Totalcar(TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Anya akarok egy kocsit turbóval,de csak azér, mer az kevesebbet eszik! Lécci! Naaaaa!
Ti vagytok az okosak, csak én vagyok helikopter! Vágom én! Én is azért fogok ilyet venni, mert nem akarok pénzt költeni benzinre!
Egyébként te mi tudsz rólam? Mi az,hogy 50X annyit dolgozott érte? Ki vagy te, mi? Nem hinném! Én egyedül élek már nem is emlékszem mióta, mert árva vagyok. Hét éve! Te gyökér! Te is magadra voltál utalva tizenévesen, ugye? De már megtanultam itt, hogy turbóval kevesebbet eszik az autó. Logikus! Én is, ha gyorsan futok, akkor hamarabb elérek oda, ahova akarok, és nem is vagyok annyira fáradt! Ez teljesen természetes, nem? Így lett kitalálva!Nem?
Bocsánat, ha egy kicsit erõs voltam, de így jött ki! És ha valaki megpróbál arról meggyõzni, hogy turbóval kevesebbet eszik az autó, akkor mindig ilyen leszek! Bár igazad van, én motoros vagyok inkább, és lehet, hogy csak a motoroknál eszik csak többet? Vagy mi a fasz? Ti tudjátok, ti érzitek, de minden ellenetek szól. Én csak tényeket, és tapasztalatokat közöltem
Fifi! Te meg egy kicsit azért gondolkodjál, mielõtt leírod a dolgaidat! Én suli mellet dolgozom, hogy tudjam fizetni az albérletet egyáltalán, még jó, hogy az egyetemem államilag finanszírozott! És te iS hidd el, hogy turbóval többet fogyaszt az autó, nem számít mennyit is dolgoztál érte! Meg tudod mennyi a 150-es átlag? Ilyet senki nem csinál, csak a motorosok.
Különben attól tartok kb 50X annyit dolgozott azért az autóért mint te egész életedben...
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
1 teljesítményt növelõ szériával
2 fogyasztáscsökkentõ szériával
továbbiakban elárulom hogy a titok nyitja a töltõnyomás, nyitófordulat, betöltött levegõ tömege, de ezt biztosan te is jól tudod, ha így fölényeskedsz.
Mindemellett sokat elmond a dolog, hogy Suprával hasonlítgatsz ami megint egy külön kategória.
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Nézzük elõször a gyorsulást:Abban igazad van hogy a turbós motor több üzemanyagot eszik gyorsításhoz mint a sima. Csak épp a turbós sokkal könnyebben és gyorsabban éri el a kívánt fordulatot mint a sima (tehát "rövid" ideig eszik többet, míg a szívómotor több ideig zabál, így simán megeszik több üzemanyagot, fõleg ha a sofõr nem figyel a fogyasztásra, folyton padlót nyom hozzá, így az üzemanyag egy része feleslegesen fogy).
Egyenletes sebességgel haladás: a turbós motorok erõsebbek, így ugyanakkora sebességgel való haladáshoz alacsonyabb fordulatszám is elég, vagyis kevesebb üzemanyag. Persze itt is bejátszhat a turbó miatti magasabb fogyasztás, csak még mindig gazdaságosabb a szívónál.
De hogy gyakorlati példát is hozzak (nem volt egyszerû, alig találtam olyan autót amit árulnak szívódízel és turbós motorral is, és még ez se tökéletes), a VW Caddy 2.0 szívódízel 5,3-at eszik 100-on (gyári adatok), az 1.9-es TDI testvére meg 5,1-et. Nem kellene az alig kisebb, de turbós motornak legalább annyit vagy többet ennie mint a simának, ha neked mindeképp igazad van?
Ja bocs így utólag hogy nem a te stílusodban válaszolok, de szeretem értelmes embernek hinni magam.😊
It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century
"- Attól hogy turbós nem többet eszik, hanem inkább kevesebbet"
Ha ezt tényleg így gondolod, akkor nem értesz a turbókhoz! Hogyan lehet több eröt kihozni a motorból? Ha több üzemanyagot porlasztunk el. Mi is kell hozzá? Mi is kell az égéshez? Üzemanyag + oxigén. Akkor juttassunk be több oxigént! A turbó a kipufogógázt felhasználva túlnyomással juttatja az oxigént az égéstérbe! Ezzel együtt több üzemanyag kell a motornak, többet fogyaszt! (Mert ha csak oxigént kap a motor,akkor tolhatod hazáig!) Vágod? Megvette apu a járgányt, hogy játsszál vele, mi? Nagyon jó... Szerinted egy 900 Hp-s Supra-ba azért raknak turbót, hogy ne egyen annyit???!!!! <#falbav>#falbav><#falbav>#falbav><#falbav>#falbav> Ha tehetnék akkor egy egész benzinkutat mögé kötnének, hogy el tudjon menni a szomszéd utcába, mert a turbótól kajak megnõ a fogyasztás!!! Érted? És még neked van turbós autód? Vazze...<#violent>#violent><#mf3>#mf3> Legalább tudnád, hogy mi az a csiga alakú játékszer a kocsidban!!!
It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
if DE then goto #nextmessage;
a katalógusadat ezekre a TDI motorokra 3,9 lityó 90-nél.
Ismerõsöm BX-ével is kreáltunk már 5,5 L/100 km-es adatot, öt személlyel, vegyes használatban (volt benne egy pesti szakasz, kis heegymenet, és autópálya), habár ott a katalógusadat egy literrel magasabb volt...
