Üvegházgázokkal a Mars lakhatóvá tételéért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ahogy az õsi növények annak idején tették nálunk!
Amúgy van víz, csak mind a légkörben: ott legalább van légkör, ez a fontos!
A Nap energiájával fokozatosan ki lehet vonni a szenet a légkörbõl, és oxigén szabadul fel.
Ezt csinálják nálunk a fotoszintetizáló növények.
Mesterséges fotoszintetizáló eszközt kellene telepíteni/ledobni a Vénuszra, pár száz év alatt elviselhetõvé válik a légkör.
Egy probat meger ez az üveghazas dolog szerintem.
Legalabb pár ezer év mulva barátságosabb lesz a Mars.
dez ... haxoror ... akkor mos mi a lof@szon vitatkoztok ? <#wow3>#wow3>
Mindenkinek localisan kell tennie azert hogy a kornyezete tisztabb legyen... de a fejlodes ettol meg nem allhat meg ... sot : A fejlett környezetbarát technológiáknak mindenképpen le kell váltani a mai technikákat. Erre kell töreketni és nem a zsebünket tömni csak.
amúgy marhaság az egész. éppúgy nincs értelme védeni, mint szennyezni a környezetet. ígyis-úgyis megoldódik minden, ha másképp nem, elpusztul az ember. és akkor nyugi lesz.
gyuri http://gyur6.uw.hu
Rossz esetben (totális összeomlás után) a Földön is úgy eltolódhatnak a "paraméterek", hogy baktériumokon kívül más nem él meg.
Érdekes hozzáállás: nem számít semmi, hiszem majd úgyis újra kialakul minden.. De azért arra is gondolj, hogy ezt az ember gondolja (pillanatnyilag) így. Teória. Kiderülhet még, hogy valamilyen oknál fogva mégsem így van. Mellesleg, pl. egy erõsen radioaktív környezet nem igazán kedvez a magasabb rendû létformáknak.
"Számomra az emberiség az elsõ és minden más csak az után következik."
Ez így nem jelent semmit. Az emberiség túlélésére gondolsz? Emberhez méltó környezetben való túlélésére? Vagy "emberhez méltó" rövid távú kiélvezésére az elhanyagolt következmények által okozott lerövidült faj-életútnak? Nem mindegy...
"Mágneses pajzs -> a légkört nem nyírja ki a napszél"
Nyílván nem így értettem (ezt az ovodások is tudják), hanem ellenkezõ irányból. :p Azaz erre:
"Ha a Marson volt is valaha élet akkor azt pont a természet írtotta ki amikor hazavágta a bolygó mágneses pajzsát."
Természet nem= sors (vagy ami tetszik helyette)... :p
a Föld légköre napról napra rosszabbodik, ezt hosszútávon is maximum csak lassítani lehet, de megállítani nem
ha van lehetõség egy másik bolygót számunkra életképessé tenni, akkor meg kell próbálni mindent
nem a pusztító lenne kivételesen az ember, hanem a teremtõ
ha pusztít is a mai géntechnológiával visszanyerhetõek az elveszett egyszerûbb élõlények, fõleg néhány 100 év múlva amikor már pont elérné a Mars a megfelelõ hõméréskletet...
Mágneses pajzs -> a légkört nem nyírja ki a napszél"
Igen, ha volt élõvilág és azt nem valami globális katasztrófa (Pl.: üstökös, meteor) pusztította volna ki, akkor a légkör elvesztése biztosan megtette volna.
Ez így igaz és mivel megvannak a hozzá való körülmények sõt egy esetleges atomháború után IS meglennének ezért nem kell emiatt pánikolni.
"Nem csodálom, hogy nyilván sem magadat, sem az emberiséget, sem a jelenlegi (röpke évmilliók alatt kialakult) élõvilágot, sõt, magát az életet sem becsülöd sokra. Így vezet a kõ materializmus a pusztuláshoz."
Számomra az emberiség az elsõ és minden más csak az után következik.
"Egyébként mi köze van a Mars mágneses pajzsának az esetleges egykori élõvilághoz?"
Mágneses pajzs -> a légkört nem nyírja ki a napszél
Szél/kóbor kutyák által szétszórt szemetet, cigarettacsikket, az öreg autók alatt szétfolyó olajtócsákat.
Nyugatra én ilyet nem tapasztaltam.
Minden hozzáállás kérdése.
Vannak, akik megvonják a vállukat és szarnak az egészre (sör, TV meccs, kocsma)
Vannak, akik megpróbálnak tenni ellene. Ennek 2 módja van: összeszedik a szemetet, és odadobják a szomszédhoz/erdõbe/tengerbe
-vagy rendes szeméttárolót építenek
Minden hozzáállás kérdése. Ha nem vesz a kormány minden évben 10 új luxus Mercit/BMW-t, hanem a polgárokra költi a pénzt, annak meg lesz a látszata.
