgy mint pl Ellennél. Bár pl a második évadban a papról sem gondoltam volna, hogy cylon amikor a főnök gyónt neki mert szétverte Cally fejét :)
  • PiszkosFred
    Hm, nem megy nekem ez a spoiler tag, valamiért néha bebugzik. Valaki javítsa ki pls, ha tudja :D
  • PiszkosFred
    Sokan meghaltak Ellen árulása miatt. Biztos hogy vannak páran, akik ezt nem bocsájtották volna meg, és vérbosszút esküdtek volna ellene. Ezért aztán igaza volt a srácnak (mindig elfelejtem a sportoló nevét ;]), hogy jobb ha Tigh végzi el a piszkos munkát, kíméletesen, mint valaki más, kegyetlenül. Hozzáteszem, látva azokat az (radikális) elveket, amelyeket Tigh követett lenn az ellenállás ideje alatt, ő sem mehetett el szó nélkül e mellett. Kegyetlen és meglepő húzás, de máshol ilyenkor azonnal főbelövik az illetőt. Tigh megoldása mégiscsak humánosabb volt, e tekintetben. (a Kobolon, Crashdown majdnem fejbelőtte Callyt, csak mert nem kezdett el értelmetlenül támadni - Gaius mentette meg, azzal, hogy lelőtte Crasht. Pedig ez csak egy apró hezitálás volt, enyhe parancsmegtagadás... Hát akkor mi jár egy olyan embernek, aki elárulta a sajátjait, még akkor is, ha esetleg a szerettéért tette. Ez egy embernek, Tighnak, talán elég mentség, de azoknak, akik emiatt vesztettek el barátot vagy családtagot, nem nagyon lenne elég...)

A sztori miatt meg jó, mert így előtérbe kerülhet Ellen cylon mivolta. A season 1ben, amikor az Öreg megtalálta Ellent, és elhozta a BSGre, akkor még működütt a detektor - Boomert ki is mutatta. Csak aztán Gaius megunta, és átengedett mindenkit a szűrőn, nem volt kedve párszáz évig tesztelgetnie ;] Vagyis úgy ment át Ellen a szűrőn, hogy az már csak hasraütés szerűen végezte Gaius. (asszem ekkor volt az, hogy mind Adama mind Roslinn azt hitte a másikról, hogy cylon ;])

Ha most felbukkan Ellen újra, jön egy újabb fordulat. Vagy legalábbis bonyodalom...

Másik dolog. Vmelyik nap belenéztem az első szezonba, és ekkor tűnt fel, hogy van egy szerelő (Apollo szerelője volt a s1ben, asszem, elég sok részben játszott, epizódszerepeket), aki ugyanaz a fickó, aki a cylon rendőrség tagja lett (resistance 1-10ben), és aki a s3 elején elengedi Cally-t, a kivégzőosztag elől... Eddig azt hittem, hogy új a szereplő a srác, sz'al nekem újdonságként hatott, hogy ez a srác már harmadik szezon óta itt van velünk. Azóta potenciális cylon nálam :D (Gaeta mellett)
  • Fenrir
    Azért vette be mert a Farmos résznél (ahol a cylon-ember hibrideket hozták létre Capricán) Starbuck is kapott egy heget miután egy ideig elaltatták ezért joggal gondolhatta a harmadik évadban hogy akár még az ő gyereke is lehet. Mondjuk arra én sem számítottam, hogy egy "sima" embergyerek :)
  • Pharaoh
    Nem lenne semmi, ha a cylonok istene egy ember lenne, aki kifejlesztette az emberi cylonokat.
  • Zsolo007
    [spoiler] Végre megnéztem én is az új részt! Jó rész volt, határozottan tetszett. Én nem lepődtem meg mikor megjelent a pegasus, valahogy titkon számított rá :). Mikor megjelent ezt mondtam: "Sejthető volt" :D

Nekem sem tetszik a módszer ahogy megoldották a BSP pusztulását, de ideje volt már.... túl sokáig volt kettő BS.

Az volt a legnagyobb poén mikor kiderült, hogy Casey ember. Én mondjuk alapból nem értettem, hogy vette be Starbuck ilyen gyorsan a dolgot, de mind1...

Tigh-ra nagyon kíváncsi vagyok, hihetetlen áldozatot hozott, bár nem teljesen értem miért..

