6292
 • Dante73
  #6292
  Mikor először hallottam, is zavaros marhaságnak tartottam Cavil érvelését, hogy miért nem hallja a röntgensugarakat, látja az ultraibolyát, nézhet meg egy szupernovát közelről. Ha megtehetné, gép lenne - ha gép lenne, nem lenne rá igénye... A kör itt bezárul.
 • dregnarr1 #6291
  Első hírek rebootról szóltak, ami miatt abszolút érdektelen lenne a sorozat a szememben. Ha nem reboot lesz, hanem kiegészítés, akkor meg szimplán Év Híre nálam, amennyiben nem egy YA, PC fos lesz:)
  Utoljára szerkesztette: dregnarr1, 2019.09.20. 13:41:46
 • Kmarha
  #6290
  Még túl sok mindent nem lehet róla tudni, nagyon feltüntetve sincs sehol, szóval valószínűleg még csak terv szinten létezik (The plan! ;)), megláttjuk lesz e belőle majd valami

  https://www.syfy.com/syfywire/new-battlestar-galactica-series-wont-be-a-reboot

  Az író személye a Mr. Robot után kecsegtető, de azért jó lenne láttni, milyen ötletei vannak erre vonatkozóan. Ez a "nem lesz reboot" nem túl konkrét.

  Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.09.19. 14:21:19
 • Montanosz
  #6289
  Battlestar Galactica-sorozat készül, itt írták éppen a sg-n
 • molnibalage83
  #6288
  Hát igen. A sorozat egy idő után nem tudta, hogy mi akar lenni. A kevesebb több lett volna és a vége minden monumentalitás és érzelmekkel játszás ellenére olyan lett, amlyen. "Kicsit" volt csak skizofrén a sorzat lezárása, én már a 3. évad közepén kérdezgette, hogy "miféle plan"...?
 • molnibalage83
  #6287
 • [NST]Cifu
  #6286
  Szvsz akkor lett volna a sorozat ütős, ha nem bonyolítják túl az egészet a hibridekkel, az érzelmes gépekkel, és pláne Calvin atyával. :)

  Ha megmaradnak a Pilot és az első évad hangulatánál, a flotta belső problémáira koncentrálva és a Cylonok indítékait nem végbéltükrözéssel csinálták volna meg, akkor érthetőbb lett volna, és ütött volna tovább is az egész sorozat.

