5017
Japán
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
-
Cat #329 -
#328 Hír, Japánban:
Egy 40 éves asszony születése óta fogságban tartotta 18 éves lányát fukuokai otthonukban.
A lány kötelező oktatásban sem vehetett részt - közölte a rendőrség. A bűncselekményre akkor derült fény, amikor egy hónapja az anyát letartóztatták annak gyanújával, hogy megsebesítette a lányt.
A lány lefogyva és 120 centiméteresen került elő - ilyen magas egy átlagos lány az általános iskola alsó tagozataiban. Képes beszélni, de csak lassan. Ugyanakkor nem ír, nem olvas és képtelen a legelemibb számolási feladatok elvégzésére.
Részletek itt -
#327 ezt a guggolós rötyit tegnap láttam az A+-on egy rajzfilmben, hogy hogy használják... Háát... asszem én inkább addig keringenék, amíg egy angol wc-t nem találok :)
Viszont ennél marha nagy gáz, ha bokáig áll a mutra, jó magyar módra :) -
#326 láttam tévében ilyen elektromos, seggmosós WC -ket
is, meg rádió, meg mindenféle kütyü volt benne.
még a papírt az ülőkére is automatikusan adagolja. -
#325 Legyen már téma.
Beszéljünk pl a japán WC fejlődéséről
Azért manapság is elég nagy a differencia egyes helyek között.
-
#324 & down -
#323 up -
#322 a mostani rész is jó volt -
#321 tudom, mindig nézem, régi kedvenc :) -
#320 most keddenként szokott lenni a tv2 -őn,
régebbi részek is vannak. -
#319 Remélem, leadják még :) -
#318 jó régi rész volt, valamikor a 70-es évek közepéről. -
#317 Pont azt a részt nem láttam... :-)-: -
#316 Aha, LH-s kép :)
---
És azóta láttam, hogyan készíti a szakács... Élve szeletelik fel. Előbb a fejét vágják le, aztán a farkát, majd körbevégják, lecibálják róla a bőrt. És a legviccesebb az, hogy nagyon kicsi az a rész, amit elfogyasztanak belőle.
És a hal szája még csaknem fél óráig mozgot...
De ha valaki egyszer megkóstólná... ;)
-
Cat #315 Budapest Sushi Guide
Hol és hol ne együnk szusit Budapesten? -
#314 Ez ugye a love hina-ból van? -
#313 Inkább Fugu, magyarul gömbhal -
#312 Igen, erről a Fubu sasini -ról,
énis hallottam hogy halálos étel lehet.
Egyszer a Columbo -ban is volt
egy gyikos,
aki direkt mérgező módon készítette el az ételt,
és így tette el láb alól az ellenségét. -
#311 No! Inkább feltöltöm..
-
#310 Éreztem...
(Mitsune rulz :D ) -
#309 Japánban is a rizs a fő eleme mindennek. A termesztést anno a kínaiaktól "lesték" el. Csak ők továbbléptek, és eljutottak a szakéig
-
#308 Valóban van oylan étel is amiben nincs hal, de az az igazi. Tényleg sok kínai eredetű tészta, meg miegymás van ott.
-
#307 Én azokat a riksákat vagy miket bírom, amiket ember húzott
Azóta már lehet hogy ki is tiltották őket a forgalomból.. -
#306 Nekem is a meki jutott először az eszembe, csak gondolom egy sajtburger kb. 3000 forintba kerül :O
Én a kínai konyhát szeretem, és van jó pár japán étel, ami a kínaihoz hasonló. Azokat megkóstólnám. De a halat valahogy nem szeretem.
De a szakét pl. szívesen megkóstólnám ;) -
#305 Egyáltalán meg se kóstolnál semmit, ha kimennél japánba? Inkább mennél mekibe? -
#304 A Travelen ma volt egy jó műsor a japán konyháról. Bár az az egyetlen dolog, amit nem próbálnék ki Japánban (sushi), érdekes volt.
Hihetetlen, mennyi mindent kockáztatnak egy jó ebédért. Például itt van a fubu (pöffeteghal). Ha a szakács nem megfelelően készíti el, meg is lehet halni tőle. A mérgező részeket egy lakattal zárható urnába kell tenni, majd elégetni.
Jó ideje el akarok menni japánba, kb 10 éve "rabja vagyok" eme kultúrának (ebben az anime-knek nagy szerepe volt/van). Egyelőre tanulom a nyelvet, hiszen köztudott, hogy kevés az olyan tájékozódási tábla, amely nem japánul van :)
2007-ben Thaiföldre megyek; végülis a kultúra hasonló, a nők talán szebbek is, mint japánban ;) Viszont ott mindenki tud angolul.
Ja, és örülök, hogy több hónapos (talán lves) szünet után egy ilyen topic "fogad" az sg-n.
Aki teheti, nézze meg a japan.uw.hu oldalt, egy kirándulás képei vannak rajta, sok egyéb érdekességgel. A Fuji-san különösen szép. -
Cat #303 tokio elővárosokkal együtt 40 millió lakos felett van. Ez azt jelenti, hogy a külvárosokból milliók utaznak naponta be, majd ki, és a kiváló közlekedés mellett is simán másfél-két orát tart az ut - majd a nap végén haza.
Egy orás vonatuton egész napi munka után te is lekokadnál. -
#302 Japánban sokan a Metrón alszanak -
#301 Ott nimdenki így nyomja?
(sry, ha volt már) -
Hoz_Hun #300 Jaj de jó ilyen topik is van. Hehe gyakrabban kéne az általános topikok közé jönnöm. -
#299 egyenek inkáb sushi -t kishalakból -
#298 Miért haragszanak ennyire a bálnákra :( -
#297 Mindent a tudomány érdekében!
Viccet feélretéve, ez az egy, ami nem tetszik a japánokban. -
Cat #296 Elindult a japán tudományos expedíció, amely előreláthatólag közel ezer bálnát öl majd meg az Antarktisznál a tudomány gyarapítása érdekében.
http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/4417462.stm
-
#295 kolosszális : )Ha sehová nem meyek külföldre nem érdekel, de ide el akarok menni! -
Cat #294 http://craft.hu/japan/ -
#293 A Japán metró
vajon hányan fértek volna még be ? D -
#292 hy!
-
#291 Lakatnal szigeten azért nem ,de a dzsungelben voltak rendesen. -
#290 szvsz szenzációhajhászás. Olyan nem nagyon van ,hogy egy katonát ott hagynak tök egyedül egy lakatlan szigeten. eleve semmi értelem egyedül hagyni.