Annak viszont örülök, hogy végre vége a NC-ás szálnak és megint a Föld és Baltar veszi át a főszerepet :)
  • Kmarha
  • kBagyula #2779
    Szerezd be valahonnan...
    Nekem ez a Baltar gyanús. Mintha ott is feltűnt volna a rosszabbik oldalon. Pont ezért nem merem újra megnézni, mert félek, hogy megvilágosodok :P
  • haxoror
    Nem.
    Miért?
  • kBagyula #2777
    Öööö, láttad az eredeti '78-as nagyfilmet?
  • kBagyula #2776
    Jó akkor én kérek egy Boomert és egy hatost, nemis egyből kettőt - kettőt. :))
  • PiszkosFred
    Hehe ;]

Én azon gondolkodtam, hogy az Öreg helyében nyitnék egy társkereső szolgálatot. Amióta Boomer beleszeretett Heloba, azóta nincs vele gond. Six is megenyhült, amióta Gaiusba belezúgott. D'anna (Xena) is megtalálta a "szerelmet" a hibrid gyerek kapcsán. Leoben is kivetette a hálóját Thracere. Szerezni kellene mindenkinek egy párt, és akkor mindjárt eljönne a béke és a the end ;]
  • haxoror
    Vagy ha nem is cylon de vmi extraizé ami 40 év alatt eljutatta a cylonokat a centuriontól a skin-jobig, elég nagy ugrás szvsz szal szerintem ezen a vonalon még lesz kavarás.
  • haxoror
    Ja ez elég fura hogy csak harci modellek mászkálnak mindenhol.
    Mintha a skin-joboknak "csak" ezek járnának kíséretnek...

Elég hülye gondolat de már arra is gondoltam hogy mi van ha a skin-jobok "istene" amit annyira keresnek valójában egy őket létrehozó másik cylon?
  • kBagyula #2772
    ...vagy csak odavannak csavarozva a padozathoz. :)
  • PiszkosFred
    Sztrajkolnak ;] Tul sokaig tanulmanyoztak minket, es atvettek a szokasainkat...

• [NST]Cifu
    Igen, nem tértek ki erre részletesebben, de egy atomrobbanást szenvedett város kipucolása és újjáépítése komoly erőt igényel és sokáig tart (csak abba érdemes belegondolni, hogy a leomlott WTC tornyok romjainak eltakarítása mennyi időbe telt).

Megj.: elég hülyén is nézett ki, ahogy a Centurionok fákat ültettnek. Vannak célspecifikusan létrehozott vadászaik, harcos Centurionjaik, beépülő modeljeik, de egy dolgozómodelljük nincs?
  • Fenrir
    De ott azt is elmondták, hogy a cylonok elkezdték a várost újjáépíteni, Helo néhány részében még mintha fákat is ültettek volna a centuriok.
  • [NST]Cifu
    A nukleáris robbanóeszközök a hatékonyság maximalizálása miatt robbannak egy előre kiszámolt magasságra a talaj felett. A robbanás lökéshullámai ugyanis így pusztítanak a legeffektívebben. Hiroshima és Nagaszaki két okból is rossz hasonlítási alapok. Egyfelől, az ott alkalmazott robbanóeszközök még elég gyengék voltak (14-18kT-ásak, manapság az eféle célra szolgáló atomfegyverek 300-1000kT-osak), másfelől mindkét városban főleg gyenge szerkezetű, fából és papírból készült épületek voltak a meghatározóak a külvárosi részen. Nem valószínű, hogy ilyen gyenge robbanóeszközöket használtak volna a Cylonok. Miután a pilotban láttuk, hogy közvetlen Caprica fővárosa felett robbant a töltet, valószínűsíthető, hogy a város azon része, amely a robbanás epicentruma alatt volt, teljesen le lett tarolva, illetve több km-es körzetben a tégla, acél v. betonépületek is teljesen elpusztultak.

A sorozatban ábrázolt, atomcsapás utáni Caprica nem igazán felel meg egy valóban ilyen csapást szenvedett városnak.
  • kBagyula #2767
    Akkor meg megvan a megoldás. :)
  • Zsolo007
    Anno azt mondta, hogy a város felett robbantottak.
  • kBagyula #2765
    Majd jön Cifu és elmagyarázza, ha lesz kedve, az atombomba hatásmechanizmusát... :)
  • kBagyula #2764
    Hát Hiroshimában is maradtak házak egyben, de csak a kőházak, mert a többi papírház volt anno. A kőházak tetejét vitte csak le a lökéshullám.
    Itt meg elég masszív toronyházak állnak vasból és betonból, így elképzelhető, hogy csak a közvetlen epicentrumban borultak össze. Bár ha magasan a város felett robbantottak a Cylonok akkor az üvegkárt leszámítva az épületek vázai akár egyben is maradhattak. Ez persze nem derül ki egyáltalán, de nem is fontos szerintem.
  • Prof William
    Egyedül ez a egybenmaradt városok zavartak engem. Egy szétnukezott bolygó aminek tulajdonképpen minden naggyobb városára atomot dobtak nem így kell hogy kinézzen.