  Még valahol azzal is megbarátkoznék, hogy egyes Cylonok érzelmileg függők lesznek az emberektől (Six, Boomer)...
 • cylonflatus
  #6285
  Érdekes, hogy ezt mondod, biztos láttad az egész filmet? Csak mert nem láttad át teljesen azt föltételezni se merem, szóval biztos valami ilyesmi. Először is Cifu jól érzi, amikor azt mondja, hogy utólag próbálták valahogy megmagyarázni mi volt a terv. Ezt a BSG atyaúristene Ronald. D Moore őszintén be is vallotta. A felvezető szöveget "blabla.. there are many copies,... and they have a plan" amikor írta a pilotot, és eszébe jutott ez a szöveg baromira megtetszett neki, meg a stábjának is. Azonban azt még nem tudta, hogy hány évadot fog megélni a sorozat, ha egyáltalán zöld utat kap a pilot után, ezért akkor a prioritás az volt, hogy minél ütősebben hangzó előszót írjon, ami valljuk be kurvára telitalálat lett. Hogy ütős az nem is a jó kifejezés, durván kibebaszottul badass, mellesleg még előre mutató is (utal a folytonosságra, "ezzelmégnincsvégeemberekcsakmostjönajava"- feelinget is prezentálja, elvégre egy sorozat elindításáról van szó), plusz bónuszként megnöveli az emberben a feszültséget, ráadásul az ember legnagyobb félelmét használva: az ismeretlent. Az ember ösztönösen fél attól amit nem ismer, továbbá ilyenkor beindul a fantázia, az elme igyekszik kitölteni a vakfoltokat, és a végén az embert a saját agya teremtette rémképek gyötrik halálra - míg az igazi fenyegetés meg nem érkezik. Az az előszó az első mondattól az utolsóig mestermű. Azonban ami az elején segített, úgy okozott a későbbiekben egyre nagyobb fejfájást. A pilot, vagy mini series -ahogy tetszik- hatalmas siker lett, a további részekkel pedig szinte azonnal kultstátuszba emelkedett (műfaján belül, ofkorz), és ahogy haladt előre a sztori, bonyolódott a cselekmény úgy hozta egyre nehezebb helyzetbe az írókat. De ennyit a történelemóráról, kicsöngettek gyerekek, most jön az irodalom, csak bontok még egy sört, addig is a folyosón nem rohangálunk, m'kay?
  Nosakkor. Küldtem egy fél birsalmát a sör elé, a lehetséges elgépelésekért előre is bocsánatot kérek - viszont úgy érzem piszkosul átlátom tőle a dolgokat.
  Kezdjük azzal, hogy mi volt a terv. Ebben is Cifunak kell igazat adnom. A Terv szimplán annyi volt, hogy kiirtják a teljes emberiséget. Fullra, hogy írmagjuk se maradjon. Ebben minden modell egyetértett, az egyessel, Cavillel az élen. A genocídiumnak meg kellett volna történnie már az elején, Caprica és a többi kolónia váratlan lerohanásakor. De ugye tudjuk, hogy a 12 kolónián abban az intervallumban, mikor az atomrobbanások négyzetkilométerenkénti száma szigorúan monoton növekvő függvényt mutattak, kimaradt az áldásból pár makacs bőrzsák, aki valamiért nem akart megdögölni. Ekkor a pirítósok még mindig hittek a tervben, úgy gondolták, hogy a cirka ötvenezer kóborlót gyorsan utoléri a nekik szánt sors. Vagy egy atomrakéta. A terv tulajdonképpen abban a pillanatban hiúsult meg, amikor a két egyes modell -Gonosz Cavil és Cavil atya- kézen fogva röppennek ki a légzsilipen. A kezdeti motivációkat, ill a terv mögötti magyarázatokat ill annak indítékát Cavilen keresztül értjük meg a legjobban (ne feledjük, időben a caprikai bombázás előtt járunk jelenleg!). Az indíték nagyon egyszerű, egyik fontos momentuma: Cavil gyűlöli az embereket, de valami brutál módon, a többi modellnél is szenvedélyesebben gyűlöl - és milyen érdekes, a gyűlölet is egy érzelem. Tulajdonképp azt is gyűlöli, hogy gyűlöl, mert érzelem, ami emberi, ő pedig nem ember. Ő gép - hendikeppel, amit az emberi tulajdonságainak köszönhet. Itt nagyon szépen összefoglalja hányadán is áll ezzel (mellesleg a sorozat egyik legjobb monológja): https://www.youtube.com/watch?v=wOZ9Q99Nfv8
  Mérges, mert gép létére csökevényes emberi érzékszervekkel van megáldva, amikor láthatná az EM spektrumot is. Látni akarja a gamma tartományt is, hallani a radioaktív sugarakat, beleszagolni a sötét anyagba, megfigyelni egy szupernova robbanás pillanatát. Ezt gépként mind megtehetné, helyette viszont kapott ezekre alkalmatlan érzékszerveket, egy sérülékeny, törékeny testet, olyan végtagokkal, amivel nagyon korlátozva képes manipulálni a környezetét. No és persze érzelmeket. És itt jön a képbe az emberekre vetített harag forrása: a final five, a szülei, a teremtői. Ők tervezték ilyenre, nekik köszönheti az összes emberi tulajdonságát. Az emberi faj kiirtásának egyetlen célja van: fájdalmat okozni a szülőknek. Megölni nem képes őket, mert mégiscsak a teremtői, valamilyen szinten nagyra tartja őket azért amit véghezvittek gépként, az más kérdés, hogy a céljukkal viszont már nem ért egyet. A Plan elején a kádban fekvő final five fölött filozofálva pontosan el is mondja mindezt, amit fentebb összehánytam. Erről jut eszembe, elfogyott a sör. Na még egy ucsót, egy lefekvés előttit.
  Szóval elég durva amikor azon ábrándozik, hogy milyen felemelő lesz az anyjával végignézni egy népirtást.
  Azonban a túlélőknek hála tovább húzódik a dolog, mint tervezte, és a többi modell közül egyesek kezdenek furcsán viselkedni, ahogy emberek hatása alá kerülnek. Még az egyik egyes modell is véleményt változtatott (az "Atya" Cavil). No meg nem utolsó sorban a hibrid gyerek megjelenése, aztán Cavil manipulációinak kiderülése, stbstb, ezek mind olyan események, amik -hogy úgy mondjam- módosítást eszközöltek a terven. Azonban nem volt semmi olyan céljuk, hogy szeressék őket a teremtőik. Illetve persze, volt egy ilyen igényük, de ezt nem célként írnám le, hanem mint minden élőlény, élén az emberrel igényli a szülője törődését. Céljuk egy volt, kiirtani az embereket. Mikor megindul a támadás Caprica ellen az egyik hatos megjegyzi egy másik modellnek, hogy a pirítósok -a régi, fém modellek- talán nem is tudják, hogy mit tesznek értük. Tehát ők az egész gépi létforma céljából cselekedtek. Azonban ők is át lettek verve, igazi terve valójában egyedül a Cavil modellnek volt, amit az emberi formája miatti önutálat és düh, a final five ezzel kapcsolatos felelőssé tétele (és egy kis adag kisebbrendűségi komplexus is velük szemben) és megleckéztetésének szándéka szült, célpontba állítva az emberiséget. Manipulálta a többi modellt, kihagyta őket a döntési folyamatból, még a programjukba is belenyúlt (a tabu, hogy a final fiveot nem említhetik), eltitkolta, hogy bedobozolta őket egy időre törölte a cylon eredetük emlékét - ezért minimum a sajátjai irtották volna ki. Na eddig bírtam, meg a sör is elfogyott, bassza meg... izé, frak me, csak hogy stílusos legyek.
 • [NST]Cifu
  #6284
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Az, hogy "szeressék" őket, eleve érzelmet takar. Itt siklik ez a magyarázat nem picit félre. Érzelmet várnak el, de nincsenek tisztába azzal, hogy mi váltja ki az érzelmeket. Ha nincsenek tisztában vele, akkor hogy építik erre fel az egész, nagybetüs TERVET?