150-160-as tempónál max. úgy tudnám elképzelni, ha folyamatosan ennyivel mennél, valaki mögött, hogy törje elõtted a levegõt, akkor talán beérné ennyivel. De vegyes használatban, gyorsítva-lassítva - szerintem itt még nem tart a technika.
Nagyon jók a VW TDI motorjai, de ebben szvsz van egy kis túlzás.
- nem kezdek megzakkanni.😊
- a súlya 1100 kiló, tehát messze NEM kétszerese a 830 kilós Lupo-nak.
- 110 lovas, nem 90. 90 ló az elsõ szériás benzines 1.6-os volt.
- a vége olyan 220 óra szerint(215-ig volt eddig hajtva), 180-190-ig még határozottan jól húz.
- Nem azt mondtam hogy 170-190-es átlaggal, hanem ha lehet menni, akkor ennyivel. (írtam hogy mekkora az átlag lakott területen kívül, és számoljuk bele a lakott területeket is.). Tranzitutakon jár sokat, nagy (teher)autó forgalomban, úgyhogy tartósan nem lehet ennyit menni vele. Egyébként legtöbbet 130-140 között jár, itt ötödikben bõ 2ezret forog a motor, talán érthetõ miért eszik keveset.
- Attól hogy turbós nem többet eszik, hanem inkább kevesebbet (nem véletlenül turbós a legtöbb teherautó is, ahol számít a kisebb fogyasztás). Nem forog többet a motor, csak hamarabb felveszi a fordulatot, így kevesebb üzemanyag kell a gyorsításhoz.
De majd a fénykép beszél, anélkül nem mennék bele a témába mélyebben mert megint az lesz a konklúzió hogy távolról mindenki jobban tudja, én meg le leszek ugatva mint Golfbuzi.😊
Mondjuk szerintem ez a 4.2-4.5 egy kicsist azért kevés, ha TDI. De nekem nincs se turbós, se diesel-es autóm, úgyhogy a tulaj tudja...
Összefoglalom amit állítasz:
Egy Volkswagen Golf III TDI, 170-190 es utazótempóval 4,2-4,5 liter üzemanyagot fogyaszt 100km-en.
Tartod?
Az Autómánia kritikán aluli színvonala kezd elviselhetõvé válni, elõször nagyon érzõdött, hogy majmolják a Totalcart, de mostanában megtalálták a saját stílust, ami persze még mindig kevés a Tv@2 adásához képest. Nagyban köszönhetõ ez a mûsorvezetõnek, aki egyáltalán nem hiteles, azt sem nézném ki belõle, hogy egyáltalán tud vezetni. Semmi lelkesedés, rajongás az autók iránt, szenvtelenül felolvassa a katalógust. A motorokat tesztelõ faszi nem való képernyõre, Répa Katát meg borzasztóan megrépáznám 😛
A Viasatos mûsor nagyon ambivalens, amibõl legjobban az az érzet marad meg, hogy nézek 2 "hülyegyereket" akik beszabadultak a játékboltba.
http://www.lohere.net - a MagyarChan
totalcar nagyon jó, de gyanús, hogy most márciusig ismételgetnek. mi lesz akkor? márciustól júniusig tesztelnek, aztán szeptemberig meg nyári szünet lesz? ez azért luxus... ha megunták, lépjenek le, ne ismételgessenek doszt.
Tényleg, mit szólsz ehhez az új hidrogén alapú anyaghoz? Ez lesz a jövö üzemanyaga? Vagy nem érdemes vele foglalkozni? Hm?
-igen jó kis kék, de én megyek nyaralni horvátországba és oda repülõvel megyek, de biztos ezzel is el lehet menni horvátországba. azért jó a toló ajtó, mert igy nem hagyunk árulkodó kék nyomot a mellettünk lévõ kocsi oldalán amikor kinyitjuk! nagyon jól megy, de ennyi pénzért már el lehet menni horvátországba is nyaralni, én is oda megyek. nagyon szép autó és kényelmes is,a kék szin is jó rajta, ajánlom mindenkinek, én pedig most megyek horvátországba! sziasztok!
...erre van igény 😊
http://www.lohere.net - a MagyarChan
<#falbav>#falbav><#falbav>#falbav><#falbav>#falbav> --->ÉN 😊)))
A legutolsó amire emléxek, az egy robogó teszt volt, ami annyiból ált hogy megjött a motoros csóka a robogóval, leszált, köszöntek, beszélgettek a müszerfalról, a tükrökrõl meg a csomagtartóról és ennyi. Viszont van amikor túltúltúl sokat akarnak mondani egy autóról.... Viasatos mûsor szvsz egy total car koppintás akart lenni.
Abit NF7-S v2.0/AMD Barton 2600+@3200+/Thermaltake Silent boost/2x512DDR ram(430mhz)/Coolink COOL AP450DX Casetek CS-C1016/Seagate barracuda 200GB-8mb/ Chaintech 6600GT/3dmark03:8425
Az is vicces volt amikor a logan-t tesztelték, fikázták összevissza (egy erdõben lévõ fapaddal mérték össze) aztán a végén meg halálra dicsérik... szar.
Total Car Jó 😊
Abit NF7-S v2.0/AMD Barton 2600+@3200+/Thermaltake Silent boost/2x512DDR ram(430mhz)/Coolink COOL AP450DX Casetek CS-C1016/Seagate barracuda 200GB-8mb/ Chaintech 6600GT/3dmark03:8425
Laaal 😄
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate