5017
  • Cat #329
  • Pharaoh
    Hír, Japánban:
    Egy 40 éves asszony születése óta fogságban tartotta 18 éves lányát fukuokai otthonukban.
    A lány kötelező oktatásban sem vehetett részt - közölte a rendőrség. A bűncselekményre akkor derült fény, amikor egy hónapja az anyát letartóztatták annak gyanújával, hogy megsebesítette a lányt.
    A lány lefogyva és 120 centiméteresen került elő - ilyen magas egy átlagos lány az általános iskola alsó tagozataiban. Képes beszélni, de csak lassan. Ugyanakkor nem ír, nem olvas és képtelen a legelemibb számolási feladatok elvégzésére.

Részletek itt
  • RelakS
    ezt a guggolós rötyit tegnap láttam az A+-on egy rajzfilmben, hogy hogy használják... Háát... asszem én inkább addig keringenék, amíg egy angol wc-t nem találok :)

Viszont ennél marha nagy gáz, ha bokáig áll a mutra, jó magyar módra :)
  • LittleL
    láttam tévében ilyen elektromos, seggmosós WC -ket
    is, meg rádió, meg mindenféle kütyü volt benne.
    még a papírt az ülőkére is automatikusan adagolja.
  • Pharaoh
    Legyen már téma.

Beszéljünk pl a japán WC fejlődéséről

Azért manapság is elég nagy a differencia egyes helyek között.
  • Ahhoj
    & down
  • Pharaoh
    up
  • LittleL
    a mostani rész is jó volt
  • Marki
    tudom, mindig nézem, régi kedvenc :)
  • LittleL
    most keddenként szokott lenni a tv2 -őn,
    régebbi részek is vannak.
  • Marki
    Remélem, leadják még :)
  • LittleL
    jó régi rész volt, valamikor a 70-es évek közepéről.
  • Marki
    Pont azt a részt nem láttam... :-)-:
  • Marki
    Aha, LH-s kép :)
    ---
    És azóta láttam, hogyan készíti a szakács... Élve szeletelik fel. Előbb a fejét vágják le, aztán a farkát, majd körbevégják, lecibálják róla a bőrt. És a legviccesebb az, hogy nagyon kicsi az a rész, amit elfogyasztanak belőle.
    És a hal szája még csaknem fél óráig mozgot...
    De ha valaki egyszer megkóstólná... ;)
  • Cat #315
    Budapest Sushi Guide
    Hol és hol ne együnk szusit Budapesten?
  • Pharaoh
    Ez ugye a love hina-ból van?
  • Pharaoh
    Inkább Fugu, magyarul gömbhal
  • LittleL
    Igen, erről a Fubu sasini -ról,
    énis hallottam hogy halálos étel lehet.

Egyszer a Columbo -ban is volt
    egy gyikos,
    aki direkt mérgező módon készítette el az ételt,
    és így tette el láb alól az ellenségét.
  • Marki
    No! Inkább feltöltöm..
  • Marki
    Éreztem...

(Mitsune rulz :D )
  • Marki
    Japánban is a rizs a fő eleme mindennek. A termesztést anno a kínaiaktól "lesték" el. Csak ők továbbléptek, és eljutottak a szakéig
  • Pharaoh
    Valóban van oylan étel is amiben nincs hal, de az az igazi. Tényleg sok kínai eredetű tészta, meg miegymás van ott.

• DEXTER92
    Én azokat a riksákat vagy miket bírom, amiket ember húzott
    Azóta már lehet hogy ki is tiltották őket a forgalomból..
  • Marki
    Nekem is a meki jutott először az eszembe, csak gondolom egy sajtburger kb. 3000 forintba kerül :O
    Én a kínai konyhát szeretem, és van jó pár japán étel, ami a kínaihoz hasonló. Azokat megkóstólnám. De a halat valahogy nem szeretem.
    De a szakét pl. szívesen megkóstólnám ;)
  • Pharaoh
    Egyáltalán meg se kóstolnál semmit, ha kimennél japánba? Inkább mennél mekibe?
  • Marki
    A Travelen ma volt egy jó műsor a japán konyháról. Bár az az egyetlen dolog, amit nem próbálnék ki Japánban (sushi), érdekes volt.
    Hihetetlen, mennyi mindent kockáztatnak egy jó ebédért. Például itt van a fubu (pöffeteghal). Ha a szakács nem megfelelően készíti el, meg is lehet halni tőle. A mérgező részeket egy lakattal zárható urnába kell tenni, majd elégetni.

Jó ideje el akarok menni japánba, kb 10 éve "rabja vagyok" eme kultúrának (ebben az anime-knek nagy szerepe volt/van). Egyelőre tanulom a nyelvet, hiszen köztudott, hogy kevés az olyan tájékozódási tábla, amely nem japánul van :)
    2007-ben Thaiföldre megyek; végülis a kultúra hasonló, a nők talán szebbek is, mint japánban ;) Viszont ott mindenki tud angolul.

Ja, és örülök, hogy több hónapos (talán lves) szünet után egy ilyen topic "fogad" az sg-n.
    Aki teheti, nézze meg a japan.uw.hu oldalt, egy kirándulás képei vannak rajta, sok egyéb érdekességgel. A Fuji-san különösen szép.
  • Cat #303
    tokio elővárosokkal együtt 40 millió lakos felett van. Ez azt jelenti, hogy a külvárosokból milliók utaznak naponta be, majd ki, és a kiváló közlekedés mellett is simán másfél-két orát tart az ut - majd a nap végén haza.

Egy orás vonatuton egész napi munka után te is lekokadnál.
  • LittleL
    Japánban sokan a Metrón alszanak
  • Jagi
    Ott nimdenki így nyomja?
    (sry, ha volt már)
  • Hoz_Hun
    Jaj de jó ilyen topik is van. Hehe gyakrabban kéne az általános topikok közé jönnöm.
  • LittleL
    egyenek inkáb sushi -t kishalakból
  • Jagi
    Miért haragszanak ennyire a bálnákra :(
  • Pharaoh
    Mindent a tudomány érdekében!

Viccet feélretéve, ez az egy, ami nem tetszik a japánokban.
  • Cat #296
    Elindult a japán tudományos expedíció, amely előreláthatólag közel ezer bálnát öl majd meg az Antarktisznál a tudomány gyarapítása érdekében.

http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/4417462.stm

• Jagi
    kolosszális : )Ha sehová nem meyek külföldre nem érdekel, de ide el akarok menni!
  • Cat #294
    http://craft.hu/japan/
  • LittleL
    A Japán metró

vajon hányan fértek volna még be ? D
  • red dragon
    hy!
  • Pharaoh
    Lakatnal szigeten azért nem ,de a dzsungelben voltak rendesen.
  • I.C.ram
    szvsz szenzációhajhászás. Olyan nem nagyon van ,hogy egy katonát ott hagynak tök egyedül egy lakatlan szigeten. eleve semmi értelem egyedül hagyni.