  Erre jön, hogy akkor már legyen a kulcs a szerelem.

  Hurrá...
 • dregnarr1 #6283
  A Terv tisztázására, mert szerintem páran nem látják át teljesen.

  [spoiler]
  A cylonok célja az volt, hogy szeressék őket a Teremtőik.
  Ám mivel nem tudták hogy ezt miként képesek elérni, úgy gondolták, hogy ha kiírtják a faj nagy részét, akkor a maradék ember őket fogja szeretni. A film (The Plan) arról szólt, hogy miként jönnek arra rá, hogy az emberek életében az érzelmek is szerepet játszanak, és nem fognak csak attól szeretni valakit, ha nincs mellettük olyan más ember, akit szerethetnének. Egyik capricai hatos jelenetében fel volt ez vázolva, és ott volt a relevációja is, amikor ezzel szembesítették. Le volt döbbenve: "nem értem, miért ragaszkodtok valakihez, aki meghalt, mikor én meg itt vagyok". Aztán rájöttek páran, hogy az érzelmi kötelék a kulcs.

  A 4. évadban, Ellen és a cylonok jeleneteiben ez sokszor szerepelt, sok szó volt erről, hogy lényegében azt akarták, hogy elfogadják őket és szeressék. Csak aztán ott volt John, aki titokban teljesen más szándékokkal operált.

  A lényeg, hogy valójában nem az emberek teljes megsemmisítése volt a céljuk, hanem a saját elfuserált -nem emberi- gondolkodásukkal igyekeztek elfogadást és szeretetet nyerni.