Meg ha a TVben nem tampont és mosóport reklámoznának, hanem megpróbálnák a propaganda eszközeivel átfordítani az emberek gondolkodását. Szerintem alapvetõen senki sem szeret disznóólban lakni.
Ezt globálisan (az egész Földre) értem, nem csak 1 magyar városra..
Persze akinek ennek ellenére tetszik a tönkretett/megnyomorított környezet, az költözzön ki a szibériai olajmezõkre.. Hatalmas területeken a földre kifolyik az olaj, megyényi területeken rendes olajmocsár keletkezett.. vagy a sivatagba... vagy valami nagyvárosba, ha zavarják a növények és az állatok, meg a tiszta ívóvíz, és a belélegezhetõ levegõ...
Vagy ezeket az embereket kilõni a Marsra, aztán ott "terraformálhatnának" annyit, amennyit akarnak..
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Nem csodálom, hogy nyilván sem magadat, sem az emberiséget, sem a jelenlegi (röpke évmilliók alatt kialakult) élõvilágot, sõt, magát az életet sem becsülöd sokra. Így vezet a kõ materializmus a pusztuláshoz.
Még jó, hogy egyesek meg féltik ezeket az olyanoktól, mint pl. te. De a Gaiás kommentet ne nekem címezd.
Egyébként mi köze van a Mars mágneses pajzsának az esetleges egykori élõvilághoz?
Itt hasonló dolgokat írtam mint Te. 😊 Dezzel is 1et értek (általában).
A legtöbben csak egymás mellett beszélünk, ami nem baj kicsit más szemszögbõl láttatja a témát. 😊
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
És ez miért probléma?
Gondolom nem mondok újat de az "Isten készre teremtette a világot" sztori enyhén télapó kategória, ami ma a Földön van az kvázi a semmibõl nõtte ki magát és az égvilágon semmi okát nem látom annak hogy az evolúció ne tudná újra kitermelni a magasabb rendû fajokat pláne azért nem mert még méterrekkel a felszín alatt is csak úgy hemzseg az élet és nem egy félmarék egysejtûnek kell túlélnie mindent mint ahogy az elõször volt annak idején. Ha a Marson volt is valaha élet akkor azt pont a természet írtotta ki amikor hazavágta a bolygó mágneses pajzsát.
Én meg azokat a fazonokat nem bírom akik állandóan görcsölnek meg sírnak és a legszívesebben azt látnák ha az emberi faj simán kipusztulna hogy Gaiának jó legyen
Hát tudod, eddig sem nagyon kedveltem a TV elõtt tunnyadó, sört szlopáló, mindent leszaró fazonokat, most már legalább van rá okom is..
ja persze! A földet meg lakhatatlaná?
Igy is a Földön okozot károkért Gájjá kinyir minket. A marsi Gájjá vajon mit csinálna velünk?
Volt Kb. tíz éve egy Bioszféra2 nevû kísérlet, amikor megpróbáltak egy "mini Földet" teremteni, de befuccsolt, mert egy idõ után elfogyott az oxigén, késõbb kiderûlt, hugy a talajban élõ baktériumok miatt fogyott el. Egyszerûen a saját bolygónkról nem tudunk annyit, hogy egy másik bolygót terraformáljunk
A.M.D. Athlon X4 760, Radeon HD7870 2GB, 8GB DDR3
Ady Endre
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
ahogy érzed 😊
szar is lenne ha mindenki ugyanazokat szeretné, ugyanazokkal a gondolatokkal szimpatizálna, stb 😊
Remény, csalódás, küzdelem, bukás,
Sírig tartó nagy versenyfutás.
Keresni mindig a jót, a szépet,
S meg nem találni, - ez az élet."
(Madách)
De nekem még jobban tetszik:
"A cél halál,
az élet küzdelem,
s az élet célja a küzdés maga"
(Madách)
Az iparosodás olyan nagyságrendekkel változtatott a Föld ökológiai rendszerfolyamatain, mint eleddig kevés esemény (A 65Mévvel ezelõtti tömeges fajkipusztulás is kisebb hatású) és ami a problem hogy ez folytatódik, sõt sok rendszerbefolyásoló folyamat paraméterei exponenciálisan nõnek.
Az ezzel foglakozó tudósok többsége szerint ez végzetes lehet.. Nna ez a gond.
És már nem is lesz anyira káros az a napsugár :p .
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...
Mivan, ti nem néztek sci-fiket? Az emberiségnek meg kell hódítania a világegyetemet, ez benne van a munkaköri leírásunkban 😊
azt legalább nem fenyeget az a veszély, hogy ha megolvadnak a sarki jégtáblák, akkor elönt minket a sok há kettõ ó 😊)
¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>
Ot csak meg kellen kötni ezeket a gázokat.
¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>