  Ezért kérdezte meg a miniben a Hatos Baltart, hogy szereti-e.
  Ezért akarta mindenáron kimondatni Leoben Kara-val is. Persze ő sem tudta, hogy az még nem jelent semmit sem.
  Utoljára szerkesztette: dregnarr1, 2015.09.17. 21:38:17
 • Fenrir
  #6282
  Már miért is?
 • MerlinW
  #6281
  Fújj:)
 • stargatelost
  #6280
  lol
 • Fenrir
  #6279
  Nézd meg az Extant-ot, Halle Berry főszereplésével. Egész kellemes sci-fi sorozat, a második évad pedig elég brutálisan nyitott :)
 • Micsu
  #6278
  nagyon jónak nem mondanám, a legszarabb "film" a sorozatban, bár nekem is tetszett azért
 • MerlinW
  #6277
  A Plan-t nézd meg. Egyrészt jó, másrészt sok mindenre fény derül. A teljes sztori lényege cylon szemszögből.
 • Dante73
  #6276
  Valóban, érdemes megnézni a The plan-t is. Sok apróságra derül fény belőle, többnyire Cylon szemszögből.
 • cylonflatus
  #6275
  Én nem hagynám ki a Plant. Amúgy nem az első évad előtt játszódik, főleg a Galactikán beépült ügynökök kavarásait mutatja be. Sok apróság hátterét láthatod, amire csak utalva volt a sorozatban, vagy csak érintőlegesen volt bemutatva, esetleg a másik oldalról, szemszögből bővebben. Nekem jobban tetszett mint a Razor, az akciódúsabb, ez viszont többet rak hozzá a történethez. Persze ízlések és pofonok. A Face of the Enemy pedig Gaeta-ról szól, hogy milyen traumák voltak rá hatással, amik személyiségének adtak olyan csavart, hogy aztán úgy döntsön ahogy.
 • Palinko
  #6274
  igen jól összefoglaltad, ezzel egyet tudok érteni

  amit sajnálok, hogy mostanában nincs jó sci fi sorozat, érdekes a 70-80 as években volt a nagy sci fi láz mikor még technikailag nem tartottak ott ahol ma a CGI stb terén és ma meg alig van valami jó, pedig lehetne komoly látványvilágot összehozni.
  Utoljára szerkesztette: Palinko, 2015.08.23. 13:43:56
 • [NST]Cifu
  #6273
  Én is akkor spoilerbe rakom, bár kétlem, hogy olyan keveredne ide, aki már nem nézte végig a sorozatot :)

  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  A BSG mini (aka BSG2k3) és az első évad (aka BSG2k4) még össze volt rakva, követhető volt, érthetőek voltak a motívációk, és még a WTF-ek is szépen fel voltak vezetve (Boomer esete). A második évad onnan kezdve szétesett, hogy nekiálltak a Kobol keresésének, holott még a túlélésért harcolnak. Ez akkora baromság a szememben, hogy csak na. Bakker, a faj túlélése a cél, és senki sem vágja hókon a kedves Roslin-t, hogy ugyan már, talán nem ez a legjobb idő arra, hogy a fajunk eredetét keresse (igen, Adama megteszi - aztán bocsánatot kér tőle érte, és mellé áll...). A másik óriási kérdés, hogy miért most kezdték el keresni, miért nem az elmúlt évtizedekben, amikor békés körülmények között lett volna lehetőség rá? Senkinek sem jutott ez eszébe?!?

  A második évad csúcsa számomra egyértelműen a SCAR epizód (S2E15), itt végre ismét félelmetesek lettek a Cylonok. Emlékeztetőleg: a Miniben és az első évadban olyan veszélyesek voltak, hogy csak na, láttuk a túlélők veszteségeit, a sötét jövőjüket... A második évad elejére a veszteségek mintha sehol se lennének, a Cylon Raiderek meg úgy kezdtek el hullani, mint a legyek... A Basestarokkal együtt...

  A harmadik évadra én úgy vélem, hogy a történet teljesen szétesett, én már csak a karakterek és a CGI miatt követtem a sorozatot, mert abban tényleg erős maradt. De az a gyönyörű ívű történetmesélés, ami miatt anno beleszerettem, az eltűnt...

  Én nem azt mondom, hogy hagyd ki a The Plan-t, sőt!
  Ad pár érdekes szálat az TV sorozathoz, szóval ha a többit már megnézted, ezt se hagyd ki. Azért hatalmas facepalm részemre, mert ugyebár ezzel a szöveggel kezdődik a sorozat a Mini óta:

  "The Cylons were created by man. They evolved. They rebelled. There are many copies. And they have a plan."


  Én azt reméltem, hogy végre megtudjuk mi volt az a rohadt nagy terv, amiről még a 4. évad végén sem árultak el végül is semmit. Na, ez a terv akkora anyázást okozott nálam, hogy csak na...

  (ezt a Spoilert akkor nyisd ki, ha megvolt a The Plan, illetve ha nem félsz a spoilertől)
  [spoiler]A nagy eredeti terv ugyebár az volt, hogy a Cylonok kiírtják az emberiséget, ők magukat letöltik, így hozva igazságot. Ezt akadályozta meg a Galactica és a flotta. Ez már magában is akkora ostobaság, mint ide nagykáta (mármint hogy ennyi a nagy terv). Az még nagyobb, hogy az egész 'The Plan' arról szól, hogy a mindent megoldó tervet kérem szépen a szerelem állítja meg. Mint művészeti lépés, gyönyörű, de bakker, ez egy iszonyú sötét és reális elemekkel operáló sorozat, erre ilyen érzelgős marhasággal raknának pontot a végére? Ne már...

  A fő gond a folyamatosság. Az emberiség teljes kiírtása a sorozat alapján sose működött, a bolygókon a Cylonok letelepedtek, miközben emberi túlélőket tartottak élve. Ha teljes kiírtást akartak, miért nem bombázták az egész bolygót élhetettlen roncstelepé?

  Az eredeti történetből több epizódot újra felhasználtak, de egyértelműen megváltoztatva őket. Például egy-az-egyben kihagyták azt a részt, amikor Boomer öngyilkossági kísérletében játszik Baltar... Szóval a nagy tervbe nem illő dolgokat megváltoztatták, ezek alapján a 'The Plan' valójában korántsem volt kész fejben a sorozat közben, utólag próbálták meg valahogy megmagyarázni a különféle karakterek aladdig nehezen magyarázható motívációit. Elismerem, hogy e téren végül is valami hihetőt raktak le az asztalra, de azon az áron, hogy pár helyen szembeköpték saját magukat, és nekem ez nem tetszik...
  [/spoiler]
  Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.08.23. 12:48:14
 • Palinko
  #6272
  valóban kicsit furcsa, hogy
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  feladtak minden technikai fejlettséget és nem sokat adtak át az embereknek, és nem tettek be fékeket, hogy ne ismétlődhessen meg a cylon csinálás és semmi védelmet nem állítottak, hátha megint visszatérnének a centuriok. mert ugye legutóbb is csa centuriok mentek el aztán meglepődtek hogy ember formájú is van... de legalább happy end lett viszonylag és szép képek voltak a Földről :D starbuck eltűnése is wtf, az elnöknőt sem kellett volna kinyírni már nem sok dramaturgiai szerepe volt így a végére.

  az igaz hogy nagyon zagyva már a 4. rész és hibridek és athéné, boomer, sharon most ki a fene vagy te végül már úgy keveredik, hogy nehéz követni. csodálom is, hogy nem alapítottak vallást a sorozat alapján :D az igaz, hogy az első évad jobban össze volt rakva letisztultabb, követhetőbb volt és a legfurább érzés akkor tört rám, mikor lelőtték adamat. tényleg beleborzongtam. a 4. évadban mikor a nukleáris pusztított Földön járnak és a végén mikor a mi Földünkön az volt rám hatással, de közel sem annyira penetránsan mint mikor adamat lelövik.

  a második évad tulajdonképpen számomra a pegazus vitte el, az zseniális volt mikor mind a két kapitány ki akarta nyíratni a másikat és nem történt végül semmi. végére azért beindult a 2. évad is. a razorral egyetértek, a boxolás meg sztem azért nem volt előbb, mert több konfliktust kellett nekik "gyártani" hogy abból bontakozzon ki a verekedés. a tervet köszi hogy leírtad akkor nem is erőltetem :)
 • [NST]Cifu
  #6271
  Dunno, nem vagyunk egyformák, de a 4. évad nekem nagyon nem tetszett, főleg az utolsó résszel. A mini és az első évad nálam üt mindent, ott még konzekvens és rendesen kitalált az egész. A 2. és a 3. évad pedig nagyon hullámzó, látszik, hogy a sorozatírók is próbálják valahogy feldobni a lapos történetfolyást, mint az Unfinished Business-el (3. évad 9. epizód), amikor boxmeccset tartanak a Galacticán. Az ötlet nem lenne rossz, de hamarabb kellett volna, és jobban belemenni a dramaturgiába. A 2. évadot én egy az egyben kihagynám. A BSG: Razor megint hullámzó, vannak zseniális jelenetei, de összeségében nekem csalódás volt. A "The Plan" meg szerintem egy rohadt nagy átvágás, akkora facepalm, hogy a fal adja a másikat...
  Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.08.23. 10:53:26
 • Palinko
  #6270
  na befejeztem a 4 évadot, a Tervet meg az Ellenség arcát nem hiszem hogy megnézem, belenéztem és a 4 évad végéhez képest előzmény, sőt a terv annyira előzmény hogy még az első szezon 0. része előtt játszódik ahogy az elejéből kivettem :D nekem teljes volt a 4 évaddal az élmény, nagyon tetszett. nem hiába találtam rá a sorozatjunkien mint sok ember kedvenc sorozata tényleg jó.

  ha tetszés szerint kéne sorrendbe rakni az évadokat, a legjobbal elöl valami 4-1-3-2 lenne a vége, nagyon ritkán éreztem hogy leült volna. zenéket szerettem, igaz szinte ugyan az a pár ment végig, de hát nagyon jók voltak. még jó pár napig biztos a sorozat hatása alatt leszek, jó volna ha folytatnák.
 • Palinko
  #6269
  ja Fenrir is írja, meg igazából bejelzett az Sharonnál is, csak neki is letagadta hogy cylon, szóval működőnek tűnt az. Adamáig kár hogy nem jutott, hogy bevizsgálja :D
 • Fenrir
  #6268
  Az nem biztos, mert rögtön amikor megépítette a szkennert az be is jelzett Boomer-nél, még Six szivatta is, hogy milyen érdekes, hogy rögtön kiszúrt egyet.
 • dregnarr1 #6267
  Gaius csak kamuzott a detektorral kapcsolatban, nem volt működő gépe.
  Utoljára szerkesztette: dregnarr1, 2015.08.15. 17:34:46
 • Palinko
  #6266
  azért a 3. évadban már vannak hülyeségek, ez a vallásosság már nekem is sok, az elnöknő hisztériája a légzsilippel már nagyon unalmas, mindenkit kidobálna, meg Gaius is vicces, hogy még nem tudja, hogy cylon-e vagy nem-e mikor ő csinálta a cylon azonosító gépet... ezektől függetlenül nézem tovább, bár egyre több szereplő lesz unszimpatikus vagy unalmas akiket eddig szerettem
 • cylonflatus
  #6265
  A BSG: B&C egy új sorozat pilot epizódja. Már a bemutatás előtt sajnos kaszát kapott, a már leforgatott pilotot pedig úgy hasznosították, hogy szétvágták tizenperces epizódokra, majd részenként feltolták a tubera (azzal a felhanggal, ha sokan töltik le talán folytatják). Ne ilyen darabolt formában nézd meg, fönt van torrentoldalakon egyben, ráadásul bővített verzióban. Egy Razorhoz, vagy a Planhez hasonló "egészestés" filmként is megállja a helyét, én sajnálom, hogy nem folytatták. Amúgy a cylon háborúk alatt játszódik, a fiatal W.Adama ekkor kerül a Galactikára.
 • Palinko
  #6264
  köszi, a resistance meg a face of the enemy nem is volt benne, de így is 2 helyről nézem :D még jó hogy megkérdeztem, most már tudom mit kövessek.

  közben találtam valami ilyesmit:
  BATTLESTAR GALACTICA: BLOOD & CHROME 1. ÉVAD

  de itt még nincsenek feltöltések, ez mi lesz?
 • Malakai
  #6263
  Első kettő közt nincs.

  Meg lehet kavarni, hogy időrendbe pakolni a dolgokat, de én annak a híve vagyok, hogy vetítési sorrendben érdemes nézni, szóval:

   • Mini (1-2 ep)
   • 1. szezon
   • 2. szezon
   • The Resistance
   • 3. szezon
   • Razor (hosszú verzió)
   • 4. szezon
   • Face of the Enemy
   • The Plan

  Időrend az főleg itt az, hogy ha a Razort a 2. szezon után nézed, de tartalmaz jelenetet, ami miatt nem érdemes. Lehet úgy tekinteni rá, mint egy nagy flashback.
 • Palinko
  #6262
  Elkezdtem nézni, első évad meg is van, az 1-2 között nincs valami film? csak a 3 előtt meg a 4. előtt? Mert igencsak meglepődtem az első résznél (33), hogy beszólták 3. rész és nem értettem semmit, akkor találtam rá a 0. részre ami majdnem 3 óra ugye, úgy már világos volt a történet. Nem szeretnék megint értetlenül nézni, szóval lesz a 2. évad aztán "a penge", megint 20 rész a 3. évad aztán "a terv" és az utolsó 20 rész a 4. évaddal?
 • dregnarr1 #6261
  Az emberekhez képest volt szupererejük, nem a többi cylonhoz mérten. A capricai tudatukkal, emberként használták ezeket, erről írtam.
  FF-ekről van szó továbbra is, akiknek teljes mértékben törölte Cavil a cylon befolyást, nem alvó ügynökökről.
 • Molnibalage
  #6260
  Na de pont ez az. Ez nem szupererő. Athena is egyből felismerte Boomert...
 • dregnarr1 #6259
  A poszt utolsó mondata továbbra is a lényeg. Természetesen nem különbek a tudatukon kívül, mert ahogy említve volt ugyanazon újbóli technológiamegosztás során kapták meg az új testüket N1 által mint a másik 8.
 • mindero
  #6258
  Mindegyik modellnek van "szuperereje", felismerőképessége (mint a kínaiaknak) meg kivetítése. A FF ráadásul még régebbi modell is tehát inkább fejletlenebbnek kéne lenniük.
  Nem különböznek semmiben szerintem.
 • dregnarr1 #6257
  FF-ekről van szó, nem a sima modellekről.
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

  Tyrolnak volt "szuperereje", illetve ő tudta a modelleket is megkülönböztetni ránézésre.

  A lényeg itt azon van, hogy ezek az erők már akkor a birtokukban voltak, mikor még nem tudták hogy kik ők valójában.
 • Molnibalage
  #6256
  Minden FF modellnek volt különleges képessége, csak nem tudtak róla, így véletlenszerűen lettek használva (kivetítés, természetellenes erő, modellkülönböztetés, stb).

  D'Anna egyből felismerte Sharont az Exodus előtt tehát szerintem ez nem különleges képesség, ahogy a Donwloaded részben is mindenki egyből felismeri két hőst és mikor Sharont leüti Boomer, akkor is kb. 1 sec alatt felismeri, hogy ki gyün. Nekem ez nem tűnik különleges képességnek.

  Természetellenes erő? Kire gondolsz itt? A kivetítés meg minden Cylonra igaz a jelek szerint, mert Baltarnak mesélnek róla, mikor megkérdi, hogy hogyan bírják ki a sivár hajón.
 • dregnarr1 #6255
  Minden FF modell akit látunk szintén a többi 8 megteremtéséhez szükséges technológiával készült.

  Az eredeti FF-eket akik segítettek a Kolóniák ellen felkelő cylonoknak a technológia átadásával és megteremtették az új nyolcat, Cavil bedobozoltatta a gyengeségeik miatt (nem tetszett neki hogy éreznek és túl emberiek voltak számára). Aztán előszedte őket, törölte a konkrét egyedek memóriáit, mert azt tervezte, hogy ha majd meghalnak az emberek között és visszatöltődnek (Cavil készített nekik új testeket, bár ezek közül egyedül Ellennek volt szüksége az újra, a többiek túléltek), akkor már tudni fogják, hogy rosszul látják az embereket és belátják, hogy Cavilnak van igaza.


  Minden FF modellnek volt különleges képessége, csak nem tudtak róla, így véletlenszerűen lettek használva (kivetítés, természetellenes erő, modellkülönböztetés, stb).
 • Molnibalage
  #6254
  ????

  A The Passage részben pont arról van szó, hogy Sharon sokkal jobban bírja a sugárzást...

  a Cylon modellek alatt az újakat érted vagy a final five-ot? Mert Saul öregedett egyértelműen, még Adama is adomázott erről. A többi Cylon nem élt elég sokáig, hogy megtudjuk, hogy öregednek vagy sem.
 • mkfdd
  #6253
  Azt ne felejtsétek el hogy a cylon modellek nem öregednek és erősebbek az embereknél. Nyilván módosítva lett a dns-ük, de nem várt mellékhatásként érzékenyebbek lettek a sugárzásra (lásd Leoben a fegyverraktárnál) és Baltarnak is talán pont ezért volt szüksége a nukleáris töltetre a teszthez, de a mellékhatások lassan jelentkeztek csak ezért volt lassú a tesztek elkészítése. Ellenben a final five ugyanúgy öregszik és hasonló fizikummal rendelkezik mint az emberek így hasonlóan reagálnak a sugárzásra is és emiatt simán átcsúszhattak a teszteken.